Samsung Galaxy S III:sta povataan "tajunnan räjäyttävää" tuotetta

72
Manu Pitkänen

Samsung Galaxy S III:sta povataan tajunnan räjäyttävää tuotetta
Yksi tämän hetken odotetuimpiin älypuhelimiin kuuluu Samsungin Galaxy S III, joka saatetaan esitellä edeltäjänsä tavoin helmikuussa MWC-messuilla. Tuoreiden huhujen mukaan siitä löytyy neliydinprosessori.

Samsung ei kuitenkaan käytä Nvidian Tegra 3:a, joka on ensimmäinen neliydinsuoritinta hyödyntävä mobiilialusta. Yhtiön odotetaan käyttävän omaa Exynosta, jonka neliydinversiosta löytyy maininta Linux Kernel Archivesista. Exynos 4412:n ytimet perustuvat Cortex A9:ään ja niiden odotetaan tikittävän 1,5 gigahertsin taajuudella.

Android and Me -verkkojulkaisun lähteiden mukaan Samsung esittelee ensi vuoden alussa "tajunnan räjäyttäviä" tuotteita, jotka päihittävät "Galaxy Nexus -tasoiset puhelimet kaikilla mittareilla". Sivusto spekuloikin, että neliydinsuorittimen ohella SGSIII:sta löytyy huipputehokas Mali-T604-grafiikkapiiri. Se on noin viisi kertaa nopeampi kuin Galaxy S II:sta löytyvä Mali-400.

Parhaat kännykkätarjoukset

vivo X80 Pro – hinta laskenut -35%

vivo X80 Pro
1569 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 2400 €

Realme 9 4G – hinta laskenut -31%

Realme 9 4G
283 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 410 €

Honor X8 – hinta laskenut -26%

Motorola edge 20 – hinta laskenut -26%

Motorola edge 20
249 € Power
338 € Hobby Hall
339 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 338 €

Kommentit (72)

aj84
aj84

1

"tajunnan räjäyttävä" missä mielessä ? Hyvässä vai pahassa :D Eli GPU ei ole edes iP 4S tehoinen, cpu on kova pala, mutta saapas nähdä tuleeko mukana kannettavaa mallia oleva akku :D Noh, jännityksellä odotamme iP 5 vs GSIII testejä :) GPU:n kohdalla GSIII on jo hävinnyt pelin. Saapas nähdä miten näytön tarkkuuden kohdalla, kun iP5 tulee isommalla näytöllä ja sen resoluutiota nostetaan ja jos huhut ohjelmistokehittäjien kannalta pitävät paikkansa täytyy sen olla suhteessa verrannollinen nykyiseen 960x640 resoluutioon jotta fragmentoitumista alustojen kanssa ei siis tulisi. Eli 1920x1280 voisi olla yksi mahdollisuus josta näppäimille varattu se 200 = 1920x1080. Veikkaan tämän suuntaista, koska silloin retina tarkkuuden edellytykset täyttyvät.

Vastaa
LigHtX
LigHtX

2

fanboy@1 Kummastakaan puhelimesta ei ilmeisesti juuri huhuja enempää ole irronnut mitään julkisuuteen. Ja sitli SGSIII:ssa on aivan paska näytönohjain ja nuhapumppu prosessori. Lisäks Apple on kehittänyt niin ylivertaisen akkuteknologian, että se pyörittää useita kuukausia putkeen paljon tehokkaampaa rautaa kuin SGSIII 5kg painavalla akullaan? Say what?

Vastaa
aj84
aj84

3

Juurihan taisin mainita, että CPU on kova pala SGSIII:ssa !? Jos sen GPU on 4x tehokkaampi kuin SGS2 niin kyllä, se on nuha verrattuna jopa 4S GPU, koska siinä se on 7x tehokkaampi kuin iP4:ssä. SGS2 ja iP4 GPU:t ovat kutakuinkin saman tehoisia, iP4:ssä hieman tehokkaampi. Ja kun optimoinnista puhutaan niin Samsung ei ole edes samalla vuosisadalla Applen kanssa siinä suhteessa. Ota sie asioista selvää ja ennenkaikkea lue kommentit perusteellisemmin ?

Toisekseen iP5 on huhuja jo liikkeellä jos jaksaisit lukea, katso vaikka ensitöikseen "macmaa" sivuston uutiset. Jos iP5 on ulkomitoiltaan suurempi kuin 4S, se viittaisi myös siihen että akun kokoa on kasvatettu = enemmän virtaa. Toki suurin osa näistä jutuista on pelkkää spekulaatiota, mutta jostain ne huhutkin lähtevät liikkeelle :)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Lumiat jää JALKOIHIN (vahvistamaton)

5

Samsung esittelee ensi vuoden alussa "tajunnan räjäyttäviä" tuotteita, jotka päihittävät "Galaxy Nexus -tasoiset puhelimet kaikilla mittareilla".
Eli tällaisia malleja tulee useitakin (toivottavasti kahdessa kategoriassa -eli keski -ja kalliimmassa hintaluokassa!). ;)
Android 4.0 JYRÄÄ!!!.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
SGS vs. Lumia (vahvistamaton)

6

blaa-blaa
Mitä se Wintoy Mokia fani oikein blablattelee?.
=)

Vastaa
aj84
aj84

7

Kertoimet perustuvat yleensä ajettuihin testeihin. Itselläni tuli muuten virhe Samsungin Mali GPU:n suorituskyky arvoissa, muistin lukeneeni jostain erilaisia arvoja :/ Noh, täällä ainakin löytyy vertailukelpoiset tulokset suorituskyvyn suhteen "http://www.anandtech.com/show/4971/apple-iphone-4s-review-att-verizon/6"

Eli SGS2 GPU (Mali 400) on saman tehoinen kuin iP4 (PowerVR SGS 535). iP4S GPU (PowerVR SGX 543MP2) on useissa testeissä noin 6.5x tehokkaampi kuin edeltäjänsä. Suorassa Unreal Engine 3 testissä ero kuitenkin 22.1FPS vs 50.1FPS iP4S hyväksi.

Eli jokaisessa testissä iP4S GPU on "ainakin" 2 kertaa tehokkaampi kuin SGS2 GPU. Jos SGS3 GPU on 4 kertaa SGS2 tehoinen niin sitten se on tehokkaampi kuin 4S. Mutta se kuulostaa edelleen pieneltä lisältä SGS3 vs SGS2, koska samoihin aikoihin Apple julkaisee jo iP5. Ja jos edelliset merkit pitävät paikkaansa on siinä taas 6-7x tehokkaampi GPU kuin 4S. Eli SGS3 jää edelleen sen varjoon :)

Vastaa
aj84
aj84

8

Toki tähän väliin on hyvä mainita se, että Samsung on kuuluisa "paperiwateistaan", taas kun Applen ilmoittamat "tehot" yleensä pitävät kutinsa kuten edellä mainitut testit osoittavat. Eli pidän mitään Samsungin ilmoittamaa tietoa erittäin kyseenalaisena.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
iKnow_ (vahvistamaton)

9

Uutta rautaa tulee kaikilta. Se ei tee mistään laitteesta "tajunnan räjäyttävää". Kertoimet ovat valmistajien ilmoittamia hihavakioita, jotka on markkinointifirma keksinyt. Näillä saadaan vähän tyhmemmätkin tajuamaan, että uusi laite on hieman nopeampi kuin vanha ja kannattaa ostaa uusi. Eivät käytännössä kerro mitään todellisista tehoista. Pullonkaula saattaa olla jossain ihan muualla. Android tuntuu olevan ainoa mobiilikäyttöjärjestelmä mikä vaatii vähintään tuplaprosessorin toimiakseen sulavasti. UGH!

Vastaa
aj84
aj84

10

Näinhän se yleensä menee, mutta kuitenkin testit kuten edellä mainittu "anandtech" antavat realistisen arvion eri alustojen lähtökohdista. Loppu jää ohjelmistokehittäjien harteille, eli optimointiin ! Tällä osa-alueella Apple on ollut aina alan kovimpia nimiä :) Alkuvuosi tulee olemaan kaikesta huolimatta erittäin mielenkiintoinen varsinkin kyseisellä tietotekniikan ja elektroniikan saralla. Tulee tavaraa väliltä perseestä perämoottoriin ja konsoli julkistuksia myöten :)

Vastaa
Fiili
Fiili

12

No jos Samsung Galaxy III on saman tason älypuhelin kuin Galaxy II niin pojalle vanha. Galaxy II:n ainut negatiivinen asia on akkujen kesto, joka tässä näyttökoossa on pakostakin kohtuu lyhyt. Ulkoisestihan muotoilullaan Galaxy hakkaa mennen tullen muut puhelimet.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
jepajuudas (vahvistamaton)

13

@12

"Ulkoisestihan muotoilullaan Galaxy hakkaa mennen tullen muut puhelimet."
Ai se halvasta muovista tehty nitisevä pötkäle?

Kokeile esim. N9 tai iPhone ja tule sitten uudestaan arvostelemaan.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
kpax1547 (vahvistamaton)

14

Tehokkaampi prossu, isompi näyttö, muoviset kuoret. Siinäpä se.
Ai niin, tietenkin vielä pari megapikseliä enemmän kamerassa pikkuriikkisen linssin takana.

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

15

Voi moro mihin tää on menossa. Kuin kiimaisimmat PC vuodet 1990- ja 2000- luvun taitteen molemmin puolin... "Osta nyt paras puhelin, tässä on sata ydintä ja neljätoista gigamaheertsiä" - "WAU, pakko saada"
Ääh...


Onhan se hyvä, että tekniikka kehittyy, mutta tässäkin jutussa. Ei edes puhetta mitä iloa kahdesta lisäytimestä on. Varsinkaan, kun ei oikein ole näyttöä, että siitä ekastakaan lisäytimestä olisi varsinaista iloa...
Uus grafiikkapiiri voikin olla hyvä juttu.

Vähän nyt kritiikkiä lisää Puhelinvertailun toimitukseenkin. Antakaa jutuille lisäarvoa ja arvioikaan onko tämmöset pelkkää bullshittiä vai voisko olla katettakin jossain.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
kateellisten panette (vahvistamaton)

16

@jepajuudas
Ai se halvasta muovista tehty nitisevä pötkäle?

Vastaukseni on,että... puhu pukille!!. =)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
kateellisten panette (vahvistamaton)

17

OJ_Ghost @
Ei edes puhetta mitä iloa kahdesta lisäytimestä on. Varsinkaan, kun ei oikein ole näyttöä, että siitä ekastakaan lisäytimestä olisi varsinaista iloa...

Eiköhän Android 4.0 tue jo neljää ydintä!.

Vastaa
aj84
aj84

19

"SGSII" Kyse oli GPU:sta joten puhumme siis pelitehosta. Jos iP4 pyörittää Unreal Engine 3:a noin puolella siitä FPS:stä mitä 4S, ja 4S on 2 x tehokkaampi GPU kuin SGSII niin laske siitä ! Kuten sanoin, samsung on pelkkiä "paperiwatteja" ja erityisen suuri osa suorituskykyä on optimoinnista kiinni. Vai eikö vaan leikkaa ?

Linkkisi ei sisältänyt minkäänlaisia käytännön "peli" tuloksia, ainoastaan OpenGL testin josta ei voi varsinaista pelitehoa päätellä. Siihen vaikuttaa edelleenkin optimointi.. Tällä tarkoitan siis sitä että kun iP4 pyörittää pelejä täysin sulavasti 960x640 resolla niin SGSII yskii verta samoissa peleissä kuppasella 480x800 resolla !? Tätä kyseistä seikkaa tarkoitin sillä että optimointi on suuressa asemassa pelien suhteen :)

Vastaa
aj84
aj84

20

Ytimistä puhuttaessa on myös täysin kyse optimoinnista :D Esim. iP4S on käytännössä tuplasti nopeampi kuin iP4 joka sekin "käytössä" 2-3x nopeampi kuin SGS2. Katsokaas kun vaikka iP4S Cpu on "vain" 800mhz dual-core niin se kepittää esim.SGS2:n 1,2ghz dual-coren 100-0. Tällä ehkä kärkevälläkin esimerkillä korostan sitä että vaikka SGS5:ssa olisi 15ghz prosessori, ei se korvaa optimointikyvyn täydellistä puutetta. Eli saisivat nykyisestäkin raudasta paljon enemmän irti jos palkkaisivat edes yhden hyvän koodarin tiimiinsä ja levittäisivät androidin paskan mukana pellolle mihin se kuuluu ja perehtyisivät omaan OS:n.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

21

@1

Suosittelen että mietit nuo resoluutioasiat uudestaan. Luvuissasi ei ole oikein päätä eikä häntää, ellei iP5 ole lähes iPadin kokoinen.

Jos iPhonen näyttö kasvaa vain hieman (vaikka 3.8":aan), kannattaa resoluutio pitää nykyisenä, homma onnistuu helposti, mutta jää nähtäväksi kuinka paljon iloa 10% suurennetusta käyttöliittymästä on. Jos taas enemmän (vaikka 4.2":aan) tullaan oletettavasti kohtaamaan enemmänkin vaikeuksia dpi:n laskiessa, ykskätisen käytön vaikeutessa jne. Tuossa tapauksessa olisi ehkä järkevää tuoda yksi uusi form factor, jolle kehittäjät muokkaisivat käyttöliittymät erikseen, tai tehdä vähintäänkin jotain muuta muutosta rajapintoihin skaalausvinkkien muodossa.

Vastaa
aj84
aj84

22

"21" Kysehän on siitä (niinkuin jo mainitsin), että Applen välttää alustojen fragmentoitumista. Tämä tarkoittaa sitä (toisin kuin android), että ohjelmistojen tulee olla suoraan skaalattavissa alustasta riippumatta. Eli kun Pentti pelinkehittäjä tekee pelin iPhone 4:lle, tulee se olla suoraan käännettävissä myös iPhone 4S:lle ja iPhone 5:lle.

Tämä onnistuu helpoiten sillä että esim. juuri resoluutio pysyy suhteessa verrannollisena iPhone 5 ja iPhone 4 kesken. Ja kun Apple ei tasan varmasti luovu "retina" näytöistään niin näytön kasvattaminen 4"--> (iphone5) tarkoittaa resoluution kasvamista. Jos meinaavat pitää retina tarkkuuden, tulee resoluution olla siis suurempi. 1920x1280 on ollut otsikoissa moneen otteeseen ja on yleisin veikattu tarkkuus uudelle iPhone 5:lle. Miksi ?

No siksi, että iPhone 4:n sovellus pystytään skaalaamaan kyseiselle tarkkuudelle lennosta.

Toki vaatii suuria muutoksia akun jne. suhteen että pelaa yhtä sulavasti kuin aikaisemmat luurit, mutta ei luulisi olevan ongelma koska jo 4S:n suoritin on sen verran ytyä täynnä.

Vastaa
akse
akse

23

Paremmat specsit tekee tuotteesta tajunnanräjäyttävän?

@22 mitähän selität? iPhone4:n 960x640 on eri kuvasuhteella kuin 1920x1080, 3:2 vs 16:9.. Tuon luulisi aiheuttavan jonkunlaisia ongelmia sovellusten skaalauksen kanssa. Pysty resoluutio 960->1920 on kaksinkertainen, mutta vaaka resoluutio 640->1080 on jotain 1.688 jne.

Tosin tuo resoluution kasvu on niin suuri, että ihan sama minkä kokoisia nappeja siellä on niin ne mahtuu tuonne ihan hyvin.

FullHD:ta realistisempi olisi 1280x720.

Mutta topicciin: "Tehokkaampi prossu, isompi näyttö, muoviset kuoret. Siinäpä se. " Kuten joku mainitsi. Mitä helvetin specsi kisailua tää taas on. Rumia kapuloita tulee joka tuutista paremmilla prossuilla jne.

Mielummin valitsisin vaikka N9:n joka on perkeleen kaunis ulkoisesti ja käyttöliittymältä, vaikka siinä on vanhaa rautaa. Ainakin se on suht hyvin optimoitu kun pyörii ton verran hyvin.

