Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Motorolan uusi DROID RAZR nappasi ohuimman puhelimen tittelin

13
Teemu Laitila

Motorolan uusi DROID RAZR nappasi ohuimman puhelimen tittelin
Motorola julkisti eilen uuden DROID RAZR -puhelimen, joka kuitenkin jäi hieman Googlen ja Samsugin tämän aamuisen tapahtuman odotuksen varjoon. Motorolan julkistus ei silti ominaisuuksiensa puolesta kalpene nykyisten huippu-Androidien rinnalla, vaan se jopa nappaa itselleen maailman ohuimman älypuhelimen tittelin.

Vaikka Motorolan uutukainen onkin nimetty kuuluisan RAZR-sarjan mukaan, nimi ja ohuus ovat ainoat legendaarisista simpukkapuhelimista muistuttavat ominaisuudet. Motorola ei ole päätynyt kasvattamaan näyttöä markkinoiden suurimpien tasolle, vaan DROID RAZR sisältää 4,3 tuuman näytön, joka toimii mukavalla qHD-resoluutiolla eli 960 x 540 pikselin tarkkuudella.

RAZR-mallissa painotetaan kestävyyttä ja näyttö on suojattu lähes kaikista nykypuhelimista löytyvällä Gorilla-lasilla. Ohuimmillaan vain 7,1 mm paksuinen takakuori on vahvistettu Kevlar-kuidulla, joka mahdollistaa ohuen, mutta silti erittäin kestävän rakenteen. Kamera aiheuttaa kuitenkin selkeän kohouman puhelimen yläpäähän. Kenno tallentaa kuvia 8 megapikselin tarkkuudella ja videokuvaa 1080p-resoluutiolla.


Käyttöjärjestelmänä on Android 2.3 Gingerbread, jota pyörittää TI:n OMAP4430 1,2 GHz:n taajuudella toimiva tuplaydinprosessori. Muistia löytyy 1 GB. Tallennustilaa on tarjolla 16 GB verran ja lisää tilaa saa micro-SD-kortilla.

Vaikka kastuminen onkin yksi yleisimpiä syitä nykypuhelinten hajoamiselle, Motorolan mukaan DROID RAZR kestää roiskeita keskivertoa paremmin puhelimen sisuskalujen ympärillä olevan nanomateriaalista valmistetun pinnoitteen ansiosta.Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (13)

ArttuH5N1
ArttuH5N1

2

Pätevän oloinen puhelin, mutta aika huonoon saumaan julkistivat. Taitaa se hyörinä olla nyt Googlen ja Samsungin ympärillä.

"Motorola ei ole päätynyt kasvattamaan näyttöä markkinoiden suurimpien tasolle, vaan DROID RAZR sisältää 4,3 tuuman näytön..."
No ihan hyvä, että tuosta ei ole enää kasvatettu. Alkaa hiljalleen high end-puhelimien näyttökoot kavuta pienen tabletin tasolle. (Esimerkkinä vaikkapa uutukainen Galaxy Nexus).

Vastaa
JuhaW
JuhaW

3

Kyllä tämä ulkonäkönsä puolesta menisi omalle ostoslistalle 100x ennemmin, kuin uusi Nexus puhelin. Ei oo kyllä tossa uudessa Nexuksessa mitään ihmeellisiä speksejä tähän verrattuna. Ainoa plussa on puhdas 4.0 Android, jonka senkin varmasti saa jossain vaiheessa tähän Motorolaan.

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

4

Google julkaisi siis "omat" puhelimensa sekä Motorolan että Samsungin välityksellä perättäisinä päivinä...

Kai ne halus pitää Motorolan yleensä vaan kartalla edes...

Vastaa
tonkie
tonkie

7

Miksi oi miksi näihin "maailman ohuimpiin" pitää aina tehdä tollanen uskomattoman typerä kuhmu joko ylä tai alareunaan. Silloinhan se puhelin on yhtä ohut kuin sen kuhmun korkein kohta. Mutta ymmärrän kyllä, mainonta ja semi taidokas mediaseksikkäitten sanojen ja ominaisuuksien hehkuttaminen myy ostokiimassa oleville.

Vastaa
ypsilon
ypsilon

8

sama mieltä. Se paksuus tai "ohuus" pitää tottakai mitata siitä paksuimmasta kohdasta. Muuten olisi aika helppo tehdä vaikka 0,5mm paksu puhelin.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

9

@7 Koska kamera. Hyvää kameraa ei nykytekniikalla saa kauhean ohueksi, siihen saattaa tulla ratkaisuja muutaman vuoden kuluessa, mutta enpä pidättäisi hengitystäni.

Vastaa
core
core

10

@7 Olisiko parempi että koko puhelin olisi yhtä paksu kuin se on kameran kohdalta vain jotta saadaan tasapaksu puhelin? Itse ainakin mieluummin otan puhelimen josta 90 % on ohutta ja loput olosuhteiden pakosta paksua, mutta preferenssinsä kullakin :)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Hanns@ (vahvistamaton)

13

Tosi mahtava puhelin, positiivista muodossa on se että tietää miten päin puhelin on kädessä ;). On ihan tervettä kehitystä käsilaitteiden keveys ja käteen sopiva muotoilu. Älypuhelimen ei tarvitse olla tiiliskivi. Mut nää on sit kyl enempi makuasioita ja turha toisiaalta väitellä. Hyvä vain että on kaikille valinnanvaraa!!

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja