Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Apple iPhone 4S:stä tulossa kolme eri versiota

29
Manu Pitkänen

Apple iPhone 4S:stä tulossa kolme eri versiota
Saksalaisen Vodafonen vuotamien tietojen mukaan iPhone 4S -puhelimesta tulee saataville 16, 32 ja 64 gigatavun mallit. Kokoversiot huomasi iPhone-Ticker.de.

Hajanaisten huhutietojen mukaan iPhone 4S muistuttaisi erittäin paljon nykyistä iPhone 4:ää, muutamia parannuksia lukuun ottamatta. S-versioissa on todennäköisesti parempi kamera ja nopeampi A5-tuplaydinsuoritin. Samalla kun uusiin puhelimiin tehdään parannuksia, niin eroa vanhan ja uuden välille yritetään lisätä pienentämällä iPhone 4:n tallennustilan määrää.
iPhone 4:n muisti aiotaan pienentää kahdeksaan gigatavuun nykyisestä 16 tai 32 gigatavusta. Applen tarkoituksena on ilmeisesti kohdistaa puhelin vast'edes low-end-markkinoille ja se on käyttänyt vastaavaa strategiaa jo iPhone 3GS:n kohdalla.

Vodafonen listauksen perusteella kaikista uusista malleista on tulossa sekä valkoinen että musta versio.

Kommentit (29)

Sillattiis (vahvistamaton)

3

Siis ei iPhone5:sta. Vanhaan hiukan parempaa rautaa sisään ja softaan joitain lisäyksiä kuten parempi puheentunnistus ja tietty pientä viilausta sinne tänne. Tähän päälle 500 "Great" ja "Amazing" ylisanaa niin taas myy kuin häkä.

Ongelmat A5:n kanssa tuntuvat pitävän paikkansa. Siksi näin paljon myöhässä. Oliko näytöissä myös jotain kuplia tms?

Kahtellaan mitä tuleman pitää, mutta jotenkin on pieni kutina, että Applen kelkka alkaa olemaan vuoren huipulla. Mitään mullistavaa ei ole tullut sitten iPhone1 ja siitä alkaa olemaan jo aikaa. Laite toki toimii hienosti ja helposti, mutta rupeaa menemään hieman tylsäksi pahimpiin kilpailijoihin nähden. Moniko jaksaa ostaa vuosi vuodelta täysin saman puhelimen hieman entistä nopeampana?

Vastaa
iphooni (vahvistamaton)

4

Eli tarkottaaks tämä nyt sitä ettei sitä vitosta tulekkaan. Aikas heikko esitys.Ei ihme että pitää käydä kilpailijoiden kanssa karvasta patenttistaa kun ei itse saa mitään uutta aikaiseksi. Applen kelkka tais kääntyä laskuun just nyt.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

5

@1 Mitä tarkoitat markkinakontrollilla?

Applen menestyksen loppua on povattu noin jokaisen julkisuksen yhteydessä. Mutta miettikääpäs paria asiaa:

Jos mitään mullistavaa ei ole tullut neljään vuoteen, miksi Apple nousi kesäkuun neljänneksessä maailman suurimmaksi älypuhelinvalmistajaksi? Se myi enemmän iPhoneja kuin koskaan ennen, vaikka myydyt tuoteet olivat vuoden ja kaksi vuotta vanhat mallit, ja saatavuus monella markkinalla (esim. USA:ssa, Japanissa ja Kiinassa se ei ole kaikilla suurilla operaattoreilla) on vielä aika heikko. Miksi tuon menestystuotteen parannettu painos ja halvemman mallin vaihto vuotta nuorempaan, selvästi parempaan, yht'äkkiä muuttaisi suunnan?

Jos 4S:n osat olisi laitettu vähän erinäköiseen laatikkoon, kuinka paljon parempi tuote se olisi ja kuinka paljon heikompi olisi akkukesto (huhut ovat puhuneet taas ohuemmasta ja pyöristetymmästä designista -> vähemmän tilaa akulle)

Kannattaa myös muistaa, että älypuhelimissa, etenkin iPhonessa, softa on se juttu, ei rauta.

Vastaa
stevemorseband (vahvistamaton)

6

Valkoiset versiot pitäisi julkaista vasta sitten myöhemmin - tuttuun rahastustyyliin.

Vastaa
JuhaW
JuhaW

7

@6
Tiedä onko se mitenkään sen enempää rahastustyyliä. Kaikki olettivat valkoisen version joskus tulevan ja tulihan se, vuoden myöhässä tosin. Se joka haluaa valkoisen, ostaa sen valkoisen version, vaikka joutuisikin odottamaan. Itsekin ostin iPhone 4:sen vasta, kun valkoinen versio tuli ulos. Halusin nimenomaan valkoisen, joten mustaa en alussakaan ostanut.

