Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Microsoft muutti Windows Phonen laitteistovaatimuksia

3
Manu Pitkänen

Microsoft muutti Windows Phonen laitteistovaatimuksia
Microsoft on keventänyt Windows Phone -mobiilikäyttöjärjestelmän laitteistovaatimuksia. Uusittujen vaatimusten myötä puhelinvalmistajien ei tarvitse lisätä kameraa puhelimeen.

Muutokset tehtiin jo 23. syyskuuta, mutta median tietoon ne ovat kantautuneet vasta nyt. Microsoft ei vaadi Windows Phone -puhelimista enää etu- tai pääkameraa. Kevennysten taustoista ei tiedetä, mutta joidenkin väitteiden mukaan tarkoituksena olisi tuoda markkinoille erittäin edullisia Windows Phone -puhelimia tai laitteita, jotka eivät kuulu älypuhelimiin.

Sovelluskehittäjien kannalta tilanne on hieman ikävä. He eivät voi enää olla täysin varmoja siitä, että heidän kameraa hyödyntävät sovellukset toimivat kaikissa Windows Phone -laitteissa.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (3)

Anonyymi käyttäjä
Sillattiis (vahvistamaton)

1

Eiköhän "ongelman" voi korjata kaupan/serverin päässä. Jos Zunessa on kiinni laite josta kamera puuttuu niin tälläisiä applikaatioita ei näytetä kuluttajalle. Tosin softissa, joissa kameraosuus on vain yksi feature muiden joukossa niin voidaan joutua tarkistamaan onko kameraa laitteessa ja disabloimaan/piilottamaan kyseinen feature. Toistaiseksi aika mitätön ongelma. Ongelmat kasvavat huomattavasti kun liikkeellä on eri softaversioita, täysin eritasoisia rautoja ja valmistajien omia UI virityksiä. Jälkimmäinen ei tosin ole WP:ssä ongelma.

Vastaa
ep_
ep_

2

Eihän tuo niin negatiivinen asia softakehittäjän kannalta ole kuin uutisessa saadaan vaikuttamaan.

Uutisessa lähtökohtana on se että nuo kamerattomat WP laitteet valtaavat kamerallisten WP-laitteiden osuuksia (A). Eikös lähtökohtana pitäisi olla että sovellus löytää tiensä niihin kamerallisiin laitteisiin ja jos sovellus sen mahdollistaa niin myös kamerattomiin (B). Eli ettei kamerattomat vie kamerallisten osuuksia vaan ovat asia erikseen. Ei A-B vaan A+B.

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

3

No enpä kyllä pidä tuota sovelluskehittäjien harmia tässä kovin suurena kompastuskivenä. Kuvittelisin tuon "kamera on aivan ehdottoman pakko olla"-sovellusten määrän aika pieneksi.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.