Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

iPhone 4S:n akkuongelmat jatkuvat edelleen -- Apple jatkaa tutkintaa

14
Manu Pitkänen

iPhone 4S:n akkuongelmat jatkuvat edelleen -- Apple jatkaa tutkintaa
Monet Applen iPhone 4S -puhelimen ostaneet kertoivat viime kuussa yhtiön tukifoorumeilla puhelimen akun tyhjenevän epätavallisen nopeasti. Yhtiö aloitti ongelman paisuttua asian tutkimisen ja julkaisi hiljattain päivityksen, jonka piti korjata ongelmat.

Monien kohdalla iOS 5.0.1 -päivitys tepsi, mutta joillakin ongelmat jatkuvat entiseen malliin. All Things Digital raportoi jäljelle jääneistä ongelmista ja julkaisi sivuillaan Applen lähettämän kommentin. Apple lupaa tutkia ongelmaa lisää ja ratkaista loputkin viat.
Myynnillisesti iPhone 4S on menestynyt alustavien tietojen valossa varsin hyvin, vaikka monet pettyivätkin näkemäänsä puhelimen julkistuksen jälkeen. Ongelmia on kuitenkin ollut, muiden muassa kellertävästä näytöstä, huonosta akkukestosta ja kaikuvasta puhelinyhteydestä on valitettu.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (14)

Curvy2
Curvy2

1

Tossa tullaan ikuisuusongelmaan, että pienet akut ei jaksa antaa virtaa enempää kuin pystyvät.
Muodin vuoksi puhelimista tehdään niin ohkasia, eihän sinne mitään isoa akkua mahdu.
Pitäisi kehittää todella uusi akkusysteemi, jolla kaikki toiminta hoidettaisin.
Tosin tuossa uutuusmallin akuissakin taitaa olla ongelmia, mutta energiaa voi säästää myös kytkemällä turhia toimintoja pois. Esim. Gps ja huonot kentät vie älyttömästi virtaa.

Vastaa
johtaja59
johtaja59

2

Harvat käyttäjät tarvitsevat jatkuvasti GPS ja ajan päivitystä, joten ne voi kytkeä pois, mutta 3G yhteyttä ei voi pakottaa 2G yhteydeksi, jos välillä tarvitsisi akkua vähän pidempään.
Mielestäni pidempää akun kestoa tarvitseville pitäisi olla tarjolla tehoakku, joka ei sulje takuuta.

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

3

Kauhean paljon ongelmia raportoitu nyt tämän uuden mallin myötä. Tai ainakin niistä on tehty tavallista suurempi kohu. Ilmeisesti ovat kuitenkin korjanneet nolon antennimokan?

Vastaa
Anestic
Anestic

4

Mitähän nuo kellertävät näytöt on taas? 27 imacissa oli joskus samaa ongelmaa... Kun en muilta ole samaa paljon kuullut, ja paneelit varmaan tulee samasta läjästä kuin muillakin. Varsinkin 27 imacin vieläpä varsin kalliista läjästä...

Ongelmalistaan lisäisin vielä lasisen takakannen :D

Vastaa
mikko12323 (vahvistamaton)

5

Akku vuotaa tyhjiin, näyttö on keltainen, antenni ei toimi vaikka niitä on kaksi, kaiutin ei päästä ääntä, mikrofoni ei toimi, Siri ei ymmärrä puhetta... Hyi prkl.

Vastaa
mniskane
mniskane

6

@1 iPhonessa taitaa olla vielä markkinoiden suurin akku (melkein 2000mAh). Pienet akut on tietysti ongelma, mutta kyllä sen ratkaisun täytyy lähteä vähävirtaisista komponenteista, kunnon käyttöjärjestelmästä ja niiden huolellisesta yhteensovittamisesta. Niin tehokasta akkua noihin ei saada, etteikö hätäisellä suunnittelulla / toteutuksella lopputuloksesta saada huonoa. Tähän kun vielä lisää huonosti suunniteltuja applikaatioita niin laulu on valmis. Nykyaikainen älypuhelin on kokonaisuutena niin monimutkainen, että taitaa mennä vielä aikaa ennenkuin saadaan käyttökokemukselta loistavia laitteita. Oikeaan suuntaan ollaan jo selvästi menossa.

Vastaa
Curvy2
Curvy2

7

@6
Olen samaa mieltä. Kvartaalitaloudessa myydään keskeneräisiä tuotteita, jotka on valmistettu vielä Kiinassa.
Mullain on Huawein ja Nokian laitteet ja kyllä vanha kunnon Nokialainen on puhelin, tosin Huaweillä voi touhuta, vaikka mitä muuta, mutta sen puhelinominaisuudet ei ole hyvät verrattuna Nokiaan, joka hakee heikoistakin kentistä yhteyden.

Vastaa
WP Nokia jää 2.. (vahvistamaton)

8

Vanha kunnon Nokia 5110 tehoakulla!. =) Siinä jää prostituutio (Lumia) WP Nokiakin TOISEKSI!. =)
;)

Vastaa
-JHS-
-JHS-

9

@2 Kyllä nyt normaalista älypuhelimesta voi helposti laittaa 2g pakolliseksi ja säästää akkua. Sieltähän se löytyy asetuksista.

Vastaa
aj84
aj84

10

Jännä juttu kyllä, täällä 4S jo 3 vuorokautta latauksesta ja nyt 88% akkua jäljellä. On se, melkoinen virtarosvo (sarkasmia). Epäilen edelleen maanantaikappaleita tai sitten ihan yksinkertaisesti osalla käyttäjistä joka helekkarin nippeli päällä luurissa..?

Vastaa
Curvy2
Curvy2

11

Onkohan näissä akuissa sitten niin suuria laatuheittoja?
Vai onko laitteissa/ohjelmistoissa/käyttäjissä jonkinlainen ero.
Huawei ei vie käyttäessä niinkään virtaa, vaan ollessaan valmiustilassa. Taidan tehdä testin, tyhjentämällä kaiken, ja aloittaa puhtaalta pöydältä....??

Vastaa
iKikkeli (vahvistamaton)

12

Itsellä kestää iPhone 4S:n akku tasan 12 h. Jos tulee puhelu tai pari vielä soitettua tai vastattua, on akkukesto alle 10 tuntia. Mielestäni se on puhelimelle helvetin vähän.

Vastaa
Mika_TeeZet
Mika_TeeZet

13

Itselläni myös akku kuluu tosi nopeesti, mutta puhelin myös väittää, että on käytössä vaikka olisikin valmiudessa. Eilen väitti, että 11 tunnista 10 tuntia oli käyttöä. Nyt olen sulkenut kaikki mahdolliset mobiilidataa myöten ja silti väittää, että on käytössä...

Vastaa
Jamesina
Jamesina

14

Itse pitäisin vähäisimpänä haittana tuota akunkestoa (12h luokkaa), sillä tietokoneella tulee kuitenkin työskenneltyä paljon ja akun saa siinä samalla latailtua tarpeen vaatiessa. Huomattavasti isommaksi ongelmaksi koen sen, ettei ainakaan oma 4S:ni, joka on toinen laatuaan takuuvaihdon kautta, toimi puhelimena juuri lainkaan. Nettisurffailu ja keskusteluohjelmien käyttäminen toki toimii, tosin viiveellä, oli sitten käytössä joko Elisa Viihde langattomasti tai puhelimen oma langaton yhteys. Kuitenkin tekstiviestejä saattaa joutua joskus lähettämään sen neljä, viisikin kertaa, että onnistuu ja menee läpi. Myöskään kaikki viestit eivät tule perille. Puhelut taas useimmiten vähintään pätkivät, oma ääneni kuulema on epäselvää. Toisinaan puhelut eivät mene läpi suuntaan eikä toiseen. Harmittaa, etten ostanut iPadia ja puhelimeksi esimerkiksi Samsungia. Taitaa nämä viat olla enemmän tyyppiominaisuuksia kuin mitään, mille olisi oikeasti jotain tehtävissäkin. Vai voiko yhdelle käyttäjälle sattua useampikin maanantaikappale?

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja