Ohjelmistopäivitys rikkoi WLAN-yhteydet Applen laitteissa

37
Manu Pitkänen

Ohjelmistopäivitys rikkoi WLAN-yhteydet Applen laitteissa
Ongelmat iPhone-puhelimissa eivät ota laantuakseen, sillä useiden käyttäjien mukaan WLAN-yhteys ei tahdo toimia kunnolla heidän puhelimissa tai iPad-tableteissa.

Applen tukifoorumeilla käytävän keskustelun mukaan ongelmat alkoivat iOS 5 -päivityksen asentamisen jälkeen. Keskusteluun osallistuneiden mukaan heidän mobiililaitteet eivät löydä WLAN-verkkoa tai väittävät verkon salasanan olevan väärä. Toimimaton WLAN riivaa iPhone 4S:n, 4:n ja 3GS:n sekä molempien iPad-versioiden omistajia.

iPhone 4S:n ja iOS 5:n julkaisun jälkeen käyttäjät ovat raportoineet muiden muassa toimimattomista SIM-korteista, keltaisesta näytöstä, lyhyestä akkukestosta ja kaikuvista puhelinyhteyksistä.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Xiaomi 13 Pro – hinta laskenut -25%

Xiaomi 13 Pro
1252 € CDON
1299 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1676 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -20%

Oppo A38 (4G)
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI
139 € Euronics

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Motorola Moto E22i – hinta laskenut -11%

Motorola Moto E22i
77 € Gigantti

Alin hinta viikko sitten: 87 €

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -11%

Motorola Lenovo ThinkPhone
539 € Proshop
565 € RDE.FI
950 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 633 €

Kommentit (37)

ArttuH5N1
ArttuH5N1

1

Haha, voi että Apple. Mitä siellä oikein sekoillaan? Taisivat huomata, että odotukset uusien julkaisujen suhteen kapusivat saavuttamattoman korkealla ja päättivät nykiä niitä odotuksia alemmas itse.

Vastaa
Vlaadi
Vlaadi

2

Mietityttää näissä uutisissa se, että monestako käyttäjästä tässä on kyse? Jos kymmenen ihmistä kertoo wlan-yhteyden tökkivän päivityksen jälkeen, onko se uutisoinnin arvoinen aihe, kun laitteita on maailmalla kymmeniä miljoonia? En siis kiellä, etteikö moisia ongelmia voisi olla, mutta näistä uutisista puuttuu aina se oleellinen, eli onko kyse parista kolmesta vai useista tuhansista laitteista.

Toki Apple on tällä hetkellä aikamoisessa mediakeilassa ja pienimmätkin jutut uutisoidaan herkästi ja dramaattisesti. Olisi hauska tietää, onko samanlaisia ongelmia esim. Samsungilla, HTC:lla tai rakkaalla Nokiallamme. Niistä vaan ollaan hiljaa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Jussstjooo (vahvistamaton)

4

Mulla ja mun kavereilla toimii apöen laitteet aivan erinomaisesti, taas näitä keksittyjä juttuja? Meinaako tosissaan joku että huolisim vielä Nokian puhelimen? Sen täyden paskan joka sammuu itsestään puolentunnim välein.

Vastaa
Pihlis12
Pihlis12

7

@Vlaadi noita lukuja taitaa olla vaikea ilmoitella, kun Apple ei jälleenkään muiden isojen tekijöiden tapaan myönnä että mitään ongelmaa olisi.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
DayDreamer (vahvistamaton)

8

@2
Niin! Aika vähiin on jääneet muiden valmistajien ongelmat. Muistaako kukaan minkälaisia ongelmia Samsungilla oli viimetalvena tuoda Galaxy S:ään Android 2.2-päivitys? Tai että uutisoitiinko siitä juurikaan? Oli kyse kuitenkin valmistajan silloisesta huippumallista. Eilen taisin lukea jonkin pienenpienen uutisen Android 4.0:n vakavista tietoturvaongelmista.

Mielenkiintoista, miten mediakin haluaa kalastella oman osansa Applen trendikkyyden tuomasta liikevoiton tulvasta :D Vielä mielenkiintoisempaa on, että miten jotkut siihen reagoivat (@3) XD
Mutta ei kai se väärinkään ole..

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Jussstjooo2 (vahvistamaton)

9

@4 mistä sie puhut nokia hyrskytää sammumatta ja ongelmitta päivästä toiseen. viimeksi käynnistänyt uudelleen vajaa kuukausi sitten (silloinkin sattui vain akku loppumaan kesken). Unohda jo se N97 joka oli sysipaska, nykyiset Annat ja Bellet toimii ihan moitteetta.

Itse aiheeseen... Onhan näitä ongelmia aina kaikissa laitteissa. Ikinä laitteita ei voida testauttaa kaikissa mahdollisissa olosuhteissa vaikka kuinka haluttaisiin. Esimerkiksi jokin itse asennettu softa saattaa sotkea päivitykset ajoittain. Apple saa nyt myös kokea sen mitä Nokia koki kun oli huipulla, eli pienimmätkin virheet huomataan ja uutisoidaan.

Vastaa
matpaa
matpaa

11

Muistelisin, että itsellä olisi iOS5 päivityksen yhteydessä WLAN salasanat hävinneet puhelimesta, mutta kun salasanan on sinne uudelleen syöttänyt, niin mitään ongelmaa ei sen jälkeen ole ollut.

Jos ajatellaan vaikka Windows PC:n päivittämistä toiseen käyttikseen (esim. Vista -> 7) varmaan matkalla on tippunut salasanoja ja sovelluksia.

iOS päivitys toimi erittäin sujuvasti, puhelin oli heti käyttövalmis kaikkine sovelluksineen.

Minä olen hyvin tyytyväinen Applen tuotteisiin. Jos joku haluaa käyttää Anroidia, Nokiaa tai PC:tä, niin heillä on siihen täysi vapaus. Varmasti nämä tuotteet ovat heille sopivia.

@2 Olen jokseenkin samaa mieltä

Vastaa
Jonahan
Jonahan

13

@11 Salasanat häviävät jos backupia ei ole iTunesissa asetettu salatuksi.

@uutinen WLAN toimii hyvin niin iPhone 3GS:ssa että iPadissa, molemmissa uusin iOS5. Pienellä osalla käyttäjiä tuntuu olevan ongelmia, harmi sinänsä.

Vastaa
aj84
aj84

14

Juu, täytyy olla kyse pienestä määrästä. Olisiko niitä kuuluisia maanantaikappaleita, tai vain poripeukaloista :D Aina vaan paranee nämä uutiset, ja akun kestosta lähtien ei omia iphone puhelimia(ni) ole mikään noista uutisoiduista ongelmista vaivannut ? Ja oletan että oman perheeni 7 iphonea eivät voi olla niin onnekkaita, että ne juuri nämä kyseiset ns. viat (joista uutisoidaan niin että vaivaavat varmasti kaikkia iphoneja) sivuuttaisivat. Uutisen arvoiset aiheet loppu niin vedetään ringissä pöydän ympärillä lappuja hatusta että mikäs vika siinä iphonessa tänään on.. Ovatko katkerimmat vihaajat vallanneet Applen tukifoorumin kenties, vai valehteleeko media meille päin naamaa ?

Vastaa
Ielv
Ielv

16

Onpas mielenkiintoista lukea tätä artikkelia iPhone 4S:llä wlanin kautta. Eihän tämän pitänyt onnistua?

Vastaa
MrC00L
MrC00L

17

Kyllä mulla toimii ainakin, törmää välil näihin hypetettyihin artikkeleihin, ja nää apple hater/apple fanboy kommentit on välillä niin kehittäviä että.... Aikuistukaa joskus.

Vastaa
shalloa
shalloa

19

@17 Totta!
Joskus mietin että kannattaisiko noiden apple vihaajien lukea jotain muita artikkeleja jos pitää applea niin paskana?
Kateellisten panettelua sanon minä!

Ps: tämäkin kirjoitettu iPhone4 Wlanin kautta

Vastaa
johtaja59
johtaja59

20

Todennäköisesti nämä uutisoidut ongelmat koskevat vain häviävän pientä osaa laitteista, mutta on mediaseksikästä uutisoida i-laitteiden vioista.

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

21

@19 Vähän epäilen, että toi aikuistuminen annettiin neuvoksi myös ns. fanboy-joukolle.

Ja hyvät päättelyketjut monilla: Ongelmaa ei ole minun puhelimessani = Ongelmaa ei ole kenenkään puhelimessa.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

22

@21

En havainnut montaakaan tuollaista päättelyketjua, oletus varsin pienestä joukosta kärsijöitä esitettiin, ehkä syystäkin.

Mutta samapa tuo, odotellaan sunnuntaita ja otsikoita "iOS 5 aiheuttaa pahaa oloa, ja muistin menetystä. Monet iPhone-käyttäjät ovat valittaneet edellisillan tapahtumien olevan epäselviä ja yleistä heikkoa oloa" :)

Vastaa
Bluejack
Bluejack

24

Jotenkin tuntuu että yhdenmiehen taika "rapistuu"? ei kai.. no,jospa 4s korvaa stondarin monelta parisuhteessa ,sitä vitosta odottaen?
Oli antennia,oli lämpöö,on akku ongelmaa ,

Vastaa
MrC00L
MrC00L

26

@21 et siis ota huomioon että aika pientä osaa käyttäjiä tämä ongelma vaivaa, media tulittaa Applea minkä kerkeää, ongelma kun ei koskenut omaa puhelinta niin kyllä se välillä pistää miettimään miten paljon se media vääntää sitä kuraa tuutista. Missään vaiheessa en sanonut että ongelmaa ei olisi, taidat olla melkoinen narsisti :D

Vastaa
MrC00L
MrC00L

27

@21 et siis ota huomioon että aika pientä osaa käyttäjiä tämä ongelma vaivaa, media tulittaa Applea minkä kerkeää, ongelma kun ei koskenut omaa puhelinta niin kyllä se välillä pistää miettimään miten paljon se media vääntää sitä kuraa tuutista. Missään vaiheessa en sanonut että ongelmaa ei olisi, taidat olla melkoinen narsisti :D

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

28

27@
>et siis ota huomioon että aika pientä osaa käyttäjiä tämä
>ongelma vaivaa

Montako käyttäjää ongelma koskee ja mistä ongelma johtuu ?

Uutinen ei paljoa kertonut, ainakin jätti paljon arvailujen varaan.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
saksak (vahvistamaton)

29

Kyllä on uutinen saanut taas Apple-dissaajat liikkeelle. Olisi kiva nähdä kuinka monta prosenttia käyttäjistä on kokenut ko. ongelmia. Itsellä iPhone 4S, eikä vastaavanlaisia ole ollut. Kerran on kaatunut.. no big deal. Ja kaikille Applea ylihintaisena pitäville: suosittelen tutustumaan halvempiin vaihtoehtoihin jos hinta ei sovi elämätyyliin :)

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

30

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti saksak:

Olisi kiva nähdä kuinka monta prosenttia käyttäjistä on kokenut ko. ongelmia.


Kieltämättä. Applea vihaavien mielestä 99%:ia, Applea rakastavien mielestä 0%:ia (ajojahti, valheelliset uutiset, etelän media). Uutinen sanoo: Ei tiedetä.

@26 Narsisti? Oh gosh, sulla on varmaan jotain todella hyviä perusteluita? :D Jos viesti kertoisi millainen sen kirjoittaja on, olisit varmasti kaikesta päätellen todella fiksu yksilö. Oli tuo viestikin niin osuva ja selkeä.

Ja nyt kun katsoo: En edes tarkoittanut viestiä sinulle, mutta otit sen silti itseesi. Siitä voisi joku päätellä jotain, mutta ei olla ilkeitä.

Vastaa
MrC00L
MrC00L

31

@30 Sanoinpa vaan että sun kommentoinnit täällä yrittää aina päteä, ja yrität kovasti pitää trollin mainetta, siinä kyllä onnistut.. :D

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Bobakki (vahvistamaton)

32

Voi helve... mitä vänkäystä ja henkilökohtaisuuksia, ollaan kuitenkin puhelin uutisten kommentti osiolla..

Mutta jatketaan nyt samaa rataa..

iPhone4 -> iPhone4S julkaisuväli noin 1,5 vuotta. Yllättävän vähän kehitystä tuossa ajassa ja ihmeen paljon ongelmia jo ennen iOS 5 siirtymistä mikä on omasta milestäni pettymys, koska Apple myy nimenomaan helppokäyttöisyydellään, toimintavarmuudellaan ja laadullaan puhelimia niin ei oikein sovi mielikuvaan nämä ongelmat oli ne isoja tai pieniä.

Määrällisesti Apple myy sen verta paljon, että 200 viallista löytyy kyllä kasaan, kun oikein kaivetaan. Apple on myös suurin puhelin bisneksessä nykyään niin kohtelu on sen mukaista. Mielestäni Apple pärjäsi mediassa erinomaisesti vielä jokin aika sitten, mutta julistuksen sijaan nykyään uutisoidaan myös epäonnistumiset.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

33

@32 "Yllättävän vähän kehitystä tuossa ajassa ja ihmeen paljon ongelmia jo ennen iOS 5 siirtymistä"

Mitä 4S:ssa olisi pitänyt olla jotta 4->4S ei vaikuttaisi liian pieneltä kehitysaskeleelta? Voisitko vähän täsmentää mihin ennen iOS 5-siirtymää olleisiin ongelmiin viittaat?

(en yritä trollata :)

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

34

@31 Syytät trolliksi. Voi kuinka omaperäinen ja vakavasti otettava isku. Muutenkin, lukiessa henkilökohtaisuuksiin meneviä, lapsellisia kommentteja, tulee mieleen oma viestisi:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti MrC00L:

Aikuistukaa joskus.


Mikset seuraisi omaa neuvoasi?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
topizk (vahvistamaton)

35

29@ Minä pidän applea ylihintaisena vain yhdestä syystä. Jos puhelinta povataan niin hyväksi ja hintalappussa on (paljonkin) suurempi luku kuin muiden valmistajien tuotteissa, mutta siitä löytyy noin paljon vikoja niin minusta sitä voi sanoa "ylihintaiseksi". Oletan että jos ostaisin kalliin puhelimen kuten 4s niin siinä ei saisi olla vikoja(ei ainakaan mitään suurempia tai useampia). 4s on siis minusta liian kallis ottaen huomioon että noin paljon miinustakin siitä on jo löytynyt tähän mennessä. Eivät applen tuotteet ole minulle liian kalliita ostettavaksi. Minusta vain ei ole järkeä, että laittaisin enemmän rahaa applen tuotteeseen kun voin saada halvemmalla paremman tuotteen. (Tähän väliin huomautan että en ole trolli enkä android/nokia fani)Osa ihmisistä sanoo applea ylihinnoitelluksi juurikin tuosta syystä koska se maksaa noin paljon eikä heillä ole varaa siihen ---> kateus. Uskon kuitenkin että joidenkin mielestä applen tuotteet ovat liian korkea hintaisia koska niistä löytyy noita lueteltuja vikoja. Mutta ei aloiteta sotaa tästä. Sanoin vain oman mielipiteeni ja muistutan vielä etten ole trolli :)

Vastaa
nepper
nepper

36

Ykkös iPadi menetti taitonsta loggaantua pkamkn:n wlan-verkkoon iOS5 myötä, wlan-auto, tms wlani salasanan ja tunnuksen muistamiseen tarkoitettu softa ratkaisi tämän ongelman väliaikaisesti. Päivitystä odotellessa.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.