Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Samsungilta taivuteltava konseptipuhelin

24
Panu Roivas

Samsungilta taivuteltava konseptipuhelin
Jos älypuhelinvalmistajia on uskominen, tulevaisuuden matkapuhelimet voidaan huoletta kääntää rullalle tai ainakin taivuttaa kaksin kerroin. Samsung liittyy viimeisimpänä joukkoon esitellessään konseptipuhelinta, joka saattaisi jopa tulla myyntiin jossain vaiheessa.

Samsung Galaxy Skin -nimellä kulkeva taivuteltava älypuhelin on professori Haeseong J. Jeen ja Hye Yeon Youn luomus, joka on heidän mukaansa vielä konseptitasolla. Puhelimen näyttö on joustava ja pystyy taipumaan käyttötarkoituksesta riippuen sopivaan muotoon. Sen kerrotaan olevan myös erittäin kestävä, ja selviytyvän mm. vasaran iskusta.


Lisää konseptikuvia: Yanko DesignSamsung on aikaisemmin ilmoittanut aloittavansa taipuvien AMOLED-paneelien tuotannon mahdollisesti jo ensi vuoden toisella neljänneksellä. Taipuvissa paneeleissa käytetään lasin sijasta muovi-polymidisubstraattia, joka mahdollistaa näytön taivuttamisen sylinterimuotoon, jonka halkaisija on yksi tuuma. Nähtäväksi jää kuitenkin milloin Samsung tuo markkinoille ensimmäisen oikean taipuvaa näyttöä käyttävän älypuhelimen.Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (24)

Anonyymi käyttäjä
Galaxy S2 (vahvistamaton)

2

Kannelliset läppä-mallit vaan uudestaan valikoimaan (niin kuin,mitä pari vuotta takaperin Z560 -mallikin on)!. ;)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
greeneggsandham (vahvistamaton)

3

Sitten kun kaikki komponentit ovat taivuteltavia, on aihetta innostua.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
mhv64 (vahvistamaton)

4

Nokia, kuuleko Nokia?
Voi hitsiläinen. Samsung taitaa mennä radikaalituotteellaan vielä enempi edelle Nokian tuotteista. N9:ää ei ole kyllä voitettu, se on kyllä niin sanotusti "rautaa" markkinoilla. Onneksi nykyiset Samsung-luurit eivät vedä sille vertoja!!
Ehkäpä nokian uudet keksinnöt lyövät pöytään aivan sensaatiomaisin ominaisuuksin ilmestyviä medialaitteita. Toivotaan näin tulevan käymään...

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

6

@4
Jos sattuisit oleen yhtään kartalla, niin tietäisit Nokian esitelleen vastaavia taivuteltavien puhelimien ideoita jo vuosia sitten... ;)

Vastaa
Kape2
Kape2

7

Tällä menolla Samsung voi ostaa nokian vuoden päästä taskurahoilla!
Ja vieläkö tuo Apple alkoi kukkoileen niin sillekkin luu kurkkuun ja nuo "neiti"puhelimet myyntikieltoon, kun rikkovat patenntteja! ;)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
vanhaauutta (vahvistamaton)

8

WOW, onpas taas uutta... Eikös Nokialla ollut vastaavanlaisia konseptipuhelimia jo monta vuotta sitten? Muistankohan oikein, että kulki nimellä Morph, tai 888?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
penapp (vahvistamaton)

11

Heh. Hiukan eri asia hahmotella piirroskonseptina jotain taipuisaa näyttöä kuin demota sitä ihan käytännössä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
vanhaauutta (vahvistamaton)

12

se, että youtubesta löytyy 4v vanha video piirroksista (konsepti muuten vuodelta 2005) ei tarkoita etteikö nokia olisi prototyyppejäkin valmistellut jo aikaa sitten. Tietää myös sitä, että hyvinkin todennäköisesti Samsung käyttää tässäkin Nokian patentteja.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Että näin,Mokia!. (vahvistamaton)

15

Se mitä Nokia vielä suunnittelee,niin Samsungilta on tulossa jo konseptina!. ;)
=)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
vinosilmä (vahvistamaton)

16

Heh, hienosti kyllä Samstzung kopioinu Nokialta tämän ;))
Mitänyt Nokia tehny taipaisan puhelimen, 5-8v sitte?
=D

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Että näin,Mokia!. (vahvistamaton)

17

vinosilmä@
Eiköhän se ole niin,että Nokialla kehittäminen ja tuotantoon tuominen kestää ...KAUAN,kun Samsung pystyy samaan puolet lyhyemmällä ajalla (ja tuote vielä toimii kaiken lisäksi,toisin kuin ...)!!!. ;)
Microsoft ehkä vähän auttaa asiaan,mutta...

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Dollarinen (vahvistamaton)

18

Samsung on kyllä erittäin vahvassa asemassa tulevaisuuden suhteen. Nokia ei niinkään. Samsung kehittää ja innovoi ja voi rakentaa kaiken itse, Nokia ei itse tee muuta kuin rakenna puhelimet, ja komponentit niihinkin tulevat muilta yhtiöitä. Ei vaadi kuin noin vuosikymmenen, niin kännykkää ei ole olemassa sellaisena kuin me sen tänäpäivänä tunnemme. Saattaa olla, että 15 vuoden päästä Nokiaa ei olekaan.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Että näin,Mokia!. (vahvistamaton)

19

15-vuoden päästä Nokia on jo täysin Microsoftin omistuksessa,tai kummatkin ovat konkassa!!. =/

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
taipuva näyttö (vahvistamaton)

20

No jaa... Videolla demottiin lähinnä taipuvaa näyttöä, kun moisen kännykän valmistamisen ongelmia ovat myös piirilevyn, komponenttien ja akun taipuisuus.

Eli toisin sanoen Samppa on vielä ihan yhtä kaukana toimivasta ratkaisusta kuin Nokia noin viisi vuotta sitten. Toivottavasti jompi kumpi onnistuu kuitenkin tässä (tai joku muu), koska taipuva ja kestävä känny olisi todellinen must buy.

Vastaa
djtob
djtob

21

Nokia keksi saman idean jo kauan sitten. Itse asiassa Nokia kehittää nanoteknologiaan perustuvaa kännykkää, mikä ajaa sitä Nokian ideoimaa konseptia.

Eikö siitä konseptista ole jo kehitetty joku prototyyppi sinne Englantiin teknologiamuseoon ja jossain näkyi myöskin Nokian talossakin monien kännyköiden joukossa?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
SGS2 (vahvistamaton)

22

Ei siitä kehittämisestä ole mitään hyötyä,jollei sitä tuoda tuotantoon (kun on toimiva kokonaisuus)!!. ;)
"Pieni kuittaus Nokian uusille ideoille,jotka tuntuvat jäävän pelkästään kehitysasteelle..."!.

Vastaa
kittap
kittap

23

Taipuisa näyttö on mukava ideana, mutta itse pidän enemmän tästä kovasta, koska ei vääristä. Ajatellaampa tavallista paperia. Jos se ei pysy suorassa, on tosi rasittavaa yrittää lukea siitä jotain. Tietenkin jos se on oivallisesti implementoitu siten ettei vääristymää synny tai se on tarkoituksellinen, niin silloin konsepti voi toimia.

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

24

Taipuisan näytön tai sen mahdollistavan teknologian yhtenä mahdollisuutena itse näkisin laajennettavat näytöt. Olisihan se huisia, jos puhelimen reunasta voisi vetää useita tuumia lisää näyttöä silloin kun haluaa/tarvitsee. Esim. elokuvien katselu muuttuisi kerrasta, jos 3-5 tuumaisen näytön sijaan olisikin tarjolla vaikka 10 tuumaa, mutta luuri olisi taskussa silti normaalin kokoinen...

Muuten edellinen #24 kommentti on hyvä. Näytön pitää olla tasomainen silloin kun sitä tarvitsee. Kuinkahan hyvin nämä esitellyt taipuisat näytöt pysyy suorina taivuttelujen jälkeen?

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja