Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Gingerbread nousi lokakuussa yleisimmäksi Androidiksi

2
Teemu Laitila

Gingerbread nousi lokakuussa yleisimmäksi Androidiksi
Googlen päivitettyjen tilastojen mukaan Android 2.3.3 Gingerbread eri versioineen (2.3.7 asti) on noussut lokakuun aikana yleisimmäksi käytössä olevaksi Android-versioksi. Androidin eri versioiden suuresta määrästä kuitenkin kertoo se, että yleisimmän version tittelin saa haltuunsa 43,9 prosentin osuudella.

Valmistajien toivottoman hitaasta päivitystahdista kertoo puolestaan se, että Gingerbreadin yleisimmäksi versioksi nousemiseen on kulunut lähes vuoden päivät.

Gingerbreadin osuus koko laitekannasta verrattuna Android 2.2 Froyo -versioon ei kuitenkaan ole vielä huimaava. Yli 1,5 vuoden ikäinen Froyo löytyy vielä hieman yli 40 prosentista Android-laitteita. Joukkoon kuulunee lähinnä halvemman hintaluokan laitteita, joihin valmistaja ei aio julkaista enää päivityksiä. Esimerkiksi viime vuonna suursuosioon Suomessakin noussut ZTE Blade koristaa vanhojen Androidien tilastoja vielä pitkään.Lähes huolestuttavaa on kuitenkin se, että yli 10 prosenttia laitteista perustuu vielä lähes kahden vuoden ikäiseen Android 2.1 Eclair -versioon, jossa on jo aiemmin havaittu useita vakavia tietoturvaongelmia.

Androidin uusin versio 4.0 Ice Cream Sandwich ei vielä näy listoilla, sillä Samsungin Galaxy Nexus saapuu kauppoihin vasta myöhemmin syksyllä.Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (2)

ArttuH5N1
ArttuH5N1

1

No, tämä taitaakin olla Androidin pahin ongelma tällä hetkellä. ICS:n pitäisi parantaa tilannetta laitekannan kalliimmassa päässä (ja uudemmissa laitteissa).

Vastaa
_mane_
_mane_

2

Jep, päivitykset jatkossa joka luuriin väh. neljän vuoden ajan tai jää ainoaksi vaihtoehdoksi ostaa se googlen virallinen androidluuri, mistä puuttuu turhat valmistajien kikkareet ja päivityksetkin rullaavat sisään virallista kautta.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja