Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Android-valmistajat maksavat Microsoftille 444 miljoonaa vuodessa

6
Teemu Laitila

Android-valmistajat maksavat Microsoftille 444 miljoonaa vuodessa
Microsoftin arvioidaan seuraavan 12 kuukauden aikana hyötyvän 444 miljoonan dollarin eli noin 327 miljoonan euron verran Android-valmistajien kanssa tehdyistä lisenssisopimuksista. Luku perustuu investointipankki Goldman Sachsin teknologia-alan analyytikkojen arvioon.

Tähän mennessä Microsoft on lisensoinut tekniikkaansa HTC:lle, Samsungille, Acerille sekä ViewSonicille ja muille pienemmille valmistajille. Microsoftin arvioidaan saavan 3 -6 dollaria rojaltimaksuja jokaisesta sopimuksen tehneen Android-valmistajan myymästä laitteesta.
Business Insider huomauttaa, että vaikka tilanne kuullostaa Microsoftin kannalta hyvältä, kyseessä on lähinnä taskuraha, joka ei millään riitä kattamaan kuluja, joita Androidin suosio Microsoftille muutoin aiheuttaa. Microsoftin kuluvan tilivuoden liikevaihdon odotetaan nousevan noin 75 miljardiin dollariin, mihin suhteutettuna Android-tulot jäävät kohtalaisen pieneksi.

Kommentit (6)

ArttuH5N1
ArttuH5N1

2

327 miljoonaa euroa. Taskuraha. Pistää asioita perspektiiviin.

Mutta kannatti siis Microsoftin käräjöidä, tai ainakin uhkailla sillä. Menikö yksikään noista oikeusjutuista, millä Microsoft pelotteli, oikeuteen asti? Että huomattiinko siellä näiden Microsoftin väitteiden vahvuus, patentteihin liittyen.

Vastaa
ypsilon
ypsilon

3

No tuskin ne firmat mitään maksaisi, jos ei olisi riskiä hävitä oikeudessa. Mutta helppoa rahaa MS:lle. Tähän pitäisi kaikkien pyrkiä ;)

Vastaa
eFlop & Mokia (vahvistamaton)

4

Rahastuksen takia en aiokaan ostaa jatkossakaan Microsoftin Nokiaa!!.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja