Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

ZTE esitteli ensimmäisen Mango-puhelimensa

12
Manu Pitkänen

ZTE esitteli ensimmäisen Mango-puhelimensa
Kiinalainen halpapuhelinvalmistaja ZTE on esitellyt yhtiön ensimmäistä Windows Phone -alustaan perustuvaa älypuhelinta. Mangolla varustettua puhelinta kutsutaan nimellä Tania.

Koska kyse on ZTE:stä, niin tajunnan räjäyttäviä speksejä ei ole tiedossa. Luuri on ominaisuuksiltaan melko tavanomainen älypuhelin eli siitä löytyy gigahertsin suoritin, 512 megatavua keskusmuistia, neljä gigatavua tallennustilaa, LED-salamalla varustettu viiden megapikselin kamera ja WVGA-tason 4,3 tuuman kosketusnäyttö. Mukana ovat myös Wi-Fi, Bluetooth ja GPS.

Mango toi Windows Phone -puhelimiin tuen videopuheluille, mutta ZTE on päättänyt jättää Taniasta etukameran kokonaan pois, joten ominaisuus ei ole käytettävissä.


Puhelinta esiteltiin China International Communications Exhibition 2011 -tapahtumassa. Lähteet eivät paljasta ZTE Tanian hinta- ja saatavuustietoja.Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (12)

Jonahan
Jonahan

3

Vaikka ihan tarkkoja speksejä ei olekaan, väittäisin että hinta pakostikin painuu yli Bladen. Syinä isompi näyttö ja parempi kamera. Lisäksi Windows Phone 7 speksin saavuttaakseen pitäisi CPU:n ja GPU:n olla ihan eri luokkaa.

Karkeasti voisi sanoa, että Blade on raudaltaan verrattavissa iPhone 3G:hen ja N8:aan (poislukien kamera), Tania iPhone 4:aan ja N9:aan.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

5

@uutinen
>Mango toi Windows Phone -puhelimiin tuen videopuheluille,
>...
>joten ominaisuus ei ole käytettävissä.

Onko tämä tieto, vai ihan omaa keksintöä? Tuntuisi oudolta että videopuhelu ominasuus olisi jätetty pois.

Vastaa
ypsilon
ypsilon

6

No hei jos siinä ei ole edessä kameraa, niin hankalaksi menee. Kuinka moni teistä oikeasti käyttää videopuheluita?

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

7

Skypessä käytäisin videota jos luuri sitä tukisi. Nykyisellään vain koneella on web kamera kovassa käytössä.

Varsinaiset videopuhelut nyt ovat nolosti epäonnistuneet..

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

8

6@
>No hei jos siinä ei ole edessä kameraa, niin hankalaksi menee.

Kuka nörtti sitä omaa rumaa naamansa haluaa näyttää ? ja monessa videopuhelukäyttökohteessa riittää että näkee sen mitä toinen lähettää.
Ja laitteessa on kuitenkin kamera takana, joka usein parempilaatuinen ja monessa laitteessa mahdollista käyttää videopuheluissa.

>Kuinka moni teistä oikeasti käyttää videopuheluita?

Ilmeisesti niin tärkeä että videopuhelu tuen puuttuminen ylitti uutiskynnyksen.

Vastaa
djtob
djtob

9

Minä ainakin käytän ja tulkit käyttävät, onhan sellainen viittomakielinen yhteisö ja ulkomaillakin. Se siitä videopuheluiden vähättelyistä.

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

10

Kyllähän tuolle videopuheluominaisuudelle oma (pienehkö) käyttäjäkuntansa löytyy. Mutta hyvä, että edes joku puskee ulos näitä halpaluureja, nyt kun Nokia on tällä osa-alueella eksyksissä.

Ja vaikeata tulee Nokialle, sieltä kun kerrottiin, että valttikorttina käytetään kilpailukykyistä hinnoittelua. Tämä ehkä toimii naurettavan ylihintaista iPhonea vastaan, mutta ZTE:n kanssa kilpaileminen hinnassa on varmasti melkoinen haaste. Elleivät viimeisetkin suomalaiset työntekijät lennä pellolle ja pääkonttori siirry Aasiaan.

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

12

@11 Onko siis videopuheluilla 170 miljoonaa vakituista käyttäjää? Tuosta on paha sanoa, onko se isokin osuus kokonaiskäyttäjistä. Absoluuttisesti suuri määrä, mutta mitäs se on suhteellisest; en osaa sanoa. (470 miljoonaa älypuhelimen aktiivista käyttäjää [2010] löysin, eli n. 36%?)

Mutta linkkiä lukuihin ehdottomasti, mielelläni olen tässä asiassa väärässä.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja