Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Applen iPhonet kävivät odotettua huonommin kaupaksi

8
Manu Pitkänen

Applen iPhonet kävivät odotettua huonommin kaupaksi
Teknologiayhtiö Apple ei onnistunut tahkoamaan tilikautensa viimeisellä neljänneksellä uutta huipputulosta, kuten oli odotettu. Yhtiö on ollut viime aikoina kovassa nosteessa ja onnistunut ennätystuloksiin perättäisillä kvartaaleilla.

Tulos ei ollut kuitenkaan huono. Yhtiö teki voittoa viimeisellä kvartaalilla 6,6 miljardia dollaria, mikä on 54 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten. Liikevaihto kasvoi jälleen rajusti, 39 prosentilla noin 28 miljardiin dollariin. Analyytikoiden odotuksista jäi uupumaan miljardi dollaria. Applen historiaa tarkastelemalla kyse on parhaimmasta heinä-syyskuun tuloksesta.
iPhone-älypuhelimia myytiin 17,1 miljoonaa kappaletta, joten myynti laski viime kesästä. Kuluttajat saattoivat pantata uuden puhelimen ostoa lokakuun iPhone 4S -julkistuksen vuoksi. Vaikka iPhone 4 -puhelimet olivatkin täysin uusia vuosi sitten, niin niiden myynti menneenä kvartaalilla oli siihen verrattuna viidenneksen vilkkaampaa.

Parhainta kasvua oli läppäreissä, joiden valttikorttina oli tällä kertaa uusi Mac OS X Lion -käyttöjärjestelmä. Kasvua oli vuoden takaiseen verrattuna 30 prosenttia.

Markkinoille julkistus oli analyytikkojen kovien odotusten vuoksi pettymys. Applen osake putosi 6,7 prosenttia 393,98 dollariin.

Kommentit (8)

Eriol
Eriol

1

Applen tulos on ollut nousuhjohteinen viime vuosien, mutta nyt taidetaan lähteä pikku hiljaa alamäkeen kun kilpailijat alkavat vastata Applen tuotteisiin kunnolla.

Vastaa
SamiM2
SamiM2

2

iPhonen myynnissä on aina ollut pudotus ennen uuden mallin julkaisemista. Näin on muistaakseni tapahtunut jokaisen mallin kohdalla. Vuodentakaisiin lukemiin nähden tultiin taas kerran reilusti ylöspäin. Tammikuussa nähdään miten iPhone 4S menee kaupaksi. Ainakin ennakkomyynti oli todella vilkasta.

Vastaavasti esimerkiksi tietokoneiden myynnissä on usein pudotus juuri ennen uutta käyttöjärjestelmää.

Lisäksi kaikki muut tuotteet menivät paremmin kaupaksi iPodia lukuunottamatta, joten mistään alamäestä on ihan turha puhua vielä. Pelkästään iPadeja myytiin yli 11 miljoonaa kappaletta.

Vastaa
ypsilon
ypsilon

3

Tottakai ne markkinat kyllästyy tiettyyn tuotteeseen. Kasvu pysähtyy viimeistään sitten kun kaikilla on iPhonet.

Katsotaan vaan miten windows phonet rupeaa yleistymään; nyt niitä on yhdellä, sitten kun toinen ostaa niin myynti kasvaa 100% !!

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

4

*surullista viulumusiikkia*

Toivottavasti tämä edes hieman hillitsee sitä järjetöntä pröystäilyä iPhonen myyntituloksella.

Vastaa
aj84
aj84

5

"pröystäilyä iphonen myyntituloksella"

Ei jumaleissön :D Luitko itse ns.uutista ollenkaan ? Siis ei ollutkaan ennustettu 29 miljardia vaan vaivaiset 28 miljardia !? Noh, huumori piristää pitkän työpäivän jälkeen ;D

Vastaa
Jonahan
Jonahan

6

@1 Luitko uutisen? Apple teki historiansa parhaan syyskuu-neljänneksen. Seuraavaksi se tulee tekemään historiansa parhaan jouluneljänneksen, myyden enemmän iPhoneja ja iPadeja kuin koskaan.

@3 Tottakai pysähtyy, onneksi Applella on vasta muutama prosentti puhelinmarkkinasta, eikä ihan määrättömästi tietokoneistakaan -> kasvun varaa on vaikka kuinka. Ja aina silloin tällöin voi etsiä uusiakin markkinoita, kuten iPod, iPhone ja iPad ovat osoittaneet.

@4 Myynti kasvoi edelleen edellisvuodesta, vuoden vanhalla mallilla! Sinun näkökulmastasi katsoen on varmasti ikävää, että 4S on nopeiten myyvä iPhone. Joulumyynnistä tulee taas ennätys, vaikka te anti-applelaiset ette sitä pystykään käsittämään. :)

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja