Ice Cream Sandwich tekee älypuhelimista kannettavia pelikonsoleita

8
Manu Pitkänen

Ice Cream Sandwich tekee älypuhelimista kannettavia pelikonsoleita
Googlen viime viikolla julkaisema Android 4.0 -mobiilialusta tukee USB-liitännäisiä peliohjaimia. Peliohjaimia on voinut käyttää jo aiemmin Honeycomb-pohjaisissa tableteissa, mutta uusi Android tuo ominaisuuden ensi kertaa älypuhelimille.

Puhelimien näytöt ovat ehkä turhan pieniä peliohjaimella pelaamiseen, mutta kuvan voi siirtää HDMI:n kautta isommalle näytölle, kuten televisioon. Android tukee lähes kaikkia USB-ohjaimia, mutta rajoittavana tekijänä on itse pelien ohjainrajapintatuki.

Uusia Android-puhelimia voi täten käyttää ikään kuin kannettavina pelikonsoleina. Mobiilipiirien suorituskyvyn odotetaan kasvavan reippaasti lähivuosina, minkä ansiosta oma puhelin saattaa pystyä toistamaan yhtä tasokasta grafiikkaa kuin nykyiset konsolitkin. Yksi mahdollinen futuristinen visio onkin, että puhelimet ja tabletit tulevat korvaamaan pelikonsolit.

Parhaat kännykkätarjoukset

Nokia XR20 – hinta laskenut -40%

Nokia XR20
174 € Kärkkäinen
350 € Proshop
364 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 289 €

Oppo A16 – hinta laskenut -39%

Oppo A16
79 € DNA
229 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 129 €

Oppo Reno 7 Lite 5G – hinta laskenut -30%

Oppo Reno 7 Lite 5G
618 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 889 €

Honor X7 – hinta laskenut -29%

Honor X7
70 € Kärkkäinen
129 € Power
129 € DNA

Alin hinta viikko sitten: 97 €

Kommentit (8)

vallu16
vallu16

2

"Yksi mahdollinen futuristinen visio onkin, että puhelimet ja tabletit tulevat korvaamaan pelikonsolit."

Toivottavasti ei.. Muutenkin noi tabletit ei mitään ihmeellisiä ole.

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

3

No tässä on kyllä hauska idea. Monesti hakkaan NES/SNES/Sega Mega Drive-emulaattoria puhelimella. Olisi kyllä kätevää yhdistää puhelin telkkuun ja oikealla ohjaimella (tai USB:llä varustetulla kopiolla) hakata näitä klassikoita. Kotoa kun ei löydy kuin Sega ja siihenkin pelejä valitettavan rajallinen määrä.

Vastaa
Kanarelli123
Kanarelli123

5

Uskon kyllä, että jos mobiililaitteet yrittävät ulottua jo ihan pelikonsolien puolelle, niin kyllä varmasti pelikonsoleita tekevät firmat vastaavat tuleen jollakin tavalla tekemällä taas jotain mullistavaa (niinkuin Wiissä liikeohjaus).

Vastaa
PatrikSelin
PatrikSelin

6

Pystyyhän Tegra 2:lla hienoon grafikkaa, mutta Tegra 3:n pystyy hienoon grafikkaan ja todella hienoon fysiikkamallennukseen. Itse voisin nähdä tablettien tai puhelimien korvaavan konsolilaitteet.

Vastaa
tonttila
tonttila

7

Miten olisi BT-yhteyden kautta tuki esim pleikan ohjaimelle. Helpottaisi pienen näytön sijoittelua ilman et vetää luurin pelin tohinassa lattialle.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.