Samsung hakee iPhone 4S:lle myyntikieltoa

22
Manu Pitkänen

Samsung hakee iPhone 4S:lle myyntikieltoa
Samsungin ja Applen välinen riitely on saanut jälleen uutta syvyyttä, kun korealaisvalmistaja kertoi tänään hakevansa myyntikieltoa Applen eilen julkistamalle iPhone 4S -puhelimelle Ranskassa ja Italiassa. Asiasta kertoi uutistoimisto Yonhap.

Samsung kertoi haastavansa Applen oikeuteen edellä mainituissa maissa. Muissa maissa sama haaste aiotaan jättää myöhemmin. Yhtiön mukaan Apple rikkoo kolmea sen omistamaa mobiilialan patenttia uudessa älypuhelimessaan. Patenttien kerrotaan liittyvän WCDMA-verkkotekniikkaan.

Alustavan aikataulun mukaan iPhone 4S tulee myyntiin Yhdysvalloissa, Ranskassa, Australiassa, Kanadassa, Saksassa, Japanissa ja Britanniassa 14. lokakuuta.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo Reno10 – hinta laskenut -40%

Oppo Reno10
199 € DNA
460 € CDON
610 € BIGBOX.FI

Alin hinta viikko sitten: 329 €

Nokia X30 – hinta laskenut -15%

Nokia X30
341 € Teknikproffset
399 € Elisa
416 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 399 €

Realme C30 – hinta laskenut -14%

Realme C30
85 € BIGBOX.FI

Alin hinta viikko sitten: 98 €

Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ – hinta laskenut -13%

Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
297 € BIGBOX.FI
410 € CDON
427 € Teknikproffset

Alin hinta viikko sitten: 342 €

Kommentit (22)

pähkinä
pähkinä

1

Ei voi käsittää näitä patenttikiistoja, aiheuttavat vain itselleen huonoa mainetta. Ei siinä, ihan oikein ompulle, itsehän tätä kerjäsi. Alkaa vaan olemaan melko naurettavia nämä patenttikiistat.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
EFlop (vahvistamaton)

4

tiplu @
Yep,näin on!.Mokia on jäänyt jo kehityksestä jälkeen Applea ja Samsungia kohtaan,joten eFlopin Nokialla ja Microsoftilla menee yhdessä vielä kauan ennen kuin ovat samalla viivalla!. =/

Vastaa
SamiM2
SamiM2

6

Näitä patenttioikeudenkäyntejä varten pitäisi saada jokin keskitetty järjestelmä. Tämä on täysin naurettavaa, että kaksi yritystä haastavat toisiaan oikeuteen milloin missäkin maassa. Vastaavia kanteita on jo vireillä molemmilla osapuolilla monissa eri maissa. Vain asianajajat voittavat tässä pelleilyssä. Sekä Applen että Samsungin asiakkaat vain häviävät.

Vastaa
hta
hta

8

@7
Vai että oikeen rukoilemaan. Anteeksi nyt vain, mutta puhelimet eivät ole minulle uskon asia, enkä fanita yhtiöitä.

Patenttit ovat jo vuosia olleet täysin naurettavia, eikä pelkästään matkapuhelinpatentit. Koko systeemi vaatisi täydellisen uudelleen suunnittelun mutta koska patentteja tulee yhä kiihtyvällä tahdilla niin siihen ei ole oikein mahdollisuuksia. Alkuperäinen patenttien tarkoitus on kyllä unohdettu jo aikoja sitten.

No, niin makaat kuin petaat ja eipä kai tuosta nahistelusta tulla pääsemään eroon enään koskaan. Patenteista ei ole näin loppukäyttäjälle kyllä kuin harmia, oli ne patentit sitten kenen tahansa.

Vastaa
anttiheikki
anttiheikki

10

@8 Mitähän siitäkin tulisi jos Apple saisi maailmanlaajuisen yksinoikeuden "suunnilleen samannäköisille" tableteille ja kosketuspuhelimille kuin nykyiset ipad ja iphone? Fanittaisikohan porukka yhtä paljon...
Haluaisin kyllä säilyttää valintamahdollisuuteni! Apple haluaa (ja on saamassa) todellisen monopoliaseman. Hui :O

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
reijo ripuli (vahvistamaton)

12

Eiköhän se WP7 ole jo todettu aika käyttökelvottomaksi... olisivat nyt pysyneet siinä linuxissa. Mitä tähän uutiseen tulee, niin nyt näkee kumpi todellisuudessa osaa voidella porukkaa..

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Mmikkis (vahvistamaton)

13

Tuskin tulee onnistumaan, Samsunghan yritti tällä viikolla saada jotain salaista diiliä aikaan Applen kanssa, että saisivat tabinsa ens viikolla myyntiin, apple kieltäytyi.

Ei apple voi kovin huolissaan olla jos kieltäytyy tuollaisista soppareista. Vaikuttaa ennemminkin samsungin epätoivoiselta pyristetyltä.

Vastaa
ep_
ep_

17

Kosto on suloinen. Omenalle oikein tällainen kun kerran on estämässä sampan galaxyjen myyntiä. Toivon tosissaan että samsung saa hakemansa läpi. Eikä sitten mitään raukkamaista sopimusta omenan kanssa keskenään vaan se myyntikielto oikeasti voimaan.

Niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan!

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Mmikkis (vahvistamaton)

19

"Dutch court turns down Samung's request to block Apple products"

Sampalle pettymyksiä pettymysten jälkeen, juuri oli uutinen, kun apple voitti oikeudessa ja australiassa ei voida myydä galaxy tabbia.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Qwertyqserty (vahvistamaton)

20

En ymmärrä teitä android käyttäjiä jotka vihaavat applea. Vituttaa vaan kun teillä ei ole varaa oikeaan puhelimeen

Via iPhone

Vastaa
ep_
ep_

21

@20
En ymmärrä teitä applefanipojuja jotka vihaavat kaikkea muuta kuin applea. V***ttaa vaan kun teillä ei ole muuta mielessä kuin Apple.

Andoidin (&WP:n ja Symbianin) puolesta.


Ihan oikeasti. Säälittävää... Ja iPhoneko on oikea puhelin. Sori, olet väärässä. Tässä on oikea puhelin:Asiasta voi olla montaa mieltä, mikä on hyvä. iPhone ei palvele kaikkien tarpeita. Jos joku tarvitsee kestävän puhelimen niin iPhone taitaa olla aika huono valinta siihen. Joku taas tarvitsee vaikkapa fyysisen qwertyn. Vai olikos sellainen iPhonessa? Onko jotain mennyt minulta muka ohi?

Se joka Applessa ärsyttää monia on sen patenttitrollaus ja ylimielinen asenne muihin (Joka näyttää tarttuneen Applen laitteiden omistajiin). Mikä se luulee olevansa. Sekin on vain firma eikä mikään maailmanvaltias.

Mutta kiitos kun ilmaisit meille mielipiteesi. Olisi tietenkin ollut mukava, kun olisit tuonut esille edes jonkun argumentin jonka perusteella iPhone on se paras, jota pitäisi tavoitella ja joka pitäisi hankkia jos rahaa olisi. Oletko ajatellut, että on iPhoneakin kalliimpia android-laitteita ja kas kumma niitäkin myydään ihan hyvin. Eli rahan puuttesta se ei ole kiinni.

Mutta ihan oikeasti. Ärsyttää tuollainen iPhonien omistajien asenne muihin. Koittakaa ymmärtää että ihmisillä on muitakin tarpeita kuin niitä jotka iPhone täyttää. Enkä sano että iPhone olisi huono tms. Sanon vain sitä että ihmisillä on muitakin tarpeita kuin ne jotka iPhone täyttää. Vähän ajatusta mukaan.


Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Qwertyqwerty (vahvistamaton)

22

No oon osittain samaa mieltä ja osittain erimieltä, mutta toi kuva oli aika paha :D

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.