Vastaa
jartar
jartar

24

@aj84

Kyllä taas olisi bannit enemmän kuin paikallaan. Täällä tehdään suureen ääneen suorituskyky vertailuja ja päätelmiä HUHUJEN perusteella. Omassa päässä rakennettua messiasta ylistetään maasta taivaaseen. Huoh..

Vastaa
aj84
aj84

25

Joo edellisessä viestissä juuri korjasin kyseisen virheen minkä suolsin aikaisempaan viestiin.. Eli tarkoitin siis että 1920x1280 olisi resoluutio. Meni ajatukset solmuun kun kuvittelin ne napit graafisina siihen ruudun alalaitaan, mutta kun eiväthän ne siinä koko aikaa ole :D Noh, oli aamukahavit vielä kesken :P

Vastaa
aj84
aj84

26

Tässä mitään ylistetä ? Pelkkiä faktoja ladotaan pöytään ja veikkaillaan mitä tuleman pitää. Jartar voi pitää sammakkonsa omana tietonaan ja painua digitodayn roskafoorumille. Banneista puheenollen kyllä pääsee teikäläiseltä välissä sellaista torttua ilmoille, että ihmettelen lähinnä miten itsellesi ei ole vielä napsahtanut :) Eli sanotaanko näin että et oikein ole "oikea" henkilö puuttumaan sanomisiini millään lailla :D

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
omp_pu (vahvistamaton)

28

En tienny et tääl haetaan parasta iphone-"rakastajaa". .. Aika huikeen huonoo kinailua.

Vastaa
aj84
aj84

29

"28" No miksi ? Samsung ja Apple luonnollisesti jakavat mielipiteitä. Siksi näitä kahta yleensä juuri verrataan keskenään, koska ovat isoimmat nimet alalla. Pitäisikö mielestäsi alkaa vertailemaan sitten satasen kiinalaisia leluja 800 euron lippulaivoihin !? Tä ?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
pate212 (vahvistamaton)

30

Minä en kehtaisi applea puolustella tai väittää sitä millään tavalla paremmaksi kuin samgungia. Uusi ja mahtava (p*ska) iPhone 4s ei sisällä juuri mitään muuta kuin vikoja. Häviäisi jos rupeasi sitä vertailemaan vaikka sgs2:een vaikka tuo 4s onkin noin puoli vuotta uudempi. Outoa että applefanboyt ei vaan voi myöntää että samsung on parempi vaikka kuinka niin todistetaan. Jos kerran tuosta sgs3:sta on tulossa joka osa-alueella parempi kuin esim nexuksesta niin iphone 5:llä ei ole mitään mahdollisuutta sitä vastaan. Hajotkaa vaan te iphone pojat romuine laitteineen =)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
pate212 (vahvistamaton)

31

13@ Kyllä, sgs2 on muovista tehty pötkäle. Mutta en silti lähtisi iphonea kehumaan sen ulkoisista ominaisuuksista, koska kuten pudotustesti osoitti niin iphone 4s ei kestä läheskään yhtä hyvin iskuja kuin sgs2. Parempaa se muovi on puhelimessa kuin lasi.

Vastaa
McTre
McTre

32

Ei ole mitään hajua miten omena4s liittyy tähän uutiseen...
Mutta:
http://www.anandtech.com/show/4951/ipho...gpu-than-ipad-2

Eli iPhone 4S ei millään osa-alueella ole 2x nopeampi kuin SGS2.
Ja jos SGS3 GPU on lähes 5x nopeampi kuin SGS2, niin.... Nyt on vaikea tietää miten nämä kertoimet lasketaan... Mutta päättelisin että SGS3:ssa on yli 2x nopeampi GPU kun 4S:ässä.
Ja iPhone 5 speksejä ei ole julkaistu joten mutuilu on turhaa.
Lisäksi unreal engine 3.0 ei liity mitenkään mihinkään.

Mitäs vettua näillä tehoilla muuten kuuluu tehdä ?
Jos ne kerran ovat tätä luokkaa, miksi en saa puhelimelle telakkaa millä se kytkeytyy 24" monitoriin, näppikseen ja hiireen. Ja koko käyttis vaihtuisi "työpöytä" tilaan.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Mmikkis (vahvistamaton)

33

@30 "Outoa että applefanboyt ei vaan voi myöntää että samsung on parempi vaikka kuinka niin todistetaan"

Eiköhän jokainen tajua, että kyse on siitä millaista luuria ITSE tarvii, jos haluat ison näytön tuskin katsot iPhonen suuntaan, jos haluat pienen näytön mitä on hyvä käyttää yhdelläkin kädellä tuskin mietit galaxy s2:n ostoa. Mielestäni toi on jo niin iso ero noissa kahdessa luurissa, että niiden paremmuutta on turha verrata, muutenkin molemmat luurit on niin erilaisia lähtököhdiltaan, että kuten sanoin kyse on enemmän makuaioista, molemmat luurit on varmasti loistavia ostajalleen.

Paljon helpompi on verrata keskenään saman käyttiksen luureja kun täysin erilaisia.

Vastaa
aj84
aj84

34

"32" No onhan se ? GPU:ta mittaavissa OpenGL testeissä (GPU:sta oli siis kyse !?) Muut ovat tuossa lähinnä koko systeemin tehoa mittaavia testejä kuten esim. Cpu:ta.. Eikö mahdu kaaliin se asia että Applen "tapa" on se että suorituskyky moninkertaistuu mallien välillä. Se on ikään kuin odotettavissa. Unreal Engine 3:lla saadaan testattua "tosimaailman" peli tehoa, eli siis ei niitä kuuluisia paapperi tehoja tai pelkkiä benchmark tuloksia.. Ihme sälli :D

Vastaa
SamiM2
SamiM2

35

@30 iPhone 4S on kylläkin päihittänyt Samsung Galaxy S II:n useissa eri testeissä. Mutta älä anna tosiasioiden häiritä kiukutteluasi.

Minua ei kuitenkaan kiinnosta mikä puhelin saa parhaat tulokset suorituskykymittauksissa. Kokonaisuus ratkaisee. Eihän kukaan järkevä ihminen valitse myöskään tietokonetta pelkästään suorituskyvyn perusteella, jos nörttejä ei lasketa.

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

36

Huikee keskustelu, mihin ei uskalla ottaa edes osaa. Perinteisten iPhone- ja Android-fanien lisäksi on myös ilmeisesti ilmaantunut N9-faneja. Hieno juttu. Vaikkakaan, eivät vaikuta olevan aivan yhtä fanaattisia, kuin aikaisemmin mainitut tapaukset.

Tuota "tajunnan räjäyttävä" on vaikea uskoa. Uskon kyllä, että sieltä tulee jotain samalla tavalla tajunnan räjäyttävää, kuin mitä iPhone 4S oli: Parannetaan monella osa-alueella. Huhujen perusteella, ei SGS3 ainakaan vaikuta muulta, kuin päivitykseltä SGS-sarjaan.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
DanielF77 (vahvistamaton)

37

@34 No eihän ole, 1,72 ja 1,82 kertainen nopeus ei ole sama kuin 2x nopeus, jos siis oikein tarkkaan noita benchmarkkeja tarkastellaan. Edelleen hämmentää tosin mitä "tosimaailman peliteholla" tehdään älypuhelimessa. Itse kyllä varmaankin älyluuria ostaessa kallistuisin Galaxy Nexukseen, kun ovat Googlen pojat näköjään "Androidin paskan" saaneet pelaamaan ihan oikean maailman testissä noinkin nätisti. (http://www.anandtech.com/show/5133/galaxy-nexus-ice-cream-sandwich-initial-performance)

Jos kuitenkin sattuu tulemaan yllättävä tarve pelailla 3D-präiskyttelyjä pieneltä näytöltä, niin sitten käyn nappaamassa omppu-luurin kaupasta, tai ostan vaihtoehtoisesti halvemmalla konsolin tai kaksi...

Vastaa
McTre
McTre

38

@34 Unreal Engine on yksi pelimoottori. Totta tosiaan on se, että sillä voidaan mitata käytännön pelitehoa, mutta vain peleissä jotka käyttävät kyseistä moottoria. Pitää ottaa huomioon että kyseinen mottori on helpostikkin optimoitu paremmin toiselle raudalle. Ja näin tietysti on. Applen tuotteelle se on paljon helpompaa, koska ei ole niin paljon eri alustoja. OpenGL Ei tässä ketään pelasta.
Noissa testeissä se 2x parempi oli iPad 2 ei iPhone4S.

Onhan se ymmärrettävää että 4S on nopeampi kuin SGS2 kun 4S on uudempi.
Tosin SGS2 tuli huomattavasti myöhemmin kuin alkuperäinen 4.

..piti kirjoittaa vielä jotain, mutta kyllästyin...

Vastaa
aj84
aj84

39

"37" Noh, okei viimeinen tarjous 1.9x ja tämä on kompromissi :D Oletko muuten käytännössä koskaan kokeillut miten iOS pyörii 4S:llä ? Se on hämmentävää kuinka paljon nopeammin se pyörii kuin esim 4:lla koska pidin sitä äärimmäisen sulavana. Jäätelöleipäkakkuun en ole perehtynyt "käytännössä", mutta enköhän senkin kerkeä kokeilemaan.

"38" Totta joka sana, mutta pakko käyttää vertauskuvana koska verrokit ovat vähissä. Unreal Engine on kyllä tietääkseni aina ollut helppo ohjelmoida alustasta riippumatta, mutta toki juuri fragmentoituminen androidin puolella voi vaikuttaa asiaan :/

Vastaa
perhana
perhana

40

Jospa tässä tarkoitetaan sitä että tuleva SGS III pyörittää imuroimiaan haittaohjelmia tajunnanräjäyttävällä nopeudella?

Vastaa
Jeunas
Jeunas

41

Duunissa tullut pyöriteltyä iPhoneja (3 ja 4), omassa taskussa SGSII. Tähän mennessä kaikki ovat tuntuneet riittävän ripeiltä. Tuntuu siltä että speksejä julkaistaan puhtaasti markkinointi mielessä (tästäkin huolimatta "alitehoinen" N9 on ilmeisesti silti aika haluttua tavaraa, saattaa myös johtua pienestä erästä tai Meegosta).

Koko kilpavarustelu tuntuu omituiselta, sillä juuri akkukesto on mielestäni tärkein ominaisuus puhelimessa. Kenties valmistajilla on joku suuri suunnitelma lisääntyvien tehojen käyttöä varten, mikä tulee sitten ihan oikeasti räjäyttämään tajunnan, tai sitten ei...

Sitä en kyllä usko että SGSII tulee omaa (tai monenkaan muunkaan) tajuntaa räjäyttämään pelkkien lisätehojen avulla.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
SGS 2 omist. (vahvistamaton)

42

Odotellaan sitä Android 4.0 päivitystä,niin jos siitä olisi ainesta nykyisen SGS 2 "tajunnanräjäyttäjäksi"!. ;)

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

44

@17
-------------
kateellisten panette (vahvistamaton) @ 21.11.2011 16:14

OJ_Ghost:
"Ei edes puhetta mitä iloa kahdesta lisäytimestä on. Varsinkaan, kun ei oikein ole näyttöä, että siitä ekastakaan lisäytimestä olisi varsinaista iloa..."

Eiköhän Android 4.0 tue jo neljää ydintä!.
-------------
Tollo, tätä mä just tarkotin. Ei sullakaan ole mitään taustaa tai pohjaa jutullas. Mitä sitten jos joku tukee neljää ydintä. Onko siitä hyötyä on pointti. Ja lopulta, onko todellista hyötyä. Siis jotain mitä ei vaikka kahdella ytimellä saavuteta. Tuskin!

Ei ole kyse siitä etteikö luureissa saisi olla moniytimisiä prossuja. On kyse siitä, että tällä hetkellä se on enemmän hölmöjen ihmisten kusetusta kuin todellisen hyödyn tarjoamista. Ja jos tässä on mukana Puhelinvertailun kaltainen ja tasoinen sivusto, niin haluan esittää kritiikkini.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Tietokonemies (vahvistamaton)

45

Meneepä työpäivä nopeesti ku lueskelee poikien kinastelua PUHELIMISTA. "kumpi tuli ensin muna vai kana?"

Vastaa
Fiili
Fiili

46

Samsung Galaxy S II:n muotoilu hakkaa iPhonen ja Nokian mallit. Nokia N9 on jo valmiiksi hieman vanhahtava "Nokiamainen" muotoilultaan, ja iPhonessa tuhlataan liikaa reunoihin. Galaxyn muovikuoret toimivat ja kestävät myös hyvin. Muotoilultaan Galaxy S II on ilman muuta tämän hetken matkapuhelinten huippu. Lisäksi puhelin toimii erittäin luotettavasti ja ohjelmatarjontaa löytyy enemmän kuin tarpeeksi.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
pate212 (vahvistamaton)

47

35@ Kerrohan tai linkitähän tänne nyt yksi testi missä se on voittanut sgs2:en. Epäilen suuresti sillä 4s täynnä vikoja ja totesimme kaverin kanssa, että oma sgs2 on nopeampi kuin 4s =)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
SGS 2 omist. (vahvistamaton)

50

Mmikkis
Kerrotko miten testasitte, että sun sgs2 on nopeampi kuin kaverin iPhone 4S?...
SGS 2 prosessorin voi roottaamalla ylikellottaa!. ;)

Vastaa
ep_
ep_

51

Jännä miten tännekkin on syttynyt sota taas Apple ja Android-leirin välille jonne väliin Nokian puolella olevat ja muut tökkivät omia kommenttejaan (Jotka hukkuvat Apple vs. Andoid sotaan). =) Vähän juupas-eipäs keskustelua tämä kyllä on. =)

@32
Tuota olen yrittänyt pitkään kaikille korostaa. Jokainen hankkii itelleen hyvän puhelimen joka täyttää omat tarpeet. Esim iPhone täyttää yhden tarpeet ja SGSII toisen tarpeet. Eikä kukaan varmaankaan hanki sitä puhelinta, joka on itselle huonompi jos itselle sopivampiakin on tarjolla. Sama kai se sille on että kumpi on tehokkaampi.

Vastaa
Lumikki
Lumikki

52

Mitä helvetin väliä sillä on minkä merkkisen puhelimen "faneja" olette. Jos ette osaa edes keskustella asiallisesti asioista, vaan keskustelu kääntyy suuntaan 5-vuotias lapsi "mä tykkään tästä, se on parempi kuin mikään muu".

Se mitä kukin henkilö hakee puhelimelta voi vaihdella paljon. Esimerkiksi lisää suoritustehoa tarkoittaa usein myös pienempää akun kestoa. Eli eri ihmiset voivat arvostaa eri ominaisuuksia. Oli kyse näytön koosta tai resoluutiosta, muotoilusta, akunkestosta, ohjelmistosta, käyttöjärjestelmästä, nopeudesta, käyttöliittymästä, pelailusta jne..

Mitä tulee tuohon Samsung uuteen puhelimeen, niin saa nyt nähdä mitä se todellisuudessa on sitten kun on julkaistu. Koska monet ongelmat tuntuvat tulevan esiin vasta julkaisun jälkeen, puhelimen merkistä riippumatta.

Vastaa
Bluejack
Bluejack

54

Lainaus:

Lumikki
Mitä helvetin väliä sillä on minkä merkkisen puhelimen "faneja" olette. Jos ette osaa edes keskustella asiallisesti asioista, vaan keskustelu kääntyy suuntaan 5-vuotias lapsi "mä tykkään tästä, se on parempi kuin mikään muu".

Se mitä kukin henkilö hakee puhelimelta voi vaihdella paljon. Esimerkiksi lisää suoritustehoa tarkoittaa usein myös pienempää akun kestoa. Eli eri ihmiset voivat arvostaa eri ominaisuuksia. Oli kyse näytön koosta tai resoluutiosta, muotoilusta, akunkestosta, ohjelmistosta, käyttöjärjestelmästä, nopeudesta, käyttöliittymästä, pelailusta jne..

Mitä tulee tuohon Samsung uuteen puhelimeen, niin saa nyt nähdä mitä se todellisuudessa on sitten kun on julkaistu. Koska monet ongelmat tuntuvat tulevan esiin vasta julkaisun jälkeen, puhelimen merkistä riippumatta.

Idea perustenee koiratarhaan jossa ad:n-ylläpito ruokkii aikaajoin laumaansa antamalla heille uutisen oli se faktaa tai ei. Tämä uutinen on yleensä luonnollisesti kopioitu muualta suomenkielen muotoon ;) hau,hau grr xd

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

55

@53 Ohhoh, aika yllättävä uutinen. Olin siinä käsityksessä, että iPhonella on ne tyytyväisimmät asiakkaat. Vai onko asia muuttunut ajan tai mallin myötä? Toisaalta, en tiedä muiden valmistajien huippuluurien "katumusprosentteja", että miten tuo luku, joka nyt tuntuu melko korkealta, vertautuu niihin.

iPhonella tuntuu olevan kuitenkin läjäpäin sitä yli kaiken, fanaattisesti ylistäviä käyttäjiä. Onko tässä sitten tapahtunut "hommaforumit"? Ja "yllättävää", että miehet tarkkailevat, mitä kilpailevat mallit tarjoavat ja pysyvät muutenkin perillä paremmin tekniikan kehityksestä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Mmikkis (vahvistamaton)

56

@55 Jos tällä sivustolla olis kysely, että oletko tyytyväinen iPhoneesi niin moniko jolla ei iPhonea edes olisi vetäisi sinne merkinnän ihan vaan koska ei tykkää Applesta. Just saying...

As CNET UK report, "While 1,694 people is a decent survey size, not all of those will have owned iPhones, so the actual number of iPhone owners polled will be smaller, and therefore any results garnered will be a bit less reliable."

En tiedä miksi sanovat noin, mutta sanovat kumminkin. Eikö nyt olisi aika tärkeää, että kaikilla oikeasti olisi se iPhone kun tuollaista tilastoa tehdään :)

Noniin, eli selvisi, että se on ollut online kysely: "although the poll was of 1,694 over 18s, not all of them owned iPhones, and in such online polls, moaners tend to be much more vocal than satisfied customers"

Eli en kyllä antaisi paljoakaan arvoa kyselylle mihin kuka vaan voi vastata.

Vastaa
Lauzi
Lauzi

57

@55 Voi olla että kun ostat noin 600 taalan lelun, oli se sitten Applen tai Samsungin valmistama, niin kyllä siinä hetkellinen katumus iskee vielä samana päivänä.

Tästä päästään aika kivuttomasti seuraavaan vaiheeseen, eli todistelemaan itselle, että "tää oli tosi hyvä ostos" ja naapurin pikkunilkin puhelinvalmistaja? on täyttä kuraa sen rinnalla.

Kun tätä ajatusleikkiä on hetken junnannut oman päänsä sisällä, siirrytään keskustelupalstoille copypasteamaan evankeliumia ja käännyttämään vääräuskoisia.

Vastaa
jartar
jartar

59

@56
Eli seuraavaksi tehdään kysely siten että siihen voi vastata ainoastaan ne keillä on kuitti ostetusta iPhonesta. Jos tulos on vieläkin "väärä" niin kyselyyn valitaan henkilöt joilla on vähintään kolme apple laitetta. Jos vieläkin tulos on "väärä" niin viimeiseen kyselyyn vastaavat henkilöt jotka ovat jäseniä apple fanclubissa. Eiköhän niin saada se Mmikkiksen toivoma tulos :D

Vastaa
perhana
perhana

60

@59
Eli saadaanko mielestäsi luotettava tulos käyttäjätyytyväisyydestä sillä että lasketaan tulokseen mukaan myös kaikkien niiden mielipiteet jotka eivät ole kyseistä laitetta ikinä edes omistaneet?

Okei, minun mielestäni iPhone on aivan loistava puhelin, ja minua ei yhtään kaduta sen ostaminen (en kyllä ole ikinä omistanut enkä käyttänyt iPhonea vaan omistan android-puhelimen, mutta eihän sillä ole väliä, vain mielipiteelläni on väliä)

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

61

@60 Ja uskot, että niitä valehtelijoita on paljonkin mukana tuossa kyselyssä? Ehkä "hieman" liioittelet tuota valehtelijoiden merkitystä. Ymmärrän kyllä, tämä kysely on aivan hanurista koska se antaa tuollaisen tuloksen. Totta kai sitä selittelee itselleen ja muille millä vain. Sama juttu jokaisen nettikyselyn jälkeen. Se on aina jonkun ryhmän masinoima tuloksen väärentäminen.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

62

No hei haloo, jos kysely on tehty jollain saitilla on sen luotettavuus *aina* kyseenalainen. Vai uskotteko myös jonkun iltalehti.fi:n "päivän kysymykseen" annettujen vastausten olevan millään tavalla suhteessa todellisuuden kanssa?

Jos tehdään tutkimus puhelimen X käyttäjätyytyväisyydestä olisi ihan minimi vaatia vastaajilta laitteen käyttöä ja varmistua että yksittäinen henkilö vastaa vain kerran. Ja lisäpisteitä siitä, että otanta olisi järkevämpi kuin "kuka nyt sattuu tulemaan meidän nettisaitille".

@57
Mikäs selitys sulla on siihen että esim. minä pidän monista Applen tuotteista (huom, en kaikista!), vaikka en ole niistä mitään maksanut moneen vuoteen, kiitos työnantajan. Ja merkki vaihtuisi heti jos haluaisin.

Vastaa
Lauzi
Lauzi

63

@62 Kaipaako tuo tarkennusta? Kun ostat jotain kallista, sitoudut siihen taloudellisesti ja sinulla on syy puolustella hankintaasi.
Vaikka et olisi ostanut tuotetta itse, olet kuitenkin valinnut sen henkilökohtaisesti ja voisit koska tahasa valita toisin. Tässä vaiheessa ego hyppää kelkkaan puolustamaan itseään ja lopun voi lukea Android vs. Iphone matsiksi muuttuneista Ad:n uutiskommenteista.

En nyt väitä, että toimisit juuri tuon yleistyksen pohjalta, mutta perus fanboylässytys perustuu useimmiten siihen, ettei pienen ihmisen ego kestä "väärässä" olemista.

Vastaa
Kokono
Kokono

64

On kyllä ollut hauskaa tätä lukiessani :D "iPhonessa on 17x paremmat grafiikat" "No eipäs ku androdi on parempi" "mutku optimointi ja fragmentoituminen" "GSGII on hienompi"

Mahdoitteko unohtaa että tässä uutisoitiin galaxy sIII:sta eikä iPhone 4s:n ja Galaxy SII tehoeroista?

Itsehän vetelen vanhalla nokiallani niin kauan kunnes ei toimi. Muutenkin 600? siitä että saa paperinpalasen kokoisen "kännykän" joka vanhentuu nopeammin kuin maito lämpimässä ei oikein kuulosta hyvältä. Ostaa sitten parilla satkulla vuoden vanhan luurin joka vuosi mielummin kuin 600? luuri joka vuosi.

Kiitos aj84! Päivän naurut tuli.

Vastaa
repino
repino

66

Pitää muistaa myös se,että me yhdessä vertaillaan eri laitteita.
Viimesin uutinen uutinen minkä luin, oli että adroid 4.0 se viimeisin ja parempi kuin iomenan viimeisin tuotos.
Mikäli systeemi toimii kunnolla niin ok.
Nokiankin N9 näyttää ihan ok:lta. Sama systeemi taitaa olla Microsoftin 8 versiossa.
Tavan käyttäjälle ei näissä ole mitään eroa, enempi ongelmia mikäli hankitaan 1000? älypuhelin.
Kukahan teistäkään tunnustaa hallistevansa Office-paketin täysin, tai ymmärtää kaupunkien liikennevalojan loogista toimintaa.
Tiede kehittää asioita, ja käyttäjille pitää saada niistä sopivia ja käytännöllisiä teollisuuden tasoilta.
Kvartaalitalouden kirous, että kaikki vaan laskee sijoitustensa arvoa, eivätkä tulevaisuuden innovaatioita.
Harva kuluttaja vaihtaa laitetta jatkuvasti, väitän, että suurimmalaa osalla kansalaisista on kuitenkin se perinteinen Nokia.

Vastaa
Dudefella
Dudefella

68

Joo hei kylla tuo SGS3 on tarpeeksi tehokas! jos tuo SGS2 on jo huippu good ni kyl tuo GSGS3 ei jata kylmaksi!

Siis meinaan etta kyk sil pelaa ja kattoo fullHd leffoja jne.. Riittavan hyva.\

Keskittyisi vaan siihen kameraan 720p 60fps!AIvan mahtavaa!
itella HTC DESIRE HD 2000 quadrant
sgs2 4000 quadrant
SGS3 5000-8000 Quadrant kellotettuna ja ilman

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
wMasha (vahvistamaton)

69

Tämän vuoden puhelinhistoria: N E75 -> Samsung GS2 -> Iphone 4.
Ostin sgs2 sen tullessa markkinoille ja 2kk omistus riitti minulle. Puhelin kävi 2 kertaa huollossa, eivätkä saaneet ongelmia korjattua, vaan akku jumppaa joutui harrastamaan useaan kertaan päivittäin. Silloin päätin että ei enään ikinä. Nyt on puhelin joka toimii kuin ajatus. Akku kestää vrk pitempään kuin sg2, mutta on edelleen valovuoden jäljessä nokian akkujen kestosta.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
lololoolo (vahvistamaton)

70

69@ Jos tämä ei ole applefanboy niin ei sitten kukaan. Säälittävä yritys mollata androidia -.-

Vastaa
Fiili
Fiili

71

wMasha lienee saanut maanantaikappaleen, niin voi käydä myös iPhonen kanssa. Itsellä Samsung Galaxy S II on toiminut kuin unelma jo puolisen vuotta. Voithan vaikka MikroBitin 12/2011 vertailusta katsoa että SGS2:n akku hakkaa kestossa esim. iPhone S4:n kirkkaasti, vaikka Galaxyssä on huomattavasti suurempi näyttö. Tosin muuten testi on perseestä, jonka takia akkukestokaan ei anna lisäpisteitä. http://www.mbnet.fi/mblabra/blogit/labr...aspx?id=3321&57 Galaxy Noten voisi tosin seuraavaksi hankkia, siinä kun on vielä lisätuuma näytön koossa ja HD-pikselit.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.