Applelle taas voitto patenttikiistassa HTC:n kanssa

12
Teemu Laitila

Applelle taas voitto patenttikiistassa HTC:n kanssa
HTC on kärsinyt toisenkin tappion Applen kanssa käymässään patentteihin liittyvässä kiistassa. Yhdysvaltain kauppakomissio ITC pyörsi maanantaina aiemman antamansa päätöksen, jonka mukaan Apple loukkaa S3 Graphics -yhtiön omistamia kuvanpakkaukseen liittyviä patentteja. S3 Graphics on parhaillaan siirtymässä HTC:n omistukseen yrityskauppojen myötä.

ITC:n tuomari päätti jutun heinäkuussa alustavasti S3:n hyväksi, mutta päätös peruttiin, kun juttu saapui täyden komission käsiteltäväksi.

Viime kuussa ITC päätti jo samaan juttuun liittyen, että Apple ei loukkaa myöskään HTC:n muita patentteja, jotka liittyvät virransäästöön ja puhelun yhdistämiseen.

Kauppakomissiolla on valta kieltää patentteja rikkovaksi todetun tuotteen myynti ja maahantuonti Yhdysvalloissa. S3 vaati ITC:tä kieltämään Applen iPhone-puhelinten, iPadien, iPodien ja joidenkin Applen tietokoneiden maahantuonnin.

Parhaat kännykkätarjoukset

Samsung Galaxy A13 – hinta laskenut -29%

Samsung Galaxy A13
99 € Telia
139 € Gigantti
139 € Power

Alin hinta viikko sitten: 139 €

Apple iPhone Xs Max – hinta laskenut -28%

Realme C35 – hinta laskenut -25%

Realme C35
149 € Verkkokauppa.com
224 € CDON
240 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 199 €

Samsung Galaxy A04s – hinta laskenut -24%

Samsung Galaxy A04s
98 € Power
99 € Gigantti
99 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 129 €

Kommentit (12)

NeoGeo1
NeoGeo1

3

Jännä juttu miten sujuvasti applen patenttioikeudenkäynnit sujuu. Apple ei riko kenenkään patentteja (no joo nokiaa vastaan hävis), mutta kaikki muut rikkovat applen. Sekin oli jännä miten nopeasti apple sai samsungin saartoon saksassa, mutta vastaava saarto samsungilta applen laitteita vastaan kestää ja kestää (otetaan oikeuden käsittelyyn vasta joskus ens vuoden puolella)

Vastaa
Jonahan
Jonahan

4

@3

Tarkalleen ottaen Apple ei tainnut hävitä oikeudenkäyntiä Nokian kanssa, vaan juttu sovittiin. Apple tietenkin maksaa lisenssit essentiaalipatenteista. Oliko tulos voitto vai tappio riippuu sopimuksen yksityiskohdista, joita ei ole juuri näkynyt julkisuudessa.

Samsungin ja Applen välinen pelleily on eskaloitunut niin laajaksi että siinä on hyvin vaikea pysyä mukana, mutta ainakin muutama Samsungin Eurooppalainen oikeusprosessi oli jo lähtökohtaisesti tuomittu häviämään, koska yritettiin saada pikaista myytikieltoa vedoten, mutta vuosikausia myöhässä ja ilman essentiaalipatentteja voimakkaampia ammuksia.

Vastaa
ep_
ep_

6

@4
Juttu tosiaan sovittiin oikeuden ulkopuolella. Molemmat rikkoivat toistensa patentteja jotka ne sitteen ristiinlisensoivat. Kuitenkin sellaista muistan lukeneeni että Nokia oli hieman niskan päällä mutta myös Nokialle olisi aiheutunut haittoja voittamisesta. Siksi siis sopivat oikeuden ulkopuolella. Mutta Applehan maksaa Nokialle rojalteja iP4:sta (Ja taisi olla myös 3GS:stä, mutta en ole varma).

Olen kyllä itsekkin kiinnittänyt huomiota siihen miten helposti Apple on näitä taisteluita voittanut ja kilpailijat hävinneet.

Vastaa
aj84
aj84

7

Applekin on kuitenkin tässä vuosi "kymmenien" saatossa kerennyt patentoida jos jonkinlaista. Erittäin huono ratkaisu lähteä käräjöimään Applen kanssa, varsinkaan minkään nyrkkipajojen :) Semmosta se on, mitäs tuohon sanoisi..voivoi..

Vastaa
ep_
ep_

8

@7
Eipäs se auta jos on 10000 patenttia jos kiistellään yhdestä (Paitsi jenkkilässähän se voi ratkaista asian että kummalla on isompi patenttisalkku). Mutta siis ei Applen patenttisalkku lohduta jos kilpailijan haasteet ovat paikkansa pitäviä. Eikä ole huono ratkaisu käräjöidä Applen kanssa samoin kuin kenenkään muunkaan kanssa. Puolensa pitää aina pitää!! Jollekkin pikkufirmalle voi aiheutua todella suuria haittoja kun jokin suuri firma käyttää sen patenttia luvatta.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

9

@8

Jos on 10000 patenttia ja vastapuoli tekee jotain oikeata eikä ole pelkkä patenttitrolli, löytyy paljon helpommin patentti, jota vastapuolen voi väittää rikkovan. Ja sitten usein sovitaan hommat kiltisti ja raha vaihtaa omistajaa eriarvoisuuden verran.

Nykyinen patenttijärjestelmä on monessa suhteessa ongelmallinen, etenkin USA:ssa ja softapatenttien osalta, mutta minkäs teet?

Vastaa
ep_
ep_

10

@9
Niin mutta jos kiistellään yhdestä patentista. Se tarkoittaa sitä ettei vastapuolellakaan voi olla siis haastetta koska kiistellään vain yhdestä. ;)

Mutta totta tosiaan on, että vastahaasteeseen on helpompi etsiä patenttia isommasta salkusta, mutta sekään ei takaa, että sellaista löytyisi.

Joo, ja onhan nuo patentit monellakin tapaa hankala asia. Kaipaisi kovasti uudistusta koko patenttijärjestelmä.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.