Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

HTC aloitti yhteistyön Dropboxin kanssa

11
Manu Pitkänen

HTC aloitti yhteistyön Dropboxin kanssa
Taiwanilainen älypuhelinvalmistaja HTC on aloittanut yhteistyön pilvipalvelu Dropboxin kanssa. Sopimuksen ansiosta HTC tarjoaa uusille asiakkailleensa viiden gigatavun edestä ilmaista Dropbox-tallennustilaa.

Dropboxin uudet käyttäjät saavat jo entuudestaan käyttöönsä kaksi gigatavua ilmaista pilveä, joten varsinainen etu HTC:n asiakkaille on kolme gigatavua. Sopimuksen piiriin kuuluvat ainoastaan uusien Sense 3.5:llä höystettyjen Android-puhelimien ostajat, Windows Phone -asiakkaille ei tarjota mitään. HTC ei tosin suoranaisesti kieltänyt olisiko vanhempien puhelimien omistajilla mahdollisuutta päästä käsiksi ilmaiseen tallennustilaan.

HTC:n päätökseen on todennäköisesti vaikuttanut se, että sen kilpailijat tarjoavat jo pilvitilaa. Applella on iCloud ja Microsoftilla Skydrive, joka tarjoaa Windows Phone -puhelimen omistajille jo viisinkertaisen määrän pilveä verrattuna HTC:n ja Dropboxin sopimukseen.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (11)

Jarissimo
Jarissimo

1

Kun tulisi vielä alennusta dropboxin hinnoitteluun HTC:ltä niin olisi hieno juttu.

Jos muistan oikein niin nyt maksan 130€/v dropboxille 50gt:sta. Todella kätevä palvelu on, mutta kyllä tuo on aika suolainen hinnoittelu.

Ei vain ole kovinkaan paljon vaihtoehtoja tuolla rintamalla. Eli vaatimuksena on, että pitäisi toimia mahdollisimman monella alustalla ihan natiivina, ei selaimen kautta.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Ai, että pilveä... (vahvistamaton)

2

Applella on iCloud ja Microsoftilla Skydrive, joka tarjoaa Windows Phone -puhelimen omistajille jo viisinkertaisen määrän pilveä verrattuna HTC:n ja Dropboxin sopimukseen.

Windows Phone käyttäjillä, tulee olemaan todella mukavat viikonloput.

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

4

"Windows Phone -asiakkaille ei tarjota mitään."
Tokkopa tarvitsevat enää hirveästi tilaa, SkyDriven lisäksi. (Toki Dropbox toimii useammalla alustalla natiivisti.)

Taisi iCloud avata kilpailun puhelimien pilvitallennustilasta. No, mikäs siinä. Repii palveluiden hintoja alas ja helpottaa puhelimen datan synkkausta. Win-win, vaikka Apple tämän taas aloitti. (Toki joku muu aikaisemmin, mutta "popularisoi" vähintään.)

Vastaa
Bluejack
Bluejack

6

ainoa asia mitä jaksaa ihmetellä on se jotta mitä helve**iä te sinne pilveen tallennatte oikein? xd Kovalla tera on aika halpaa nykypäivänä saati tietoturvan suhteen lyömätön..

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

7

Minulla/yritykselläni on sielä kaikki. Käytännössä kaikki tiedostot mitkä olen luonut tai käyttänyt, löytyy myös pilvestä.

Se on ehkä paras asia viimeisen kymmenen vuoden aikana millä olen tehostanut työtäni. Nyt vielä puhelin tarjoaa mahdollisuuden päästä kaikkeen tietoon käsiksi niin onhan se huimaa.

Muistan ennen pilvipalveluita.. Jokin tärkeä juttu jäi toimiston koneelle niin sitten oli ikävä selitellä asiakkaan luona, että laitan sen kun pääsen viimen päästä takaisin toimistolle.. arvaappa muistinko laittaa? Nyt avaan Androidin ja näytän tai anna sen filun samantien.. Parhaassa tapauksessa lähetän printterille ja tulosta sopparin samantien.

JA suoraansanottuna nykypäivän tekniikan kanssa tapellessa (oikeastaan sen kestävyyden) niin luotan enemmän tiedostojen säilyvyyteen pilvipalveluissa, joissa ne on tallennettu useaan paikkaan.

Tietoturva on toki asia, joka mietityttää minuakin, mutta uskoakseni sekin on enemmän foliohattujen ongelma. Esimerkiksi Dropboxissa on ihan kohtuullinen salaus ja mielestäni se on yksi luotetuimmista palveluista tällä alalla (tämä tietysti vain minun oma mielipiteeni, eikä mitattu fakta).

Lisäksi pilvipalvelut tuo todella tärkeitä ominaisuuksia, kuten versionhallinta. Esimerkiksi koodatessa siellä on tallessa monta versiota tiedostoista, joten jos paljastuu jotakin ongelmia niin on helppo palata toimivaan versioon.

+ paljon muuta.

Kotikäyttäjälle en keksi mitään maailman tärkeintä asiaa pilvipalveuille, mutta esimerkiksi valokuvien säilytys siellä voisi olla ihan fiksua. Esimerkiksi kovalevyjen ja pilvipalveluiden tulipalon kestävyys on kuitenkin ihan eriluokkaa..:)

Vastaa
Bluejack
Bluejack

8

Lainaus:

Jarissimo
Minulla/yritykselläni on sielä kaikki.


dropboxissa?! ei kai sentäs..
Joo, ymmärrän kyllä jos kyseessä on firma yms. kyllä rahalla saa sen oman serverin jota raid:ta yms. mutta pointti oli "#"

Vastaa
dRD
dRD

9

@6: Dropbox on oikeasti about kätevin tapa jakaa .. mitä tahansa. Käytän päivittäin kolmea eri konetta -> jokaisessa Dropbox asennettuna, se vaan pelaa taustalla ja mulla on joka koneessa yks hakemisto, jonka sisältö on aina kaikilla koneilla sama. Ajan tuolta portable-versiona mm. pikaviestintä (Miranda), OOO:ta ja sen sellaista. /public/ hakemistoon heitän mitä tahansa mitä pitää jollekin jakaa ja nappaan rmb -> copy dropbox url -> nakkaan ircciin/im:ään linkin.

Ja tämä siis siitä huolimatta, että servereitä toki olisi ihan haitaksi asti käytettävissä :-) Dropboxin käytettävyys ja käyttöliittymä vain hakkaa kätevyydessään kaikki muut. Kun jokin softa toimii niin hyvin, että sitä ei enää edes ajattele, se on suunniteltu aika loistavasti :-)

HTC:ltä ihan hyvä siirto, Dropbox on aika kovassa nosteessa mediassakin.

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

10

@9 OT: Itse olen huomannut Jus Beam It-palvelun vielä Dropboxia kätevämmäksi, tai ainakin helpommaksi. (justbeamit.com). Toki sen käyttötarkoitus eroaa melko paljon Dropboxista, mutta yksittäisen tiedoston lähettämiseen lähes lyömätön. Ja eipä ole tullut mieleen ajaa portable-ohjelmia Dropboxista. Aika jännä idea.

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

11

@9 Samoilla linjoilla. Itsekäänn en ole portable ohjelmia ajanut, mutta tuohan kuulostaa järkevältä. Minullakin toisiaan on myös palvelimia käytössä useitakin ja osa niistäkin on kahdennettuja.

Dropbox tosiaan on suunniteltu hienosti (toivoisin asiakkaideni takia lokalisointia), eikä palvelimella voi oikein hoitaa samoja asioita yhtä kätevästi. Tosin olen jo jonkin aika seurannut yhtä projektia (http://sparkleshare.org/), josta saattaisi tulevaisuudessa tulla ihan varteenotettava vaihtoehto Dropboxille. Nykyisellään tuolla on Windowes versio työn alla, joten sen valmistumista odottelen, että saan testiin.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja