Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

iPhone 4S:n omistajilla ongelmia SIM-korttien kanssa

41
Manu Pitkänen

iPhone 4S:n omistajilla ongelmia SIM-korttien kanssa
Applen uudesta iPhone 4S -puhelimesta on löydetty jälleen uusi ongelma. Tukifoorumille lähetettyjen viestien perusteella älypuhelin ei syystä tai toisesta osaa enää tunnistaa SIM-kortteja.

Ongelmaa käsittelevä viestiketju on kerännyt 249 vastausta. Ketjun aloittajan mukaan hän havaitsi puhelimen lämpenevän normaalia enemmän, minkä seurauksena iPhone 4S ei enää tunnistanut SIM-korttia. Hän testasi myöhemmin SIM-kortin toimivuuden toisella puhelimella, jonka mukaan kortti toimii kuten pitääkin. Sen jälkeen hän kokeili toista SIM-korttia iPhone 4S:ssä, mutta puhelin ei suostunut tunnistamaan sitä.

Puhelimen uudelleenkäynnistäminen riittävän monta kertaa saattaa auttaa väliaikaisesti. Ongelma ei näyttäisi olevan operaattoririippuvainen.

Aiemmin iPhone 4S:n on kerrottu kärsivän kellertävästä näytöstä, huonosta akkukestosta ja kaikuvista puhelinyhteyksistä.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (41)

Anonyymi käyttäjä
Vikoja vian perään (vahvistamaton)

1

Mitä mieltä nyt AppleFan-boys asiasta ovat. iPhone-ongelmat taitavat ottaa faneista niskalenkin

Vastaa
JuhaW
JuhaW

2

On kyllä uskomattomia ongelmia, vaikka kyseessä miltei identtinen laite edelliseen. Itsellä ei noista mainituista kyllä ole, kuin tota akkuongelmaa, eikä sekään ole mikään kriittinen. Päivän kestää akku helposti ja luuri lataukseen joka yö joka tapauksessa, eli ei muutosta.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
sandandan (vahvistamaton)

7

2: Vai identtinen laite.. Kannattais tutustua paremmin mistä puhuu.
Mutta selkeesti on apple nyt oikonut jossain testauksessa ja pahasti. Liian kiireellä työntävät tavaraa ulos. Ja uskon että kaikki 4s-raudat menee vaihtoon näitten ongelmien takia ja vanhat suoraan silppuriin. Kestäväkehitys yms.

Vastaa
JuhaW
JuhaW

8

7: Tiedän kyllä mistä puhun. Omistan toki molemmat laitteet(4:n ja 4S:n). Toki sisukalut on uudistettu, mutta monen osalta samanlainen laite, joten olisi kyllä pitänyt mennä tämän valmistus, kuin vettä vaan. Taidettu olla ehkä liian itsevarmoja ja jätetty laitteen testaus vähäisemmälle.

Vastaa
JuhaW
JuhaW

9

Testaus varmasti jäi kyllä tämän ässän osalta oikeasti vähäisemmälle, koska oli kiire saada edes jokin laite julkistettua, kun 5:nen piti kuopata viime hetkellä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Mmikkis (vahvistamaton)

10

Jos pitäisi tehdä päätös näiden kaikkien ongelmien pohjalta niin tuskin ostaisi iPhonea. Korjatkaa jos olen väärässä, mutta eikö iPhoneen liittyen aina ole ollut näitä ongelmia?

Muistan kun ostin oman 3GS:n yli parivuotta ni silloinkin sanottiin, että älä ny sitä osta, että se on täynnä ongelmia ja piti olla kaikenlaista häikkää ja yleensäkin koko luuri ihan roskaa :)

Noh luuri on edelleen käytössä ja suurin ongelma mihin olen törmännyt on silloin tällöin kaatuileva selain tai muu ohjelma (yleensä 3rd ohjelmmat)

Samoin neloseen liittyen oli kaikenlaisia uutisia, mutta kuinka ne iPhonet vaan voittaa viidellä tähdellä tyytyväiskyselyn jatkuvasti, tuskin niitä millään ongelmaluurilla voitetaan ja varsinkin noin selvästi.

Se on selvä jos myydään yhtä tiettyä luuria ja varsinkin kun sitä myydään monia monia miljoonia niin vikoja tulee ja näinollen ongelmat näyttää paljon suuremmalta ja yleensäkin se, että iPhonen ongelmista uutisoidaan, kumma kun muiden ei juurikaan?

Ikäviä kyllä kaikki tällaiset viat, kumma että en ole ikinä kärsinyt minkään merkkisen luurin kanssa mitään sen suurempia ongelmia eikä koskaan ole yksikään luuri ollut edes huollossa, tainnu käydä aina aika hyvä tuuri luurien kanssa :) Täytyy toivoa, että jatkossakin sama jatkuu.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

14

@9
Eiköhän se 4S ole ollut suunnitelmissa jo pitkään, aivan kuten 3G:n jälkeen tuli 3GS. Pari hassua huhua ja yksi Tomi T. Ahonen ovat tainneet väittää muuta, mutta ainakin viimeksimainitun voi jättää täysin omaan arvoonsa ennen lääkityksen vaihtoa. :)

@10
Esimerkiksi Samsung valmistaa suunnilleen samanverran älypuhelimia kuin Apple. Samsungilla on kuitenkin noin kymmenkertainen määrä tuotteita. Yksittäisen mallin viat eivät siis kosketa läheskään yhtä montaa ihmistä, joten huomioarvo on paljon pienempi.

Tuonkin lisäksi Apple on jostain syystä paljon mediaseksikkäämpi, sen pienistäkin vioista kannattaa kirjoittaa, koska ihmisiä tuntuu kiinnostavan ja klikkejä sataa.

@uutinen
Selailin vähän noita ketjuja. Parisataa kommenttia, joista kaikki tietenkään eivät raportteja ongelmasta, reilussa kuukaudessa ei ole kauhean paljon. Ongelmat tuntuivat painottuneen AT&T:hen. Osaan ongelmia liittyi itse leikattu SIM. Monen ongelmat ratkesivat kortin vaihdolla. Muutama puhelinkin raportoitiin vaihdetun.

Korteissa on siis ollut vikaa keskimääräistä enemmän. Vikaa voi lisäksi olla myös SIM-trayssa, mutta ei tuo nyt mitenkään kauhean laajalta tai vakavalta vaikuta.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Mmikkis (vahvistamaton)

15

Ihan ajankuluksi tuli luettua tuota applen sivuilla löytyvää keskustelua, seitsemänteen sivuun luin ja alko vaikuttamaan, että nämä jotka hakivat uuden simmin ei kärsineet tästä enää.

Sitten kun tuolla on tänkaltaisia kommentteja "New sim card arrived this morning and I have taken care to cut it down correctly and the handset is working fine now!"

Mitä tohon nyt pitäisi sanoa, ku tyypit leikkelee esim itse korttejaan? ja sitten se kas kummaa ehkä ei toimikkaan niinkun pitää...

Tässä esim sivun alalaidassa on esimerkki miten sim ilmeisesti leikataan oikein
https://discussions.apple.com/thread/3390945?start=30&tstart=0

Niin ja sitten tuolla oli kommentti missä operaattorimyyjä oli sanonut, että sulla on tämmönen vanha sim kortti ja oli saanu tilalle erivärisen. Onko noissakin sitten nyt jo jotain eroja.

Hyvä kyllä tuollainen tukisivu jos on ongelmia ni yleensä löytää nopeasti myös apua. Internet on kyl siitä loisto paikka, että yleensä jos kohtaat jonkun ongelman niin löydät siihen myös yleensä ratkaisun kun aina on joku toinenkin jolla on sama ongelma.

Vastaa
jos
jos

17

Ihan turha lisävaruste koko SIM-kortti. Tuossa puhelimessahan on kaikki jo valmiina kun se lähtee Applelta. Ei kannata mennä itse lisäämään sinne mitään, jota ei saa Applen omasta kaupasta.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

18

@16

Jos se on leikattu oikein, ei mitään. Jos väärin, paljonkin.

Eli satunaninen ihminen leikkaa sen tylsillä saksilla todennäköisemmin väärin, kuin kone Kiinassa. Koneen jälkeen vielä on jokunen laaduntarkkailu-tsekkaus, toisin kuin kotona.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Jesse Kristian (vahvistamaton)

20

@19

Koska median tietotekniikkatoimittajat rakastavat Applen fanipoikien katkeria internet-kyyneliä. Salaliittohan tässä on kyseessä tietysti.

PS. Mielenkiintoista nähdä, miten Applen brändi nostetaan uuteen nousuun ilman Messias Jobsia.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Hemanus (vahvistamaton)

22

Onpas ala-arvoista otsikointia ja kommentointia, onko ihmiset tosiaan niin tyhmiä että tuollainen yleistäminen menee läpi!!?? Ei kyllä näe uutista että Nokialaiset kärsii vakavista ongelmista jos jollain on puhelin hajonnut, ymmärrättekö??? Eikös se olisi ihmeellistä ellei miljoonista valmistetuista laitteista yhdessäkään olisi mitään vikaa?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Jesse Kristian (vahvistamaton)

23

@ 22

A) Journalismin tehtävä on tuoda esille faktoja. Näin on tehty tässäkin uutisessa. Vikoja on ollut, joten niistä uutisoidaan. Otsikointi ei siis ole ala-arvoista. Applen vioista toki uutisoidaan enemmän kuin esimerkiksi N9:n vioista, mutta tämä johtuu myös iPhonen mediakiinnostavuudesta. Iso brändi = iso huomioarvo. 4S:ssä on myös käsittääkseni ollut enemmän vikoja kuin iPhoneissa yleensä.

B) Kyseessä ei ole myöskään yleistys, koska artikkelissa mainitaan melko tarkasti ongelmien laajuus. Otsikossakin sanotaan että ongelmia on "4S omistajilla", mikä tarkoittaa että osalla omistajista on ongelmia. Jos otsikossa lukisi "kaikilla 4S:n omistajilla on ongelmia", olisi kyseessä yleistys.

Vastaa
djtob
djtob

24

Minusta täällä on ilmoitettu paljon enemmän Apple-hehkutuksia niin kuin muissa sivustoissakin. Nyt kyllä suunta menee Applella alaspäin, kun ei enää hehkuteta liikoja. "Mikä menee ylös, tulee myös alas" -totuus pätee tässäkin.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

27

@21

Voisitko vielä kertoa sen syyn kulutukseen? Saksani ei riitä tuon lukemiseen eikä hermot heikon automaattikäännöksen tulkitsemiseen?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Mmikkis (vahvistamaton)

28

Pistetään tänne oikeen kunnon oftopiccina kuitenkin varmaan kiinnostaa iOS käyttäjiä.

Maikkarin televisio-ohjelmat iPhonelle ja iPadille

http://macmaa.com/2011/11/18/maikkarin-...le-ja-ipadille/

Vihdoin katsomokin toi nettitv:nsä iOS laitteille, yllättävää että olivat viimeisiä tässä asiassa.

Ohjelma on toteutettu html5 tekniikalla, kun katsomo sivustosta lisää pikakuvakkeen kotinäytölle niin ohjelmasta poistuu normaali selain navigaatio ja katsomo tuntuu natiiviohjelmalta, ihan mielenkiintoinen ratkaisu.

Tässä html5 on kyllä hieno, esim jos löytäisi jonkun hienon html5 pelin netistä niin sen voi heittää kotinäytölle omana pelinä (tai ohjelman), ei tarvi mennä sivustolle ja avata sieltä peliä vaan siitä pikakuvakkeesta aukeaa suoraan se peli tai ohjelma.

Vastaa
tupu08
tupu08

29

Minulla on täsmälleen sama ongelma iPhone 4s kanssa. Kuumenee liikaa. Verkko putoaa yllättäen monta kertaa päivässä. Laite jätti minut pahaan pulaan kun olisin todella tarvinnut puhelinta - ei verkkoa! Kaiken lisäksi operaattori Sonera ei hyväksy palautusta! On kuulemma käytetty laite (1 viikon. .). Onkohan tämä oikein jos laite on viallinen ?

Vastaa
Tnoi
Tnoi

30

@29

Et voi välttämättä palauttaa sitä, mutta kyllä tuommoset kuuluvat ehdottomasti takuun piirin. Joten sinulla on oikeus saada puhelimellesi huolto tai uusi luuri tilalle.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Hemanuss (vahvistamaton)

32

Jesse Krisitian. olen kyllä kanssasi eri mieltä, kun seuraat lehdistön otsikointia niin ne on järjestään Apple vastaisia. Tuokin otsikko olisi voinut olla että Pienellä osalla iPhone 4s omistajilla on ollut ongelmia sim kortin kanssa, jos keskustelufoorumille on tullut 249kpl VASTAUKSIA niin eikö silloin ole kyse todella pienestä määrästä kun kuitenkin kyseistä laitetta on valmistettu miljoonia kappaleita!!!??? naurettavaa on se miten tälläisia luettuaan AppleHaterit sitten kertoo eri foorumeissa miten kaikki ko laitteet on aivan paskoja, voi niitä ressukoita, en tiedä mikä ajaa ihmisen puhumaan tuollaista paskaa???

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
sandandan (vahvistamaton)

33

@32: Joo mutta ketjulla lukijoita päälle 36000 kpl. Aika monet ei välttämättä käy kirjoittamassa tuonne että hänellä sama ongelma, vaan seuraavat vain että onko ongelmaan ratkaisua. Mielestäni tämä on selkeä indikaatio siitä että vikaa on joko softassa tai raudassa. Rautavikaan viittaisi se että ylikuumetessaan tuo ongelma ilmaantuu. Toivottavasti keksivät jonkun softa "korjauksen" tähän.

Vastaa
Phiideer
Phiideer

34

@10 ja @23
Asiaa. Laatukommenttia.

@17
Mietis nyt vielä, mitä iloa SIM-kortista voi olla...

@32
Lisätään nyt #33 ajatuksiin vielä se, että tuolla foorumilla ei käy kaikki niistä miljoonista iPhone 4S -käyttäjistä.
Numeroista puhuminen on näissä hyvinkin implikatiivista, koska ei kukaan valmistaja halua ilmoittaa todellisia numeroita...paitsi, jos kyse on hyvin pienistä määristä.

Vastaa
aj84
aj84

35

Eipä ole täällä kaiuttimet kaikuneet, näyttö kellertänyt tai sim kortin kanssa ollut ongelmia ? Yhä enemmän nämä harvojen käyttäjien kokemat viat vahvistavat käsitystäni "maanantai kappaleista", koska nämä eivät todellakaan koske kaikkia. Miljoonista puhelimista esimerkiksi 30000kpl maanantaikappaleita käy vielä järkeen, koska puhelin kiirehdittiin markkinoille ja komponenttien valmistajat vaihtuivat tiuhaan = valmistajat eivät osaa hommiaan. Myös kuuluisa akun kesto (jota myös viaksi väitetään) EI koske kaikkia, koska kaikki eivät ole niin idiootteja että käyttävät puhelinta joka helevatun nuppi kaakossa. Eli Suomeksi esim. sijaintipalveluja jne.

Viimeisin lataus omalla 4S luurilla kesti kutakuinkin 4 vuorokautta, ja sisälsi lähinnä puhetta, txt, musiikin kuuntelua ja netin selailua. Ei siis pelaamista tai videotoistoa. Missä vika ?

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

36

Paha sanoa missä Apple kusi tämän uuden laitteen kanssa, kun on niin vikojen kyllästämä, mutta pahasti kusivat joka tapauksessa. iPhonelle kun tuo "it just works" on melkoisen oleellinen juttu.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Mmikkis (vahvistamaton)

37

@36 Ei missään, etkö jo ymmärrä mitä täälläkin on moneen kertaan sanottu? Kun valmistajalla on tasan yksi luuri niin silloin ne viat on kaikki siinä SAMASSA luurissa, ne viat ei jakaudu esim htc:n tavoin monelle eri luurille, koska vikoja on aina, se on selvä kun kyse on elektroniikasta. Kuinkahan monta vikaa löytyisi esim sgs2 luurista kun googlettaisi hetken aikaa?

Ja myös mikä on tullut selväksi, että iPhonen pienimmistäkin ongelmista tehdään uutinen, se nyt vaan kerää klikkejä tosi hyvin jos uutisoidaan Applesta.

Maanantaikappaleita on kaikilla valmistajilla, kun luuria myydään 6 miljoonaa? (meniköhän alakanttiin) niin tottakai siellä on niitä rikkinäisiä yksilöitä joukossa. En kyllä huomaa, että uuden iPhonen yhteydessä olisi mitenkään erikoisen paljon ongelmia. Mitä myös lukee käyttökokemuksia foorumeilta niin aika vähän siellä on mitään pahaa sanottavaa tai jos on niin liittyy johonkin softa asioihin ei mihinkään rautaongelmiin, eniten puhetta on akkuongelmasta.

ja kyllä se iPhone edelleen on "it just works" ostappa sinäkin joskus kyseinen luuri niin huomaat, että ei kannata ihan kaikkea uskoa mitä netissä lukee ja niiden perusteella tehdä päätöstä tuotteesta :)

Miksi esim en koskaan nähnyt suomalaisilla mobiilisivustoilla uutista nokian purple tint ongelmasta? siitä vaan lukemaan http://tinyurl.com/7mlavv6

Ainii ku se on nokia, eihän se ketään kiinnosta eikä sellasella uutisella ole mitään arvoa. Nokia yritti jopa poistaa tätä ongelman näkyvyyttä vaihtamalla kellonäytönsäästähän värejä mistä sitä ei huomattaisi niin helpolla :D

Huh huh olipahan noita keskusteluja tuolla googlessa paljon liittyen tohon.

Tuollanen ku löytyisi Applen laitteesta se olisi ihan joka mobiilisivustolla uutisena, ei epäilystäkään.

Vastaa
tupu08
tupu08

38

@37 eikö tuo tuommoinen fanaatisuus ole aika lapsellista? Itse tykkään Applen ipadistä ja iPhone 3 s toimi hyvin. Tosiasia nyt on että mulle tuli nyt sellainen maanantaikappale 4s luurista ja se harmittaa. Nokia tai Apple tai joku muu, whatever. Pääasia että toimisi. .

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

39

@37 Nyt lähinnä kiinnostaa, että milloin huomasit nämä oireet ensimmäisen kerran? Aivopieru on vakava oireyhtymä, joka täytyy hoitaa välittömästi.

Toki mielestäsi iPhone toimii täydellisesti, kaikki viat ovat yksittäistapauksia ja niistä vioista uutisointi joko tietoista klikkien kalastelua tai vain Apple-vihaa. Tietysti. Tuohan on kaikista selkein päätelmä. Mutta ehkä ne normaalit kuluttajat, jotka eivät ole faniutensa sokaisemia, ajattelevat (täysin aiheetta!), että tuo puhelin ei sittenkään ole "täydellinen".

Applen olisi pitänyt ehdottomasti odottaa vielä hetki ja julkaista puhelin valmiimpana. Applen imagon yksi kulmakivi on, että "it just works" ja vikoja ei ole. Ja kun ihmiset lukevat tälläisiä uutisia, tuo kulmakivi rapistuu. (Toinen kulmakivi on tyyppisesi naurettavan fanaattiset kannattajat, joihin nämä uutiset eivät vaikuta pätkääkään.)

Toki, Applelta odotetaan enemmän. Mutta siihenhän se suosio perustuu: Applen tuotteisiin laitetaan suuret odotukset, jotka on monesti jopa ylitetty. Mutta lopulta käy niin, että odotukset nousevat liian suuriksi ja/tai kyky niiden täyttämiseen menee.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Mmikkis (vahvistamaton)

40

@39 Mitä meinaat, että se olisi auttanut jos luuri olisi julkaistu vieläkin myöhempään? Miten Apple voi ennakoida vikoja mitä ei esiinny kun satunnaisissa luureissa? Käyttösähän noi viat löydetään on sitten mikä tuote tahansa kyseessä.

Tänään on uutisoitu ympäriinsä miten uus galaxy nexus mykistää puhelimen, miten tuollaista vikaa ei sitten huomattu?

Mistä muuten päättelet tuon, että vikoja ei ole? Tasaisen väliajoin tulee iPhoneen liittyvä uutinen, että jollain käyttäjillä on taas jotain eikä 4S ole mitenkään poikkeus, niin se on ollut siitä asti kun aloin Applen laitteita seuraamaan. Tuntuu kyllä niin, että iPhonessa on enemmän vikoja kuin missään älyluurissa ainakin jos uutisointia seuraa. Sitten kun itse hommaa luurin niin kummallista kun ei törmää näihin vikoihin? Joku töki törmää.

Lueppa esim mitä kaikkea vikaa iPadissa on ja mitä siitä on uutisoitu, sekään ei ole millään tavalla poikkeus. On vaan mahdoton ennakoida kaikkia mahdollisia ongelmia ja bugeja ennenkuin käyttäjät törmää niihin.

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

41

@40 Nyt jäi mietityttämään, että luitko kaikki viestini kohdat tosissaan? Osan olin yrittänyt kirjoittaa mahdollisimman suurella sarkasmilla?

Ja siis sanot, että vikoja on, mutta jos puhelimen ostaa, niihin ei törmää. Mutta lisäät vielä, että jotkut törmäävät. En nyt löydä sitä punaista lankaa.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Mmikkis:

On vaan mahdoton ennakoida kaikkia mahdollisia ongelmia ja bugeja ennenkuin käyttäjät törmää niihin.


Toki, en minäkään ihmeitä iPhonelta (tai muilta iLaitteilta) vaadi. Mutta moni kuluttaja tuntuu vaativan. Ja uusimman iPhonen yhteydessä, näitä vikoja on nyt tuntunut olevan melko paljon. Varsinkin laitteelle, jonkun "pitäisi vain toimia".

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja