Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

FCC haluaa GPS:n pakolliseksi ominaisuudeksi kaikkiin matkapuhelimiin vuoteen 2018 mennessä

8
Manu Pitkänen

FCC haluaa GPS:n pakolliseksi ominaisuudeksi kaikkiin matkapuhelimiin vuoteen 2018 mennessä
Yhdysvaltain telehallintoviranomainen FCC haluaa kaikissa Yhdysvalloissa myytävien matkapuhelimien käyttävän vuoteen 2018 mennessä A-GPS-paikannusta. Viranomainen perustelee toivettaan hätäpuheluiden paremmalla paikantamisella, mitä kautta voidaan pelastaa useita ihmishenkiä.

FCC:n mukaan jo nyt GPS:stä on tullut lähes vakiovaruste matkapuhelimissa ja vuoteen 2018 mennessä yli 85 prosenttia puhelimista hyödyntää kyseistä tekniikkaa. Kahdeksan vuotta on nähty tarpeeksi pitkäksi ajaksi, jolla saavutetaan mahdollisimman pienet kustannukset tekniikkaan siirtymisessä. Paikannustietojen luovuttamista hätäkeskukselle alettiin miettiä vuonna 2010.

Siirtymäajalle ei ole kuitenkaan annettu mitään kiveen hakattua päätöspäivää, vaan tilannetta tarkastellaan myöhemmin teknologian nopean kehityksen vuoksi.

Hätänumeroon soittamisen lisäksi FCC on uudistanut säännöksiään niin, että tulevaisuudessa tekstiviestien, kuvien ja videoiden lähettäminen 911-numeroon on mahdollista.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (8)

Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

1

@Uutinen
>Paikannustietojen luovuttamista hätäkeskukselle alettiin miettiä
>vuonna 2010

Tuo vuosi ei tainut osua edes oikealle vuosisadalle.

Paikkantaminen (ja tiedon luovuttaminen) on ollut pakollista jo vuosikausia. ja sen toteutusta pidettiin myös kotiinpäinvetona.

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

2

No, kohta scifileffojen jatkuva paikannus on mahdollista. Kohta keksitään, että tällä pystytään selvittämään (ja ehkäisemään) rikoksia.

Ja jaa juuri GPS pakolliseksi? Miksei GLONASS käy? :D

Vastaa
djtob
djtob

3

Taitaa olla niin, että muilla valmistajilla ei ole Glonass-tukea, kun ei ole tehty sopimuksia ja Nokia teki jo, että tuo jatkossa kahta GPS ja Glonass-piiriä.

Vastaa
mikis1
mikis1

4

@2 no mitäs luulet kumpaa usa haluaa ennemmin tukea, omaa GPS:ää vai venäläisten glonassia? :D

mutta joo, ehkäpä tosta oikeesti on hyötyä hätätilanteissa.

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

5

@3 ja 4. Ymmärrän kyllä tietysti, että ei jenkkilässä haluta muiden paikannusjärjestelmiä tukea. Melko ymmärrettävää. Siihen tuo vitsi liittyikin.

Jos haluttaisiin olla rehellisiä ja tasapuolisia, sanottaisiin, että kaikissa puhelimissa pitää olla paikannusmahdollisuus. Ei mahdollisuus pelkästään GPS-paikannukseen.

Vastaa
wipe2000
wipe2000

6

Eipä siitä paikantimesta vielä paljoa ole hyötyä, ellei myös sen päälläoloa määrätä pakolliseksi. Eli varmaan puhelimet jatkossa kytkevät paikantimen päälle käyttäjän tahdosta riippumatta aina jos esim. soittaa hätänumeroon - tai jos viranomainen sitä jostain syystä haluaa.

Aina päällä oleva paikannus syö kyllä entisestään akkua, eli käyttöaika lyhenee, mutta ehkä tekniikka parissa vuodessa ratkaisee sen ongelman merkityksettömäksi.

Tulee vaan aina mieleen näistä pakkolaeista, että voisiko käytännössä samaan lopputulokseen päästä vaikka määräämällä haittaveron kännyihin, joissa paikanninta ei ole. Ei tarvitsisi aina pakottaa...

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

7

@6
>Eipä siitä paikantimesta vielä paljoa ole hyötyä, ellei myös sen
>päälläoloa määrätä pakolliseksi.

No tottakai se on tuolloin päällä ja paikkatieto siirretään viranomaisille.

Vastaa
johtaja59
johtaja59

8

Apple tietää jo missä iPhone käyttäjät liikkuu ja Googlella on tarkka tieto Android omistajien liikkeistä, joten enää Nokian pitäisi ruveta keräämään käyttäjien sijaintitietoja.
Tulevaisuudessa näitä tietoja tullaan käyttämään rikosten selvittämisessä, tai kuten verotietoja tällä hetkellä, poliisit tarkistaa tuttujen ja sukulaisten verotiedot utelijaisuuttaan, koska siitä ei saa mitään rangaistusta.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.