Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Microsoft ja Samsung solmivat sopimuksen Android-maksuista

9
Teemu Laitila

Microsoft ja Samsung solmivat sopimuksen Android-maksuista
Microsoft ja Samsung ovat ilmoittaneet solmineensa ristiinlisensointisopimuksen, jonka perusteella Samsung maksaa Microsoftille rojaltimaksuja kaikista myymistään Android-laitteista. Microsoft on solminut aiemmin vastaavan sopimuksen esimerkiksi HTC:n sekä Acerin ja ViewSonicin kanssa.

Microsoft on toistuvasti väittänyt Android-käyttöjärjestelmän sisältävän yhtiön patentoimaa tekniikkaa, jonka perusteella se pitää Googlen puheita Androidin ilmaisuudesta laitevalmistajille harhaanjohtavina.

Microsoft huomauttaa, että Samsung-sopimuksen jälkeen kaksi isointa Android-valmistajaa on sopinut Androidiin liittyvistä lisenssimaksuista Microsoftin kanssa. Isojen Android-valmistajien listalta puuttuu vielä Googlen ostama Motorola, joka on kolmanneksi suurin valmistaja Yhdysvaltain markkinoilla.Microsoft on aiemmin haastanut Motorolan oikeuteen patenttirikkomuksista. Oikeustaistelun lopputulos on mielenkiintoinen koko Androidin tulevaisuuden kannalta. Jos Google joutuu taipumaan Microsoftin vaatimuksiin ja maksamaan Androidista lisenssimaksuja, vesittyy käytännössä koko Androidin ilmaisen käyttöjärjestelmän rooli.

Samsungin ja Microsoftin sopimus koskettaa Android-patenttien lisäksi yhtiöiden välistä yhteistyötä Windows Phone -laitteiden osalta. Microsoftin mukaan yhtiöt näkevät Windows Phone -alustassa paljon mahdollisuuksia kasvulle ja jatkavat yhteisiä panostuksia myös tulevaisuudessa.

Yhteistyö Windows Phone -rintamalla lienee taustalla sekä Samsungin että HTC:n solmimissa sopimuksissa.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (9)

Anonyymi käyttäjä
Ralle_ (vahvistamaton)

1

Microsoftin kilpailukeinoja ovat uhkailu ja kiristäminen Windows Phone valmistukseen. Tässä tosi hieno kumppani Nokialle :(

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Kusetus jatkuu!!. (vahvistamaton)

2

Kummatkin ovat samanlaisia "omaan napaan tuijottaja" yrityksiä!!.YLIMIELISIÄ!!. =(
EI kiitos Microsoftin matkapuhelimille ja samoin Nokian matkapuhelimille!!.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

3

Kun Apple ei maksa lisenssimaksujaan, esim. Nokialle tai Samsungille, on yleinen mielipide Applea vastaan. Kun Androidvalmistaja, esim HTC tai Samsung, ei maksa lisenssimaksujaan on yleinen mielipide maksujen kerääjää vastaan.

Samat säännöt kaikille, ei ole kauhean tervettä kilpailua käyttää ilmaista, mainoksin rahoitettua käyttistä, rikkoen muiden patentteja ja innovaatioita. Pisteet Samsungille ja Microsoftille että pääsivät kohtuullisen nopeasti sopuun eikä tarvinnut käydä oikeuden kautta, kuten Apple tuntuu aina tekevän.

Jotenkin veikkaisin että Motorola/Google on paljon pahempi pala Microsoftille, mutta se lienee seuraavana.

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

5

Ei sitten Samsungkaan taistellut noita maksuja vastaan. Toisaalta sen ymmärtää, he kun taitavat haluta Androidista eroon, ja vieläpä käyttävät WP-alustaa. Mutta luulisi Googlen taistelevan ankarasti Motorolan kautta. Heillä siihen ainakin olisi "paukkuja".

Tosin, ehkä Microsoftin syytöksessä on sen verta perää, että Android-valmsitajat kokevat järkevämmäksi maksaa suosiolla.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Möö (vahvistamaton)

7

@6 Miksi? Nokiahan haluaa palasensa Sampan ja HTC:n puhelimiin...

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

9

7@
>Tuskin Nokia kartta jne. palikoitaan muille tulee tarjoon..

On tainnut mennä ihan kokonaan ohi MS/Nokia uutisointi avainosiltaan.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja