Operaattori lipsautti Samsungin ja Googlen huomisen julkistuksen tiedot

13
Teemu Laitila

Operaattori lipsautti Samsungin ja Googlen huomisen julkistuksen tiedot
Samsungin ja Googlen Hong Kongissa pitämään julkaisutilaisuuteen on enää noin 12 tuntia, kun japanilainen operaattori NTT docomo lipsautti julkisuuteen huomisen laitteen yksityiskohdat. Operaattorin mainosjulisteen paljastamat tiedot vastaavat paljolti jo aiemmin huhuttuja ominaisuuksia.

Docomon julisteen perusteella tähän saakka lähinnä Nexus Prime -nimellä tunnettu laite tullaan huomenna julkaisemaan osana Samsungin menestynyttä Galaxy-sarjaa nimellä Galaxy Nexus. Toinen nimivahvistus on uuden Android-version virallinen versionumero, joka julisteen perusteella tulee olemaan Android 4.0.

Galaxy Nexuksen näyttö on yksi nykypuhelinten isoimpia 4,65 tuuman mitoillaan. Näytön resoluutiotakin on onneksi saatu kasvatettua Samsungin Super AMOLED HD -paneelin avulla 1280x720 pikseliin. Konepellin alta löytyy aiempien tietojen mukainen 1,2 GHz:n taajuudella toimiva Texas Instrumentsin OMAP4460-järjestelmäpiiri. Kamera toimii "vain" 5 megapikselin tarkkuudella, mikä ei toisaalta kerro vielä optiikan ja kennon laadusta, jotka kuvanlaadun lopulta määrittävät. Etupuolen kameran tarkkuus on 1,3 megapikseliä

Laitteen akun kapasiteetti on 1750 mAh, mikä on hieman enemmän kuin Samsungin Galaxy S II:n vakioakussa. Akkukesto jää kuitenkin nähtäväksi. Isompi näyttö kuluttaa enemmän tehoa, mutta toisalta Googlen uuden Androidin virransäästöominaisuuksista sekä järjestelmäsirun tehonkulutuksesta ei ole vielä tarkempaa tietoa.Innokkaimmat odottajat voivat katsoa julkaisutilaisuuden livenä Youtuben kautta kello 05:00 keskiviikkoaamuna.Edit 17:19: Lisätty tieto akun kapasiteetista.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo A77 5G – hinta laskenut -40%

Oppo A77 5G
149 € DNA
199 € Proshop
249 € Verkkokauppa.com

Alin hinta viikko sitten: 249 €

Nokia XR20 – hinta laskenut -40%

Nokia XR20
174 € Kärkkäinen
350 € Proshop
366 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 289 €

Nokia G10 – hinta laskenut -30%

Nokia G10
106 € Hobby Hall
151 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 151 €

Honor X7 – hinta laskenut -29%

Honor X7
70 € Kärkkäinen
129 € DNA
182 € Multitronic

Alin hinta viikko sitten: 97 €

Kommentit (13)

Anonyymi käyttäjä
keke! (vahvistamaton)

1

Eipä vaikuta hääppöiseltä. Muotoilukin on vanhentuneen oloista. Softapuoli saa sitten olla kyllä melkoinen mullistus, jos meinaavat lunastaa googlen antaman lupauksen jymy-yllätyksestä.

Vastaa
Superi79
Superi79

2

iPhone 4S oli pettymys muotoilunsa puolesta (vaikka se onkin jämerä käyttää ja työkalumainen verrattuna muovipuhelimiin, mutta eipä tälläkään puolella keksitä mitään uutta. Näyttö alkaa olemaan sitä kokoluokkaa, että haluaisin nähdä, miten käyttö yhdellä kädellä onnistuu. Ylettääkö joku muka peukullaan näytön joka kulmaan? Luuri näyttää sen verta ohkaselta, ettei kovin kummoisia optiikoita sinne sullota. Akkukesto olisi kiva tietää.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Mmikkis (vahvistamaton)

3

@2 Ei yllä mitenkään, muutenkin yhden käden käyttö näyttää todella hankalalta ja epämiellyttävältä http://www.youtube.com/watch?v=D3GZxskGWjc Hämäriä otteita kyllä tyypillä luurin käyttämiseen :)

Onhan tää näyttöpelleily menny ihan järjettömäksi, en ihmettele yhtään jos ens vuonna palataan takaisin pienempiin näyttöihin. Musta tuntuu, että noi muutkin kilpailijat luotti siihen, että Apple menee mukaan tähän näyttökilpailuun jolloin niiden luurit ei tuntuisi enää niin isoilta, nyt katsovat sitten sivusta miten pieninäyttöinen iPhone senkun vaan myy enemmän ja enemmän, kaikki ei siis haluunnutkaan jättinäyttöä?

Vastaa
Superi79
Superi79

4

@3 Luulen, että Applella ei menty näyttöpelleilyyn syystä, että siellä oltiin tutkittu jo ennen ensimmäistä mallia vuosikaudet asioita käyttäjän näkökulmasta. Mikä on optimi fyysinen koko näyttöruudulle. Itse yletän peukullani vielä joka kulmaan ja kotinappiin yhdellä kädellä käytettäessä.

Applehan osti kans jotain kaareviin laseihin liittyvää teknologiaa. Kaarevuudella kait pyrittäisiin ehkäisemään tuota suuresta näytöstä johtuvaa ongelmaa. Ehkä se nähdään viitosessa. Mene ja tiedä.

Kun iP4 ilmestyi retinanäytöllään, muilla valmistajilla tuli kiire päivittää resot samoihin numeroihin. Pikaratkaisu oli pysyä suunnilleen samoissa, halvan valmistustekniikan ppi -luvuissa, mutta kasvattaa näytön fyysistä kokoa. Meille kuluttajille se iso näyttö vaan markkinoitiin muka siistinä juttuna. Käytettävyys unohtui.

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

5

minusta 3.7 - 4 tuumaa on juuri sopiva. Pienemmässä kärsii näppäimen koko liikaa, mutta suurempaa on hankala käyttää yhdellä kädellä.

Huvittaa myös tekniikkalehtien tapa kertoa puhelimen ominaisuuksista "Uusi LG fäbödisgäbödis luuri hakkaa kilpailijansa näytön koossa mennen tullen.." Missä ja milloin n päätetty ja virallistettu se, että suurempi näyttö on parempi?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
SGS 2 omist. (vahvistamaton)

6

Kamera toimii "vain" 5 megapikselin tarkkuudella,mikä ei toisaalta kerro vielä optiikan ja kennon laadusta,jotka kuvanlaadun lopulta määrittävät (totta,mutta olisi voinut tietenkin olla 8 Mpikseliä kuin 5 Mpikseliä siitä huolimatta!) ja kuinka tehokas mahtaa Led "salama" sitten olla??.Etupuolen kameran tarkkuus on 1,3 megapikseliä (ja SGS2 on 2 megapikseliä!).

Vastaa
Kanarelli123
Kanarelli123

9

@2 Onko se "yhdellä kädellä käyttö" niin oleennaista tuon kokoluokan puhelinten kanssa, jos välttämättä haluaa käyttää luuriaan sillä yhdellä kädellä niin iPhonea tai Nokiaa peliin.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.