Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Samsung hakee Applen puhelimille ja taulutietokoneille myyntikieltoa

11
Manu Pitkänen

Samsung hakee Applen puhelimille ja taulutietokoneille myyntikieltoa
Samsung on haastanut tietotekniikkayhtiö Applen oikeuteen Alankomaissa syyttäen sitä neljän patentin rikkomisesta. Korealaisvalmistaja hakee myynti- ja maahantuontikieltoa kaikille iPhone- ja iPad-laitteille, jotka hyödyntävät yhtiön omistamia 3G-tekniikoita.

Erikseen mainittuna haaste koskee iPhone 3GS:ää, iPhone 4:ää, iPadiä ja iPad 2:sta. Samsung vaatii että laitteiden maahantuonti Alankomaissa lopetetaan ja että jälleenmyyjät vetävät tuotteet pois markkinoilta. Patentit liittyvät laitteen ja tukiaseman välisen datayhteyden hallintaan.

MacWorldin mukaan patentit ovat kuitenkin essentiaaleja, joten Samsungin on lisensoitava patentit Applelle reiluin ehdoin. Korealaisvalmistajan vaateet eivät siten välttämättä tule saamaan oikeuden tukea. Osapuolia kuullaan jo ensi viikon maanantaina niin sanottuihin FRAND-lisenssiehtoihin liittyen.Apple on haastanut Samsungin ympäri maailmaa oikeuteen syyttäen sen Galaxy-tuotemallistoa tuotekopioinnista ja patenttien rikkomisesta. Vastavuoroisesti Samsung on lähtenyt puolustamaan itseään vastahaastein.

Uusimmat puhelimet

Kommentit (11)

Anonyymi käyttäjä
Ei ompun tuotteita. (vahvistamaton)

1

Jo on Apple hämmentänyt suuren sopan,kun on suututtanut Samsungin näinkin hyvin!!. :(
No,"sitä saa mitä tilaakin".

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
rotten apple (vahvistamaton)

2

Taitaa applelta ja samsungilta loppua tuo yhteistyö komponentin valmistuksessa mistähän apple nyt hankkii amoled-näytöt? Samsung kun taitaa olla maailman ainut yhtiö joka niitä pystyy valmistamaan tarpeeksi. Ja muutenkin taitaa apple käyttää aika paljon osia jotka samsung valmistaa. Eli kyllä se kalikka tais kolahtaa omaan nilkkaan.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Karvap (vahvistamaton)

3

Eipä taida olla samsungillakaan varaa lopettaa yhteistyötä suurimman asiakkaansa kanssa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
rotten apple (vahvistamaton)

4

Hinnat saatta vaan nousta hiukan applen tilauksissa jos ne rupee kunnolla tappelemaan. Kuinka paljon muuten apple nykyään ostaa dollareina mitattuna applelta?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Mmikkis (vahvistamaton)

5

@2 Niin paitsi että applen laitteissa ei kyllä ole amoled näyttöä ja näytöt ei tule samsungilta vaan lg:ltä. Tulevaisuudessa myös prosessorit tulee muualta, että kyllä tämä kolahti ihan samsungin omaan nilkkaan tämä jatkuva kopioiminen. Ehkä luulivat selviävänsä tuollaisesta toiminnasta ilman seurauksia ja nyt on täys paniikki päällä, menettävät/menettivät sillä isoimman asiakkaansa.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

8

@7 Aika katteeton huhu. Applella ei ole ollut OLED näyttöä yhdessäkään laitteessaan ja syynä ei ole ollut saatavuus.

En pidättäisi hengitystäni OLED näytöistä Applen tuotteissa moneen vuoteen. iPad 3:ssa tulee mitä todennäköisimmin olemaan 2048x1536 resoluutio, nykyisellä noin 10" lävistäjällä. Niin suuria OLED näyttöjä tuolla resoluutiolla ei ole näköpiirissä, Pentile on potentiaalinen ongelma. Muita ongelmia ovat mm. paneelin ikääntyminen, hinta, kirkkaus, väritoisto ja, yllätys yllätys, virrankulutus, kun suurin osa ruudusta ei ole mustaa.

Toki etuina ovat mm. erinomainen musta ja siitä seuraava erinomainen kontrasti, mutta se ei ole ihan koko kuva, varsinkin kun puhutaan isovolyymisesta kuluttajatuotteesta. Samsungkaan ei käytä OLED-näyttöjä tabeissaan, miksiköhän?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Mmikkis (vahvistamaton)

10

@9 Päinvastoin jos et ole lukenut uusimpia käänteitä niin samsung hakee sopua ja yrittää tarjota jotain diiliä että saisivat tabinsa myyntiin ensi viikolla, eli samsung on selvästi paniikissa ja tajuaa tilanteen vakavuuden, kopikatti on aina kopikatti.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.