Vastaa
Lé Troll (vahvistamaton)

8

No eipä haittaa ettei tuo iLuuri5 vielä tullutkaan. Antaa mennä tämän vempaimen ohi ja odottaa sitä vitosta :)

Vastaa
Mmikkis (vahvistamaton)

9

Kaikki huhut lupaa hyvin vahvasti, että tulossa iPhone 4S. Sitten kuitenkin netissä pyörii aika kasa iPhone 5:lle suunniteltuja kuoria mitkä lupaa ihan erilaista luuria :D Noh huomenna se vihdoin selviää, että mitkä huhut piti paikkansa ja mitkä ei :)

Vastaa
ohjelmistokoodaaja (vahvistamaton)

10

iPhone on paska, käyttis on jo vuosia jäljessä.
Nokian searey paljo parempi ja eteenkin mukavampi käyttää, ja nopeus on ainakin ihan eri luokkaa(paljon nopeampi) kun iPhone 4.
Nimimerkki: kokemusta molemmista :D

Vastaa
Jonahan
Jonahan

11

@10

Olisi Nokian kannalta varsin surullista, jos sen vielä julkistamaton huippumalli ei olisi nopeampi kuin Applen 16kk vanha laite.

Toivottavasti se riittää ja uutiset Nokian ja Windows Phonen tiimoilta muuttuvat pian positiivisemmiksi.

Vastaa
huhuilija (vahvistamaton)

12

Co-Founder of Siri: Assistant launch is a “World-Changing Event” (Interview)

"Make no mistake: Apple’s ‘mainstreaming’ Artificial Intelligence in the form of a Virtual Personal Assistant is a groundbreaking event. I’d go so far as to say it is a World-Changing event. Right now a few people dabble in partial AI enabled apps like Google Voice Actions, Vlingo or Nuance Go. Siri was many iterations ahead of these technologies, or at least it was two years ago. This is REAL AI with REAL market use. If the rumors are true, Apple will enable millions upon millions of people to interact with machines with natural language. The PAL will get things done and this is only the tip of the iceberg. We’re talking another technology revolution. A new computing paradigm shift."

Vastaa
SamiM2
SamiM2

14

Voisitte ottaa edes tosiasioista selvää ennenkuin kirjoittelette ihan mitä sattuu. Ensiksi puhelin jota ei ole edes julkistettu ei voi olla myöhässä. Toiseksi vuodosta ei selviä yhtään mitään uuden puhelimen ominaisuuksista, pelkästään mallin nimi ja tallennustilan määrä. Kolmanneksi emme tiedä kuinka monta eri mallia julkaistaan. Neljänneksi emme tiedä millaisia rautaratkaisuja on luvassa.

En edes tajua miten joku voi tehdä noin pitkälle meneviä johtopäätöksiä tuotteesta, jota ei ole edes julkaistu. Teettekö te tosiaan ostopäätöksenne pelkkien epävarmojen vuotojen perusteella ennenkuin tuotetta on edes julkistettu?

Vastaa
hta
hta

15

Itsellä ollut iPhone 3G ja nyt iPhone 4. Jätin 3GS väliin koska se ei tuonnut mielestäni mitään merkittävää parannusta edelliseen toisin kuin iPhone 4. Jos sieltä ei tule iPhone 5:sta ja iPhone 4S on vain tehokkaampi versio nykyisestä niin jää myös hankkimatta. Tällä kertaa tosin saatan välissä kokeilla sitten vaikkapa Nokia N9 tai sitten jotain HTC huippumallia Android puolelta.

Henkilökohtaisesti olen sitämieltä, että iPhone iOS on pysynyt liian samanlaisena. Siinä ei sinänsä ole mitään suurta yksittäistä vikaa, mutta koska se ei ole vuosien aikana muuttunut juurikaan niin se alkaa yksinkertaisesti vain kyllästyttämään. Itse tahtoisin nähdä myös live widgetit esim. kolmen widget ruudun avulla.

Betana olevassa iOS5:sessa olisi teoriassa mahdollista tuoda widgetit alasvetoruutuun jossa ilmoitukset ovat, mutta tällä hetkellä niitä widgettejä on tasan kaksi ja molemmat ovat Applen. Tietääkseni ko. mahdollisuutta ei ole avattu muille. Nämäkin ovat lisäksi erittain tarkkaan määriteltyjä koon jne. suhteen.

No, odotetaan nyt viralliset tiedot ja katsotaan sitten, että tarviiko alkaa tarkistamaan tiettyjen ohjelmien toiminnallisuuden löytymistä Meegosta ja Androidista.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

17

@16

Mitä iPad 2:n tai tulevan iPhonen pitäisi olla ollakseen mielenkiintoinen? iPad 2 oli huomattavasti nopeampi, paljon kevyempi ja ohuempi. Tuote tappoi kilpailun high-end tablettimarkkinalla, jos sitä nyt oli juuri ollutkaan. Erittäin onnistunut tuote, josta asiakkaat pitävät.

Vastaa
Mmikkis (vahvistamaton)

18

@16 iPad 2:n perimmäinen tarkoitus oli tuhota tablet markkinat ja sen se todellakin teki :) iPad 2 yllätti kaikki kilpailijat ja sen miten nopeasti Apple sen toi markkinoille, loppu onkin historiaa. Ei sen pitänytkään olla mikää mullistava laite.

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

20

Ei riitä, että uusin iPhone ei siis vakuuta millään tasolla, vaan edellistä mallia huononnetaan keinotekoisesti. Hienoa! Enempää en Applelta odottanutkaan.

Toivotaan, toivotaan hartaasti, että tuovat jonkun uuden kätevän ominaisuuden tai designin. En halua taas nähdä, kuinka idiootit ostavat samaa tavaraa uudistetussa laatikossa, kalliimmalla hinnalla. Myötähäpeää saa kokea jo nyt aivan tarpeeksi.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

22

@20

Öö, tarkoitat sitä, että edellisen mallin flashmuistia vähennetään ja hinta laskee huomattavasti? Voihan sen nähdä keinotekoiseksi huonontamiseksi, tai sitten nähdä että samassa hintapositiossa tällä hetkellä oleva 3GS paranee huomattavasti.

"idiootit ostavat samaa tavaraa uudistetussa laatikossa, kalliimmalla hinnalla"

Puhutko nyt Nokian Symbianlaitteista noin vuosien 2005-2009 välissä? Siellähän tuli uutta saippualaatikkoa toisen perään, mutta oikeastaan kukaan ei tiennyt mikä oli ero siihen pari kuukautta aiempaan malliin, esim N96 vs N85. Muitakin surullisia tapauksia oli.

Jokainen iPhone on jo pelkältä raudaltaankin ollut selvästi parempi kuin edellinen. 3G toi nopeamman tietoverkon, 3GS nopeutti prosessoria noin 100%, 4 toi mm. uuden ohuen designin ja retinanäytön, 4S mitä ilmeisimmin taas nopeuttaa laitetta *huomattavasti*, jos puhelimen A5-suoritin ja GPU ovat lähelläkään saman sirun suorituskykyä iPad 2:ssa.

Lisäksi RAM-muistia on tullut lisää, kamera on parantunut, GPS on parantunut, sensorit (accelerometri, gyro, jne.) ovat parantuneet vähitellen joka versiossa.

Ja mikä tärkeintä, softa on parantunut huomattavasti jokaisessa versiossa, sekä kuluttajille näkyvä että ohjelmoijien käyttämät rajapinnat.

Vastaa
käyttäjä__ (vahvistamaton)

24

@20

Apple käyttis ei ole kylläkään kehittynyt mihinkään, sama paska ekasta lähtien. Microsofti ja adroidi voittaa applen iOS :n 100-0.
Nykyisellään ton applen käyttisheikkouden huomaa entistä paremmin, kankea mikä kankea.

Vastaa
Sillattiis (vahvistamaton)

27

Nillityksestä huolimatta veikkaukseni meni lähes täydellisesti nappiin. Väittäisin edelleen myös, että laite on todellakin myöhässä alkuperäisestä suunnitelmasta. En olisi yllättynyt jos Iphone5 tulee jo alkukesällä. Tällä pelastetaan kuitenkin joulumyynti.

iPhone4:n omistajalle ei juuri mitään syytä vaihtaa. Nopeutta tuli toki lisää, mutta pelien(mikä muu sitä oikeastaan vaatii?) pitää pyöriä myös 4:lla, joten kukaan järkevä ei tee vain 4s:llä pyörivää peliä. 3GS:n tuki alkaa olemaan loppu ja näiden omistajat ovat hiljalleen päivityksen edessä. 4s vai joku muu?

Vastaa
Agent_007
Agent_007

28

Lainaus:

Nopeutta tuli toki lisää, mutta pelien(mikä muu sitä oikeastaan vaatii?) pitää pyöriä myös 4:lla, joten kukaan järkevä ei tee vain 4s:llä pyörivää peliä.


Infinity Blade is "only going to run like this on the iPhone 4s. Why? Because it's awesome."

Vastaa
Kanarelli123
Kanarelli123

29

Applen sivuilla lukee; "All-new camera. It just might be the best camera ever on the phone." Hmm, SGS2 anyone? Applen tekniikka alkaa tulemaan vähän jälkijunassa, jos ne ei vähän nopeuta julkaisujaan, niin mitenköhän käy, vai pelastaakohan se brändi heidät tulevassakin? Vaikken itse iPhonesta sen enempää välitäkkään, niin olisin mielenkiinnolla nähnyt Applen uuden huippupuhelimen iPhone 5:sen, mutta ei kun sieltä tulee vain joku hitusen paranneltu luuri tyyliin SGS+. Kuinkakohan hyvin se äänikomentokaan tulee toimimaan suomeksi... Niin, Applen tuotteet voisivat sitten joskus alkaa kiinnostaa, kunhan tekevät laitteisiinsa korkealaatuista tekniikkaa ajoissa. Lopuksi, onkohan tossa uudessa iPhonessa vieläkään todellista multitaskingia? ;)

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja