Windows Phone Marketplace saavutti 40 000 sovelluksen rajan

13
Teemu Laitila

Windows Phone Marketplace saavutti 40 000 sovelluksen rajan
Microsoftin viimeisimpien tilastojen mukaan Windows Phone -sovelluksia on julkaistu virallisessa sovelluskaupassa noin 40 000 kappaletta. Kasvuvauhti on ollut kohtalaisen nopeaa, sillä sovelluskauppa avautui vasta runsas vuosi sitten.

Sovelluskaupan valikoima kasvaa tällä hetkellä noin 165 sovelluksen päivävauhtia, mikä tarkoittaa 50 000 rajan rikkoontuvan joskus tammikuun loppupuolella. Microsoft kertoo, että viimeisen 30 päivän aikana lisätystä sisällöstä 85 prosenttia oli sovelluksia ja 15 prosenttia pelejä. Sisällöstä 68 prosenttia oli ilmaista.

Vaikka yhteenlaskettujen julkaisujen määrä on 40 000, käytännössä sovelluksia ei ole tällä hetkellä ladattavissa yhtä paljon. Microsoftin mukaan noin 5500 sovellusta on julkaisunsa jälkeen poistettu joko Microsoftin tai sovelluksen kehittäjän toimesta. Lisäksi tarjolla olevien sovellusten määrää vaihtelee eri markkina-alueilla.




Microsoft kertoo, että sovellusten julkaisutahti on kiihtynyt merkittävästi Windows Phone -järjestelmän Mango-päivityksen myötä. Myös Nokian odotetun Lumia 800 -mallin julkaisua pidetään syynä kehittäjien kiinnostuksen kasvuun.

Osa kiinnostuksen kasvusta selittynee myös suoranaisella lahjonnalla, sillä Microsoft on jakamassa kiinnostuneille kehittäjille 25 000 kappaletta Nokian Windows Phone -laitteita. Lahjontaa tai ei, käyttäjän kannalta tärkeintä on kuitenkin lopputulos, eli laajempi valikoima sovelluksia.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Honor Magic Vs – hinta laskenut -38%

Honor Magic Vs
990 € Power
1599 € DNA

Alin hinta viikko sitten: 1599 €

Xiaomi 12T – hinta laskenut -37%

Xiaomi 12T
406 € CDON
438 € Proshop
550 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 648 €

TCL 40R – hinta laskenut -36%

TCL 40R
179 € Power

Alin hinta viikko sitten: 279 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Kommentit (13)

Anonyymi käyttäjä
Omena & Antero (vahvistamaton)

1

Taitaa olla vielä jonkin verran matkaa,että saavuttaa Applen ja Googlen!. ;)

Vastaa
Tnoi
Tnoi

2

@1

No 99,9% niistä sovelluksista on kuitenkin ihan täyttä tuubaa joten ei sillä kokonaismäärällä ole niin väliä. Ne hyvät sovellukset löytyy melkein alustalle kuin alustalle nykyään.

Vastaa
ep_
ep_

3

Miksi sovelluskauppoja pitää arvioida sovellusmäärän mukaan?? Kuten Tnoi jo sanoi niin suuri osa niistä on ihan täyttä tuubaa. Ja mitä tekee kahdella sadalla samanlaisella sovelluksella. Eikös laatu ja monipuolisuus ole tärkeämpää kuin määrä.

Ei nimittäin yhtä käyttäjää lohduta jos kaupassa on miljoonia sovelluksia jotka ovat vain parin pelin eri versioita eri tekijöiltä ja laadultaan mitä ovat. Laadukas monipuolinen valikoima on käyttäjällekkin mieluisampi.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
dsadsaw (vahvistamaton)

5

Onhan noistakin sovelluksista 99.9 kuraa, eli siis vielä vähemmän hyödyllisiä sovelluksia kuin androidissa ja iOS:issa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
GalasyS II Tyytyväi! (vahvistamaton)

6

Android on Paras!! ;) Androidin softa tarjonta laajin!! :)
Galaxy rokkaa...!! :))

Vastaa
3rd_party
3rd_party

10

@6 Ilmankos Androidilla on laajin softatarjonta: http://www.puhelinvertailu.com/uutiset....stunut_syksylla

Ja itse aiheesta. Ymmärrän kyllä toisaalta, miksi joku haluaa mitata sovelluskaupan laatua sovellusten määrällä, koska itsekin olisin monesti halunnut puhelimeeni jonkun marginaalisovelluksen, jota ko. käyttöjärjestelmälle ei kuitenkaan ollut saatavilla. Mutta toisaalta ärsyttäähän se, kun sovelluskaupassa on kymmenen samaan tarkoitukseen suunniteltua huonoa sovellusta yhtä hyvää kohden.

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

11

"Microsoft kertoo, että sovellusten julkaisutahti on kiihtynyt merkittävästi Windows Phone -järjestelmän Mango-päivityksen myötä. Myös Nokian odotetun Lumia 800 -mallin julkaisua pidetään syynä kehittäjien kiinnostuksen kasvuun. "

No tässähän se on. Täälläkin WP torpattiin, koska sovelluksia ei ole tarpeeksi. No onko se mikään ihme? Kuka sitä nyt kehittää WP:lle sovelluksia, kun WP:tä ei toden teolla vielä markkinoida? (Tai siis, markkinointi on juuri lähtenyt käyntiin.) Mutta eiköhän se sieltä hiljalleen nouse omalle paikalleen näiden muiden alustojen keskuuteen.

Vastaa
djtob
djtob

12

Jotenkin tuntuu, että on unohdettu se asia kun Microsoft on kertonut valitsevansa 50-100 parasta ja suosituinta sovellusta. Ne vähäisimpiä kiinnostavia sovelluksia ei tulisi Marketplaceen.

On melko luontevaa tarjota laadukkaita sovelluksia kuin päästää markkinapaikka pilaantumaan.

Vastaa
djtob
djtob

13

@12. Siis valinneen perustelut niille ja siitä on lähdettu sovelluksia kehittelemään monien kehittäjien kanssa tekemään hyviä sovelluksia.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.