Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Suosittu Android-selain seurasi käyttäjän nettiselailua

12
Teemu Laitila

Suosittu Android-selain seurasi käyttäjän nettiselailua
Monen Android-käyttäjän suosimasta Dolphin HD -selaimesta paljastui viikonlopuna potentiaalisesti vakava käyttäjän yksityisyyttä vaarantava ominaisuus. Android Police -blogissa huomattiin, että selain lähettää kaikki käyttäjän vierailemat nettisivustot selväkielisinä suoraan sovelluksen valmistajan palvelimelle.

Käyttäjän yksityisyyden vaarantavasta ominaisuudesta nousi nopeasti keskustelua esimerkiksi suositulla XDA-sivustolla. Selaimen kehittäjät reagoivat keskusteluun ja selittivät syitä erikoiseen toimintaan. Negatiivista julkisuutta saanut ominaisuus myös poistettiin käytöstä pikapäivityksellä.

Kehittäjien mukaan URL-osoitteiden lähetys liittyi selaimen uusissa versioissa esiteltyyn Webzine-ominaisuuteen, joka muuttaa nettisivujen esitystapaa. Ominaisuuteen kuuluu, että selain tarkistaa kehittäjän palvelimelta käyttäjän pyytämän nettisivun yhteensopivuuden Webzine-ominaisuuden kanssa. Yhtiön mukaan dataa ei ole tallennettu tai muuten seurattu.


Selaimen uusin versio eli 7.0.2 korjaa ongelman. Yhteensopivuustarkistus on poistettu käytöstä toistaiseksi ja tulevissa versioissa sen voi ottaa käyttöön halutessaan.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (12)

ep_
ep_

2

Olen dolphinin asentanut mutten käyttänyt muuhun kuin yrittänyt saada Groovesharkin työpöytäversion toimimaan (Kun puhelinversio maksaa ja anteron vakioselain ohjataan maksusivulle, dolphin osaa esittää tietokonetta). Sekin kokeilu lässähti kun selain ei tukenut Flashia. Sen jälkeen en ole käyttänyt. Mutta ihan hyvällehhän tuo muuten vaikutti.

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

3

Kyllä Dolphin selain tukee Flashia siinä missä orkkiskin.

Seurailu on tietysti ikävää, eikä missään tapauksessa hyväksyttävää. Mutta kyllä mielestäni asiaan reagointi oli todella nopeaa ja siitä pitää kyllä antaa muutama plussa bojokin.

Todennäköisesti sinua kuitenkin seurataan jotenkin, eli ei tuo nyt niin suuri uutinen nykypäivänä ole. Mielestäni suurempi uutinen on, että joku lopettaa seurtaarmisen noinkin heppoisen keskustelun perusteella.

@aasd..

Luitko itsekään tuota tekstiä? Tuossa on yhtäpaljon ihmeellistä ja salaista kuin perunassa..:)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
s730 (vahvistamaton)

4

Ja kuinka paljon niitä huonompia ominaisuuksia on muissa puhelimissa ,mutta niistä ei haluta vain kertoa median tasolta."maksaako joku"

Vastaa
ep_
ep_

5

@3
Jaa, kummallista. Dolphinilla nettisivut sanovat että flash ei toimi ja että se pitäisi asentaa. Mistäköhän lie sitten johtuu? No ainakin anteron selaimella toimii ni se riittää hyvin. :) Empä ole tarvetta nähnyt muuta selainta käyttääkkään. Mutta jännä tuo että Dolphin ilmoittelee tuollaista jos kerran flashin pitäisi toimia.

Vastaa
JussiFX
JussiFX

6

@5: Kai olet ladannut ihan Dolphin HD etkä sitä "mini"-versiota, millä nimellä sitten kulkeekaan. Kyllä Dolphin HD:ssa flashi toimii, ei huolta siitä. Asetuksista voi tökätä joko aina päällä, halutessasi tai ei koskaan.

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

8

Opera pelaa mestiksessä ja Dolphin NHL:ssä.. Eli eivät taida olla samoissa peleissä:)

Dolphinin asetuksista tosiaa nvoi ottaa Flashin käyttöön ja muutenkin tottakai pitää Flashin olla sennettuna puhelimeen, että toimii.

Vastaa
ep_
ep_

9

Siis Dolphin HD on asennettu ja Flash myös muuta ilmoittelee ettei toimi. Nyt kun rupesin kattomaan olisiko asetuksissa kohtaa, niin vaati että pitää rekisteröityä dolphinin käyttäjäksi. Joo en tiedä tästä dolphinista. Haluaa tietää sähköpostin ja päälle vielä koko sivuhistorian. -> Poistetaan puhelimesta koko dolphini

@7 Ehkä luotettavuudessa muttei käytettävyydessä.

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

10

Kohta pitäisi uutisoida, jos joku sovellus/laite/yritys ei vakoile käyttäjää. Android nyt varsinkin rämpii tässä vakoilun suossa.

Vastaa
ep_
ep_

12

@11
En kyllä tainnut kokeilla kuin sitä Groovesharkia tuolla ja herjasi kokoajan että flash tarvitaan... jaahas. Itseasiassa näkyypä parin muun sivun flash-jutut toimivan kun nyt sitten kokeilin. Eli flash toimii näköjään muualla. Tiedä sitten mikä tuon groovesharkin kanssa mättää. Ilmeisesti kuitenkin niin monimutkainen viritys sekin että jokin menee puhelimella pieleen. Mutta outoa kun ei kaikkialla näytä toimivan tuo flash.

Tai hetkonen. Pitää näköjään ensin tökätä sitä flashijuttua että se edes avataan. Grooveshark valittaa siksi koska se flash ei aktivoidu ilman sen tökkäämistä. Siitä se siis varmaankin johtuu. Kiitti kuitenkin avusta.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja