Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Googlen pomo uudesta Androidista: "Ette uskokaan mitä on tulossa"

30
Teemu Laitila

Googlen pomo uudesta Androidista: Ette uskokaan mitä on tulossa
Viime viikolla pidetyssä Googlen osavuosikatsauksen julkistukseen liittyvässä sijoittajapuhelussa Googlen toimitusjohtaja Larry Page nostatti uuden Android-version hypeä kertomalla, että "Ette uskokaan mitä kaikkea olemme saaneet toteutettua tässä julkaisussa. Uskomme Androidin leviävän hirveällä vauhdilla eikä sitä voi pysäyttää mikään".

Googlen uusinta Android-versiota on odoteltu koko syksyn ja odotus päättynee ylihuomenna. Google ja Samsung pitävät yhdessä julkaisutilaisuuden, jossa uusi Android-versio esitellään perinteisesti uuteen Nexus-sarjan laitteeseen asennettuna. Uusiin Android-versioihin liittyy erottamattomana osana myös uuden version koodinimeä kuvastava patsas Googlen toimiston ulkopuolelle.

Uusi "keksijäätelöä" kuvaava patsas pystytettiin nurmikolle viime torstaina. Nurmikolta löytyvät jo kaikki isot Android-versiot Cupcake-version (Android 1.5) leivoksesta ja jättimäisestä donitsista (Android 1.6) aina piparkakkuun (Android 2.3) ja hunajakennoon (Android 3.0).
Videon otsikko on "Calling All Ice Cream Sandwich Lovers" ja kuvauksessa on pelkästään linkki Youtube-sivustolle, josta 19. päivä pidettävän julkaisutilaisuuden voi katsoa suorana.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (30)

A ICS vs WP Mango (vahvistamaton)

1

Jos Ice Cream Sandwich tuleekin olemaan mielenkiintoisempi ("kokonaisuutena"),kuin tuleva Mango!?. Kenties ehkä,...

Vastaa
jake se minäkin (vahvistamaton)

3

Onhan se nyt jo paljon mielenkiintoisempi!
Näkeehän sen noiden käyttisten markkinaosuuksistakin:
Android yli 50%, wp alle 5% ...eli noin 1-2%...
Androidin osuus siis noin jopa 50-kertainen!

Vastaa
aamuli
aamuli

4

Itse vaihdoin juuri pois androidista. Jake, noita lukuja voisi katsella muuten, mutta Mango on vasta TOINEN WP7-versio. Androidi on kuitenkin ollut jo pitempään pöydällä. Ja mangoon vaihdoin, ei kyllä kaduta tippaakaan, ei sitä lagista ja bugista paskaa enää jaksanut. Ei 1 Ghz prossu vaan riitä android 2.3:lle saati sitten tälle uudelle. Tarvitsee 2 Ghz & tuplaydin, että tuo pyörii jotenkin sulavasti? Oma optimus 7 pyörii 1 Ghz snapdragonilla smoothimmin, kuin Galaxy S2 1,4 ghz tuplaytimisellä.. Miettikääs sitä androittia sitte uusiks :)

Vastaa
aamuli
aamuli

5

Itse vaihdoin juuri pois androidista. Jake, noita lukuja voisi katsella muuten, mutta Mango on vasta TOINEN WP7-versio. Androidi on kuitenkin ollut jo pitempään pöydällä. Ja mangoon vaihdoin, ei kyllä kaduta tippaakaan, ei sitä lagista ja bugista paskaa enää jaksanut. Ei 1 Ghz prossu vaan riitä android 2.3:lle saati sitten tälle uudelle. Tarvitsee 2 Ghz & tuplaydin, että tuo pyörii jotenkin sulavasti? Oma optimus 7 pyörii 1 Ghz snapdragonilla smoothimmin, kuin Galaxy S2 1,4 ghz tuplaytimisellä.. Miettikääs sitä androittia sitte uusiks :)

Vastaa
keke! (vahvistamaton)

7

Offtopic:

Hei! Mitä on tapahtunut etusivulle? Jotenkin muuttunut ihan tajuttoman epämiellyttäväksi selattavaksi. Ei kai muutos ole pysyvä? :S Rupeaa särkemään päätä.

Vastaa
Pume
Pume

8

Kyllä Meego hakkaa molemmat...WP7 tosin Androidia edellä kaikessa, paitsi ohjelmatarjonnassa mielestäni.

Vastaa
keke! (vahvistamaton)

9

"Edit". Aaa nyt tajusin. Kyse on siitä, että tuo harmaa palkki mikä on uutisen alla, on huomattavasti seuraavia otsikoita dominoivampi elementti sivulla. Jokaisessa uutisessa katse kääntyy siis siihen harmaaseen palkkiin ennen kun rupeaa lukemaan itse otsikkoa. Toivottavasti saatte korjattua asian!

Vastaa
teemu
teemu

10

@keke!: Joo tosiaan tuota sivua tosiaan tänään muutettiin vähän. Ymmärrän pointtisi ja sivua tullaan kyllä vielä muokkaamaan ihan lähiaikoina. Ei nyt varmaan tänään eikä ehkä huomenna, mutta tämän viikon aikana kuitenkin.

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

12

Onko tämä julkaisu nyt edelleen tarkoitus olla 19. päivä?

Jännityksellä odottelen, että millaiseksi ovat saaneet tuon päivitys systeemin, mikä on mielestäni Androidin heikoin kohta tällä hetkellä.

Jos muistan oikein niin taitaa mennä niin, että Google tarjoaa Android päivitykset jatkossa, eikä valmistajat.. vai olenko nyt nähnyt unta?

Tuohonkun vielä iskevät käyttäjäprofiilit (Eli voi olla useampi käyttäjä per tablet) niin meitsi painuu Tablettikauppaan ekan julkaisun jälkeen:)

Vastaa
Ralle_ (vahvistamaton)

14

Jännityksellä odotetaan mitä Google on saanut aikaan uudessa versiossa. Ehkä herään viiden aikaan katsomaan julkistusta Youtubesta livenä. Etenkin tuo jo edellä mainittu päivityssysteemi kiinnostaa. Toivottavasti Android on saanut myös lisää nopeutta. Tizeniä odotella pidän tätä kiinnostavimpana alustana.

Vastaa
Ancher
Ancher

16

Uutta androidia vaan pukkaa mutta minä täällä tuskailen hikisenä huawei u8800:n kanssa johon ei saa 2.2.1:stä uudempaa.. ja ois kyllä todellakin tarpeen, sillä bugeja yms löytyy...

Vastaa
LarryPage2 (vahvistamaton)

17

Ovat saaneet kopioitua IOS järjestelmän täysin, eiku siis...

Vastaa
elMiguel
elMiguel

18

Toivottavasti tosiaan julkistetaan jotain uutta ja ihmeellistä eikä mainonassa ole siirrytty Apple tyyliin ja hypetetä pieniä lisäyksiä maailman luokan mullistuksina.

Vastaa
SGS 2 & Antero 2.3.3 (vahvistamaton)

19

Jotain uutta ja intuitiivista on tultava,koska 2.3.3 (mm.virransäästö bugit) ja siitä taaksepäin ovat olleet melkein samanlaista!!.

Vastaa
repino
repino

20

@11
Toivottavasti housuistasi sitä ei löydy.
Nokia on loistava puhelimena, Android on yleisjärjestelmä.
Windows 8 on kaiketi oiva markkinointikeino windows phone systeemille, tosin vaatii hivenen totuttelua ja opiskelua tuo palikkasysteemi, mutta todennäköisesti ihan kelpo, kilpailu pitää siitä huolen. Youtube jo käyttää tätä uutta systeemiä osittain.
Minusta android/google/ earth/kännykät/läppärit toimii oikeastaan paremmin kun nää windows-versiot yhteen.
Google ei ole vielä kinunnut multa yhtään euroa , toisin kuin microsoft, sekin on olennainen ero. Eihän se "hullu ole joka pyytää, vaan se joka maksaa."

Vastaa
repino
repino

21

@16
Sama vika Rahikaisella, mutta ihan kivasti se on maaliskuun alusta asti pelittäny.Katellu sillä mökillä elokuvia yms.
Sen bugeina on kuten muillakin, että virtaa se vie valmiustilassa paljon ja puhelinsysteemi kohisee ja pätkii joskus, kun on huono kenttä.
Siks mulla on varalla toisessa liivin taskussa pikkunen Nokialainen ja toisessa rintataskussa U8800....

Vastaa
Sillattiis. (vahvistamaton)

22

@20

Hyvää teinisettia, mutta kuvitteletko tosiaan, että Googlen toiminta pyörii ihan pyhällä hengellä? Olet kuitenkin maksanut Googlelle ihan selvää rahaa muiden yritysten kautta. Tämä tapahtuu halusit tai et. Eiköhän Google tienaa ihan hyvät rahat jokaisesta Android laitteesta, vaikka valmistajat eivät maksa niille Androidista. Mietippä miten tämä on mahdollista...

Vastaa
Pelemane
Pelemane

23

@16 ja @21

Itsellä on kanssa U8800 ja en voi olla kuin tyytyväinen. Stock ROMilla oli hirveetä kuraa koska wifi pätki, ei mennyt kunnolla deep sleeppiin eli söi akkua turhaan jne. Mutta nämä ongelmat johtuvat ainoastaan Huaweista kun ovat tehneet tuosta ROMista niin bugisen. Kaikki viat korjautuu asentamalla paremman ROMin. Itsellä näyttäisi tällä hetkellä olevan 2.3.5 tässä, taitaakin olla aika päivitellä kun onhan tuo 2.3.7 jo saatavilla.

Vastaa
Pelemane
Pelemane

26

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti repino:

Viittisitkö kertoo mistä sen saa ladattua?

Ei siis mikään virallinen päivitys ole, mutta yleensä aina nämä epäviralliset on vaan parempia koska ei ole mitään operaattorien ja valmistajien bloatwarea. Kannattaa lukea vaikka tämä pätkä läpi http://android.modaco.com/topic/341011-...-huawei-u8800/. Sitten vaan asennat clockworkin (ohjeet on tuolla) ja clockworkilla sen ROMin minkä haluat.
Itsellä käytössä MIUI (tosin hyvin paljon itse muokannut sitä koska se näyttää ihan liian iOS:maiselta muuten ja siitä tulee homppeli fiilis). Tässä linkki tuohon MIUIin http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1152240. Tuolla XDA:ssa on muitakin hyviä vaihtoehtoja kuten CyanogenMod7(epävirallinen) ja Oxygen. Ainut "ongelma" näiden kanssa on se että puhelin väittää verkkovierailevansa koska Saunalahti joka minulla on käyttää Elisan verkkoa. Niin ja osassa ei ole suomen kieltä mutta se nyt ei minua haittaa.
Jotain uudempia virallisiakin päivityksiä on, mutta ei suomalaisilta operaattoreilta ja uusin virallinen taisi olla 2.2.2 ja ihan yhtä buginen kuin mikä tässä oli silloin kun tämän ostin. Virallinen 2.3.x pitäisi kai tulla Huaweilta joskus vielä tänä vuonna, mutta suomalaiset operaattorit tuskin jaksavat nähdä vaivaa ja jakaa sitä asiakkailleen.

Vastaa
Ancher
Ancher

27

Kyllä olen minäkin miettinyt tuota customin laittoa, mutta se vähän mietityttää vielä... ehkä siksi että takuu menee siinä.. pitää katsoa laitanko sen vai käytänkö tätä vielä puoli vuotta.

Vastaa
Pelemane
Pelemane

28

Ei se takuu siitä mene, senkus palautat takasin stock ROMin ja recoveryn ku viet huoltoon ni ei ne sitä voi tietää mitä sillä on tehty.

Vastaa
Bluejack
Bluejack

29

Lainaus:

aamuli
Ei 1 Ghz prossu vaan riitä android 2.3:lle

On muuten niin täyttä scheissee tuo. .
Rullaa Gingerbread 2.3.7 vanhassa desiressä kuin unelma.

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

30

Mulla riittää Legendissä 600mhz ihan hyvin ja Desire Z:ssa 800mhz.. Legendi vois olla vikkelämpikin jos ajatellaan pelejä, mutta perus sekakäyttäjälle riittää oikein hyvin.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja