Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Microsoft: Android on halppiskamaa

22
Manu Pitkänen

Microsoft: Android on halppiskamaa
Web 2.0 Summit -tapahtumassa San Franciscossa puhunut Microsoftin toimitusjohtaja Steve Ballmer haukkui Androidia halvaksi ja vaikeakäyttöiseksi käyttöjärjestelmäksi. Lausunto ei ole mitenkään poikkeuksellinen, sillä Microsoft on viime aikoina muutenkin keskittynyt kilpailijoidensa dissaamiseen ja oman järjestelmänsä kehumiseen.

Windows Phone -pomo Andrew Lees tokaisi taannoin, että Android on kaoottisessa tilassa ja että Applelta puuttuu halu kehitykseen.

Ballmerin mukaan tulevissa Windows Phone -puhelimissa on keskitytty designiin, jonka hän kertoo yltävän Applen tasolle. Hänen mukaansa kuluttajat haluavat puhelimien näyttävän hyvältä ja yhtiö haluaa vastata tähän kysyntään tarjoamalla sellaisia. Ballmer puhuu todennäköisesti Nokian puhelimista.

Microsoftin toimitusjohtajan mielestä Androidin käyttö vaatii tietojenkäsittelytieteen tutkinnon, kun taas Windows Phonen käytön oppii kuka tahansa. Ballmer kuitenkin myöntää Androidin vahvuudet halpapuhelimissa, mutta lupaa sen valta-aseman murenevan pian kun WP-puhelimet tunkeutuvat alempiin hintakategorioihin.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (22)

readyEddy
readyEddy

2

Ballmerin tarinageneraattori joutuu kohta lujille.

Mangon virtuaalinäppäimistössä on fataali bugi joka vaatii akun irrottamisen. Uudesta nokialaisesta ei ilmeisesti saa akkua irti.

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

3

Kyllähän tuossa on perää. Android on jossain määrin vaikeaselkoinen (vrt. iOS ja WP) ja löytyy lähes kaikista halpisluureista, mistä tuon halvan vaikutelman voi saada. Tosin, mielestäni WP ja android eivät ole kovin verisiä kilpailijoita. Ennemmin android ja symbian, (käyttikset mitä voi kustomoida jne) sekä WP ja iOS, (todella rajoitetut ja todella helppokäyttöisiä.)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
flashinapan (vahvistamaton)

5

Design yltää siis Applen tasolle, mutta ei yli.

I wish I was a little bit taller, I wish I was a Ballmer.

Vastaa
Locke23
Locke23

6

Kovat on puheet :D Tarkoittaako Ballmer siis että jos ei ole tietojenkäsittelytieteen tutkintoa niin käyttäjän taidot rajoittuvat yksiväristen palikoiden klikkailuun?

Vastaa
JussiFX
JussiFX

7

"Ballmerin mukaan tulevissa Windows Phone -puhelimissa on keskitytty designiin, jonka hän kertoo yltävän Applen tasolle."
Applen design on aivan hirveä käyttöliittymästä itse laitteeseen että nyt ei hyvältä kuulosta.
Onneksi tosin tiedän että WP7 on paremi design käyttöliittymässä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
SGS2 Antero (vahvistamaton)

8

Ballmerilla on "pientä paniikkia" havaittavissa,kun Androidista tuonlaisia kommentteja laukoo!!. =)
Android 4.0 JYRÄÄ!!!.

Vastaa
tonkie
tonkie

10

Niinkuin ArttuH5N1 sanoi, kyllä tuossa on perää. Haluan vain nähdä miten M$ kehittää tätä uutta alustaansa siihen suuntaan, että myös tietojenkäsittelykoulutuksen saaneet saisivat kaiken mahdollisen siitä irti. Sen tiedän, että suljettu lähdekoodi ja rajoitettu ohjelmointirajapinta eivät sitä tarjoa.

Vastaa
ep_
ep_

11

Eikös jossain tutkimuksessa todettu että ihmiset väheksyvät ja haukkuvat niitä joita pelkäävät. Jos on näin niin Ballmer on laskenut alleen nähtyään uuden anteron. :D

No joo. Tottahan se osin on, mutta jos kiinnittää siihen huomiota että myöskin kalliimman pään älypuhelimet pyörivät suurelta osin Androidilla. Eli anteroluureja saa suurella hintaskaalalla.

Vastaa
mietaas
mietaas

12

ei hyvältä näytä!

samanlaisia juttuja laukoi julkisuuteen aikoinaan nokian vanjoki kilpailijoistaan... no, miten kävi? vanjoki sai potkut ja nokian kurssi sukelsi. no, onneksi vanjoki sai potkut mutta miten käy Steve Ballmerin... aika näyttää.

johtajat voisivat laatia itselleen toimenkuvan ja miettiä vaikka, että "mitkä ovat minun kolme avaintehtävää ko yrityksessä". tuskin niistä yksikään on paskan puhuminen...

t. osakkeenomistaja

Vastaa
repino
repino

13

Eikös ne Gates ja Allen autotallissa kehittäny koko systeemin. Ja nyt on rahastajat kehissä.
Toivon, että goooglen hallitsijat eivät syyllisty samaan, olen sen verran mielistynyt syteemeihin.
Ai että android on halppiskamaa, anna mun nauraa...ms kinuaa hirveitä summia käyttiksistä, ainut, kai ne joutu sen tekeen, että olin huulet pyöreinä kun kasin koe-versiota annetaan ilmaiseks,

Vastaa
Routalempi
Routalempi

14

Mielenkiintoista että tällä sivustolla on näkynyt Windows Phone uutisointi nyt melko positiivisena ja Androidista taas muistettu uutisoida kaikki ikävätkin uutiset, lisenssiostot Microsoftilta, kuten myös tämä Microsoftin mielipide jne. (toki joukossa positiivisiakin)..

Samaan aikaan Windows Phonesta jätetty uutisoimatta googlen näkemys Windows Phonesta:
http://www.tietoviikko.fi/kaikki_uutise...allinen/a707150

Saatika Windows Phone Mangon katoavista näppäimistöistä en ole nähnyt juttua:
http://www.tietoviikko.fi/msareena/msuu...stoista/a706480


Itselläni ei ole kumpaistakaan käyttistä luureissani ainakaan vielä, mutta ihan tasapuolisuuden nimissä nuo voisi tuoda esille myös.. Vai onko Nokia World liian lähellä jotta tuollaista ikävää viitsisi esille tuoda?

Vastaa
Tnoi
Tnoi

15

@13

Sinä se et kyllä ilmeisesti koskaan pysty ymmärtämään että miksi windows maksaa ja miksi googlen systeemit "ei maksa". Nuo kaksi yritystä hankkivat tuottonsa aivan eri tavoilla ja jos luulet edelleen että google hyvää hyvyyttään tarjoaa palvelunsa sinulle ja microsoft vain rahastaa niin näet asiat melko mustavalkoisina.

Androidin imago halpis järjestelmänä on ilmiselvä. Mitä voidaan odottaa jos se tungetaan jokaiseen räkäiseen parin kympin zte ja huihaihin joita sitten jaellaan ilmaiseksi joka kadun nurkalla? Ei kovin premium luokan kuvaa ainakaan luoda. Samaa tulee tapahtumaan varmaan windows phonelle mutta toivottavasti pitävät edes vähän kiinni noista laitteistovaatimuksista eivätkä ihan minkä tahansa pökäleen kylkiäisinä sitä ala kauppaamaan.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Octeron (vahvistamaton)

17

Suoraan sanottuna vaikuttaa siltä, että ainoat vakavasti otettavat investointikohteet Nokiassa on kumisaappaat ja Reiskat, ei ne renkaatkaan niin hyviä ole. Ja saappaatkin varauksella, Vikingeissä en ole havainnut yhtään bugia, joten so long ja happy nightmares. Käsittämätöntä, miten markkinajohtaja onnistuu ryssimään hommansa noin täysin. Kiinassa, joka on Nokian johtava alihankkija, moisesta mokasta olisi päätynyt betoniseinän eteen musta side silmillä.

Vastaa
Bluejack
Bluejack

18

"Microsoftin toimitusjohtajan mielestä Androidin käyttö vaatii tietojenkäsittelytieteen tutkinnon"
ballmerin setä tuumailee tosissaan tommottii niin mietityttää osaakoon herra käyttää sujuvasti pc puolen windowsia yleensä :)

Vastaa
repino
repino

21

@13
Taidat olla noita ipad teinejä, joille sarjakuvissakin nauretaan.
Enemmänhän tuolla exploreissa on mainoksia kuin googlessa.
Eikö muka android toimi paremmin??
Sinnekin johonkiin juttuun on tullu mainoksia, mutta kun ms:stä maksat ensin satasia ja vielä tungetaan mainoksia, niin ootkohan ihan perillä asioista.

Vastaa
Tnoi
Tnoi

22

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti repino:

@13
Taidat olla noita ipad teinejä, joille sarjakuvissakin nauretaan.
Enemmänhän tuolla exploreissa on mainoksia kuin googlessa.
Eikö muka android toimi paremmin??
Sinnekin johonkiin juttuun on tullu mainoksia, mutta kun ms:stä maksat ensin satasia ja vielä tungetaan mainoksia, niin ootkohan ihan perillä asioista.

repino kenenkähän viestiin nyt oikein yritit viitata, vai oletko itse iPad teini? Katsohan kuka sen viestin numero 13 oikein on kirjoittanut.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja