Microsoft: Ballmer ei luvannut Windows 8:a puhelimiin

1
Teemu Laitila

Microsoft: Ballmer ei luvannut Windows 8:a puhelimiin
Microsoftilta kerrotaan, että Steve Ballmer ei vahvistanut yhtiön kehittävän Windows 8 -käyttöjärjestelmää älypuhelimia varten. Microsoftin toimitusjohtajan sijoittajatapaamisessa antama lausunto sai aikaan spekulaatioiden myrskyn, joka käytännössä liittyi pisteen paikkaan lauseessa.

Ballmerin mukaan Microsoftilla on suuret suunnitelmat Windowsin suhteen ja Windows on tarkoitus tuoda muun muassa puhelimiin. Ballmer jatkoi, että Windows 8 -järjestelmän myötä tullaan näkemään uusia kokoluokkia, joiden käyttöjärjestelmänä on Windows.

We've got broad Windows initiatives, driving Windows down to the phone. With Windows 8 you'll see incredible new form factors powered by Windows.



Esimerkiksi Business Insider tulkitsi Ballmerin suullista kommenttia siten, että Windows 8 on tulossa puhelimiin. Microsoftilta kuitenkin kerrotaan, että kyseessä on kaksi eri virkettä eli niiden välissä on piste, mikä muuttaa kommentin merkitystä.




Microsoftin aiempien kommenttien mukaan Windows-laitteiden ja Windows Phone -laitteiden välinen ero on kokoluokassa ja puhelinominaisuuksissa. Yli seitsemän tuuman kokoiset laitteet ilman puhelinominaisuuksia ovat Windows-laitteita, kun taas alle seitsemän tuuman laitteet, joilla voidaan soittaa, luokitellaan älypuhelimiksi ja niissä käytetään Windows Phone -järjestelmää.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Honor Magic Vs – hinta laskenut -38%

Honor Magic Vs
990 € Power
1599 € DNA

Alin hinta viikko sitten: 1599 €

Xiaomi 12T – hinta laskenut -37%

Xiaomi 12T
406 € CDON
438 € Proshop
550 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 648 €

TCL 40R – hinta laskenut -36%

TCL 40R
179 € Power

Alin hinta viikko sitten: 279 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Kommentit (1)

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.