Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Videolla: Androidin uusi Face Unlock -lukitus murtuu hävyttömän helposti

20
Teemu Laitila

Videolla: Androidin uusi Face Unlock -lukitus murtuu hävyttömän helposti
Uuden Android 4.0 -version mukana saapuva kasvontunnistukseen perustuva lukitusmenetelmä aukenee pelkästään luvallisen käyttäjän kuvaa vilauttamalla. Face Unlock -toiminto on ollut spekulaatioiden kohteena heti julkistamisestaan lähtien, mutta Googlen mukaan tunnistusta ei voisi huijata kuvien avulla.

SoyaCincau.com-sivuston bloggaaajat kuitenkin osoittivat tyylikkäällä tavalla, että kasvotunnistuksessa on vielä parantamisen varaa, vaikkakin tarkkuus tuntuisi olevan kohdillaan.

Galaxy Nexuksen kasvolukitusta huijattiin ottamalla kuva käyttäjästä Samsungin omalla Note-laitteella. Noten ruudulla olevaa kuvaa vilautettiin Nexukselle, joka aukeni saman tien. Videolle lisätyissä kommenteissa painotetaan, että lukitsemiseen käytettyä alkuperäistä kuvaa ei otettu toisen laitteen ruudulta, vaan käyttäjän naamasta ilman apuvälineitä.Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (20)

ep_
ep_

3

Entä sitten kun laite ei tunnistakkaan naamaa. Tai jos ottaa osumaa naamaan (ulkonäkö muuttuu) ja puhelin ei enää avaudu. Ja tuo helppo avautuminen kuvan avulla. Kaikenkaikkiaan aika turha juttu. Ite en laittaisi vaikka saisinkin.

Vastaa
amtiainen
amtiainen

4

Voin vain kuvitella millaista palautetta ja ivailua tuokin ominaisuus olisi saanut aikaan, jos olisi Applen tekele. Nyt kun tuo ominaisuus on Androidissa, niin kaikki on yllättävän neutraaleja.

Ihmisen ulkonäkö voi muuttua kovasti jo hiustyylin, valoisuuden, meikin johdosta jne. Naurettavinta tuossa on kuitenkin että lukituksen voi ohittaa valokuvalla.

Jos brändiä halutaan vahvistaa, niin siihen ei kuulu tuollainen kokeellinen ja hieman epäonnistunut ominaisuus.

Vastaa
Tnoi
Tnoi

5

@4

No eihän tuosta ole kukaan vielä mitään positiivista sanonut edes? :D

No turha tuo on jokatapauksessa. Olisin dissannut vielä enemmän jos Apple sen olisi julkaissut, mutta se nyt yleensäkkin johtuu siitä että jokainen turhakin ominaisuus heidän puheissaan hypetetään "maailmaa mullistavaksi" jne.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Hemanus (vahvistamaton)

6

amtiainen. Samaa mieltä, ei yhtään kommenttia vielä Android päivityksestä joka on mennyt todella pahasti pieleen... Mut Applen iOs5 päivityksen piloille menemisestä on Apple haterit kyllä pitänyt huolen että on päästy irvailemaan!!! Kertoisiko tuo jotain jostain!!!???

Vastaa
endo12345
endo12345

8

Sen saa tarvittaessa / naamatunnistuksen pettäessä auki myös normi pin-koodilla tai salasanalla, millä se nyt onkaan lukittu.

Vastaa
tonkie
tonkie

9

@6 Se Apple hypetys on vaan niin rasittavaa, että siitä otetaan kaikki irti mikä lähtee jos sellainen tilaisuus tulee. Itse ainakin olen ottanut. Ps. Omistan iPhonen myös, koska halvalla sai.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
pate212 (vahvistamaton)

10

Paremmin olisi tosiaan saanut tuon toteuttaa, mutta minusta ihan turha ominaisuus kuitenkin. Tuo on silti pieni ja merkityksetön vika verrattuna applen tuotteiden vikoihin.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

13

12@
> Paremmin olisi tosiaan saanut tuon toteuttaa, mutta minusta ihan
> turha ominaisuus kuitenkin. Tuo on silti pieni ja merkityksetön
> vika verrattuna applen tuotteiden vikoihin.

Mihinkä Applen vikaan viittaat ?

Kasvontunnistuksen osalta tärkeää on että käyttäjä tietää sen riskit, eli ettei sitä yksinomaan käytetä kriittisen tiedon suojaamiseen, se ei siitä tuollaisena silti tee turhaa ja käyttökelvotonta, vaan varsin näppärän lukitusmenetelmän jolla rajoittaa satunnaisen sivullisen näpräilyä.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

14

@5
Totta tuon ominaisuuden suhteen oltiin sopivasti jalat maassa. Julkistuksessa Matias Duarte sanoi vaatimattomasti:

"Olemme keksineet aivan uuden tavan puhelimen turvaamiseksi[...] Luulen että tämä tulee täysin muuttamaan suhteemme puhelimiin"

Ehkä Apple olisi hehkuttanut isommilla sanoilla ja ehkä heidän demonsa olisi toiminut, mutta aika paljon on katsojan silmässä ja kuulijan korvassa. :)

Vastaa
SpeechMan
SpeechMan

15

@12 Luulisi Samsung käyttäjien jo tottuneen noihin päivityksiin. Jo SGS ykkösen aikaan oli tilanne jossa puhelin meni sekaisin päivityksestä.

Toisaalta iPhonen päivitys sai puhelimen haukkaamaan akun tyhjäksi hetkessä, joten ei paljoa pisteitä sinnekkään.

Ja sitten vielä aiheeseen, meikäläinen laskee ton jo huippuluokan mokaksi. Johtuuko sitten siitä, että kukaan ei kokeillut tuota kuvan kanssa tai siitä että julkaistiin riskillä ettei kukaan huomaa, mutta tyhmää touhua jokatapauksessa.

Lisäksi myös kiinnostaisi tietää miten hyvin tuo tunnistaa esim. hiusten leikkuun/värjäyksen jälkeen.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Sillattiis (vahvistamaton)

17

@15

Eihän tuo nyt mikään head unlock ole vaan face unlock. Naama ei ihan kauheasti ainakaan aikuisiällä enää muutu. Silmien ja suun paikat, miittasuhteet ja etäisyys varmaan yksi tärkeimmistä mitä tuossa käytetään. Eiköhän myös nenän paikka ja muoto yms.

Kohta joku itkee kun identtiset veljekset/siskokset pystyvät aukomaan toistensa puhelimia.

Pelkällä kameralla ei taideta koskaan pystyä tekemään edes suht aukotonta tunnistusta. Se ei kuitenkaan periaatteessa juurikaan haittaa tälläisessä kuluttajatuotteessa. Jos joku laitteen pöllii niin tuskin sillä on käyttäjän kuvaa olemassa. Tai jos sen joku löytää niin sama juttu kun ei edes tiedä millaista naamaa puhelimelle pitäisi näyttää. Jos säilyttää puhelimellaan esim vaimon silmille sopimatonta materiaalia niin silloin joku muu lukituskeino on varmasti tarpeen.

Vastaa
tonttila
tonttila

18

Ja kun pitkä parta lähtee niin kinni on ja pysyy, ellei jollain ole kuvaa susta.

En vain jaksa uskoa että kukaan oikeasti käyttäisi tuollaista ensisijaisena suojauksena, ehkä näppäinlukkoa varten voi olla kiva lelu mut muuten turhan scifiä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

19

19@
> Ja kun pitkä parta lähtee niin kinni on ja pysyy, ellei jollain ole
> kuvaa susta.

Lähde ? vai miten parta estää vaihtoehtoisen avaamisen ?

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja