Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Samsung yrittää kumota Applen yksinoikeuden iPadin muotoiluun

4
Teemu Laitila

Samsung yrittää kumota Applen yksinoikeuden iPadin muotoiluun
Samsung hakee EU:lta päätöstä, joka kumoaisi Applen yksinoikeuden iPad-tabletin ulkoiseen muotoiluun, kertoo Korea Times -lehti. Samsungin tavoitteena on saada Galaxy Tab -laitteensa myyntiin Saksassa, jossa oikeusistuin asetti Galaxy Tabit myyntikieltoon. Oikeuden mielestä Samsungin laitteiden ulkomuoto muistutti liiaksi Applen rekisteröimää designia.

Samsungin mukaan Applen iPadin muotoilu ei ole yhtiön itse kehittämä. "Applen mukaan sillä on yksinoikeus iPadin muotoiluun, mutta laitteiden muotokieli oli olemassa jo paljon ennen ensimmäistäkään iPad-laitetta", kommentoi Samsungin edustaja Korea Times -lehdelle.
Hakemus jätettiin Euroopan sisämarkkinoiden sääntelystä vastaavalle virastolle. Viraston mukaan Apple on rekisteröinyt iPadin muotoilun vuonna 2004, mikä antaa sille yksinoikeuden muotoiluun viideksi vuodeksi ja mahdollisuuden uusia yksinoikeutensa jopa 25 vuoden ajaksi.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (4)

ArttuH5N1
ArttuH5N1

1

Toivotaan todella, että tämä ja vastaavat, erittäin geneeriset tapetit kumottaisiin. iPadin muotoilu on niin pelkistetty, että sen muotokieltä on vaikea olla "seuraamatta". Eikä kosketusnäytöllisen puhelimen muotoiluunkaan ole loputtomasti vaihtoehtoja, kosketusnäytön viedessä suurimman alan!

Vastaa
huuma humppa (vahvistamaton)

3

Tehkööt muut valmistajat tableteistaan vastaavanlaisia kuin ne olivat yleisesti ennen iPadia. Eli Nokian Maemo-tabletit ja muut vastaavat laitteet.

Jos Applen pelkistys on ongelma, niin muut voivat tehdä laitteistaan pelkistämättömiä.

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

4

@3 ...koska on täysin järkevää, että näin geneerinen suunnittelu patentoidaan, eikä kukaan, koskaan, saa käyttää edes etäisesti samaa muotoilua.

Voisin patentoida suorakulman muotoisen laitteen, jonka suurinta osaa hallitsee näyttö ja siinä on yksi tai useampi nappi. (Ja erillisenä patenttina, näytöllä tapahtuu asioita ja niihin voi interaktiivisesti vaikuttaa. Tämä tosin on jo patentoitu.)

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja