Samsungin Galaxy Nexus suunniteltu kiertämään Applen patentit

9
Teemu Laitila

Samsungin Galaxy Nexus suunniteltu kiertämään Applen patentit
Samsungin mukaan yhtiön uusi Galaxy Nexus on suunniteltu alusta pitäen välttämään patenttiriidat Applen kanssa. Samsungin ja Googlen yhteistyöprojekti Galaxy Nexus on ensimmäinen Android-puhelin, joka sisältää uuden Android 4.0 Ice Cream Sandwich -käyttöjärjestelmän.

"Tämän puhelimen tapauksessa pyrimme välttämään kaikki ongelmat ja otamme patenttiasiat erittäin vakavasti", kommentoi Samsungin mobiiliosastosta vastaava johtaja Shin Jong-kyun uutistoimisto Yonhapin mukaan.

Samsung-pomon mukaan patenttiasiat ovat kuitenkin hyvin monimutkaisia ja niitä voi olla vaikea tunnistaa. Siksi Samsungin mukaan ei voida olla täysin varmoja, että uusikaan puhelinmallisi olisi turvassa Applen patenttisyytöksiltä.

Applen ja Samsungin nykyiset patenttikiistat ovat paisuneet jo 30 eri tapaukseen kymmenessä eri maassa. Apple on onnistunut saamaan Samsungn Galaxy-sarjan tuotteita myyntikieltoon muutamissa maissa ja Samsung yrittää samaa Applen tuoreelle iPhone 4S -mallille. Shin ei kuitenkaan näe vielä loppua kiistoille. "Uskon, että olemme vasta päässeet alkuun ja oikeusjutut tulevat kestämään pitkän aikaa", Shin arvioi.Shinin mukaan Samsung on valmistautunut oikeusjuttuihin laajentamalla lakiosastoaan ja palkkaamalla lisää asianajajia.

Samsungin Galaxy-sarja on joutunut Applen syytösten kohteeksi muun muassa ulkoasunsa vuoksi, sillä yhteen fyysiseen näppäimeen perustuva kohtalaisen kulmikas ulkomuoto muistuttaa Applen mukaan liian läheisesti yhtiön iPhone-malleja. Lisäksi kiistoja on ollut laitteiden käyttöliittymistä.

Uuden puhelimen tapauksessa ulkoasu eroaa kuitenkin jo voimakkaasti Galaxy-sarjan muista malleista ja Galaxy Nexus muistuttaakin enemmän aiempia Nexus-sarjan puhelimia kaarevalla näyttöpinnallaan ja pyöreämmällä muodollaan. Myös käyttöliittymä on muuttunut merkittävästi uuden Android-version myötä.

Parhaat kännykkätarjoukset

Nokia XR20 – hinta laskenut -40%

Nokia XR20
174 € Kärkkäinen
350 € Proshop
366 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 289 €

Oppo A77 5G – hinta laskenut -40%

Oppo A77 5G
149 € DNA
199 € Proshop
249 € Verkkokauppa.com

Alin hinta viikko sitten: 249 €

Nokia G10 – hinta laskenut -30%

Nokia G10
106 € Hobby Hall
151 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 151 €

Motorola Moto G100 – hinta laskenut -29%

Motorola Moto G100
200 € Kärkkäinen
499 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 279 €

Kommentit (9)

JussiFX
JussiFX

1

"Samsungin Galaxy-sarja on joutunut Applen syytösten kohteeksi muun muassa ulkoasunsa vuoksi, sillä yhteen fyysiseen näppäimeen perustuva kohtalaisen kulmikas ulkomuoto muistuttaa Applen mukaan liian läheisesti yhtiön iPhone-malleja."
Nonniin. Eikös kuulostanutkin tyhmältä? Vain todellinen ääliöbimpo sekoittaisi esimerkiksi Galaxy S:n ja iPhonen keskenään.

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

2

@1 Samaa näköä niissä kyllä on
Mutta kulmikas muotoilu + yksi nappi, kuinka erinäköisiä laitteita siitä nyt voi vääntää? Vai omistaako Apple kyseisen kokoonpanon... :D

Onko tämä uusikin idea, että puhelinta valmistaessa pyritään tietoisesti välttämään toisten patentit? Tästä ei kuitenkaan taida aivan olla kyse.

Vastaa
Pelemane
Pelemane

5

@4
Harvinaisen tyhmä artikkeli. Otsikko on "Samsung valmistaa iPhone 4S:n prosessorin - ja hakee sille myyntikieltoa" eli siis Samsung hakee iPhone 4S:n prosessorille myyntikieltoa? Luulin että ihan muitten syiden takia hakevat sitä kieltoa. Ja ensimmäinen lause on "Applen tuoreen iPhone 4S:n sydämenä sykkii Samsungin valmistama A5-suoritin, väittää siruanalytiikkaan erikoistunut yritys.", miten niin "väittää" eikös se ollut kaikille tiedossa että siellä on A5 sisällä? Apple kyllä ansaitsisi myyntikiellot mutta tuo "uutinen" on aika persiist tai olen missannut jotain pahasti.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Mmikkis (vahvistamaton)

6

@4 Apple pian lirissä? mitä tässä nyt on seurannut tätä apple vs samsung vääntöä niin samsung se on joka on lirissä, onkos niiden laitteita nyt kielletty 3:ssa maassa vai olikohan enemmänkin. Myös samsung on muuttanut niiden tuotteita näiden myötä. Applen laitteita ei ole kielletty yhdessäkään maassa ja viimeviikolla samsung hävisi juuri myyntiinkieltojutun Applea vastaan.

Sitä saa mitä tilaa kopikatille tosiaan. Niin ja samsung muuten sittenkin tulee tekemään A6 prossut vielä Applelle. Eli vaikka sotaa käydäänkin oikeudessa niin bisnes on kuitenkin bisnestä.

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

7

@2
Suurella todennäiköisyydellä Apple on hakenut mallisuojan kaikille omille puhelimilleen. Eli siten heillä on kyllä oikeus kyseenalaistaa samaa näköä omaavat laitteet.

Tuotteen ulkonäköä tai muotoa ei voi siis patentoida, mutta sen voi mallisuojata. Siten estetään ettei joku muu voi tehdä tismalleen samanlaista tuotetta. Tarkkaan en tiedä missä rajat menee, mutta oletan niiden olevan kohtuullisen tiukat kuitenkin.


Tämä on loistavaa!
************
"Tämän puhelimen tapauksessa pyrimme välttämään kaikki ongelmat ja otamme patenttiasiat erittäin vakavasti", kommentoi Samsungin mobiiliosastosta vastaava johtaja Shin Jong-kyun
************
Ja nimenomaan se tapa miten asiat pitäisikin käsitellä ja mitä varten koko patenttijärjestelmä on olemassa.

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

8

@5
En tiedä ymmärsinkö pointtia kokonaan, mutta kyllähän Samsungille on hyödyllisempää myydä omia Galaxy sarjan tuotteitaan enemmän koittamalla saada iPhonelle myyntikieltoa kuin antaa iPhonejen myydä vaikka ne sisältävätkin Samsungin siruja.

Kokonainen puhelin on kuitenkin jalostetumpi tuote ja siten luultavammin antaa Samsungille suurempaa katetta kuin yksittäinen mikrosiru kilpailijan tuotteessa.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.