Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Androidin ilmaisella virustutkalla ei välty viruksilta

15
Teemu Laitila

Androidin ilmaisella virustutkalla ei välty viruksilta
Android Marketissa tarjolla olevat ilmaiset virustutkat toimivat joko huonosti tai eivät lainkaan, uutisoi Digitoday saksalaisen AV-Testin vertailusta. Kokeessa testattiin seitsemän ilmaista Androidille tarkoitettua virusskanneria, joista vain yksi tunnisti edes osan pahantahtoisista ohjelmista.

Testiin kuului manuaalinen skannaus sekä kymmenen eri haittaohjelman tunnistaminen asennusyrityksen yhteydessä.
Digitodayn mukaan ainoastaan Zoner AntiVirus Free tunnisti edes osan ohjelmista. Skannerin haaviin tarttui 32 prosenttia haittaohjelmista manuaalisen skannauksen aikana ja sovellus esti saastuneiden pakettien asentamisen kahdeksassa tapauksessa kymmenestä.

Ilmaisia tutkia verrattiin F-Securen ja Kasperskyn maksullisiin sovelluksiin, jotka suoriutuivat testeistä huomattavasti paremmin. Silti osa viruksista pääsi niidenkin ohi.

Testi osoittaa, että ilmainen virustutka tuo lähinnä valheellisen turvallisuudentunteen, eikä niitä kannata puhelimessa ajaa. Ongelmilta välttyy parhaiten pysyttelemällä turvallisissa sovelluskaupoissa ja esimerkiksi syynäämällä tarkkaan sovellusten asennusvaiheessa vaatimien oikeuksien tarpeellisuutta.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (15)

perhana
perhana

2

"Ongelmilta välttyy parhaiten pysyttelemällä turvallisissa sovelluskaupoissa"

Eli siis pitäisi pysytellä poissa Android Marketista.

Vastaa
SGS 2 omist. (vahvistamaton)

3

Kehitysyhteistyöllä (Samsung,Google ja suurimmat tietoturvayritykset!) tämänkin saisi yhtä tietoturvalliseksi,mitä Applen oma Marketti on!.

Vastaa
Routalempi
Routalempi

6

@5
Mikään järjestelmä ei ole turvassa jos vartavasten asennetaan haittaohjelma, asiaa ei auta että sitä luullaan kunolliseksi. Unix / Linux alustoila taasen ei juurikaan itsestään leviäviä viruksia ole. Lisäksi Androidissa linuxista vain ydin..


Mitä itse uutiseen tulee, niin sääli että ohjelmavalikoima noinkin suppea:

Antivirus Free
BluePoint Antivirus Free
GuardX Antivirus
Kinetoo Malware Scan
LabMSF Antivirus beta
Privateer Lite
Zoner AntiVirus Free

Ja maksullisina

F-Secure Mobile Security
Kaspersky Mobile Security


Noista ilmaisista ei itselleni ole mikään tuttu perinteisenä tietoturvaohjelmana. Eikö Androidille kuitenkin löydy myös hieman nimekkäämpiäkin ilmaisia, kuten esim AVG? Hmm.. komento takaisin, tuo Antivirus Free siis olikin AVG:n softa..

https://market.android.com/details?id=c...nRpdmlydXMiXQ..

Vai miten ihmeessä tuo systeemi menee tuolla? On nimittäin tämäkin Antivirus Free nimikeellä:

https://market.android.com/details?id=c...nRpdmlydXMiXQ..

Viisaammat vastatkoot, itselläni kun ei Android laitettakaan ole.. Toisaalta kuvien mukaanhan tuon testin softa viittaisi jälkimmäiseen linkkiin, mutta onko kyseessä sama softa?

Vastaa
kepax
kepax

7

Tota AVG:n softaa, johon eka linkki viittaa, ei ollut tuossa testissä.
Toi testissä ollut antivirus free (toinen linkki) oli ainakin huonoin ja maksulliset oli parhaimpia.
Olis kiva tietää miten tuo AVG mobilation olis pärjännyt testissä, oliko jätetty eräiden tietoturvayhtiöiden vaatimuksesta pois, että saadaa selvempi ero ilmasten ja maksullisten välille.
Tota AVG:tä voisin testata jos lataisin jotain vähänkin epäilyttäviä softia.

Vastaa
ep_
ep_

8

Lookoutia ei ollut mukana. Olisi kiinnostanut tietää sen taso. Jos nimittäin on sellaista saissea kuin nuo muut ilmaset, niin sama olisi sillon poistaa.

Vastaa
Puppek
Puppek

9

@0 "esimerkiksi syynäämällä tarkkaan sovellusten asennusvaiheessa vaatimien oikeuksien tarpeellisuutta."

Eipä tule enää juuri mitään softaa asennettua kun ainakin marketissa joka ainut softa soundboardista lähtien vaatii puhelimen täyden hallinnan.

Vastaa
Alatuumunkeittioon (vahvistamaton)

12

Yrityskäyttöön ei Androidista taida olla. Jättämällä tietoturva käyttäjän kontolle on sama kuin sitä ei olisi lainkaan.

Kuten @9 ilmaisikin niin useimmat softat vaativat erinäköisiä oikeuksia. Tajuaako peruskäyttäjä mitä se tarkoittaa? Lisäksi monen ohjelman pitääkin päästä tiettyihin resursseihin käsiksi toimiakseen oikein. Samalla se voi myös tehdä pahojaan. Aika typerä haittaohjelmatehtailija pitää olla, jos ei upota ilkeää koodiaan validin näköiseen ohjelmaan.

Juuri hiljattain oli tapaus missä ihan validi ohjelmisto lähetti käyttäjän dataa firman servereille. Lataajia oli miljoonia, joten pelkästään suosittujen ohjelmien latauskaan ei anna suojaa.

Lähinnä ajan takaa sitä, että varsinkin useat "asiantuntijat" tällä foorumilla kuvittelevat virheellisesti olevansa suojassa viruksilta.

Vastaa
Pihlis12
Pihlis12

13

@12 eiköhän tuo ongelma ole jokaisen luurin kohdalla sama siinä vaiheessa kun siihen voidaan asentaa kolmannen osapuolen sovelluksia.

Vastaa
perhana
perhana

14

@13
onhan se ongelma sama jokaisen android-luurin kohdalla, mutta niissä järjestelmissä jossa kolmannen osapuolen ohjelmat tarkastetaan ennen sovelluskauppaan pääsemistä ongelma ei ehkä ole aivan yhtä paha.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja