Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Microsoftin mobiilipomo lupaa tuplaytimiä ja LTE:tä

35
Teemu Laitila

Microsoftin mobiilipomo lupaa tuplaytimiä ja LTE:tä
Microsoftin Windows Phone -alustasta vastaava johtaja Andy Lees lupaa, että tuplaydinprosessorit saapuvat myös Windows Phone -puhelimiin, kunhan järjestelmä on siihen valmis. Leesin mukaan tuplaydinprosessoreilla varustettujen puhelinmallien puute ei ole erityinen ongelma, sillä nykyiset yksiydinmallitkin pärjäävät kilpailussa minkä tahansa tuplaydinmallin kanssa.

Microsoftin mukaan järjestelmä ei vielä kykene kunnolla hyödyntämään useampia ytimiä, joten tuplaydinprosessoreilla varustettujen mallien tuomisessa markkinoille ei ole vielä järkeä. Microsoftin lähestymistapa on täysin vastakkainen verrattuna Android-valmistajiin, jotka toivat ensimmäiset tuplaydinprosessoreilla varustetut laitteet markkinoille käyttöjärjestelmän heikosta tuesta huolimatta.
Lees kuvailee Microsoftin strategiaa loikiksi, joilla uusia ominaisuuksia otetaan käyttöön kerralla enemmän. "Strategiaamme kuuluu valmistella asiat siihen pisteeseen, jotta voimme ottaa isompia loikkia eteenpäin kuten teimme selainmarkkinoilla, jossa kehitimme selaimemme markkinoiden huonoimmasta parhaaksi", Lees sanoo.

Tuplaydinprosessoreiden lisäksi Lees puhui Windows Phone -laitteiden tuesta 4G-verkoissa käytettävälle LTE-tekniikalle. Leesin mukaan nykyiset LTE-toteutukset kuluttavat liikaa tehoa ja Microsoft haluaa odottaa virtapihimpiä ratkaisuita. LTE-malleja on tulossa, mutta Microsoftilta ei suostuttu paljastamaan tarkempaa aikataulua.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (35)

Pelemane
Pelemane

1

"Strategiaamme kuuluu valmistella asiat siihen pisteeseen, jotta voimme ottaa isompia loikkia eteenpäin kuten teimme selainmarkkinoilla, jossa kehitimme selaimemme markkinoiden huonoimmasta parhaaksi"

Eli WP tulee parhaimmillaan olemaan yhtä huono muihin verrattuna kuin IE on verrattuna muihin selaimiin :D

Vastaa
ep_
ep_

2

"Strategiaamme kuuluu valmistella asiat siihen pisteeseen, jotta voimme ottaa isompia loikkia eteenpäin kuten teimme selainmarkkinoilla, jossa kehitimme selaimemme markkinoiden huonoimmasta parhaaksi"

Eli M$ pomo itsekkin myöntää että WP on surkea kun kerran vertaa tuohon IE juttuun. :D Eli siis M$ vasta kehittää markkinoiden huononta järjestelmää parhaaksi, niin kuin aikanaan IE:tä. Tosin IE on vieläkin surkea, joten ei ilmeisesti kannata WP:ltä paljoa odottaa. :D

Kyseenalaistan tuon että IE on markkinoiden paras selain, tai OK; verrattuna IE6:n aikaisiin kilpailijoihin nähden se saattaakin olla paras. :)

Vastaa
eFlop & WP Mokia (vahvistamaton)

6

Taisi Eflop puhua itsensä pussiin,tai sitten kehitys ei vaan kulje eteenpäin niin kuin Eflop on luvannut puheillaan?. =/
Saa nähdä,että onko sittenkin tulevista WP Nokia malleista tulossa Mokia ja Floppi!!.

Vastaa
jartar
jartar

7

Olen ihmeissäni viidestä ekasta kommentista. Ensinnäkin Microsoft todellakin näytti osaamistaan siinä kun päivitti selaimen IE 9 versioon. Korkeintaan keskinkertaisesta selaimesta tuli sen tasoinen että sillä kehtaa kyllä pyörittää selainta missä koneessa tahansa. Jos joku oikeasti on sitä mieltä että IE9 on huono niin kyllä jotain oikeita perusteluitakin pitää löytyä tueksi. Suunnilleen samalla viivalla se on Chromen, Firefoxin ja Operan kanssa. Se on mieltymyksistä ja käyttötarkoituksista kiinni minkä kukakin kokee parhaaksi...

Jos Microsoft pystyy tekemään saman tason uudistuksia muihin tuotteisiin niin kehitys on erittäin suurta. Ihan millä mittapuulla tahansa.

Vastaa
ep_
ep_

8

@7
Kyllähän IE9 on jo iso harppaus parempaan päin mutta itselläni on siitäkin huonot kokemukset. Tahmaa, tahmaa ja tahmaa. Välillä avatessa jöksähtää kokonaan. Firefox, Opera, SWare Iron, K-meleon, mPC Kromi, Rockmelt, Google Chrome, Safari... kaikki toimivat nopeammin ja eivät leivo kiinni.

Ja näin nettisivuja tekevän näkökulmasta IE on aina se murheenkryyni, joka aina aiheuttaa sen, että jotain erikoisjärjestelyjä sitä varten tarvii tehdä oli se sitten 9 tai 6 (Ainakin itellä IE romuttaa koko muilla selaimilla oikein näkyvän sivuston). En tiedä johtuuko sitten omasta tyhmyydestäni (todennäköisesti), mutta yleensä IE on ainoa joka aiheuttaa lisävaivaa.

Enkä tarkoittanut sitten sitä WP:n "huonoutta" kirjaimellisesti vaan tein vain loogisen johtopäätöksen tekstistä.
IE aluksi todella surkea -> Nyt vain huono*
M$ aikoo tehdä WP:lle saman kuin IE:lle => WP on huono
*Puolueeton mielipide (M$:n mielipide puolueellinen)

Vastaa
perhana
perhana

9

Makuja on monia, kuten myös mielipiteitä IE:stä, mutta kiistaton tosiasia on kuitenkin se että se on ollut suvereeni markkinajohtaja koko elinkaarensa ajan, vaikka uusia versioita ei ole kuukausittain julkaistukkaan kilpailijoiden jatkuvien beta-versio selainten tapaan... eli millä logiikalla WP on sitten huono jos sen kehitystä verrataan IE:hen?

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

10

Kyllä hieman särähti korvaan tuo IE-kommentti. En muistaakseni ole betan (9) jälkeen IE:tä kokeillut, että ei sinänsä, voihan siinä olla täysin kykenevä selain. Mutta se mielikuva...

Vastaa
jartar
jartar

11

@8
Sinä et tehnyt mitään johtopäätöstä itse tekstistä vaan päätelmäsi on tasoa minun mielestäni IE on huono joten WP on huono.

Selain vertauksestakin olit täsmälleen samaa mieltä sillä totesit IE9 olleen suuri harppaus eteenpäin. Siksi tuntuukin aika absurdilta että mielestäsi suuri kehitys selaimessa on sama asia kuin WP on paska.

Vastaa
Dollarinen (vahvistamaton)

12

Suosittelen kyllä erittäin lämpimästi kokeilemaan Mangolla varustetun WP7:n selainta ennen pilkkaa.. Voi olla että loppuu naureskelu paskasta selaimesta melko äkkiä. Oma Omnia 7 avaa esim. Iltalehden täysversion etusivun suunnilleen siinä ajassa mitä kärkipään Android-vehkeet mobiiliversion etusivun. Ei oikeasti suurta eroa ole ja näkyy niinkuin koneellakin.

Vastaa
SGS2 & WP Mango (vahvistamaton)

13

Dollarinen
Mutta kyseessä onkin Samsungin puhelin ja sen rautaa,joka toimii!.Omnia 7 on hyvä puhelin ja vielä parempi,kun päivittää Mango -versioon.

Vastaa
ep_
ep_

14

WP on hyvä. Tossa jo meinsin tilata uuden WP puhelimen. Kun luet tuon jutun ajatuksen kanssa niin saatat huomata asian jujun. Siinä siis sanottiin että MS aikoo tehdä WP:n kanssa samoin kuin IE:n kanssa eli kehittää sen "huonoimmasta" parhaaksi. Kuitenkaan IE 9:ää ei nyt välttämättä pidetä minään parhaana selaimena joten jos WP:n kanssa tehdään samoin kuin IE:n niin sen perusteella WP:ltä ei kannata paljoa odottaa. Minulla ei ole mitään WP:tä vastaan päinvastoin alan lämmetä sille pikkuhiljaa. Kerroin vain asiasta joka juolahti mieleeni lukiessani juttua. Metro tekee siitä jotenkin erilaisen, modernimman. Mutta taidan tässä androidissa pysyä nyt kuitenkin vielä jonkin aikaa ja katella josko sitten WPnoksun.

@9
IE:n ylivertaisuus johtuu seuraavista syistä:
- IE tulee pakosta windowssin mukana
- Osaamattomat käyttäjät eivät tiedä muista selaimista
- Monilla työpaikoilla ja oppilatoksilla ei ole muuhun selaimeen mahdollisuutta
- Muutama prosentti käyttää IE:tä koska se on hyvä
Tilanne olisi täysin toisenlainen jos alkuperäisenä selaimena toimitettaisiin esimerkiksi Firefox tai Chrome.
Kyllähän IE:llä surffaa mutta onnistuu muilla paremmin. Voit käydä lukemassa mielipiteeni IE:stä aiemmasta kommentistani.

Vastaa
Romisku
Romisku

15

Tuossa ei missään kohtaa sanota, että WP7 olisi huonoin. Se, että toisilta puuttuu sisälukutaito ja asian ymmärtäminen on seiskan lööppien tasoa, ei tee siitä siltikään totta. "Strategiaamme kuuluu valmistella asiat siihen pisteeseen, jotta voimme ottaa isompia loikkia eteenpäin" kohta on se pointti ja jälkiosa siitä on esimerkki, missä muualla on isojen loikkien strategiaa noudatettu. Tuplaytimeen siirtyminen on se toinen iso loikka ja toinen on LTE:n mahdollistaminen. Joidenkin kirjoittajien mielestä kaikki alpha ja beta versiot noista ominaisuuksista tulisi olla heti puhelimessa, eikä missään nimessä saisi tehdä noita tehokkaasti ja hyvin kuntoon. Ja LTE:kin on rajattu pois vain piirien suuren virrankulutuksen takia, ei siksi, etteikö sitä olisi jo valmiina ohjelmoituna.

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

16

Huono imago ja huonot mielikuvat on vaikeita voittaa.. Monelta teollisuuden alalta löytyy hyviä esimerkkejä. Tässä on Nokialla ja Microsoftilla se isoin työ.

Sinänsä tämä Microsoftin strategia on minusta ihan järkevä ja olen itse jopa sen kannalla. Turha laitteisiin on tuoda tuplaydin prossuja, jos käyttöjärjestelmä tai muu ohjelmisto ei sitä pysty riittävästi tukemaan.
En ole Androidia juuri käyttänyt yhdellä tai kahdella ytimellä, mutta hölmöähän se on laitteeseen prossun kaltaista rautaa laittaa, jos se jää käyttämättä.

Nokiahan itse on myös pitkälti ollut sillä linjalla, että mieluummin hitaampaa rautaa hyvin käytettynä kuin nopeaa rautaa huonosti hyödyntäen. Valinnassa on toki riskinsä, jos rauta tuleekin pullonkaulauksi.
Mutta ideologialtaan ensin mainittu on selkesäti kunnianhimoisempi ja fiksumpi kuin jälkimmäisen "sieltä mistä aita on matalin" tapa...
Käytännön markkinatalous voi toki olla eri mieltä... :D

Vastaa
JP_x1 (vahvistamaton)

17

@14

"IE:n ylivertaisuus johtuu seuraavista syistä:
- IE tulee pakosta windowssin mukana
- Osaamattomat käyttäjät eivät tiedä muista selaimista
- Monilla työpaikoilla ja oppilatoksilla ei ole muuhun selaimeen mahdollisuutta
- Muutama prosentti käyttää IE:tä koska se on hyvä"

-Lisäisin vielä että minä käytän sekä Firefoxia että IE:tä töissä. Muitakin selaimia on kokeiltu. Firefox on ehkä nopeampi, mutta IE:llä voin tehdä kaikki työtehtävät. Firefox ei esim. aina toimi kun ajan raportteja tietyistä järjestelmistä tai jos yritän kopioida/tulostaa näytöllä olevaa tekstiä (listoja jne.). IE on kerta kaikkiaan parempi minun työssäni. Hupiasiat ovat sitten asia erikseen...

Vastaa
ep_
ep_

18

@15
En minä niin sanokkaan että siellä niin lukee että se on huono. Tarkoitan että niin lukee "rivien välissä". Sisälukutaitoa sinulta ennemmin kuin minulta. Käsitin kyllä loistavasti, mitä uutisessa sanottiin, mutta et tainnut käsittää kommenttejani. :)

Joten vielä kerran:
"Strategiaamme kuuluu valmistella asiat siihen pisteeseen, jotta voimme ottaa isompia loikkia eteenpäin kuten teimme selainmarkkinoilla, jossa kehitimme selaimemme markkinoiden huonoimmasta parhaaksi"
Eli kun tuo strategia koskee myös WP:tä niin voi päätellä että WP ei ole vielä "loikannut" ja se on huono (vrt. IE6), mutta se loikkaa pian (vrt. IE9). IE:tä ei pidetä mitenkään muista tasoltaan erityisesti eroavana selaimena vaan se on korkeintaan yksi muiden joukossa, joten jos WP:n "loikka" on sama niin ei se ainakaan muista erityisesti erotu.

Ja IE:stä, sanokaa mitä sanotte, mutta IE ei ainakaan itellä toimi jonka senkin voi lukea aiemmasta kommentistani. Mielipideasia se selaimen paremmuus on, eikä siitä voi siis kiistellä.

Mutta nopeudesta täytyy sanoa että IE ei pärjää Chromelle mitenkään. On nykyään koululla mukana muistitikulla Chrome portable ja kun vertaa koulun koneissa IE:hen niin kyllä paljon sutjakkaammin chrome sivut käsittelee.

Vastaa
ep_
ep_

19

Edit-napin puutteessa korjaan/lisään edellistä viestiä:
Tuolla että WP ei erottuisi muista erityisesti, tarkoitan ylipäätään käyttöjärjestelmän erityisiä ominaisuuksia. Metrollaan WP erottuu muista (oma mielipide: positiivisesti) mutaa WP ei tarjoa mitään erityistä mikä ei muilta onnistuisi. Enkä sano että muissa käyttiksissä olisi joatin mikä ei WP:ltä onnistuisi.

Vastaa
N900
N900

20

Kattelin youtubesta HTC Titanin arvostelun. Todella nopealta tuo wintoosa selain siinä näytti. (Vaikka onkin yksiydinprossu)

http://www.youtube.com/user/jon4lakers#p/u/11/RcJ-K04pc6E

Huom. arvostelun lopussa

Seuraava luuri itselleni on kuitenkin Nokia n9.(yllätys)
Ehkä sen rinnalle voisi mokoman härpäkkeenkin hommata, kun Samsung android jo onkin.
Kaikissa alustoissa on hyvät ja huonot puolensa. Kyse onkin pääasiassa siitä mitä itse haluaa puhelimelta.

Vastaa
jartar
jartar

21

@18
Ei se lukeminen onnistu vieläkään rautalangasta huolimatta. Koko jutussa puhutaan siitä kuinka suurta KEHITYSTÄ tehdään kerralla. Itse vielä totesit että KEHITYS on ollut suurta IE:n kohdalla.

Miksi siis teet päätelmät sen mukaan mikä on sinun mielipide IE6 tai IE9 selaimesta? Se kun ei liity aiheeseen mitenkään.

Vastaa
ep_
ep_

22

@21
Joo, IE:n kohdalla ollaan kehitytty paljon muttei tarpeeksi jotta se olisi muihin nähden erityisesti parempi. Enkä ymmärrä että miksi noin pienestä jutusta pitää nostaa tällainen häly. Järki käteen. Kerroin vain asian joka juolahti mieleeni lukiessani juttua. Sinä et yksinkertaisesti ymmärrä juttua, siinä se. Kuten voit huomata niin kommentoijat 3 ja 6 ovat jutun tajunneet. Et tajunnut juttua, siinä se.

"Miksi siis teet päätelmät sen mukaan mikä on sinun mielipide IE6 tai IE9 selaimesta? Se kun ei liity aiheeseen mitenkään."
Jos et huomannut, niin se Internet explorer liittyi juttuun olennaisesti. Se mainittiin uutisessakin.
Ja "minun" mielipiteestäni: Aika moni muukin on samoilla linjoilla että se Internet Explorer ei ole se #1 selain. Tuo asia joka juolahti mieleeni liittyi vahvasti mielipiteisiini ja se tottakai näkyy siinä. Todennäköisesti samaa mieltä olevat ymmärsivät jutun. Mielipide on mielipide. Et valitettavasti voi vaikuttaa mielipiteeseeni (vaikka selvästi kovasti yrität). Kommentointien tarkoitus on myös nostaa erilaisia mielipiteitä esille joten siksi ilmaisin mielipiteeni. Jos sinua haittaa mielipiteiden (jotka ovat ristiriidassa omiesi kanssa) ilmaisu niin ei täällä pakko ole olla. Kommenteissa uutisten lukijat voivat myös kertoa mieleensä tulleita asioita ja heränneitä kysyymyksiä. Kommenteissa voi olla omaa pohdintaa.

Selitetään nyt vielä kerran jos et jartar ymmärtänyt
Uutisessa mainittiin: "Strategiaamme kuuluu valmistella asiat siihen pisteeseen, jotta voimme ottaa isompia loikkia eteenpäin kuten teimme selainmarkkinoilla, jossa kehitimme selaimemme markkinoiden huonoimmasta parhaaksi"
Voitaisiin muokata se tällaiseksi: "Strategiaamme kuuluu valmistella asiat siihen pisteeseen, jotta voimme ottaa isompia loikkia eteenpäin kuten teemme mobiilikäyttöjärjestelmämarkkinoilla, jossa kehitimme mobiilikäyttöjärjestelmämme markkinoiden huonoimmasta parhaaksi"
Jos oletetaan että IE on samalla viivalla muiden kanssa (joskin joidenkin mielestä piirun perässä muista) tarkoittaa se sitä että MS:n mielestä "paras" on korkeintaan samalla viivalla muiden kanssa (tai alle). Siitä voidaan siis "päätellä" että WP on nyt "huonoin" ja kehitetään siitä MS:n mielestä parhaaksi joka siis kuten aiemmiin mainitsin ei käytännössä tarkoita parasta.
MS vertaa IE:n ja WP:n kehitystä kertomalla, että niiden kanssa noudatetaan samaa strategiaa jossa huonoimmasta tehdään muka "paras". Se karkeasti tarkoittaa siis sitä että WP:stä tulee mobiilikäyttöjärjestelmämarkkinoilla korkeintaan muiden mobiilikäyttöjärjestelmien tasoinen mobiilikäyttöjärjestelmä koska Internet Explorerkaan ei ole se selainmarkkinoiden "paras" selain.

Tässä taas tulee ilmi lukijan mielipiteen vaikutus, joka ratkaisee miten lukija ymmärtää asian. Mikäli lukijan mielestä Internet Explorer on huono tai keskinkertainen selain, hän pystyy ymmärtämään kirjoittamani tekstin. Sellainen henkilö, jonka mielipide on, että Internet Explorer on hyvä selain, ei pysty ymmärtämään kirjoittamaani tekstiä. Tämä johtuu siitä, että sillä perusteella kun Internet Explorer on hyvä selain, henkilö ajattelee, että myös Windows Phonen kohdalla tehdään samanlainen nousu ”huonoimmasta” parhaaksi.

Kirjoittamani juttu oli vain sellainen heitto joka ei siis tarkoittanut kirjaimellisesti. Alla lainaus:

Lainaus:

Eli M$ pomo itsekkin myöntää että WP on surkea kun kerran vertaa tuohon IE juttuun. :D Eli siis M$ vasta kehittää markkinoiden huononta järjestelmää parhaaksi, niin kuin aikanaan IE:tä. Tosin IE on vieläkin surkea, joten ei ilmeisesti kannata WP:ltä paljoa odottaa. :D


Kuten lopussa olevasta hymiöstä voit huomata että kyse oli vain tuollaisesta heitosta. (:D) Hymiö siis tarkoittaa leveää hymyä ja naurua. Tuossa tilanteessa tarkoituksena oli vain heittää pieni ”vitsi” (joka mielestäsi taisi olla kuiva tai et vain ymmärtänyt sitä) ja ”sanoa” Internet Exploreria surkeaksi jonka myötä Windows phonekin tulisi olemaan huono. Valitettavaa on, ettei näin keskustelupalstojen ja muiden muassa Puhelinvertailun kommenteissa välity nonverbaalinen eli sanaton viestintä. Nonverbaaliseen viestintään kuuluvat esimerkiksi eleet, ilmeet ja äänensävy (jos joku ei tiennyt). Niiden avulla pystyy tulkitsemaan, mikä oli tekstin ja sen sanojan oikea pohjimmainen tarkoitus. Nonverbaalisen viestinnän avulla juttu olisi ehkä auennut useammille. Hymiöt eivät korvaa nonverbaalista viestintää mutta niiden avulla voi antaa suuntaa-antavan kuvan omista ilmeistään, äänensävystä ja eleistään. Myös konteksti sattoi olla väärä. Taisi olla virhe että kirjoitin viestini tänne. Todennäköisesti juttu olisi auennut useammalle mikäli olisin käynyt kirjoittamassa sen jonnekkin Internet Exploreria vastustavalle sivulle/sivustolle. (Kontekstilla tarkoitetaan esitys- tai asiayhteyttä, jossa teksti esiintyy). Ja kun kerroin päätelleeni loogisesti niin logiikkaa olen sen verran lukenut, että kyllä tiedän tasan mistä puhun. En tänne kuitenkaan jaksa ruveta totuusarvotaulukkoja ja ehtolaudeita ym. vääntämään.
Koska kuitenkaan kun et ymmärtänyt juttua niin toivonkin että lopetat asian jauhamisen koska en jaksa tuhlata aikaa tällaiseen saissen jauhamiseen. Tarkoitan siis että teen mielumin muuta kuin koko ajan puolustan täällä omia näkemyksiäni ja kommenttejani. Meni pätemiseksi :D :D. Ja jotta nonverbaalinen viestintä tulee korvatuksi hymiöillä väärinymmärysten estämiseksi nämä hymiöt kuvaavat koko tekstin ajan ilmeitä ja ”äänensävyä”: :-) :-D .

Ylläpidolle anteeksi nuo off-topicit mutta tässä kaivelen noita vastauksia syvällisemmin niitä ”kaivanneille”. :D

Vastaa
ep_
ep_

23

Lisäystä: Enkä sitten edes itse jaksanut lukea kommenttiani läpi joten on varmaan virheitä siellä ja voi olla keskeneräisiä lauseitakin.

Vastaa
Jesse_11 (vahvistamaton)

24

En jaksa lukea kaikkia kommentteja, mutta näyttää siltä että keskustelu on turhaa, koska suomenkielinen käännös on epätarkka tai suorastaan virheellinen?

“So, I think that what our strategy is is to put things in place that allow us to leapfrog, and I think that’s how we’ve gone from worse browser to the best browser, and I think the same is true with hardware,” Lees said.

...from worse browser to the best browser...

-> hiukan huonommasta parhaimmaksi, ei huonoimmasta parhaimmaksi. Teemun (?) käännös ei ymmärtääkseni ole tarkka, joten yksityiskohtaisessa keskustelussa ei oikein ole järkeä?!

Vastaa
zzzz1234 (vahvistamaton)

25

Google translator ;)

"Joten luulen että mitä strategiamme on on laittaa tavarat paikoillaan, joiden avulla voimme ohittaa, ja luulen että miten olemme menneet huonompaan selaimen paras selain, ja mielestäni sama pätee laitteisto" Lees sanoi.

Vastaa
jartar
jartar

26

Lainaus:

Jos et huomannut, niin se Internet explorer liittyi juttuun olennaisesti. Se mainittiin uutisessakin.
Ja "minun" mielipiteestäni: Aika moni muukin on samoilla linjoilla että se Internet Explorer ei ole se #1 selain.


Mitäpä merkitystä sillä on monennesko paras se on. Nyt on kyse kehityksestä. Ei mistään muusta. Lueppa vaikka viesti 15 uudestaan.

Lainaus:

Jos sinua haittaa mielipiteiden (jotka ovat ristiriidassa omiesi kanssa) ilmaisu niin ei täällä pakko ole olla. Kommenteissa uutisten lukijat voivat myös kertoa mieleensä tulleita asioita ja heränneitä kysyymyksiä. Kommenteissa voi olla omaa pohdintaa.


Paitsi että sinun mielipide ei muuta uutista erilaiseksi.

Lainaus:

Voitaisiin muokata se tällaiseksi: "Strategiaamme kuuluu valmistella asiat siihen pisteeseen, jotta voimme ottaa isompia loikkia eteenpäin kuten teemme mobiilikäyttöjärjestelmämarkkinoilla, jossa kehitimme mobiilikäyttöjärjestelmämme markkinoiden huonoimmasta parhaaksi"


Oletko tosissasi? Mitenkäs jos se muokattaisiin sellaiseksi että "Strategiaamme kuuluu valmistella asiat siihen pisteeseen, jotta voimme ottaa isompia loikkia eteenpäin, kuten teimme Esson baarissa, missä kasvatimme siemenistä dinosauruksia". Kait määkin saan sen lauseen muokata minkälaiseksi haluan ja tehdä päätelmät sen mukaan :D

Vastaa
Dollarinen (vahvistamaton)

28

Silmä käteen! Uutisessa puhutaan Windows Phone 7:n kehityksestä, eikä mistään helvetin pöytäkoneiden selaimista! Ja kuten sanoin aiemmin, niin kokeilkaa Mangolla varustetun WP7-luurin selainta ennen dissaamista.

Vastaa
ep_
ep_

29

@28
Kuten aiemmin kerroin, meinasin jo hankki wp puhelimen. En tarkoita dissata. Sanoin vain asian joka juolahti mieleeni. Ja se selainjuttun liittyäisen tähän asiaan voit lukea aiemmista viesteistä.

@27
Minä idioottina sinä minua pidät? Kuten jo senkin aiemmin kerroin, niin ymmärrän asian oikein hyvin eikä ymmärryksessäni ole mitään vikaa. HUOM! Se juttu jonka alussa mainitsin on vain tuollainen asia joka juolahti mieleen lukiessani juttua. Et taida ymmärtää vaikka olen tuon useasti sanonut. Ja mitä tuohon esson baarijuttuun tulee niin huomaa että esimerkkisi on aivan eri asia. Jutussa sanotaan että MS käyttää strategiaa jossa ne loikkii jne.. Siinä kerrottiin se ie esimerkki ja jos wp:lle käy ie:n tavoin niin siltä ei kovin erityistä voi odottaa. Tuonkin olisit saanut selville jos olisit aiemmat viestini lukenut kunnolla. Mutta saathan sinä omat päätelmäsi tehdä miten haluat, kuten myös kaikki muut. :D ei huono päätelmä tuosta tekstistä.

Olet oikeassa siinä että ei mielipiteeni uutista muuta, mutta arvaa mitä, luuletko että minä olen koskaan ajatellut niin? En. En ole niin luullut tai sanonutkaan. :)

Loppujenlopuksi kyse on asiasta joka juolahti mieleeni uutista lukiessa joten kannattako siitä mesota näin paljoa? Ei. Niin että lopetetaan tästä aiheesta. Tai voihan tätä jatkaa mutta keksin montakin parempaa tekemistä kuin väitellä tästä. :D voin toki jatkaa vielä mutta ajanhukkaa se vain on.

Vastaa
jartar
jartar

30

Lainaus:

Ja mitä tuohon esson baarijuttuun tulee niin huomaa että esimerkkisi on aivan eri asia.


Oletko kuullut sanaa sarkasmi. Asiana kyllä täsmälleen sama sillä molemmat muuttivat mielivaltaisesti uutista.

Lainaus:

MS käyttää strategiaa jossa ne loikkii jne.. Siinä kerrottiin se ie esimerkki ja jos wp:lle käy ie:n tavoin niin siltä ei kovin erityistä voi odottaa.


Sinun mielestä siis WP:lle käy huonosti jos sitä kehitetään suurin loikin eteenpäin. En ymmärrä logiikkaa...

Vastaa
Pelemane
Pelemane

31

@30
Ei vaan hän tarkoittanee sitä että WP:lle käy huonosti jos se on aina yhtä jälkeenjäänyt kuin mitä IE on verrattuna kilpailijoihin. Niillä loikkien kooilla ei ole mitään merkitystä jos muut ovat kaksi askelta edellä.

Vastaa
ep_
ep_

32

@30
Juuri tätä tarkoitin mitä Pelemane (31) kertoi. Oikein hybin sanottu.

Mitä jartar tuohon ensimmäiseen lainaukseesi tulee niin IE liittyi juttuun olennaisesti. Microsoft aikoo käyttää samaa strategiaa kuin IE:n kanssa jonka vuoksi IE:n tilalle voi sovittaa WP:n. Sinun essojuttusi oli kaukana MS:stä. Huomaat että muita on tajunnut jutun, mutta sinä et, joten miksi jatkat, koska muut sen jutun tajuavat? Kirjoittamani juttu oli pieni "vitsi" jota et ymmärtänyt. Lopeta jo tuo jauhaminen. Jos et ymmärrä niin miksi jatkat. Olen jo selittänyt asian, ja sinä et ymmärrä, niin miksi jatkat? Niele asia ettet vain ymmärtänyt juttua. Kiitos. Ja jos jatkatkin, niin keksi edes vähän tukevampia perusteita väitteillesi.

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

33

Varmaan parempi, että molemmat ep_ ja jartar lopettavat. Ei tuu valmista, mutta turhaan säkään ep_ kalastelet sitä "viimestä sanaa" noin epätoivosesti... :p

Sikäli IE-WP vertaus voi olla huono, että emme tiedä tarkoittaako Mikkisoftan ukko sitä, että tarkovat tehdä juuri kuten IE:lle, "heikosta parhaaksi" eli ilmeisesti keskiarvollisesti edeltä keräiltynä surkeimmasta ihan ok:ksi, vai tarkoittaako hän vain yhtä suurta muutosta tai yleensä isoa hyppäystä.

Epäilen, että kukaan fiksu menisi sanomaan, että oma nykyinen tuote on surkea (suora analogia IE->WP). Uskon enemmän, että tarkoitus oli kertoa WP:n tekevän suuren hyppäyksen kuten ovat aiemmin tehneet IE:n kanssa. Lähtökohdat varmaan ovat kuitenkin paremmat kuin taannoin IE:llä (siis Mikkisoftan mielestä).

Vastaa
jartar
jartar

34

@32
Vedät omien mielipiteitesi mukaan johtopäätöksiä tuosta suomennetusta jutusta. Sää hävisit jo väittelyn siinä vaiheessa kun se alkuperäinen teksti linkattiin tänne.

Lainaus:

So, I think that what our strategy is is to put things in place that allow us to leapfrog, and I think that’s how we’ve gone from worse browser to the best browser, and I think the same is true with hardware,” Lees said.


Jos et itse osaa englantia niin pyydä äitiä, kaveria tai maikkaa suomentamaan tuo. Tietysti jos luulet vielä olevasi oikeassa niin laita päätelmäsi tuon englannin kielisen kommentin pohjalta...

Vastaa
ep_
ep_

35

@34
Etkö tajua mitä tarkoittaa tuo että "älä jatka enää".

Perustelusi olet perustellut hataralle pohjalle. Kuten jo aiemmin kerroin että aiemmin kerroin että aiemmin kerroin... että se oli vain heitto ja asia joka juolahti mieleeni lukiessani juttua. SE EI OLE mikään fakta, väite tai mielipide, vaan asia joka juolahti mieleeni lukiessani juttua!! Tästä johtuu se että voin perustaa tämän mieleeni juolahtaneen jutun vain tämän suomenkielisen artikkelin varaan.

Korostan sinulle että ymmärryksessäni, englanninkielessäni, suomenkielessäni... ei ole mitään vikaa. Säälittävää ruveta tuolleen huutelemaan että kysy äidiltäsi sitä. Taitaa vain itselläsi olla jossain vikaa kun tollasta huutelet täällä. Etkä ymmärtänyt että kun monta kertaa sanoin että asia vain tuli mieleeni lukiessa juttua. Säälittävää on myös tämä että väität voittaneesi väittelyn. Itse näen ettei väittely päättynyt kummankaan "voittoon". Lähinnä alle kymmenvuotiaan tasoa on väittää noin. Tietenkin voit noin ajatella jos siitä tulee hyvä olo, mutta tuo että sorrut "vastaväittelijää" arvostelemaan, kertoo jo paljon siitä että aiheeseen liittyvät argumentit ovat loppuneet. Mutta ajattele toki voittaneesi jos se yhtään helpottaa. Olen jo kuitenkin selittänyt kaiken ja jos et aiemmista viesteistäni ole asoaa ymmärtänyt niin en voi auttaa. Säälittävämmäksi vain menee jos jatkat.

Tässä on tämän väittelyn piste (ainakin omalta osalta ja toivottavasti jartarinkin osalta mikäli ymmärtää lopettaa).

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja