Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Amazonin huhutaan puuhaavan omaa puhelinta

1
Teemu Laitila

Amazonin huhutaan puuhaavan omaa puhelinta
Nettikauppajätti Amazonin kerrotaan suunnittelevan oman älypuhelimen julkaisua. Älypuhelinta voidaan pitää luonnollisena jatkeena yhtiön syyskuun lopussa julkaisemalle Kindle Fire -tabletille. Laitteen odotetaan saapuvan markkinoille ensi vuoden loppupuolella.

Amazonin puhelinsuunnitelmista kertoo Business Insider -sivuston mukaan Citigroupin analyytikko Mark Mahaney. Mahaneyn mukaan puhelimen valmistuksesta ja laitteistosta vastaisi kiinalainen Foxconn, joka on maailman suurin elektroniikan alihankkija ja valmistaa muun muassa Applen iPhone-puhelimia sekä useita Nokian malleja.

Kindle-tabletin tapaan Amazon aikoo hinnoitella puhelimen keskivertoa halvemmaksi. Amazonin on kerrottu myyvän 199 dollarin hintaista Kindle Firea jopa tappiolla. Laite on kuitenkin sidottu tiukasti Amazonin kattaviin sisältöpalveluihin, joista yhtiö toivoo saavansa laitemyynnistä menetetyt tulot moninkertaisena takaisin.


Tietojen mukaan puhelin sisältäisi myös vielä kohtalaisen harvinaisen NFC-sirun, jonka avulla käyttäjät voisivat hyödyntää Amazonin nykyisiä maksupalveluita NFC-maksupäätteiden yleistyessä.

Amazonin strategia poikkeaa merkittävästi muista laitevalmistajista, jotka pyrkivät rakentamaan sisältöpalveluita jo julkaistuille laitteilleen. Toisaalta, jos Amazon myy laitteita tappiolla ja käyttää niitä lähinnä sisältöpalveluidensa menekin edistämiseen, voidaanko yhtiötä edes pitää varsinaisena laitevalmistajana?

Silti Kindle Firen saamasta huomiosta päätellen strategia toimii. Tekniikkaa seuraavien silmissä korkeintaan keskinkertaisilla ominaisuuksilla varustettu laite ei välttämättä ole erityisen haluttava, mutta tablet-laitetta tai älypuhelinta lähinnä viihdekäyttöä varten hankkivan kannalta halpa Kindle Fire on houkutteleva valinta.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (1)

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja