>Löydä halvin ja sopivin liittymä Puhelinvertailun liittymävertailusta<

Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Apple esitteli iPhone 4S:n - uusi Siri-puheohjaus mullistaa puhelimen käytön

35
Manu Pitkänen

Apple esitteli iPhone 4S:n - uusi Siri-puheohjaus mullistaa puhelimen käytön
Tietotekniikkayhtiö Apple julkisti uuden iPhone 4S -puhelimen.

iPhone 4S:stä löytyy iPad 2:sta tuttu A5-tuplaydinsuoritin, jonka kerrotaan siivittävän puhelimen parhaimmillaan jopa seitsemän kertaa suurempaan graafiseen nopeuteen kuin iPhone 4. Puhelimesta löytyy Retina-näyttö ja lasinen takakuori. 4S:n kahdeksan megapikselin kamera yltää 1080p-tasoisen videokuvan nauhoittamiseen ja sisältää kuvanvakaimen sekä temporaalisen kohinanpoiston.

Teoreettisen latausnopeuden HSDPA-verkossa kerrotaan olevan kaksinkertaistunut iPhone 4:n 7,2 Mbps:sta. Lisäksi sama puhelin toimii sekä GSM- että CDMA-verkossa, joten erillisille versioille ei ole tarvetta.

Puhelimen puheajan kerrotaan olevan 3G-verkossa kahdeksan tuntia. Akku kestää verkkoselailua kuuden tunnin edestä ja yhdeksän tuntia Wi-Fi-verkossa. Videota voidaan toistaan kymmenen tuntia ja musiikkia luukuttaa 40 tuntia.

Apple jätti sokeriksi pohjalle kehittämänsä puhetunnistustekniikan, jonka he ostivat Siriltä pari vuotta sitten. Se on tietynlainen henkilökohtainen avustaja, joka tekee arkisia askareita puolestasi kun pyydät sitä. Käyttäjän on painettava kotipainike pohjaan ja kysyttävä puhelimelta jotakin. Tämän jälkeen iPhone 4S esittää vastauksen kysymykseen. Ominaisuutta demottiin kysymällä säätä ja puhelin kertoi sen. Ohjaus toimii englanniksi, saksaksi ja ranskaksi.Puhelin osasi täsmentää vastaustaan antamalla seuraavien tuntien sääennusteen sitä kysyttäessä ja kertoi reittiohjeet pyydettyyn määränpäähän sekä antoi ravintolaehdotuksia. Kalenterimerkinnän onnistuu tekemään tätä kautta myös. Lisäksi se on integroitu Wolfram|Alpha-hakukoneeseen, joten termien määritelmien hakeminen, valuuttamuunnosten tekeminen ja ehkäpä myös Kuun sekä Saturnuksen välisen etäisyyden laskeminen onnistuu nopeasti.

Japanilainen Apple-myymälä vuoti hiukan ennen puhelimen virallista julkistusta sen julkaisupäivämäärän. Uusi iPhone tulee myyntiin nousevan Auringon maassa ja muissa tärkeissä maissa 14. lokakuuta eli hyvin nopeasti julkistuksen jälkeen. Muualla, kuten Suomessa, puhelin tulee myyntiin 28. lokakuuta.

Puhelimen kolmen eri kokoversion hinnoiksi ilmoitettiin (kahden vuoden kytkyllä) 199 dollaria (16 GB), 299 dollaria (32 GB) ja 399 dollaria (64 GB).

Apple kertoi iOS 5 -käyttöjärjestelmän jakelun alkavan 12. lokakuuta. Käyttöjärjestelmän ominaisuuksista löytyy tietoa täältä. Tapahtumassa kerrottiin myös iOS:n uudesta ominaisuudesta, jonka avulla pystyy paikantamaan lähistöllä oleskelevien ystävien i-laitteet. Tämäntyyppisestä paikannusjärjestelmästä kuultiin jo viime keväänä huhuja, mutta WWDC:ssä sitä ei paljastettu.
Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (35)

Pelemane
Pelemane

2

Jätän tämän vain tähän:
Apple kopioi iPhone idean LG:n Pradasta.
Steve Jobsin motto: Good artists copy, great artists steal and we have always been shameless about stealing great ideas.
http://www.youtube.com/watch?v=CW0DUg63lqU
iOS5 ei tuo mitään uusia ominaisuuksia. Kaikki ominaisuudet joita Apple mainostaa uusina ja innovatiivisina ovat kopioitu muilta valmistajilta
http://www.youtube.com/watch?v=Gq-e0getf4M

Okei tuota puheohjausta on aika paljon parannettu mutta tuskin tulee suomeksi toimimaan.

Vastaa
hta
hta

4

@1

Kannattaa kirjoittaa kantasi ylös ja palata tuohon 3v päästä, kun about kaikilla valmistajilla on oma kyhäelmä tuosta. Puhuminen nyt vain on paljon nopeampaa kuin näppäileminen ja jos tuo toimii tarpeeksi laajasti niinkuin näyttää niin kyseessä voi hyvinkin olla alaa mullistava asia.

Noin muutoin, puhelin ei juurikaan yllättänyt, eikä innostanut. iOS5 beta on ollut itsellä käytössä jo kauan ja fakta on, että olen vain kyllästynyt siihen UI:hin. Hiukan sama asia, miksi kotini sisustus ei ole samanlainen vuodesta toiseen. Kaipaan vaihtelua.

Henkilökohtaisesti saatan nyt ostaa Android puhelimen vaihtelun vuoksi. Täytyy hiukan tutkia tarjontaa.

Vastaa
Viljis
Viljis

5

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ps:

Ei iPhone5:sta? HAHAHAHA FAIL!!!

Taitaa tulla vielä 4GS, 4GSS, 4GSSS ja sitten iPhone 5 ;D

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
essihh (vahvistamaton)

7

@4 Jep, minäkin kyllästyn sinällään ihan toimiviin ratkaisuihin aika nopeasti. Haluan vaihtaa ne uusiin vaikka vanha toimisi ihan kunnolla. Autonikin on nyt muutaman vuoden ikäinen ja katselen uutta. Kyllästyttää toi ratti ja polkimet joita valmistaja tuputtaa uudessakin mallissa. Taidan katsella jotain sellaista autoa jota ei ohjata ratilla ja polkimilla, vaihtelun vuoksi. Täytyy hiukan tutkia tarjontaa.

Vastaa
Ergopad
Ergopad

9

Pystyy muuten Symbian puhelimeltakin kysymään, että "Paljonko kello on?" ja puhelin vastaa että "Kello on...". Että ei sinällään uutta, mutta ilmeisesti huomattavasti tarkemmin ja kattavammin.

Vastaa
repino
repino

10

Tuota akunkestoa en oikein usko, no hyvä, jos on totta.
Mikäli on heikompi kenttä ja puhelin kaikkine paikannuksineen käytössä, niin kuinkahan käy.

Vastaa
ep_
ep_

11

Aika nappiin meni tuo mac rumorsin arvaus kun siinä niiden tekemässä videossa ominaisuuden toiminnollisuus oli samanlainen kuin tässä kerrottiin. Ulkoasu oli vain erilainen mutta samalla lailla esimerkkivideolla toimi.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Mmikkis (vahvistamaton)

12

Katsoin keynoten, jos jollakin on vielä epäselvää niin iPhone on tarkoitettu ensisijaisesti tavallisille ihmisille, ei tekniikkanörteille ensisijaisesti. Kaikki mitä keynotessa esiteltiin on todella hyviä juttuja tavallisille ihmisille ja se helpottaa niiden älyluurityöskentelyä ja siitähän iPhonessa ja muissakin Applen laitteissa on kai aina on ollut kyse. Kuten sanottua peruskäyttäjien markkinat on aivan valtavat verrattuna tekniikkaihmisiin. Tästä syystä Apple on vaan niin suosittu.

Siri mitä demottiin sai eniten taputuksia, aiinä oli monta tosi hyvää oivallusta ja jokapäivästä käyttöä helpottavaa juttua. Sieltä tuli oikeastaan esimerkkeinä kaikki se mitä kuvitteli mihin sitä voisi käyttää. Näkee sitten tuleeko koskaan toimimaan Suomessa niin hyvin ja millon edes tulee suomenkielisenä.

Kamerasta vois sanoa sen, että se ottaa 1,1 sekunnissa kuvan ja jos pitää ottaa toinen perään ni sen se ottaa 0,5 sekunnissa. Tämä oli ainakin applen diojen mukaan huomattavasti nopeampaa kuin kilpailijoilla. Nokiasta en tiedä ku siellä ei esim N8:aan verrattu vaan galaxy s2n jne. Galaxy s2 esim nappas 2 kuvaa noin neljässä sekunnissa, kun iPhone 4s 1,5 sekunnissa. Kuvat oli myös taas todella valmiin näköisiä, eli ns karkkia oli kuvissa, olettaen että niitä fotoja ei oltu editoitu. http://www.apple.com/iphone/built-in-apps/camera.html Tuolla esimerkkikuvia, onhan noi todella upeita, mielenkiitoista sitten taas nähdä mitä joku tavallinen tallaaja saa siitä irti :D

Luuri tulee olemaan todella nopea ja demottu infinity blade 2 näytti huikealta. IPhone 4s:ään tulee myös mirror airplay, eli voi pelata langattomasti pelejä tv:ssä jos löytyy appletv (tuli tänään Suomessa myyntiin). Applen laitteet on nyt jo suosituimpia taskukonsoleita ja suosio varmasti vain kasvaa.

Sitten kuten Tim lopussa sanoi ei kyse ole vain yhdestä laitteesta vaan kaikkien Applen laitteiden yhteen integroimisesta mihin se onkin pyrkinyt jo varmaan vuosia kaikilla eri ratkaisuilla. Esimerkki iCloudista. Olet futismatsissa ja räpsit kuvia luurilla, kun menet kotiin ja nappaat esim iPAdin pöydältä ne kuvat on siellä valmiina sua odottamassa. Voin vaan kuvitella miten innoissaan tavalliset ihmiset ovat tällaisesta. se nyt on vaan niin yksinkertaista ja laite tekee kaiken sun puolesta. samoin jos editoit vaikka jotain presentaatiota niin voit jatkaa iPAdilla siitä mihin se luurilla jäi ja taas ei tarvi tehdä mitään icloud hoitaa.

Mitä enemmän Applen laitteita ostat sitä isomman hyödyn niistä saat.

Vastaa
Eriol
Eriol

14

Jatkossa ollaankin sitten siinä tilanteessa että on käytettävä joko Applen, Microsoftin tai Googlen ekosysteemiä.

iPhonelta jäin kaipaamaan suurempaa mallia, ei tuo 3,5 tuumaa oikein nappaa. 4-5 tuumaa on mulle sopiva.

Puheentunnistus on ehkä keskivertojenkille jossain määrin toimiva, mutta suomalaiset siitä tuskin paljoa hyötyvät ellei Apple ole ohjelmoinut iiföneä ymmärtämään rallienglantia.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

15

@2

Kyllä, Apple lainaa ideoita, mutta toisin kuin eräät nimeltä mainitsemattomat valmistajat, yleensä myös muokkaa ja jatkokehittää niitä sopivaksi paketiksi. Se on se hienoinen ero sanojen "copy" ja "steal" välillä.

LG Pradan wikipediasivu on aika ristiriitainen. Toisaalta siellä lukee, että LG Prada voitti designpalkinnon syksyllä 2006, toisaalta taas, että ensimmäiset kuvat vuotivat julkisuuteen noin kuukautta ennen iPhonen julkistusta. Oli kuinka tahansa, niin kiire olisi Applella ollut varastaessa, varsinkin käyttöliittymä saatiin aivan eri tasoiseksi verrattuna Pradaan:

http://www.youtube.com/watch?v=5aLOGUQouUI

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Apple=Microsoft (vahvistamaton)

18

Apple haastaa itse muita matkapuhelinvalmistajia oikeuteen "kopioinnista" (Samsung) ja sitten itse tekee samoja virheitä tahallaan!!.Tämän takia EN tule ostamaan iPhone 4 -ja 5 puhelinta + muita Apple-tuotteita!.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Mmikkis (vahvistamaton)

19

@13 Noin se nyt vaan menee, näillä tekniikkasivustoilla ihmisten on vaikea käsittää miksi Apple on suosittu, kun porukka lähinnä tsekkailee jotain speksilistoja ja odottelee 4,3" näyttöä ym. Sitten ihmetellään taas miksi iPhone myi monia miljoonia vaikka siinä muka ei ollut TAASKAAN mitään kiinnostavaa ja se on paljon huonompi kuin android luurit etenkin SGS2 :D.

Kuten sanottua iPhone on nykyään koko perheen luuri, iPhone tarjoaa tekniikkaa tavallisille ihmisille todella helposti lähestyttävässä paketissa, tämä se on se juttu. Oikeesti voisitteko kuvitella koko perheen käyttävän vaikka galaxy s2 kokoista luuria? Eihän toi galaxy s2 myy meillä Suomessakaan varmaan hirveästi jos yhtään voi päätellä noista operaattorien myyntilistoista. Nytkin elisan listalla galaxy s2 sijalla 7, elokuussa oli viides ja heinäkuussa kuudes. Toki sitä voi ostaa myös ihan kaupoista, mutta toisaalta niin voi noita muitakin listan luureja iPhonea lukuunottamatta.

Applella varmasti todella kovat paineet pitää toi näyttö pienenä, mutta kuitenkin ajattelevat sitä isoa kuvaa eli pienempi luuri nyt vaan myy paljon paremmin ja sille on paljon isompi ostajaryhmä. Oikeasti ihmetyttää tämä ja ihmetyttänyt jo pitkän aikaa, että muut ei oikeen muuta enää puske kun isonäyttöisiä jättiluureja. Nokialta myös tulee pienempää näyttöä vielä.

Mutta kai se on vaan niin, että ne yrittää houkutella tekniikkaihmisiä, kun taas Applen kohderyhmä on tavalliset ihmiset. Molemmille riittää ostajia, mutta tavallisia ihmisiä maailmassa on kuitenkin huomattavasti enemmän. Eli tässä valossa Applen tilanne näyttää todella hyvältä + että nyt sitten pieninäyttöisissä luureissa ei kilpailua juurikaan ole. Tästähän oon puhunu ennenkin, että applella on kohta omat markkinat jos pitää näytön pienenä. :)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Mmikkis (vahvistamaton)

20

@19 Niin siis lisätään tohon vielä, että galaxy s2 on kyllä yleisesti myynyt todella hyvin ja taitaa olla ylivoimaiseti myydyin noita ns jättiluureja, että ei sen puoleen, kyllä noille isonäyttöisille luureille yhtälailla kysyntää on.

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

21

Mmikkiksen kanssa samoilla linjoilla.. En ihmettele yhtään miksi Applen laitteet ovat suosittuja.

Lisäksi esittely, miten asiat tuotiin julki, kuten tuon kameran nopeus ja muut specsit..

Oikeastaan olin myyty ja olisin valmis hyppäämään tuohon Apple poppooseen, mutta minulle tärkein krteeri puhelimessa on näppäimistö, eli hardis qwerty pitää löytyä ja siihen tuo karahtaa.. iCloud olisi ollut tosi kätsy tabletin kanssa, mikäli on siis noin automaattinen..

No mutta ei kai se auta kuin jatkaa Android laitteilla, kun ei sitä qwertyä tullut vieläkään.. drop box /google docs /picasa yms saa luvan hoitaa icloudin virkaa vielä toistaiseksi.

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

22

No, eihän sieltä mitään muuta odotettukaan, kuin päivitystä. Ja se tulikin tuon prossun muodossa. Tuo puhetunnistus on nyt jotain pientä "ekstrakivaa". Ei mitään ihmeellistä, mutta jotain lähes uutta sentään. Ihan kiva update. Itse kyllä toivoin jotain hämmästyttävää.
Lasinen takakuori... Eih! Miksei koko puhelinta tehdä saman tien posliinista :D

Hinta alkaa olemaan hiljalleen kohdallaan. Tosin ostajat pakotetaan ilmeisesti taas naittamaan itsensä operaattorille? Tosin, moniko Apple-käyttäjä välittää tuommoisista seikoista... :D

Vastaa
Lemonte
Lemonte

23

tuolla hinnalla saattasin vaikka omenapuhelimen ostaakkin. Harmittaa vaan ku nykyisen puhelimen suurimpana heikkoutena oon pitäny flash tuen puuttumista ja sitä ei taida iphonessakaan olla...

Vastaa
Aloc
Aloc

24

Tuolla hinnalla ei ole mitään tekemistä suomen kanssa koska nuo on jenkkien kytkyhintoja. Suomessa se on se tuttu 600e ainakin.

Vastaa
Latwis
Latwis

25

Ihemtyttää tuo otsikko. Nokia N9 jossa oli oikeasti uudenlainen käyttöliittymä lytättiin pystyyn täällä (Nokia N9 -esityksen anti laimeaa – missä markkinat sekoittava julkaisu?), mutta nyt tuo Iphone välimalli saa tuollaista suitsutusta. Kyllä minä ainakin swipen ennemmin otan kuin englannille optimoidun puheen tunnistuksen, joka ei taatusti ymmärrä rallienglantia.

Käsittääkseni puheohjaus löytyy jo Androidista, ja WP:ssäkin se on. Eikö se joku Nokialainen kehunut miten hyvin protossa se toimi.

Apple jätti kyllä nyt huikean mahdollisuuden WP:lle ja Nokialle. Enää ei ole sitä pelkoa, että kaikki ryntäävät ostamaan Iphone 4s:n ja Iphone hype hautaa Nokian WP julkaisut alleen. Tosin Odotukset Nokia Ace puhelinta kohtaan mousevat melko suuriksi. Mitä sieltä on oikeasti tulossa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
ughdigdugchess (vahvistamaton)

26

Puheentunnistus sopii johonkin navigointisoftaan(ja tämä on tehty ennenkin esim SGSII:ssa), mutta rupeapa sanelemaan tekstiviestejä tai kalenterimerkintöjä puhelimeen julkisella paikalla. Ja kuinka hyvin tuo toimii muissa sovelluksissa, on ihan eri asia.
Ja lol @ "temporaalisen kohinanpoiston" I

Vastaa
kata13
kata13

28

Samsungin Galaxy S, mulla vain ykkönen, on tosi simppeli käyttää, ei siis nörtti. Omppua en ostanut monistakaan sysistä, mutta ennen kaikkea näytön pienuuden vuoksi. Puhelinhan ei näyttöä tarvitse ollenkaan. Tekstarit, sähköpostin jne näkee pieneltä ruudulta. Sen sijaan kartat, videot, nettisurffaus jne on paljon mukavampaa isommalta. Jos tulisi lottovoitto, päivittäisin rakkaan Samsungini kakkoseen. Ipad ei mene taskuun eikä laukkuun eikä silä voi soittaa, joten voisi Jobbsilla olla muitakin vaihtoehtoja kuin iso ja pieni.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Cpt.Scout (vahvistamaton)

29

Joo on tossa toki päivityksiä, mutta yhtä kaikista oleellisinta päivitystä ei tehty. Näytön koko 3.5″… kiitos mutta ei kiitos. Tämänpäivän puhelimilla selaillaan nettiä, roikutaan naamakirjassa ja luetaan/kirjoitetaan viestejä. Nykypäivänä toi koko on aivan liian pieni. Jopa Nokiakin on siirtänyt ko. näyttökoon halpispuhelimiin. 4″ näyttä on tämänpäivän minimi.

Taitaa mennä Nokia N9 tai Sea Ray/Sabre nyt hankintalistalle. Harmi sinänsä, tykkään iOS:sta.

Vastaa
jartar
jartar

30

@12
Olet siis sitä mieltä että tavallinen ihminen haluaa maksaa kännystä 600€ ja heidän mielestään kännyn tärkeimpiin ominaisuuksiin kuuluu netin selaamine.

@19
Ja kuinkas moni perhe ostaakaan jokaiselle 600€ kännykät?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Mmikkis (vahvistamaton)

31

@30 Katso iPhonen myyntiä ja mieti sitten sitä :) Ilmeisesti AIKA moni, mikä on kyllä todella uskomatonta. En olisi ikinä uskonut, että iPhone voi saada sellaisen huomion missä se tänäpäivänä on koska luuri on kuitenkin kallein markkinoilla, siitäkin huolimatta sitä ostetaan valtavia määriä. Suuri syy tähän on myös varmasti kytkymyynti jolloin hinta ei tunnu samanlaiselta eikä sitä tarvi kerralla maksaa.

Vai meinaatko, että se että iPhone 4 teki parhaan myyntinsä viimekvartaalilla vaikka luuri oli vuoden vanha, että applefanit osti toisen tai kolmannen iPhone 4:n? Eiköhän toi myynnin kasvu kerro nimenomaan siitä, että luuria ostaa ihan tavalliset ihmiset jotka ei tästä maailmasta lopu, niin nuoret kuin vanhemmat. Koko perheen luuri käsitys tarkoittaa sitä, että iPhone sopii jokaiselle. Ei sitä tarvi jokaisen perheessä ostaa, mutta se on tarkoitettu jokaiselle.

Vastaa
ep_
ep_

32

@31
On niitä kalliimpiakin puhelimia kuin iPhone, kun mainitsit että se olisi kallein markkinoilla. Esim Glaxy S 2:ta myydään jossain yli kuudella sadalla mm. hobbyhall. HTC evo 3D:stä saa pulittaa halvimmillaankin yli kuusisataa ja esimerkiksi Nokia Oro maksaa noin 700€ puhumattakaan kalliista Vertuista yms luksuspuhelimet. Eli tavan iPhone ei ole mikään kallein puhelin markkinoilla (Jos nyt ei kuitenkaan lasketa niitä timanteilla tuunattuja iPhoneja).

Vastaa
ep_
ep_

33

Korjausta edelliseen (Kun se edit nappi puuttuu, voisiko ylläpito laitella sen tännekkin. Ei ole nin suuri vaiva.). Ne 2200000€ timantti-iPhonethan on jo myyty, joten eivät nekään tarkalleenottaen ole markkinoilla enää ollenkaan.

Vastaa
jartar
jartar

34

@31

Etkö osaa vastata. Sinun mielestäsi tavallinen ihminen siis ostaa 600€ kännyn ja haluaa käyttää sillä nettiä? Mikä ihmeen käyttäjäkunta on se ylivoimaisesti suurin joka ostaa halvan peruskännyn ja käyttää sitä soittamiseen ja tekstaamiseen.

Eikä keksitä sanoille omia merkityksiä. Muuten tuohon koko perheen sarjaan voidaan laittaa koko perheen telkkarit, autot, lentokoneet, laivat, tietokoneet ja timanttikorut. Ei niitä tarvitse jokaiselle perheenjäsenelle ostaa mutta kaikkien käytettäviksi sopivat ;)

Vai väitätkö ihan tosissasi että 600€ kännyn kohderyhmänä on ala-koululaiset?

Vastaa
Skraidu
Skraidu

35

Voisihan tuohon vaihtaa jos saa vanhasta 4:sta jotain myynnissä. Oliko se 23.10. kun alkaa Suomesta saamaan? Ja mittasuhteet ilmeisesti on samat kuin 4:ssä? Tuli kesällä tilattua tällainen kuorien suojakalvo http://designskins.fi/ niin voisi käyttää samaa sitten tuohon uuteen jos on samaa kokoa...

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.