"Pettymyksen tuottanut" iPhone myy kuin häkä

62
Teemu Laitila

Pettymyksen tuottanut iPhone myy kuin häkä
Applen tiistaina julkaisemaa uutta iPhone 4S -mallia pidettiin ainakin netin tekniikkasivustoilla vähintäänkin lievänä pettymyksenä. Eilen alkaneen ennakkomyynnin ensimmäisten lukujen perusteella iPhone 4S:n myynti on kuitenkin lähtenyt käyntiin jopa ennätysmäisen hyvin.

Yhdysvaltain suurin operaattori AT&T julkaisi ensimmäisen 12 tunnin myyntiluvut ja yhtiöstä kerrotaan, että myyntimäärien perusteella iPhone 4S on operaattorin parhaiten sujunut iPhone-julkaisu. Ensimmäisen 12 tunnin aikana uutta iPhonea ennakkotilattiin jopa 200 000 kappaletta.

Uuden iPhonen varsinainen myynti alkaa 18. lokakuuta ympäri maailman. Eri arvioiden mukaan Applen odotetaan myyvän jopa 27 - 28 miljoonaa iPhonea vuoden viimeisen neljänneksen aikana. 4S-mallilla on siis hyvät mahdollisuudet yltää maailman myydyimmäksi älypuhelinmalliksi.Vaikka iPhone 4S ei ulkoasunsa puolesta juuri eroa edeltäjästään, sen sisuskalut on kuitenkin uusittu täysin. Prosessorina on Applen oma A5, joka tarjoaa moninkertaisen suorituskyvyn edeltäjäänsä nähden ja kameran kenno ottaa nyt kuvia 8 megapikselin tarkkuudella. Myös muistin määrän odotetaan kasvaneen. Erikoisin uusi ohjaus on Siri-nimellä tunnettu "henkilökohtainen avustaja", joka tottelee puheohjausta ja hoitaa puhelimen perustoimintojen hallintaa.

Odotamme mielenkiinnolla ensimmäisiä todellisia laitetestejä, joissa selviää kuinka paljon iPad 2:n tehoista on saatu mahdutettua puhelimen pienempään koteloon.

Uusimmat puhelimet

Kommentit (62)

Jonahan
Jonahan

1

On se ihme, kuinka kukaan voi ostaa ylihintaisen puhelimen, jonka ulkonäkö ei edes ole muuttunut vuosikausiin! Ei vaan, aika odotettuahan tämä oli.

Nyt vaan odotellaan ensimmäisiä kommentteja, joissa väitetään tämän olevan pelkkä julkisuustemppu, jonka Apple tekee tahallaan saadakseen ilmaista mainosta.

Vastaa
mikorkala
mikorkala

2

Edelleen kaunis tuo kuori, turha muuttaa sitä mikä ei ole rikki. Tästä voi kysyä vaikka Microsoftilta, joka tulee huomaamaan ettei porukka ota Win8:n metro ui:ta vastaan kovin isolla innolla.

Lisäksi ensi vuonna tulee 5 vuotta täyteen ensimmäisestä Iphonesta, joten otollisin aika julkaista iphone 5 on siis ensi vuosi. Vai voiko joku olla eri mieltä?

Vastaa
mikorkala
mikorkala

3

Jonathan: Se Iphone 5 tulee mahdollisesti jo keväällä. Eiköhän se ois muuten tullut jo, mut jos uuden luurin speksit on niin hurjat ja rauta harvinaista, niin se vaatii lisää kehittelyä ja aikaa kasata sopiva määrä luureja. Applekaan ei halua myydä ei-oota.

Vastaa
ypsilon
ypsilon

5

Näinköhän suomihinta laskee? Siri on täällä päin kyllä mielestäni aika turha. Enkä kyllä kehtaisi sitä julkisella paikalla paljoa käytellä.

iPhone 4s on teknofiikkien mielestä varmasti pettymys, vaikkei taloudellinen pettymys Applelle olisikaan.

Vastaa
nervuli
nervuli

7

Puheohjauksen kanssa on räpelletty aikaisemminkin, mutta mitä niitä huonosti toimivia puheohjauksia tähän Siriin sotkee?

Vastaa
ypsilon
ypsilon

8

Eihän tuota Siriä ole kukaan vielä päässyt edes testaamaan(?) joten odotellaan testejä. Applen promoihin ei välttämättä ole paljoa luottamista, eiköhän niissä ole "varmistettu" sujuva toiminta. Koskee tietty muitakin firmoja.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
iPhone For Steve (vahvistamaton)

10

Apple iPhone 4S on tällä hetkellä kiistattomasti paras älypuhelin mitä markkinoilla on. Helppokäyttöisyys ja tehokas rauta takaa sen että tästä tulee jälleen kerran jättimenestys.
Hyvä Apple!

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
booooring!!! (vahvistamaton)

11

@9
Ei niin hyvin kuin iPhonea. SGS 2 on niin buginen ja akkukesto yks vitsi. Helppokäyttöisyydestäkään ei voi puhua kun alla on Android.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
lbffhlöknillh (vahvistamaton)

13

@6
Miten olisi Windows Phone Mango jolla jo kauan sitten uutisoitiin esim. tekstiviestin lähettäminen koskematta puhelimeen. Muilla alustoilla tosiaan ei liene tuolla tasolla, mutta kuka luurilleen jaksaisi höpistä enemmissä määrin?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
fdsafgdf (vahvistamaton)

17

"SGS 2 on niin buginen ja akkukesto yks vitsi"
Jostain syystä en ole omasta galaxystäni löytänyt yhtään bugia, ja akkukin kestää päivän kovaakin käyttöä.

Vastaa
KalikoJak
KalikoJak

18

Mielestäni Apple on ottanut erittäin hyvän taktiikan tehdessään laitteitaan. Sehän on kuitenkin varmaan jo kaikille selvää että ilaitteet ovat naisille suunnattuja vai mitä? Kuka muu firma muka panostaa naisiin näin paljon?

Myös se että puhelimet hinnoitellaan aivan naurettavan hyvin kertoo vain kuinka nokkelasti Apple on kartoittanut keskimääräisen tietämyksen puhelimista/hinnoista sen asiakaskunnassa.

En siis ymmärrä miksi kaikki haukkuvat Applea, sehän ei ole tyhmä joka pyytää...

Pidän erittäin paljon siitä että Apple on olemassa, sillä kun olen ostamassa puhelinta, tiedän jo valmiiksi mitä puhelinta en halua.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
pate212 (vahvistamaton)

20

Ei kestä iphonenkaan käyttö yli päivää kovassa käytössä. Enkä ole itsekkään vielä löytänyt yhtään bugia omasta sgs 2:sta. Paras älypuhelin edelleen, iphone 4s tulee hyvänä kakkosena. Iphone liian rajoittunut

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
SGS2 JYRÄÄ! (vahvistamaton)

21

Katsotaan ensivuonna,kun SGS2 vaihtaa nykyisen Android -käyttiksen tuohon uuteen WP Mangoon!. ;)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Mmikkis (vahvistamaton)

23

@18 Menestyksen salaisuus on se, että iLaitteet on tehty tavallisille ihmisille, niin iPhonet/iPadit kuin tietokoneetkin (lion poisti taas sitä tietokonemaisuutta). Ne on alusta asti suunniteltu niin, että kuka vaan osaa niitä käyttää, kun taas muut tekee älypuhelinta tekniikkaihmisille. WP7 luurit poikkeuksena.

Miten tää iPhone voiki myydä niin hyvin, miksei kaikki osta galaxy S2 ku siinä on niin kovat SPEKSIT!

Vastaa
SJobs
SJobs

24

@1
iPhone ei monilla markkinoilla ole sen kalliimpi kuin monet muut kilpailevat luurit. Esimerkiksi Australiassa iPhone4S:n saa ilmaiseksi 24kk:n kytkyn avulla. Noin 50 Euron kuukausimaksulla saat uuden puhelimen, kaikki puhelut ja datan samaan pakettihintaan.

N9:n kohdalla tarjous on ihan samanlainen.

Vastaa
hta
hta

25

Hinnasta sen verran, ettei iPhone ole yhtään sen kalliimpi kuin kilpailijoiden vastaavat tuotteet. En ymmärrä muutenkaan miten tämä "Apple on kallis" myytti jatkaa elämistään vaikka se ei ole enään vuosiin ollut totta. Ei ne muut valmistajat turhaan itke, että on niin vaikea tehdä iPadille tai Macbook Airille kilpailijaa koska hinta on niin alhainen. Kun aikoinaan ostin iMac:in niin pelkkä vastaavan resoluution näyttö maksoi verkkokaupassa lähes saman verran, kuin koko iMac...

Mitä tulee muotoiluun niin olen kyllä hiukan eri mieltä. Mielestäni iPhone 4 ei välttämättä ole parhaimman näköinen älypuhelin vaikka materiaalit ovatkin mielestäni ihan hyvät. Kaipaisin lisäksi itse 4-4.3" näyttöä 1280x720 resoluutiolla. Pari kolme Widget sivua olisi myös kiva olla, esim. vasemmalle ne mahtuisivat hyvin etsi toiminnon sijaan. Ylipäätänsä UI design mielessä tuo Grid (jota siis on kyllä muillakin) alkaa olla jo hiukan vanhahtava.

Ne jotka ihmettelevät ääni ohjausta niin älkää yllättykö, kun se kolmen vuoden kuluessa on kaikissa puhelimissa. Googlellahan tuo jo olikin jossain muodossa, kuten jonkun linkittämästä videosta selvisi. Kyllä se tulee myös Microsoftin alustalle.

Vastaa
jokinen66
jokinen66

27

Tässä taas mielestäni se pointti miks itse pysyn iPhonessa. Edelleen 4 vuotta vanhat autotelineeni, sterot telakka-asemmalla ja yöpöytälaturini käyvät edelleen. Moneltako valmistajalta voit sanoa samaa? Sisältö ja tekniikka on tärkeämpi kuin facelift. Tuleeko jollain parempi fiilis jos vähän kulmia pyöristäis. Toivon että myös tulevat mallit pysyy samassa "standardissa", muut kun ovat vasta päässeet yhtenäiseen laturiin.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Mmikkis (vahvistamaton)

28

@25 WP7:ssä on ollut samankaltainen ääniohjaus/haku homma jo alusta asti, eli about vuoden verran.

Vastaa
Varpomaa
Varpomaa

29

Nyt mää haluan vastauksen siihen minkä takia/mikä tossa valkoisessa iPhone 4(s):sessa tuo kuulokkeen yläpuolella oleva juttu on? Häirinnyt kokoajan...

Vastaa
Axefield
Axefield

31

@29 Se on etäisyysanturi, joka löytyy myös mustasta versiosta, mutta ei näy lähes ollenkaan siinä. Taitaa siinä samassa olla myös valaistusanturi.

Vastaa
Tomppa89
Tomppa89

33

iRip(iPhone 4S) tulee olemaan menestys tuote. Kaikki kädettömät saa taas uuden laitteen millä leikkiä. Jobsin kuolemakin varmasti boostaa kivasti myyntejä.

Harmittaa vaan, kun Applen pitää tehdä niiden vehkeiden käyttäminen kokeneelle käyttäjälle lähes mahdottomaksi. Mitään ei voi muuttaa eikä käyttää softaa mitä haluaa. Lisäksi softavalikoimakin on ihan naurettava esim. Androidiin verrattuna.

Mutta minkäs teet trendi myy perus kaduntallaajalle vaikka tonnilla purkillisen paskaa.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

34

En kyllä alkuunkaan ymmärrä Applef nipoikia, tyypit ostaa joka vuosi käytännössä saman luurin uudestaan.Apple on liäillyt tipoittain ominisuuksia, jotka olis pitänyt olla jo ekassa iPhonessa. Tuolla fanipojat on saatu maksamaan viimesen 4 vuoden aikana jo jotrain 3000 euroa luurista, joka ei edelleenkään ole kovin kummoinen.

iPhone on edelleen täysin ylihypetetty todellisuuteen nähden. Se ei edelleenkään vastaa sitä hypeä mitä sen ympärillä liikkuu, eikä se ole ederlleenkään sillä tasolla millä sen olis åpitänyt olla jo vuosia sitten.

Vastaa
Axefield
Axefield

35

@33 Juuri sinunkaltaisia käyttäjiä varten on Android. Eikä käyttäjän kokemuksella ja käyttökokemuksella ole kyllä mitään tekemistä keskenään, itse ainakin vaihdan iPhoneen Androidista juuri sen takia, että en jaksa enää viettää kaikkea aikaani puhelinta säätäen ja modaten.

Vastaa
tzuuko
tzuuko

36

@11
Jos väittää että SGS2 on vaikea käyttää pitää olla tyhmä.
Tottakai se Iphone on helppo käyttää. Lapsien tekemiähän ne on!

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Totuus ilmi (vahvistamaton)

37

tzuuko @
Tottakai se Iphone on helppo käyttää. Lapsien tekemiähän ne on!
Aivan.Totta puhut!. =(

Vastaa
sirkuttaja
sirkuttaja

38

@34 kuulee nyt noki fanipoika. Ensinnäkin tossa sun viestissä on niin paljon kirjoitusvirheitä, että sietäisit mennä takaisin äidinkielen kurssille! Ja toiseksi, tossa sun viestissä ei ollut mitään järkeä! Oletko oikeesti sitä mieltä, että vuonna 2007 kun ensimmäinen iPhone tuli myyntiin niin siinä olisi pitänyt olla tuplaydin prossu ja grafiikkapiiri, puheohjaus, pilvipalvelut, retinanäyttö........ Niin sitä minäkin!

Vastaa
Jonahan
Jonahan

39

@34 Mielipiteesi on huomioitu, mutta perustelut puuttuivat.

Väität iPhonen olleen periaatteessa sama luuri koko ajan. Miten niin? Puhutaan vaikka pelkästä raudasta, jokaisessa mallissa on ollut ilmiselviä parannuksia edelliseen. 3G: nopeampi data, 3GS: tuplasti nopeampi CPU (ja huomattavasti nopeampi GPU), 4: Uusi siro muotoilu, retinanäyttö (jota suuri kilpailijoista eivät ole vieläkään saaneet kiinni dpi:n osalta, edes käyttämällä OLED-näyttöjä, joiden effektiivinen tarkkuus on pienempi kuin ilmoitettu) 4S: tuplasti nopeampi CPU ja huomattavasti nopeampi GPU.

Edellisestä on aika helppo nähdä, että iPhone 4S on jotakin ihan muuta kuin alkuperäinen iPhone. On myös aika helppo ymmärtää että noilla spekseillä ei kyllä olisi puhelinta rakennettu vuonna 2007, eihän edes lähes vastaavaan ole kyennyt *kukaan* muukaan ennen vuotta 2011.

Millä mittarilla iPhone ei ole kummoinen, mikä puhelin on mielestäsi selvästi parempi? Millä tasolla sen olisi pitänyt olla vuosia sitten? Se kuitenkin on jopa puhtailta spekseiltään varsin kilpailukykyinen kokonaisuus, ja asiakastyytyväisyys on aivan eri luokkaa kuin monella kilpailijalla. Jos otetaan softa ja ekosysteemi mukaan, ei ole kauheasti kilpailua.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
jepajuudas (vahvistamaton)

40

@39

Totta speksit ovat parantuneet. Silti kritisoit muiden speksien kuolausta ja sitä, että se ei ole se juttu. Eikä minusta olekkaan. Tosiasia on kuitenkin, että jos ottaa iPhone 2G:n ja iPhone 4S:n samaan aikaan vertailuun niin todella vähän on muuttunut. Kaikki tuntuu ja näyttää samalta. Toki kaikkea pientä on tullut, mutta loppupeleissä kokemus on hyvin sama kuin Windows XP aikana päivitti koneen uuteen. Kaikki toimi hieman paremmin ja resoluutiokin yleensä kasvoi paremman näytön myötä, mutta loppupeleissä kaikki oli kuten ennenkin. Applehuuman nostattanut wow-efekti vain jää uupumaan tämän 4S:n suhteen. En tiedä saako kukaan muukaan sitä aikaan, mutta puntit ovat enemmän tasan tämän suhteen.

Itse pidän helppokäyttöisyytenä myös sitä, että näen kaiken tarvitsemani tiedon suoraan aloitusnäytöiltä avaamatta ainuttakaan ohjelmaa(mailit, uutiset, sään, pörssikurssit, jne). Itse asiassa minulla ei ole pienintäkään halua plärätä sovellusvalikkoa jos en satu tarvitsemaan jotain harvakseltaan tarvitsemaani softaa. Usein käytettyihin minulla on tietysti linkki työpöydällä. Tämän suhteen Apple on mielestäni jäänyt jälkeen. Laite on hieno ja toimii, mutta on vaan tavallisen tylsä.

Ja en ole Android saati mikään muukaan fanipoika. Itse asiassa puhelimessani pyörii Bella, joten speksitkään eivät kauheasti itselleni merkkaa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
jepajuudas (vahvistamaton)

41

Miten mahtaa käydä puheohjauksen. Tällä hetkellähän se on kuuma aihe ja kaikki ovat tuomassa/tuoneet oman toteutuksensa, mutta veikkaan sille Facetimen kohtaloa. Paljon puhetta, mutta loppupeleissä jää vähälle käytölle. Nyt varmaan moni iPhonisti rientää kehumaan, että FT:tä tulee käytettyä ahkerasti, mutta sanoisin sen silti flopanneen rankasti. Sillä myytiin kuitenkin miljoonia puhelimia joten täytti tarkoituksensa vähintään hyvin.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Mmikkis (vahvistamaton)

42

@34 Ei tää nyt mikään nokialainen ole minkä arvo laskee puolessa vuodessaa puolella, siis viitaten tuohon sun 3000e:n. Vaikka haluaisi ostaa jokaisen iPhonen joka vuosi niin itseasiassa sen tekee melko edullisesti, katsos kun iPhonen myyntihinta ei laske tuotteen ollessa kaupassa niin myös jälleenmyyntiarvo pysyy isona. Nyt saaa käytetytystä iPhone 4:stä ainakin sellasen 400e. Sen sijaan VAIN puolivuotta myynnissä ollut E7 joka aluksi maksoi 600e On jo nyt tippunut n. 300e:n yritä siinä sitten myydä käytettynä vanha luuri pois, hyvä jos saat pari sataa, itseasiassa huuto.netistä saat heti ostettuna E7:n 200e:lla.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

43

@40

Aivan totta, rautaspeksit eivät ole suuressa mittakaavassa iPhonen juttu, vaan softaplatform ja sen mahdollistamat laadukkaat kolmansien osapuolien softat. Mutta miksuh2 nimenomaan väitti, että "fanipojat" ovat ostaneet *saman puhelimen* joka vuosi, tuhlaten yhteensä 3000e. Se nyt vaan ei pidä paikkaansa. Jos joku on oikesti ostanut joka vuosi uuden iPhonen (veikkaisin että näitä ei ole kauheasti, vaan vaihtoväli on 2-3v) on hän jo raudankin puolesta saanut joka kerta selvästi paremman tuotteen. Siitä taas on aika suoraan seurannut se, että ne softat joita he käyttävät, Applen tai muiden, toimivat paremmin, vaikka niihin ei olisi tehty mitään muutoksia.

Yleensä tekniikka kehittyy aika pienin askelin, olemassaolevaa parantaen. Wow-effektit, kuten Mac vuonna 1984 tai iPhone vuonna 2007 ovat harvinaisia. Niitä ei ole odotettavissa joka vuosi, ei Applelta, eikä keneltäkään muulta.

Helppokäyttöisyyttä todellakin olisi, jos kaiken tiedon saisi tekemättä mitään. Widgetit ovat tällaista luvanneet vuosikausia eri alustoilla, mutta lupausten lunastamisesta voidaan olla montaa mieltä. Periaatteessa Widgetit ovat oikein hyvä ajatus, käytänössä en ole vakuuttunut.

Oma N8 ei ole juuri nyt käsillä, mutta muistelisin että esimerkiksi käyttämäni HS- ja sähköpostiwidgetit eivät näyttäneet riittävästi tietoa ollakseen kovinkaan hyödyllisiä. Noin kolme riviä kerrallaan näytössä ja jos jotain tärkeää sattui tuurilla osumaan silmään, pitää softa kuitenkin aukaista jotta tiedon saa oikeasti tai sille voi tehdä jotain. Itse luen sähköpostit ja uutiset mielummin muutaman tunnin välein kokoruudussa käytettävällä sähköpostiohjelmalla ja RSS-lukijalla, kuin että ne olisivat koko ajan näkyvillä, mutta ymmärään kyllä että erilaisia käyttötapoja on.

Nokiakin jätti widgetit taakseen N9:n kanssa, ja onnistui ainakin mielestäni tekemään paremman kokonaisuuden kuin mitä N900 (myös widgettejä) tai näkemäni Symbianit ovat (N8 ja E7 Annalla ovat uusimmat). Siinä widgettien virkaa toimittaa Androidista tuttu ja iOS5:een tuleva notifikaationäyttö, johon softien notifikaatiot mm. saadut sähköpostit kerätään. Ehkä Windows Phonen Live Tilet ovat best of the both worlds, en ole Windows Phonea niin paljoa käyttänyt, että voisin tehdä johtopäätöksiä siitä.

Tylsä laite, joka toimii on parempi kompromissi kuin laite, joka ei toimi. Ehkä Belle sitten korjaa kaiken... Selvästi jotkut haluavat uutta vain uuden vuoksi, siksi "saman näköinen iPhone" ei enää kelpaa. Itse taas en arvosta vaihtoa vain vaihdon vuoksi, vaihtoehdon pitää olla kokonaisuutena parempi, mielellään paljon parempi, jotta vaihdon tuomat kustannukset (transition viemä aika, opettelu, softien metsästäminen, lisälaitteiden uusiminen ym.) tulevat katetuksi.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
jepajuudas (vahvistamaton)

45

@43

Belle korjaa juuri tätä widgettien kokorajoitus ongelmaa. Androidissa se taitaa olla jo nyt aika hyvin hanskassa.

N9:ssä taas taustalla olevat applikaatiot päivittyvät käsittääkseni jatkuvasti, joten aukiolevien applikaatioiden näkymä hoitaa jollain tavalla myös widgettien virkaa. Joka tapauksessa "feediin" voi konffata jonkun verran kaikenlaista mielenkiintoista.

Tiedon esittämisessä Apple vain on aika pahasti edelleen vuodessa 2007. Tähän olen odottanut muutosta jo pitkään. Toivottavasti siihen tulee jossain vaiheessa kunnon parannus. Silloin laitetaan iPhone harkintaan.

Vastaa
daim0n
daim0n

46

Tuleeko puhelimessa mukana kynttiläanimaatio ja Jobsin kuva, jotta sen voi heti paketin aukaisemisen jälkeen laittaa pöydälle lähettämään lämpöä iCloudiin ?

Vastaa
Jonahan
Jonahan

48

@47 Mistäs kaupasta sen tuolla hinnalla saa? Voisinpa mennä heti ostamaan. Suomen Applestoren hinnat ovat ainakin toistaiseksi jotakin ihan muuta.

Vastaa
perhana
perhana

49

Kyllähän tämä uudistettu iPhone taisi olla melkoinen pettymys kaikille vihreää asteroidi ukkoa palvoville teknofriikeille, jotka odottivat saavansa aivan uuden iPhonen uusine antennagateineen arvosteltavakseen... mutta jälleen kerran joutuivat tyytymään ainoastaan parannettuun versioon jo ennestään käyttäjien ylistämästä puhelimesta... eikä tullut iFloppia tälläkään kertaa, voihan itkupotkuraivari.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Mmikkis (vahvistamaton)

50

@47 No kato vaikka tosta http://www.huuto.net/kohteet/apple-ipho...92500534?ref=gl Siinä ollaan aika lähellä 400e (375e) Tänään sulkeutuu. Kyse on kuitenkin vielä vuoden käytetystä luurista. Kyllä siitä sen about 400e pystyy saamaan, riippuen kunnosta ja käyttöajasta.

Tuollaiset soneran 24kk kytkydiili jutut on sitten ihan eriasia mistä puhut, ei sitä puhelinta lähellekään tuohon hintaan saa jos et halua sitoutua soneraan. Mutta nyt saa kyllä tosiaan soneralta näköjään hyvällä hintaa iPhone 4:sta 16gb tosiaan tuon 288e halvimmillaan ja 32gb malli halvimmillaan 400e. Myyvät varmaan loput pois, kun noita ei enää ymmärtääkseni jatkossa valmisteta ja lisää ei tule, ainoastaan 8gb malleja.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Mmikkis (vahvistamaton)

51

Noniin tuore uutinen "Apple has announced that they have received over one million iPhone 4S pre-orders on the first 24 hours."

“We are blown away with the incredible customer response to iPhone 4S,” said Philip Schiller, Apple’s senior vice president of Worldwide Product Marketing. “The first day pre-orders for iPhone 4S have been the most for any new product that Apple has ever launched and we are thrilled that customers love iPhone 4S as much as we do.”

"That number tops the previous record for Apple held by the iPhone 4 which sold 600,000 units in pre-order on the first day."

Yli miljoona, huh huh. Tästä se applen alamäki alkaa ;)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Mmikkis (vahvistamaton)

52

Itse en näistä mistään suorituskyky testeistä ole kiinnostunut sen suuremmin, mutta android käyttäjiä varmaan kiinnostaa.

"First benchmark, a BrowserMark score of 89567. For comparison, it appears that the BrowserMark score for an iPhone 4 running iOS 5 is 44856, so the new iPhone 4S benches twice as fast in the browser. Galaxy s2 got 50504.

Sunspider test: iPhone 4S 2222,1ms, galaxy s2 4338 (lower is better)

Eli iPhone 4S näyttäisi olevan ihan omalla tasollaan näissä molemmissa testeissä jos vertaa muihin markkinoiden älyluureihin. Saa melkein kaksinverroin parempia pisteitä. EI mikään yllätys, kun tietää miten hyvin iPhone on optimoitu ja miten Apple osaa ottaa kaiken irti niistä tehoista mitä luuriin tunkee.

Tuosta soneran iPhone alennuksesta on nyt muuten uutinenkin netissä, eli tänää vissiin olivat laskeneet hinnat. Sieltä saa kyllä nyt hyvällä hintaa kytky iPhoneja.

Vastaa
SamiM2
SamiM2

53

Tuolla on aika hyvä graafi noista suorituskykymittauksista:

http://www.engadget.com/2011/10/11/benc...-major-gpu-upg/

Minua ei siis kiinnosta, mutta noita speksinhinkkaajia tuntuu jostain syystä kiinnostavan. Tuossa onkin sitten aika paljon pureskeltavaa niille, joiden mielestä "samaa tekniikkaa on ollut jaossa muutaman vuoden ajan".

Minua kiinnostaa vain se miten sulavasti tuote toimii ja tällä alueella Apple on aina ollut hyvin vahva.

Vastaa
tonttila
tonttila

54

@43
Jos joku on oikesti ostanut joka vuosi uuden iPhonen (veikkaisin että näitä ei ole kauheasti, vaan vaihtoväli on 2-3v..

Kuka pärjää nykyään 3 vuotta samalla puhelimella? Jos ei se tekniikaltaan ole ikivanha, on se sen verran tippunut maahan ettei varmasti ole ehjä. Vai iPuhelinko kestää 3 vuotta. Tuskin ja tuskin mikään muukaan. Eri asia 5 vuotta vanhat luurit jotka ovat oikeasti pitkä ikäisiä.

Vastaa
Grabacr
Grabacr

55

"Antaa mulle iphone, menköön vaikka työ ja perhe." Näitä ihmisiä tuntuu löytyvän, koska kukaan selväpäinen tuskin erehtyy appleen.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Mmikkis (vahvistamaton)

56

"Applen viidennen sukupolven iPhone on kuluttajien mieleen. Yhtiö hehkuttaa tuoreessa tiedotteessaan myyneensä iPhone 4S -puhelinta ensimmäisen kolmen päivän aikana yli neljä miljoonaa kappaletta. Se on tuplaten iPhone 4:n ensimmäisten päivien myyntilukemiin verrattuna."

Järjetön floppi!

Vastaa
Curvy2
Curvy2

59

Täysin ylihintanen peli ja nyt kotimaassa aletaan virittelemmään kunnolla 4G systeemjä Elisan toimesta.
Ja eikun ostamaan täysillä kaikki ostamaan täysin uusia laitteita, joiden komponentit maksa paljon mitään. iomena pyyttää niistä varmaan taas hurjia summia. Mutta oi se ulkokuori kun on niin hieno. Kuin... että , oi kun peppu pyörii niin nätisti, voi miten ihanaa.
Mulla on ollu kännyköitä yli kakskymmentä vuotta, ainut vahinko taitaa olla kun tippu rintataskusta vessanpöntön vesisäiliöön korjaushommissa.
Sen verran olen kallellaan Nokiaan, että erään tyttöystävän soitettua heitin puhelimeen seinään ja rauhoituttuani kasasin sen niin toimi kuin ennenkin.
Nykysin käytän yhdessä Huaweita ja Nokiaa ja Nokia on todellinen puhelin.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Mmikkis (vahvistamaton)

60

@59 Anna mä arvaan, et ole koskaan omistanut iPhonea? Jos käytät huaweita ja Nokiaa et selvästi pidä suuressa arvossa niitä syitä miksi iPhonea ostetaan. On se vaan kumma kun harvassa ovat käyttäjät jotka iPhoneen pettyvät, nytkin lukenut foorumeilta tyytyväisiä suomalaisia 4S käyttäjiä jotka ovat siirtyneet pois Android maailmasta.

En oo itseasiassa tainnu törmätä foorumeilla yhteenkään käyttäjään joka olis haukkunut ostamansa 4S luurin, päinvastoin kommentit on totutun positiivista. Eikös ne tyytymättömät käyttäjät yleensä ole niitä äänekkäimpiä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Mmikkis (vahvistamaton)

61

Uusi iPhone näyttää myös Suomessa myyvän todella hyvin tänään julkaistujen operaattorien kuukausittaisten myyntilistojen perusteella.

"iPhone nappasi kärkipaikat kaikilla Elisan ja DNA:n puhelinmyyntilistoilla marraskuussa. Uutuusmalli 4S nousi Elisalla sekä yksityis- että yritysasiakkaiden listan ykköseksi. DNA Kaupan listalla iPhone pitää hallussaan peräti kahta kärkipaikkaa, koska myös iPhone 4 myi edelleen hyvin."

Vielä puuttuu soneran listat, mutta selvästi näkee, että iPhonen suosio senkuin kasvaa.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.