Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Samsung ei haastakaan Applea kotimaassaan

5
Teemu Laitila

Samsung ei haastakaan Applea kotimaassaan
Samsung on perunut aikeensa haastaa Apple oikeuteen uusimman iPhone 4S -puhelimen verkkotekniikoihin littyvien patenttien vuoksi Etelä-Koreassa. Samsungin kotimaa Etelä-Korea on vain yksi jättiläisyhtiöiden pitkän patenttitaistelun näyttämöistä ja Samsungin mukaan voimavarat keskitetään muissa maissa käytäviin oikeusjuttuihin.

Applen iPhone 4S tuli myyntiin Koreassa viime perjantaina, mutta Samsung ei aiemmista kommenteistaan huolimatta jättänyt oikeudelle hakemusta alustavan myyntikiellon saamiseksi. Samsung on kuitenkin jättänyt vastaavat hakemukset esimerkiksi Ranskassa, Italiassa, Australiassa sekä Japanissa.

Haasteesta pidättymisen taustalla oli ilmeisesti lähinnä halu välttää negatiivista julkisuutta.

"Tulimme siihen tulokseen, että ryhdymme oikeustoimiin Applea vastaan ainoastaan kansainvälisillä markkinoilla, mutta kotimarkkinoillamme emme pyri kasvattamaan markkinaosuuttamme oikeustoimien kautta", kertoo korealainen Chosun-lehti Samsungin johtohenkilön sanoneen.


Samsungin muissa maissa jättämät patenttihakemukset liittyvät Applen käyttämiin verkkotekniikoihin. Yhtiön aiemman kommentin mukaan ainut keino välttyä patenttiloukkaukselta on jättää 3G-yhteydet kokonaan toteuttamatta.

Kuten yhtiön omatkin kommentit osoittavat, Samsungin patentoimien tekniikoiden käyttäminen on välttämätöntä alan yhdessä sopimien standardien noudattamiseksi. Samaan tulokseen tuli myös hollantilainen oikeusistuin, joka määräsi niin kutsutun FRAND-pykälän nojalla Samsungin lisensoimaan haasteessa mainitut tekniikat Applelle kohtuullisin ja tasapuolisin ehdoin.

Jos muissakin maissa tuomarit vetoavat FRAND-pykälään, Samsungin perusteet oikeusjuttuihin saattavat olla heikoissa kantimissa.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (5)

SamiM2
SamiM2

2

@1 Tähän mennessä tappiolla on ollut Samsung eikä Apple. Tällä ei kuitenkaan ole kovin suurta merkitystä, sillä patenttioikeudenkäynnit ovat lähinnä teatteria. Todennäköisesti nämäkin oikeudenkäynnit sovitaan oikeussalien ulkopuolella kohtuullisin korvauksin ja samalla sovitaan ristiinlisenssoinnista.

Jostain kumman syystä ihmisillä näyttää olevan yhä haussa alan perussäännöt, vaikka näitä oikeudenkäyntejä on käyty vuosia. Alan standardit kattavat essentiaalipatentit ovat sopimusten mukaan lisensoitava kohtuullisin ja tasapuolisin ehdon. Tämä koskee yhtä lailla Applea kuin Samsungia. Apple ei ole mitään velkaa kenellekään, vaan sillä on täysi oikeus samoihin ehtoihin ja hintoihin kuin muilla kilpailijoilla. Samaan tulokseen ovat päätyneet myös tuomioistuimet kuten artikkelista käy ilmi.

Muutenkin ihmettelen miten jotkut kommentoijat toivovat aina tietyn osapuolen häviävän, vaikka heillä ei olisi mitään käsitystä siitä mitä kiista edes koskee. Itse haluan nähdä markkinoilla kilpailua enkä siis todellakaan toivo minkään yrityksen kuolevan markkinoilta vain jotta muut voivat nostaa hintoja.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja