Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Applen iPhone 4S kärsii vakavista akkuongelmista

42
Manu Pitkänen

Applen iPhone 4S kärsii vakavista akkuongelmista
Applen iPhone 4 -puhelin kärsi antenniongelmista ja uuden iPhone 4S:n riesana näyttäisi olevan akun kestoaika. Applen insinöörit ovat jo ottaneet yhteyttä joihinkin asiakkaisiin vian selvittämiseksi.

Guardianin mukaan insinöörit ovat soittaneet iPhone 4S:n ostaneille kuluttajille ja pyytäneet heitä asentamaan diagnoosiohjelman, jolla saadaan lisätietoa akun äkillisestä hupenemisesta. Lehden haastatteleman iPhone 4S:n omistajan mukaan hänen puhelimensa akun varaustaso tippuu lepotilassa 10 prosenttiyksiköllä yhden tunnin aikana. Apple on luvannut akkukeston olevan lepotilassa 200 tuntia.

Valituksia akun surkeasta kestoajasta on vyörynyt Applelle runsaasti. Toistaiseksi ongelman tarkkaa syytä ei tiedetä, joten yleispätevää neuvoa sen korjaamiseksi ei myöskää ole. Akkuongelmista löytyy pitkä keskustelu Applen tukifoorumista.

Uusimmat puhelimet

Kommentit (42)

Anonyymi käyttäjä
ojö-11-L (vahvistamaton)

1

Onneksi ittelläni toimii :) paskaa säkää. Lieko ihan rautavika vai softa hmnnn.
No jokatapauksessa ihan samanlainen akkukesto kun missä tahansa premium älypuhelimessa. Rankan työpäivän jäljiltä (paljon käyttöä) puhelimessa vielä akkua hyvin mutta illaksi pakko laittaa latautumaan että jaksaaseuraaankin päivän.

Vastaa
repino
repino

2

Nyt olen jälkiviisas, mutta kun tuo akkuongelma valmiustiloissa on lähes kaikissa kännyköissä. Ne syö sikana virtaa ilman, että niitä edes käytetään.
Eräs konsti on, että käyttää jotain ihan 40 euron puhelinta soitteluun ja laittaa siks aikaa älypuhelimen kiinni, kun ei sitä tarvitse.
Käytössä näissä uusissa puhelimissa ei virran kulutusta tunne kovinkaan paljo, ainoastaan videoiden katselu syö enemmän.

Jostakinhan se virta on saatava, ei sellainen ole mobiililaite enää, jos sen pitää olla laturissa kaiken aikaa.
Eihän energiaa saada tään päivän sentin paksuille saa mistään, eli taas löyty uus pullonkaula kehityksessä. Akkuja nyt pitäs kehittää, eikä ulkonäköä.

Vastaa
partila
partila

3

Kohta saapuu IOS5:n päivitys, joka korjaa ruudulla näkuvän akkupalkin "virhenäyttämän" mukavammaksi. Eihän se itse ongelmaa korjaa , mutta se mikä ei näy ei vaivaakaan.

Näinhän se iPhone 4:n antennivikakin korjattiin.

Vastaa
eesaari
eesaari

4

Vois olla vaikka joku softaongelma jos jää taustalle kuluttamaan prosessoria täysillä tai sitten sattunut vaan osaan iphoneja viallisia akkuja.

Vastaa
Diazzi
Diazzi

5

Repino, kyllä tuossa on joku ihan oikea ongelma jos tunnissa putoaa 10% varauksesta.

Hauskinta tässä on se, että iPhone 4:n spekseissä lukee 300 tuntia valmiustilaa latauksella... ;)

Vastaa
Diazzi
Diazzi

6

Jaa, ei voi editoida... Oma nelonen ainakin jaksaa koko työpäivän hyvin, uutistenlukua yms. tauoilla ja kaikkea muuta satunnaista, illalla akun varaus on luokkaa 70% jos aamulla lähdetään 100%:sta liikkeelle.

Vastaa
JussiFX
JussiFX

7

10% tunnissa on jo aika paha. Ei tainnut edes Samsungin android 2.3.3 kuuluisa "Android OS battery drain" tainnut tehdä noin pahaa jälkeä.

Vastaa
sirkuttaja
sirkuttaja

8

Uskon että kyseessä on joku moniajon rajoitukseen liittyvä softabugi. Eli kun sammutat puhelimen niin joku taustaprosessi ei mene lepotilaan vaan jatkaa taustalla syöden akkua...

Vastaa
repino
repino

11

Varmaan Diazzi olet oikeassa, mulla kun on satelliittipaikantimet käytössä, ja väliin liikun huonoissa kentissä, jolloin kännykkä etsii kenttää. Varmaan menee virtaa, mutta en noin suureen virran kulutukseen ole törmännyt, olisko akussa tai puhelimessa joku häikkä?

Vastaa
Diazzi
Diazzi

12

Noh, voi olla. Itellä on aina semihuono kenttä duunissa, ja iPhonen paikannussysteemi on käytössä myös. Tiedä sitten, mutta bugilta tuo vaikuttaa kyllä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
ipuhelin (vahvistamaton)

13

Olipa yllätys, aina kun tulee uusi iphone ja sitä hehkutetaan täydelliseksi niin joku kunnon vika niistä kuitenkin löytyy. Ei apple vain osaa...

Vastaa
akse
akse

14

@2 Kyllä toi n8 mulla on kestänyt vähäisellä käytöllä virransäästö tilassa Perjantai aamusta Maanantai aamupäivään ilman latausta. Joskus viikonloppusin jos on dataillu pääasiassa koneella niin ei tuu paljon puhelinta räplättyä.

Niin ei tuo nyt ihan kaikissa puhelimissa ole. Tosin mikä on riittävä akkukesto? Kyllä tuo 3-4 päivää on ihan hyvä ja 2 päivää isommalla käytöllä.

Vastaa
repino
repino

17

Mitähän ongelmia taas uutuus-nokioista tulee, ettei joudu vaan korjaamaan lumia pihalta. Se oli vitsi. Ihan nätti nimi ja sopii hyvin suomen kieleen ja tuntuu todella hyvältä uutuudelta kuten myös nämä Asha-mallit. iRutjakkeet ovat sitten jotain muuta.
Ylimainostettuja pelejä, muutenhan iMacIntosh ivehkeistä olisi jo aikoja sitten tullut mahdollisesti johtava imerkki.Vieläkö heillä virtaa ivirtaa?
Esim. Samsung vetää android-puhelimillaan huipputulosta.
Halvemmat merkit huolehtii siitä, että kansalaisia ei kuseteta liikaa.

Vastaa
perhana
perhana

18

Eikös siihen iPhoneenkin saa appstoresta jos jonkinlaista kolmannen osapuolen sovellusta?
Eli jos puhelimista ei ole tuollaista ongelmaa löytynyt testeissä ennen myyntiin tuloa, vaan akkukestoksi valmiustilassa on mitattu tuo 200 tuntia, eikö ole hyvin todennäköistä että kyseessä on joku myöhemmin asennettu sovellus joka syö akkua valmiustilassa?

Ihan sama ongelma on android-luureissa, jos asentelet kaikenlaisia sovelluksia jotka synkronoivat itseään siellä taustalla, ja pidät 3g datan päällä, niin 10% tunnissa valmiustilassa ei ole mitenkään ihmeellistä... eikä androidissa tarvitse tuohon edes mitään ulkopuolisia sovelluksia, riittää kun pitää synkronoinnin ja 3G:n päällä ja sää/uutis widgetin käytössä, niin google-prosessit pitää kyllä huolen akun tyhjentämisestä.

Vastaa
repino
repino

19

Olen jo monta kertaa kirjoittnut, että akkujen kesto on se ongelma, oli uuskännyköistä mikä tahansa. Nämä valmiusohjelmat syö ihan sikana virtaa, eikä se nyt ainakaan sillä parane , että markkinoinnin vuoksi varmaan pian huippumallit on vain puolen sentin paksusia ja hirmusella näytöllä.Tekniikka saadaan nykyisin hyvin pieneen tilaan, vaikka 512 GB:n muistilla, mutta mistä virta? Ja näytöt vie sitä myös, ei nää kännykät mitään läppäreitä ole.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
SGS2 Android 2.3.5 (vahvistamaton)

21

akse @
Nokia N8 ei olekaan samaa tasoa oleva ÄLYpuhelin,mitä tuplaydin mallit ovat!!. ;)
Päinvastoin...!. =)

Vastaa
partila
partila

22

@SGS2 Android 2.3.5
Kyllä se N8 on erinomainen älypuhelin on vaikka megahertzi ekstaasia ei sillä saakaan. Tosin siihen saa myös jatkossa päivityksia kuten kohta saatava Belle. Omani ostin 30.9.2010 ja hyvin on toiminut ja päivittynyt. Toisin on tuo Android maailma.


Lainaus Tietoviikon käännökseen The Understatement blogin jutusta:
"Tuloksia voisi luonnehtia kuluttajan kannalta hätkähdyttäviksi. Niiden mukaan 18 Android-puhelimesta muun muassa:

6 ei koskaan saanut käyttöjärjestelmän ajantasaista versiota.
12 oli ajan tasalla vain muutaman viikon ajan.
11 lakkasi saamasta päivityksiä jo ennen kuin laitteen lanseeraamisesta oli kulunut vuotta.
13 lakkasi saamasta päivityksiä kun laite oli vielä myynnissä tai vähän myynnin lopettamisen jälkeen.
15 ei saanut Anroid 2.3:a eli Gingerbreadia, joka lanseerattiin joulukuussa 2010.
vähintään 16 ei luultavasti koskaan saa Android 4.0:aa eli Ice Cream Sandwichiä."


Android on siis tosi "luotettava" ostos jos vaihtaa puhelinta 6 kuukauden välein.

Vastaa
vps358
vps358

23

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti akse:


Niin ei tuo nyt ihan kaikissa puhelimissa ole. Tosin mikä on riittävä akkukesto? Kyllä tuo 3-4 päivää on ihan hyvä ja 2 päivää isommalla käytöllä.

Hyvä akkukesto on kaksi viikkoa, näin ainakin meikun vanhassa 6130:ssä, mutta se onkin "puhelin"-puhelin, ei kikään datailuvehje.
Nykyinen 6600 pääsee viikkoon, mutta sillä voikin jo surffata jotenkin ja siinä on vga-tason kamerakin...

T: Vesku

Vastaa
repino
repino

25

22@
Android varmaan joku täydellisyys ole. Minulle riittää riitävän hyvä. Toivon Nokiankin yltävän uusillaan sihen, sillä niin hyviltä ne näyttää, ja jos olet jo kokeillut Windows kasia niin näkee missä mennään, kun muutkin matkii jo sitä.
Ite käytän sekä nokialaisia että androidia.

Vastaa
pitokokka
pitokokka

28

Siis stand by 200 h. Lumia 800:lla 335 h (3G) ja pidin Luminan akkua heikkona ominaisuutena (701:ssä luvataan jopa 551 h). Käytössä ero tunneissa pienenee 4S:llä luvataan jopa 3G:ssä pidempi puheaika kuin 701:llä.

Vastaa
Temposaur
Temposaur

32

@22 partila: nokian omistajana osannet kertoa vastaavasti myös symbian-luurien päivitystilanteen... muistaakseni symbian on alustana kuitenkin niin pirstoutunut (ei selkeää versiontia) ettei nokia saa luurejaan päivitettyä (n97 vs n97mini). Poikkeuksena tietenkin aina "uusin" lippulaiva. Ja tässä tapauksessa puhutaan vain yhdestä valmistajasta, eli Nokiasta. Androideja taas tulee kaikenlaisilta ja näköisiltä tehtailijoilta.

Vastaa
Anestic
Anestic

33

@Repino: Käynyt mielessä, että älypuhelin on erilainen tuote kuin perusluuri. Älypuhelin on myös työkalu, jota ilman monet työt olisi paljon vaikeampia. Se että sinulla ei ole oikeaa käyttöä, ei tarkoita ettei jollakin muulla olisi. Ja esim. jokayölatauksessa-rutiini ei ole minusta ongelma, paitsi jos siitä tekee ongelman... Mökillä/metissä ei puhelinta tarvita...

Tuntuu että kaikilla on ongelmia uusissa julkistuksissa, SGS2 taisi olla jonkin moinen poikkeus... Applella tosin isoja olleet ongelmat, eikä vähiten iskunkestävyys, joka oli 1phone4:ssa aivan hirveää kökköä (en uskaltaisi ikinä sellasta laittaa...). Tällä kertaa tosin ollaan ilmeisesti tartuttu tähän, eikä vaiettu tai syytetty käyttäjää...

Vastaa
Ibanez90
Ibanez90

34

Ios 5 tuon todennäköisesti aiheuttaa. Ainakin hopeisessa omenassa on ollut juttua kuinka iPhone 3gs:kin tyhjenee parissa tunnissa.

Ite just katoin omaa pari vuotta vanhaa 3gs:ää ja akku näyttää että ollu 4 päivää päällä ja käytetty 5h ja silti on 50% akusta jäljellä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Sillattiis (vahvistamaton)

35

@32

Kaikki viime ja tänä vuonna ilmestyneet S^3 ja Symbian Anna puhelimet saavat esim Belle päivityksen. Ne ovat loppupeleissä sisuskaluiltaan hyvin samanlaisia. E6 on ainoa, jossa esim eri resoluutioinen näyttö kuin muissa.

Nokia 5800XM (S60 5th) sai joku aika sitten vielä softapäivityksen, vaikka laite on yli kaksivuotta vanha. Kommenttisi vanhasta S60 5th editionista on kyllä sinänsä totta, mutta ei siis enää uusien mallien kohdalla. En olisi yllättynyt jos esim N8 saisi kaikki päivitykset mitä Symbianille vielä tehdään. Tuki päivityksille on siis huomattavasti parantunut ja aivan eri luokkaa verrattuna Android laitteisiin.

Vastaa
Sika11
Sika11

36

Eihän tää koske vahoja Nelosia, vaan Uusia 4S luureja
pelatessa laite kuumenee myös videoita katsoessa, akku kestä sitä tuntiakaan hiplatessa, putoilee verkosta ja talviaika siirtyminen sotki taas kalenterin.

Joten ei 4S hyvältä vaikuta!

Vastaa
McTre
McTre

38

Oma kakkospuhelin: Huihai u8800 akku kestää siihen kello kahden kahvituntiin, sitten alkaa itkemään että ladata pitäs. En oikeastaan käytä puhelinta edes mihinkään.
HTC:n Legenda toimii juuri ja juuri kaksi päivää samanlaisella käytöllä. Puhelimissa on kuitenkin yli vuosi ikäeroa!

Että on niissä eroja...

Heti kun joku tekee pari milliä paksumman "äly"puhelimen missä kestää akku varmasti edes 2 päivää, niin haen sen kaupasta.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
SGS 2 omist. (vahvistamaton)

39

SGS 2 on saatavana nyt 3500 milliamppeerin tehoakku (tai voi ehkä sanoa jo suurtehoakku),ei luulisi akku menevän tyhjäksi ihan nopeasti!. ;)

Vastaa
Jonahan
Jonahan

40

@31

Jos joskus kirjoittaisit yli yhden rivin provoja, saattaisi se mieltäsi painava kysymyskin mahtua mukaan, mutta eihän se käy, koska silloinhan saattaisit joutua perustelemaankin jotain. En ollut täällä, koska en nähnyt mitään mihin olisi tarvinnut vastata, eikä sitä juuri löytnyt nytkään.

Jos fanaatikko tarkoittaa kielenkäytössäsi sitä, että suosin perusteltua keskustelua enkä satunnaisia epäloogisia heittoja, toivoisin että maailmassa - etenkin nettifoorumeilla - olisi paljon enemmän "fanaatikkoja".

"Uutinen" oli lyhykäisesti seuraava: Applen foorumeilla on ihmisiä, joilla standbyn kesto-ongelmia uuden laitteen kanssa. Applen insinööri soitti yhdelle käyttäjälle jotta ongelma saadaan korjattua. Ongelma ei ainakaan tällä hetkellä näytä olevan kauhean laaja ottaen huomioon myyntimäärät ja Applen huomioasteen.

Ihan normaalia siis, koirat haukkuu ja karavaani kulkee.

Paljon suurempi uutinen olisi mielestäni se, että keskimääräistä Android-valmistajaa kiinnostaisi pätkääkään laitteen toimivuus sen jälkeen kun kuluttajalta on saatu rahat pois, surullinen historia näkyy esimerkiksi tästä:

http://theunderstatement.com/post/11982...tory-of-support

Vastaa
repino
repino

42

@38
Huaweikin syö sikana virtaa, mutta, eihän noin pieneen (koko) akkuun voi kauheita kestoja edes ladata, ja jos joku kehuu miten pitkään kestää niin asuu tukiseman lähellä.
Pitäisi kokeilla maastossa, missä puhelin joutuu hakemaan, taskussa heiluessaan.., tukiasemaa ja mitä vielä parasta kenttää, niin takaan, että ollaan aika lailla samoissa ominaisuuksissa.
Energian keston määrä on suhteessa kulutukseen. Täytyisi kytkeä pois kaikki valmiustilat ja ladatut ohjelmat, saisi sitten paremman kuvan. Kiinassahan nuo akut lienee lähes kaikki tehty ja materiaaleissakin voi olla eroja, jopa runsaasti.
Voihan olla, että näin lämpimänä syksynä omenatkin alkavat mädäntyä, vaikka kellarissa pitäisi ja hedelmäkärpäsethän vieläkin pyörivät niiden taustajoukkoina sisätiloissakin.
Kuuluu nenän vierestä "four sh....".

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.