Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Android Ice Cream Sandwichin tärkeimmät uudistukset

48
Manu Pitkänen

Android Ice Cream Sandwichin tärkeimmät uudistukset
Uusi Galaxy Nexus ja Android 4.0 -mobiilikäyttöjärjestelmä esiteltiin varhain tänä aamuna Hong Kongissa. Uusi käyttöjärjestelmä ehostaa Androidia monelta eri kantilta, kaikista tärkeintä Ice Cream Sandwichissä kuitenkin on älypuhelinten ja tablettien käyttöliittymien yhdistäminen.

Alla on listattu uuden Androidin tärkeimmät uudistuksen verrattuna Gingerbreadiin.
  • Uusi käyttöliittymä. Androidin käyttöliittymä on ollut jo jonkin aikaa pahasti jälkeen jäännyt, joten se on varmasti ollut to-do-lista kärjessä. Visuaalisen ilmeen kohentamisen ohella Google on ottanut käyttöön Matias Duarten Roboto-fontin. Käyttöliittymä muutenkin on Duarten käsialaa. Ilmoituksista on tehty interaktiivisempia, widgettejä voidaan kustomoida ja näppäimistöä on ehostettu.
  • Face Unlock. Oman ICS-puhelimen voi jatkossa avata pyyhkäisyliikkeen ohella kasvontunnistuksen avulla (vaatii etukameran).
  • Uusi selain. Myös Androidin nettiselainta on parannettu. Sen luvataan olevan aiempaa nopeampi, mutta samalla välilehtien hallintaa on helpotettu ja synkronointi PC:n Google Chromen kanssa on mahdollista.
  • Kontaktit. Kontaktit sisältävästä People-sovelluksesta on pyritty kehittämään sosiaalisempi. Kustakin kontaktista voidaan tallentaa korkearesoluutioinen kuva ja sovellus hakee henkilöön liittyviä tilapäivityksiä Google+:sta ja muista sosiaalisista medioista.
  • Android Beam. Sovelluksen ansiosta nettisivuja, YouTube-videoita ja karttoja voidaan jakaa NFC-puhelinten kesken pelkän kosketuksen avulla.
  • Instant voice. Useimmissa mobiilikäyttöjärjestelmissä puhelin osaa tunnistaa puhetta ja kääntää sen tekstiksi. Muunnos tapahtuu pilvessä, joten tiedonsiirtoon kuluu aikaa. ICS:ssä puhe voidaan muuntaan välittömästi tekstiksi.
Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (48)

Pelemane
Pelemane

4

@3
Nimenomaan. Ei Google tee Androidia "valmiiksi", vaan tekee vain sen pohjan jonka päälle on helppo tehdä omat muokkauksensa. Itse en kyllä ole mikään valmistajien/operaattorien kyhäelmien fani, hankin omat versioni ihan muualta.

Vastaa
Routalempi
Routalempi

5

@3
Eikös silloin kannata tähyillä juurikin tätä Nexus sarjaa, mikäli ei valmistajien omia kyhäelmiä halua.. Siis mikäli haluaa out of box versiona tällaisen laitteen + etuna toki nopeat päivitykset seuraavaan Android versioon..

Mitä tähän 4.0 versioon näin muutoin tulee, niin paha toki sanoa kunnes katsoo kunnon review tyylisen videon, mutta ainakin ensivaikutelma oli erittäin positiivinen.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Simoolijokäytössä (vahvistamaton)

8

Sanonpa vaan, että tuo multitasking uudistus näyttää melko lupaavalta.
Sitten vaan odottamaan customia Bladelle ja ideokselle.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Simoolijokäytössä (vahvistamaton)

9

Sanonpa vaan, että tuo multitasking uudistus näyttää melko lupaavalta.
Sitten vaan odottamaan customia Bladelle ja ideokselle.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Simoolijokäytössä (vahvistamaton)

10

Sanonpa vaan, että tuo multitasking uudistus näyttää melko lupaavalta.
Sitten vaan odottamaan customia Bladelle ja ideokselle.

Vastaa
Pelemane
Pelemane

11

@7
Joo katoin ton livenä ja repesin tossa kohtaa. Mutta oikeasti vika käyttäjässä(yllättäen), koska sen olisi pitänyt sulkea näyttö ja avata uudestaan sen jälkeen kun se toinen kaveri kokeili sitä ja tuli "sorry don't recognise you" tai mitä siinä nyt lukikaan. Näkyyhän se tossa videossakin että toimi heti kun se vaan sulki näytön ja kokeili uudestaan.

Vastaa
Aloc
Aloc

12

Helvetin hienoltahan tuo näyttää. Vihdoin on googlellakin herätty siihen että käyttiksen tyyliin ja ulkoasuun kannattaa panostaa. Toivottavasti muut valmistajat eivät pilaa sitä liikaa omilla virityksillään.

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

13

Suunta näyttää hyvältä, mutta olisin kyllä odottanut jotain uutta.. Toki on menty parempaan suuntan ja korjattu pahimpia kakkoja pois, mutta silti.. Tuokin työ on ollut turhaa jos muut valmistajat työntävät edelleen omia liittymiään tuohon päälle.

Eikä tuossa ollut mitään puhetta päivityksistä. Aiemmin kuitenkin puhuttiin, että Androidin päivitys paranisi huomattavasti, mutta eipä näköjään, kun siitä ei mainittu sanallakaan.

Jäin myös kaipaamaan käyttäjäprofiileja, sillä niiden puuttuminen Tableteista on todellinen Superfail.. käytettävyyden ja tietoturvan takia..

Eli käytännössä tuo (siis todella fantsu) fontti ja vanillan ulkonäön yhtenäistäminen on ne suurimmat jutut, vai?

Kasvojen tunnistus on taas sellaista nördepelleilyä, ettei sillä ole merkitystä. Saakohan tuon muuten auki valokuvalla tai videolla, olisi hauska testata.

Instant voice myös hieno juttu jos tulisi myös suomeksi (googlen tapauksessa voisi jopa tullakin).

Beam on kätsy juttu, mutta missään ei mainittu nopeudesta mitään, eli voiko tuolla oikeasti siirtää tietoja?

Kontaktit ajatuksena toimiva.. hieman sAmsungin Social hub tyylisesti varmaan, mutta toivon todella, että paremmin toteutettuna (varmaan paremmin ja monipuolisemmin kun APIn kautta on liityntä, iso +).

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

14

Katsoin muuten vasta nyt tuon videon ja taisin käsittää aluksi tuon kasvojen tunnistuksen väärin, eli onko tuo niin, että sillä voi kirjautua esimerkiksi joihinkin palveluihin?

Hienoltahan tuo näyttää, mutta jotenkin siitä puuttuu idea, kun kaikki valmistajat sotkee tuon jokatapauksessa omilla häröilyillään (kuten Sense, joka nykyisellään todella aneeminen. Olen vaihtanut sensen pois kummastakin puhelimestani).

Noi live efectit kuvatessa aika hauskat:)

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

15

Alun TRON-viittauksesta heti pari irtopistettä kotiin. Ja pakko myöntää, vaikuttaa tuo kyllä melko lupaavalta. Ulkonäköä on mielestäni selkeästi parannettu ja kaikkea "pikkukivaa" lisätty. ICS:ssä ei tosin taida olla (uuden ulkoasun lisäksi) sellaista killeri-ominaisuutta, kuten iOS:n Siri, millä uutta käyttisversiota hehkutetaan. Ei sinänsä, lupaavammalta tämä uudistus vaikuttaa, kuin iOS4->iOS5.

Siirtyminen samaan versioon tableteissa ja puhelimissa ei pitäisi olla kovin vaikeaa, kun kohta kyseisiä laitteita ei erota enää mistään. Puhelimet kasvavat jatkuvasti ja tavoittelevat tablettien alalaitaa.

@7 Oli kyllä melko huvittava (käyttäjän) moka, mutta kyllähän se tilanne "seivattiin" aika hyvin. Ei tullut semmoista erittäin kiusaantunutta oloa, mikä tulee monissa esityksissä virheen takia.

Ja ikävä kyllä muut valmistajat varmasti tulevat raiskaamaan tuon ulkoasun omilla purkkaviritelmillään. "Pitäähän sitä jollain erottua massasta", taitaa olla Androidin ongelma.

Vastaa
Locke23
Locke23

16

@13
Miten mä sen aamupöpperöissäni ymmärsin, niin 4.0 tulee kaikkiin android laitteisiin ei pelkästään uusimpiin malleihin. Eli tällä poistettaisiin androidia haittaava pirstaloituminen.

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

17

@16
Mistä noita pöperöitä saa?.. heh.. Eli pistäs linkkiä kehiin, kun mulla meni tuo ohi ja se oli suurin odotus koko julkistuksessa.

Vastaa
Aloc
Aloc

18

Ei tuota voi mitenkään laittaa vanhempiin laitteisiin. Tulevaisuudessa systeemi varmaankin toimii paremmin.

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

19

Kyllä tuon luulisi toimivan esim sgs2:ssa joten miksi ei. Mutta eniten hämää se, ettei sitä tuotu mitenkään julki.

Ei nyt millekään Legendille tuota tarvitse odotella, mutta tehokkaimmille laitteille kyllä.

Ja kiinnostaisi siis tietää, onko jatkossakin päivitysten jakaminen valmistajan kontolla, vai tekeekö Googeli sen. Sen pitäisi ehdottomasti olla Googlen tehtävä.

Vastaa
Plasticma
Plasticma

20

Näppärinä ominaisuuksina videolta löyty:
Viestin lähetys, kun ei pysty vastaan
Panoramakuvaus
Datakaton asettaminen

Nämä pikku jutut usein parantavat käyttökokemusta merkittävästi ja luovat viimeistellyn vaikutelman.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
keke! (vahvistamaton)

21

N9:n jälkeen mikään käyttöliittymäuudistus muilla valmistajilla ei ole enää näyttänyt miltään.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Mmikkis (vahvistamaton)

22

iPhonesta kopioitua, screenshotin ottaminen luurilla (todella kätevä kyllä, itsellä paljonkin käytössä esim leffalippuja varatesssa, varausnumerosta nappaa vaan kuvankaappauksen niin ei tarvi mihinkään kirjoitella)

Samoin kopioitiin suoraan iPhonesta tapa tehdä uusia kansioita. Ihan kun olisi katsonut iOS keynotea siinä kohtaa, mutta ei kuitenkaan.

Siitähän on ollut kauhea valitus android käyttäjillä kun notifikaatiokeskus kopioitiin iPhoneen niin nyt on sitten vuorostaan android kopioimassa juttuja omaansa. Miten nyt sitten pitää menetellä, kun androidiin kopioitiin iPhonesta?

Yllättävintä oli, että ei nähty blackberrystä ja iPhonesta tuttua viestinominaisuutta android luurien välillä. Olin varma että sellanen olis tullut. Androidissa tuollainen olisi vielä huomattavasti hyödyllisempi kun android luureja on paljon enemmän kun iPhoneja ja paljo suurempi todennäköisyys, että kaverilta myös löytyy android luuri.

Vastaa
Smanci
Smanci

23

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Mmikkis:

iPhonesta kopioitua, screenshotin ottaminen luurilla (todella kätevä kyllä, itsellä paljonkin käytössä esim leffalippuja varatesssa, varausnumerosta nappaa vaan kuvankaappauksen niin ei tarvi mihinkään kirjoitella)

Samoin kopioitiin suoraan iPhonesta tapa tehdä uusia kansioita. Ihan kun olisi katsonut iOS keynotea siinä kohtaa, mutta ei kuitenkaan.

Siitähän on ollut kauhea valitus android käyttäjillä kun notifikaatiokeskus kopioitiin iPhoneen niin nyt on sitten vuorostaan android kopioimassa juttuja omaansa. Miten nyt sitten pitää menetellä, kun androidiin kopioitiin iPhonesta?

Yllättävintä oli, että ei nähty blackberrystä ja iPhonesta tuttua viestinominaisuutta android luurien välillä. Olin varma että sellanen olis tullut. Androidissa tuollainen olisi vielä huomattavasti hyödyllisempi kun android luureja on paljon enemmän kun iPhoneja ja paljo suurempi todennäköisyys, että kaverilta myös löytyy android luuri.

Ja miten kävikään iOS 5:n kanssa... Year of the copycats vai miten se olikaan.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Mmikkis (vahvistamaton)

25

@24 Vai onko ne faktat sulla vähän hakusessa? Miksi sitten google kehittää vastaavaa palvelua androidille jos niillä sellainen jo on?

Google cooking iMessage rival: "The rumors have surfaced in the aftermath of Apple’s iMessage announcement, part of the upcoming iOS 5 upgrade to the iPhone, iPad and iPod touch. Like RIM’s BBM, iMessage will allow for text, photo and multimedia messages, sent to individuals and to groups."

Lueppa kuule vaikka toi http://venturebeat.com/2011/06/10/google-imessage-bbm/ "SMS is doomed: Google working on Android iMessage, BBM competitor"

Vai onko tuo siis tullut jo? ymmärtääkseni kun gtalk ei toimi samalla periaatteella kun edellämainitut joten ei sitä voi oikeastaan niihin verrata.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Mmikkis (vahvistamaton)

28

@27 Se puhuu ihan samasta kun minäkin, ei mistään googe+:sta ja johan tuossa tekstissäkin lukee, että google talk on olemassa, vai eikö englanninkielentaito riitä? koita vaikka google kääntäjää ja tutustu tuohon sivun tekstiin niin ymmärrät, että google talk ei ole sama asia kuin blackberry ja iPhonen viestin.

Tässä viestiä syyskuulta eri sivu:

"Google intends to create its own “message center” and compete with the new service in iMessage iOS 5, Apple announced this Monday. Some sources write that this new product from Apple taken by surprise by mobile operators, who were unaware of the appearance of such a service. With the help of iMessage users iOS – devices, including the iPad, iPod touch, will be able to exchange text, photos, videos, contacts with Wi-Fi or 3G.

Soon mobile operators can get one more cause for concern – say that Google is working on creating competitive applications for messaging to its mobile operating system Android."

Eli kuten sanottua, olen yllättynyt, että tuota ei julkaistu tänään, mutta eiköhän se sieltä vielä tule. Operaattorit varmasti tykkää kyllä tästä suuntauksesta. :)

Vastaa
Pelemane
Pelemane

29

En nyt ymmärrä. Google talkilla nimenomaan voi jutella tekstari tyylillä käyttäen vain 3G:tä tai wifiä. Sama homma G+ messengerillä. Kuvia ja videoita ei kyllä vielä ainakaan voi lähettää, mutta ne pystyy hoitamaan gmaililla jonka tunnukset google talk vaatii niin se nyt on aika sama. Google talkilla voi siis jutella kenelle vain jolla on gmail koska kun koneella kirjaudut gmailiin niin siellä on se sama keskustelu loota. Toimii aika monella eri käyttöjärjestelmällä ja laitteella verrattuna vaikka tuohon Applen kopioon.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Mmikkis (vahvistamaton)

30

@29 Niin ja miten noi eroaa jo olemassa olevista iM message softista? whatsappnow, mese, meebo, ebuddy jne. Eikös ne toimi just niinkun gtalk.

Niin tuosta sun kirjoituksestahan sen voi jo päätellä mikä ero on esim tolla iMessagella on. Se ei vaadi mitään erillistä ohjelmaa, kenenkään ei tarvi kirjautua yhtään minnekään, kenenkään ei tarvi tehdä mitään kaveripyyntöä, että voi alkaa keskustelemaan tms.

Pitää kai ne tyypit lisätä sinne gtalkkiin samalla tavalla kun esim meseen, että ne löytyy sun listalta?. IMessage sen sijaan toimii kuin tekstiviesti, se lähetetään täysin samasta paikasta kun tekstiviesti, ainoastaan softa tunnistaa jos toisessa päässä on iOS laite, ei vaadi mitään, että täytyy pyytää jotain sähköpostia, että voi ottaa yhteyttä yms, tai että käyttäjän pitäisi olla online yms. mitkä nyt liittyy iM softiin.

Tämä on se merkittävä ero ja tämä on se juttu miksi varmasti operaattorit ei tästä suuntauksesta tykkää, koska se on eriasia jutella jossain mesessä yms missä pitää olla paikalla tai et tiedä koskaan, että milloin vastapuolelta vastataan kun satutaan tulemaan online.

Mutta sen sijaan kun imesasge toimii kuin lähettäisit normaalin tekstarin niin siinä skippaa koko operaattorin maksun ihan huomaamatta. Samoin ei tartte lähettää maksaviä multimediaviestejä, kun iMessage hoitaa nuo kaikki ilmaiseksi.

Eli tällaista palvelua google varmasti kehittelee myös omalle alustalle koska se varmasti on todella suosittu. Kuka nyt ei haluaisi skipata normaaleja tekstari/multimedia ym operaattorimaksuja kuitenkaan minkään muuttumatta.

Jokos nyt ymmärsit näiden eron? Kuinka usein tyypit on online mesessä ym. viestipaikoissa, kun taas verrataan kuinka usein ihmisillä on kännykät päällä, no aamusta iltaan ja useilla yötkin.

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

31

Toihan kuulostaa kätevältä. En ole tajunnutkaan, että iPhonen message toimii noin..

Mitenköhän kauan operaatttorit antaa kusta niiden pakkiin?

Ja millä ne meinaa hankaloittaa meidän elämää, kun kyllästyvät tuohon?

Vastaa
Pelemane
Pelemane

32

@30 Okei ei se sitten ihan sama ole. Mutta siis kyllä google talkin viestit tulee perille kunhan on puhelin päällä ja nettiyhteys käytettävissä, koska google talk käynnistyy kun luurin käynnistää ja Androidissa multitasking toimii. Eli "olen online" koko ajan tietenkin. Vähän eri asia kuin jossain winblowsin "mesessä". Tosin jotkut idiootit eivät tätä tajua ja käyttävät jotain taskkillereitä jotka vain sekoittaa kaiken. Sähköpostin taas luuri osaa hakea google+:sta, facesta ja gmailista, muuten se kyllä pitää pyytää. Ehkä ne sitten ovat parantelemassa tuota ja integroimassa google+:ssaan. Olisihan tuo tietysti paljon helpompi noin. Ja tuosta kirjautumisesta, Androidia jos käyttää niin on aika pakko kirjautua google tiliin että voi käyttää markettia yms. niin se kirjautuminen tulee jo siinä. Puhuin nyt koko ajan sitten Androidin Google Talkista, joillain muilla alustoilla pitää "olla online" erikseen tietenkin koska multitasking kusee.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Mmikkis (vahvistamaton)

34

@32 yrittikö tuo loppu olla kuitti iPhonen käyttäjille? jos yritti niin epäonnistuit taas, iPhonessa on voinut olla mesessä/facebook tsäteissä ym. online vaikka 24/7 jo vuosia, siihen ei tarvittu tätä viimevuonna julkaistua moniajoa edes. Tämäkin saattoi tulla monelle ylllätyksenä edelleen :) Meset ym ovat pysyneet onlinessa kesästä 2008 asti tämän mahdollistivat silloin julkaistut push notifikaatiot mitkä on edelleen Applella kovassa käytössä. (nimimerkillä meebo aamusta aamuun online) :D

Sama toimii myös WP7 luureissa mistä tuossa ilmeisesti yritit kuittailla.

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

35

@33 Ei tuo nyt loppujen lopuksi niin kauhean suurelta vaikuta.. Tosin saattaa olla että hieman vaikuttaa kun vieressä on toi note.. Voi jeesus että se on iso!

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

36

"tehokas" näytön ala ei oikeastaa ole edes paljoa suurempi kuin g2:ssa.. Nuo alanapit vie kuitenkin osan, joka on siis hyvä asia.

Kuitenkin kaiken koon saa käyttöön esim videoiden ja kuvien katselussa, pelaamisessa yms.. eli ihan toimiva kokonaisuushan tuo vaikuttaisi olevan.

Minä olen aina suosinut hardis qwertyllä olevia luureja, mutta testailin serkun g2:sta ja sillä näytöllä pystyy jo kokonsa puolesta kirjoittamaan kivuttomasti. On mielenkiintoista päästä testaamaan tuota uutta nexusta, josko pärjäis desire z:n näppikselle.. tuskin kuitenkaan..

Vastaa
Pelemane
Pelemane

37

@34 Otitko itseesi jotenkin? Ei en mitään yrittänyt kuittailla, kunhan tein selväksi että se toimii Androidissa eikä tarvitse erikseen "olla online" niinkuin edellisessä viestissäsi väitit.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Mmikkis (vahvistamaton)

38

@37 En ottanut, Mitä tarkoitit tuolla winblowsilla ja multitaskingeista jotka kusee? olihan tossa aika selvä sanoma. ELi mitä tarkoitit noilla muilla alustoilla, mitä ne ovat?

Vastaa
Pelemane
Pelemane

39

@38
Noh oletin että sinä käytät jotain sellaista alustaa jossa tuo ei toimi kun selitit jotain hämärää siitä kuinka usein porukka on online IM sovelluksissa verrattuna siihen mitä puhelin on päällä ja että pitää erikseen "olla online". Pointtini oli se että Androidilla toimii niinkuin jo äskeisessä viestissä sanoin ja Androidista tämäkin uutinen oli jos et huomannut. Ja voin kertoa ettei ainakaan Symbianilla toimi kunnolla. Mitä siis tarkoitit sillä että pitää erikseen "olla online" jos se kaikilla kerran toimii niinkuin pitääkin? Vai toimiiko tuo iMassage vaikkei olisi ollenkaan datayhteyttä?

Vastaa
Jonahan
Jonahan

40

@39 Jos ei ole datayhteyttä (sinulla tai kaverilla) lähtee perinteinen SMS.

Pakko sanoa että oma "tekstaus" ulkomailla lisääntyi viime kesäkuussa huimasti, en edes halua tietää millainen olisi ollut USA-reissun jälkeinen puhelinlasku ilman tuota. Omaan käyttöön ehkäpä iOS 5:n paras ominaisuus.

Vastaa
Pelemane
Pelemane

43

@41
Ei sitä ollut AOSP:ssä. Jotkut valmistajat kyllä lisäsivät sen itse siihen ja monissa epävirallisissa se on myös. Ja on sovelluksia joilla onnistuu jos on rootannut.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Jormailija (vahvistamaton)

44

Yritin etsiä kaikkialta, mutta en löytänyt vastausta... Tuleeko se päivitys kaikkiin puhelimiin? Itselläni on Galaxy Gio johon latasin 2.3:n hetki sitten.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Jormailija (vahvistamaton)

45

Yritin etsiä kaikkialta, mutta en löytänyt vastausta... Tuleeko se päivitys kaikkiin puhelimiin? Itselläni on Galaxy Gio johon latasin 2.3:n hetki sitten.

Vastaa
Bluejack
Bluejack

46

Lainaus:

Yritin etsiä kaikkialta, mutta en löytänyt vastausta... Tuleeko se päivitys kaikkiin puhelimiin? Itselläni on Galaxy Gio johon latasin 2.3:n hetki sitten.

Ei taatusti tule.
S-II lienee ainoa joka tuon saa.(virallisesti)

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja