Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Android Ice Cream Sandwich on valmis Intel-älypuhelimille

3
Manu Pitkänen

Android Ice Cream Sandwich on valmis Intel-älypuhelimille
Intel ja Google kertoivat tänä syksynä yhteistyöstä, jonka myötä Android 4.0 -käyttöjärjestelmä (Ice Cream Sandwich) on optimoitu Intelin x86-suorittimille. Intel kertoi tällä viikolla, että sen suorittimille tarkoitettu versio uudesta Androidista on valmis.

Muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta, kaikki Android-laitteet perustuvat ARM:n arkkitehtuurilla varustettuihin järjestelmämikropiireihin (Snapdragon, Hummingbird, Tegra, jne.).

Androidista on saatu portattua Intelin x86-arkkitehtuurille nopeasti, koska ICS on rakenteeltaan samanlainen kuin Honeycomb, josta on olemassa Intelin suorittimille tarkoitettu versio. Googlen ja Intelin kumppanuus on varmasti myös vauhdittanut asioita.Intelin suorittimiin perustuvia Android-älypuhelimia ja -tabletteja joudutaan kuitenkin odottamaan kuin kuuta nousevaa ensi vuoden kevääseen saakka. Intelin mukaan ensimmäinen sen suorittimeen perustuva älypuhelin valmistuu vuoden 2012 ensimmäisen puoliskon aikana.

ARM- ja Intel-version lisäksi uudesta Androidista on tulossa MIPS-suoritinarkkitehtuurille tarkoitettu versio. MIPS:n Jen Bernier-Santarinin mukaan ICS:n MIPS-versio valmistuu kunhan Google saa julkaistua alustan lähdekoodin, jonka uskotaan tapahtuvan Galaxy Nexuksen myynnin alkamisen myötä. Androidin MIPS-version arvellaan olevan tuotantovalmis tammikuussa, mikäli Google julkaisee koodinsa marraskuun aikana.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (3)

Anonyymi käyttäjä
SGS 2 omist. (vahvistamaton)

1

Luulisi ja uskoisin,että ensivuonna myyntiin tuleva Samsung Galaxy S3 on jo varustettu Intelin x86-suorittimilla.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

2

Luulenpa että ei ole, Samsungin kannattaa käytää omia prosessoreitaan, varsinkin kun ne edelleen ovat mobiililaitteisiin paljon sopivampia kuin Intelin. Ne siis vievät siis vähemmän virtaa suhteessa laskentatehoon, ovat parempia virransäästössä ja

Riippuen vähän mihin aikaan vuodesta S3 on tulossa, mutta aika todennäköinen alusta sille on Samsungin valmistama, ARM Cortex A15:een ja A7:aan perustuva arkkitehtuuri.

Vastaa
Agent_007
Agent_007

3

Samsungin luureissa ei todennäköisesti nähdä Intelin suorittimia, koska Samsung tekee pääsääntöisesti itse suorittimensa puhelimiinsa, ja x86-lisenssit ovat niin kalliita, ettei niitä kannata ostaa "vain" 20 miljoonaa puhelinta varten.

Muutenkin nuo x86-Android-luurit ovat todennäköisesti noita lähes 5 tuuman laitteita, koska tuo x86 syö sähköä huomattavasti enemmän kuin nuo ARM:it, joten akkujen täytyy olla suuria.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.