Oikeus ei määrännyt iPhone 4S:lle myyntikieltoa Hollannissa

15
Manu Pitkänen

Oikeus ei määrännyt iPhone 4S:lle myyntikieltoa Hollannissa
Kerroimme viime viikolla Samsungin Hollannissa ja Ranskassa jättämistä haasteista, joilla se yritti saada iPhone 4S:lle ja muille Applen 3G-laitteille mynntikieltoa näissä kahdessa maassa. Haagin käräjäoikeus katsoi eilen, ettei Apple ole rikkonut Samsungin WCDMA-verkkotekniikkaan liittyviä patentteja.

Tuomarin mukaan Samsungin tekniikat ovat välttämättömiä, joten FRAND-pykälän nojalla Samsung ei voi estää Applea käyttämästä niitä. Sen sijaan Samsungin on lisensoitava tekniikat kilpalijalleen kohtuulliseen, erikseen neuvoteltavaan hintaan. Samsung esitti rojaltimaksuiksi 2,4 prosenttia patenttia rikkovan sirun hinnasta (per puhelin, per patentti), mutta tuomioistuimen mukaan tarjous oli kohtuuttoman suuri.Samsung on laittanut vastaavanlaiset haasteet vireille Ranskassa sekä Italiassa. Päätöksen perusteella korealaisvalmistajalla on heikot mahdollisuudet voittaa vihollistaan näissäkään oikeussaleissa. Pariisilaisessa tuomioistuimessa asiaa käsitellään ensi viikon torstaina.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo A74 – hinta laskenut -45%

Oppo A74
297 € Hobby Hall

Alin hinta viikko sitten: 538 €

Samsung Galaxy S10e – hinta laskenut -33%

Samsung Galaxy S10e
499 € CDON
669 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 742 €

Xiaomi Redmi Note 11 Pro+ 5G (global) – hinta laskenut -24%

Xiaomi Redmi Note 11 Pro+ 5G (global)
378 € Hobby Hall
478 € CDON
610 € Hobby Hall

Alin hinta viikko sitten: 497 €

Realme 9 Pro – hinta laskenut -23%

Realme 9 Pro
169 € Elisa
319 € Verkkokauppa.com
319 € DNA

Alin hinta viikko sitten: 219 €

Kommentit (15)

Anonyymi käyttäjä
Mmikkis (vahvistamaton)

2

Samsung failaa kyllä oikeen urakalla :D on kyllä niin epätoivoista ton kopikatin touhut, huh huh. Kannattaisi jo lopettaa toi touhu, kaikkihan sille nauraa, maine vaan menee.

Viimeviikolla oikeus kielsi galaxy tab 10.1:n myynnin Australiassa eli sieläkin tuli tappi ja viimeisimpänä "Judge asks Samsung lawyers to tell the iPad and Galaxy Tab 10.1 apart, takes them a while" :)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Sampassa pysytään!. (vahvistamaton)

4

Applen tuotteita ("älyluurit") en tule ostamaan,vaikka Apple häviäisikin taistelun!!.Yhtä "ylimielinen" firma,kuin mitä (Microsoft) tai (Nokia) ovat!!.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

5

Itse asiasta, eli Applen ja Samsungin FRAND-lisenssimaksuongelmasta, minulla ei ole mielipidettä, koska en ole löytänyt tarpeeksi kunnollista tietoa asiasta, mutta vähän tästä Hollannin oikeusjutusta.

On vaikeata ymmärtää mitä Samsung oikeasti hakee, se yritti hakea myyntikieltoa pikaisella käsittelyllä, eikä normaalilla. Sen myöntämiseen on yhtenä vaatimuksena että asia olisi uusi ja yllättäävä, sitä se ei Samsungille voi olla, se on ollut vuosia tietoinen iPhonen olemassaolosta, ja toimittaa siihen komponenttejakin. Lisäksi Samsung ihan varmasti tiesi että sellaista tuomiota ei voi normaalitapauksessa saada essentiaalipatenteille.

Eli selvästikin tarkoitus oli joku muu kuin saada iPhone 4S:lle myyntikielto, mutta mikä?

Vastaa
Alppis3D
Alppis3D

6

Samsungin lakimiehet eivät vielä ole oppineet käyttämään photoshoppia todisteiden vääristelyssä, toisin kuin Applen lakimiehet.

Vastaa
Lumikki
Lumikki

7

Ei ole koskaan hyvä asia kun kuluttajaa estetään saamasta kilpailua.

Pantenttien käyttö on mennyt ihan perseeseen. Patentien tarkoitus olisi tuottaa keksijälleen taloudellista etua, ei estää patenttien käyttöä tai kilpailua markkinoilla.

Vastaa
yussef
yussef

8

@ Jonathan:

Eiköhän tällä saatu mukavasti huomio kiinnittymään Samsungin saaman myyntikiellon sijaan toisaalle. Tuskin tuosta ainakaan harmia oli sijoittajia ajatellen.

Ja voihan olla, että Samsung ajatteli saavansa suuremmat FEAND-korvaukset kovemmilla vaateilla. Juttuhan ei ollut täydellinen tappio Samsungille, vaikka patenttien rahastusoikeuden myöntäminen taisi olla odotettavaa.

Vastaa
perhana
perhana

10

@9
Meinaatko että samsungin lakimiehet voisivat toimittaa oikeuteen photoshopattuja kuvia joissa galaxy s ei näytä ihan niin selkeästi iphonen jäljitelmältä kuin mitä se oikeasti näyttää?

Vastaa
perhana
perhana

12

@11
Juu sarkasmi on vaikea alue... tiesin kyllä toki mihin photoshoppauksella haluttiin viitata, mutta en kyllä itse puhuisi "photoshoppauksesta" jos kuvalle ei ole tehty mitään muuta kuin muutettu kokoa.
Ei tainnut itseasiassa tuo valitus kuvamanipuloinnista sitten johtaa mihinkään toimiin tai muutokseen oikeuden päätöksessä, oli vain yksi näistä samsungin tempuista joilla se koittaa voittaa lisää aikaa jo hävityksi tuomitussa taistelussa.

Vastaa
ep_
ep_

13

@12
Onhan tuossa Applen kuvassa käytetty myös keinoja jotka eivät vaadi manipulointia mutta kuitenkin muuttavat Galaxya iPhonemaisemmaksi; tausta on laitettu mustaksi, widgetti vaihdettu näytöntäydelliseen kuvakkeita ja alaosan kuvakkeiden alle on laitettu harmaa tausta. Mutta nuo on siis säädetty Galaxysta käsin. Kummasti näyttää iPhonelta noiden toimenpiteiden ja pienennyksen jälkeen.

Luultavasti onnistuisivat omenalla saamaan jokaisen Nokialaisenkin näyttämään iPhonelta. :)
Itseäni muuten ärsyttää tuo termi "photoshoppaus". Miksi pitää yhden kuvankäsittelyohjelman nimi ottaa termiksi kuvan manipuloinnille/muokkaukselle.

Vastaa
perhana
perhana

14

@13
Ei nyt kuitenkaan siinä apple-inhossaan pidä ihan kaikkea yrittää kääntää applen tekosiksi, kun tuo keskimmäinen kuva samsungista on ihan samsungin oman mainostoimiston tekosia, juuri tuolla kuvalla galaxya alkuaikoina lähes joka paikassa mainostettiin... ja juuri siitä koko taistossa on kysymys, kun sitä galaxya aivan tahallisesti mainostettiin kuvilla joissa se näyttää iphonelta, eikä kuvilla joissa se näyttää android-puhelimelta.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Mmikkis (vahvistamaton)

15

@13 Niin eli siis toisinsanottuna sanoit tuossa itsekin, että samsung on itse halunnut galaxy s:n näyttävän iPhonelta jotta ihmiset ostaisi sitä kuin luulisivat saavansa iPhonen ja siksi ovat tehneet nuo toimenpiteet mitä nyt yrität väittää Applen tekemisiksi :) Toi sama kuva tossa ylempänä löytyy soneran sivuilta missä myydään galaxy S plussaa. Eli aika vainoharhaisia nuo sun puheet :)

Jotain juttuja kuullut, että tuota luuria myös myyty kaupoissa, että tämä on ihan kuin iPhone, kun ei oo ollu myytävänä sitä oikeaa iPhonea niissä liikkeissä.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.