Google paljasti Galaxy Nexuksen ilmapuntarin tarkoituksen

5
Manu Pitkänen

Google paljasti Galaxy Nexuksen ilmapuntarin tarkoituksen
Google ja Samsung julkistivat pari päivää sitten uuden Android 4.0:aa käyttävän lippulaivapuhelimen, Galaxy Nexuksen.

Yksi puhelimen erikoisuus, joka on saanut paljon kummastelua osakseen, on ilmapuntari eli barometri. Android-kehittäjä Dan Morrill on paljastanut Google+:ssa mikä tarkoitus sillä on. Galaxy Nexuksesta ei ole tarkoitus tehdä liikkuvaa sääasemaa, vaan ilmapuntarin ajatuksena on nopeuttaa GPS-paikannusta.

Morrillin mukaan GPS-paikannus vaatii neliulotteisen lineaarisen yhtälöryhmän ratkaisemista, joka ilman avusteita saattaa kestää useamman minuutin. Paikkakoordinaattien lisäksi neljännen ulottuvuuden muodostaa aika. Ilmapuntarin ajatuksena on helpottaa altitudin eli korkeuden määrittämistä. Muiden koordinaattien eli latitudin ja longitudin karkeassa määrittämisessä käytetään nykyään apukeinona verkkopaikannusta.Morrill huomauttaa, ettei ilmapuntari ole mikään uusi asia mobiililaitteissa. Esimerkiksi Motorolan Xoomissa on sellainen.

Parhaat kännykkätarjoukset

Samsung Galaxy S10e – hinta laskenut -29%

Samsung Galaxy S10e
500 € CDON
669 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 701 €

Samsung Galaxy M12 – hinta laskenut -29%

Samsung Galaxy M12
213 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 299 €

Motorola Moto E22i – hinta laskenut -23%

Motorola Moto E22i
99 € Power
115 € Proshop
129 € Lenovo

Alin hinta viikko sitten: 129 €

Nokia X20 – hinta laskenut -23%

Nokia X20
231 € Kärkkäinen
299 € Elisa
299 € Telia

Alin hinta viikko sitten: 299 €

Kommentit (5)

repino
repino

1

Erikoinen uutuus, näinhän tekniikka kehittyy. Ainahan titysti eräästä kitisen, että akkupuolen juttuja pitäisi parantaa. Pitääkö kännykän olla niin pirun pieni... kenttäoloissa sen huomaa kun virrat vähenee rajusti. Käyttö ei niinkään vie virtaa, vaan valmiustila. Mullakin on GPS päällä koko ajan, ja varmasti tarpeellinen lapsille ja vanhuksille, jos jotain sattuu.

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

2

Motoral Xoomillako ne eurobarometrit ym. sitten tuotetaankin? (Eh, eh.)

Mutta aika jännä ominaisuus. Kai tuota voi sitten hyödyntää myös sään ennustamisessa?

Vastaa
tonkie
tonkie

3

Imo, jos vaan päästään A-GPS:stä eroon kaikki on plussaa. Ajatelkaapa esiladattuja karttoja, gps-yhteyttä sekä ilmanpuntarilla saatuja korkeustietoja. Sehän tarkoittaa sitä, että ulkomailla ei enää tarvitse verkkoyhteyksiä nopeaan ja saumattomaan navigoimiseen.

Vastaa
mvalve
mvalve

4

Ilmapuntariin perustuva korkeysmäärittely täytyy kalibroida aina vallitsevaa ilmanpainetta vastaan. Mitenkähän se on tehty tässä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
jeffersson (vahvistamaton)

5

Toi A-GPS kuluttaa niin vähän dataa että ei lisää laskua paljoo mitään roamingin aikana. Aika heppoisat perusteet on uuden helposti haavoittuvan ja virtaa vievän anturin lisäämiselle. Tosin voi tässä olla takana jokin AGPS:ään liittyvä patenttikin ja samsung haluaa nopean gps fixin ilman rojaltimaksuja. Tietty kyllä tuolle anturille voi joku keksiä oikeaakin käyttöä. Innovaatioita odotellessa!

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.