Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Applelle erävoitto patenttikiistassa HTC:tä vastaan

6
Teemu Laitila

Applelle erävoitto patenttikiistassa HTC:tä vastaan
Applelle merkittiin eilen erävoitto HTC:n kanssa käydyssä patenttikiistassa, kun Yhdysvaltain kauppakomission ITC:n tuomari päätti yhtiöiden välisen kiistan Applen hyväksi, kertoo uutistoimisto Reuters. Tuomarin mukaan Apple ei loukkaa HTC:n neljää älypuhelinten virransäästöön ja numeronäppäinten ominaisuuksiin liittyvää patenttia.

Kyseinen patenttikiista alkoi jo yli vuosi sitten keväällä, kun HTC haki kauppakomissiolta määräystä useiden Applen tuotteiden myyntikieltoon asettamisesta patenttiloukkaussyytteiden perusteella. Nyt käsittelyssä olleen kiistan lisäksi yhtiöillä on meneillään myös uudempia oikeuskäsittelyitä.
Tuomarin päätös on kuitenkin vasta alustava, sillä koko komissio kokoontuu vielä helmikuussa päättämään tuomarin päätöksen oikeellisuudesta. Vaikka Applen tuotteet eivät tuomarin mukaan loukkaakaan HTC:n patentteja, tuomari piti HTC:n patentteja silti pitävinä. Alustavasta tappiosta huolimatta HTC on luottavainen tulevan kuulemisen tuloksista.

HTC:n ja Applen kiista on osa suurempaa patenttitaistelua, joka liittyy tiukasti kilpailtuun älypuhelinbisnekseen. Samaan Android-laitteiden ja Applen mobiililaitteiden taisteluun liittyvät myös Samsungin ja Applen väliset kiistat, joita yhtiöt käyvät oikeusistuimissa eri puolilla maailmaa.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (6)

nRT
nRT

1

Nämähän ovat kuin pikkulapset hiekkalaatikolla näiden patenttiensa kanssa... Lelut (patentit) kaikilta pois niin loppuisi tämä alituinen riitely.

Vastaa
Pelemane
Pelemane

2

@1
Ei lapsilta saa leluja viedä, sehän on vain ilkeää..
Mieluummin annetaan kaikille lapsille samat lelut niin ei tarvitse riidellä.

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

3

@1 ja 2
Melkosia kommentteja taas. Patentit ovat kehityksen työkaluja. En tiedä onko nämäkin patentit taas jotain softapohjaisia. Jos ovat, niin nehän on erikoisia patentteja toki. Mutta joka tapauksessa yrityksen panostuksella saavutettuja tuloksia pitää pystyä suojaamaan jotenkin, on patenttikiistoista sitten mitä mieltä vain.

Lisäksi patentit lisää kehityksen monimuotoisuutta, kun pitää keksiä uusia keinoja päästä samaan, samankaltaiseen tai jopa parempaan lopputulokseen.

HTC:llehan tulos on joka tapauksessa ymmärtääkseni hyvä, jos kerta patentit on todettu pitäviksi. Lisää niiden painoarvoa jatkossa vaikka tämän kiistan häviäisivätkin.

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

4

@3 Toki, patentteja tarvitaan. Muutenhan tuote/softakehitys kuolisi pois, kun kilpailija vain hävyttömästi varastaisi kehitystyön tuloksen. Mutta geneeriset patentit, kuten "sormella liu'uttamalla voi avata näytön", mielestäni ovat vain haitallisia. En tosin tiedä, mistä patenteista tällä kertaa tapellaan.

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

5

@4
Joo viittaamasi patenttiryhmä on noita softapatentteja. Softapatenttejahan ei ole virallisesti edes olemassa. Softaa ei pysty patentoimaan. Ja sehän näistä tekeekin vielä hankalampia ja varmasti myös tyhmempiä meille ulkopuolisille ihmettelijöille.

Softaa pystyy patentoimaan vain, jos sitä hyödyntää jokin konkreettinen laite. Eli naamioimalla softakeksintö laitteen osaksi tms. saadaan softakin patentoitua. En tiedä asiasta tarkemmin, mutta edellisen olen kuullut suoraan suomalaiselta patenttiasiantuntijalta. En tunne käytäntöä pidemmälle, mutta voisi kuvitella, että Artun esille nostama "sormella liu'uttamalla..." "keksintö" on esimerkiksi aika hankala riitatilanteessa, kun lähdetään tulkitseen, että onko ensinäkään kyseessä sama asia... =)

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja