Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

HTC:n myynti romahti marraskuussa

17
Teemu Laitila

HTC:n myynti romahti marraskuussa
Taiwanilaisella HTC:lla on ollut vaikea loppusyksy, kun yhtiö joutui laskemaan vuoden viimeisen neljänneksen tulosennustetta jopa 23 prosentin verran muutamia viikkoja sitten. Tänään HTC paljasti yhden syyn aiempaan ennustuksen laskuun.

Yhtiön oman ilmoituksen mukaan myyntituotot putosivat jopa 30 prosenttia verrattuna lokakuun tulokseen ja vuoden takaisiinkin lukuihin verrattuna pudotusta oli 20 prosenttia. HTC ei ole joutunut ilmoittamaan miinusmerkkisiä myyntilukuja vuoden takaisiin verrattuna erittäin pitkään aikaan.HTC:n myynti tipahti 1,03 miljardiin dollariin eli noin 770 miljoonaan euroon, kun vielä lokakuussa myynnin arvo oli noin 1,46 miljardia dollaria eli runsaat miljardi euroa. Alamäki on ollut jyrkkää vuoden loppua kohden, sillä vielä elokuussa HTC teki historiansa parhaan myyntituloksen, kun yhtiö saavutti 1,56 miljardin dollarin eli 1,15 miljardin euron myyntitulot.

Tulosennusteen laskun yhteydessä HTC ilmoitti yhdeksi syyksi Applen ja Samsungin kanssa käydyn kiristyneen kilpailun. Käytännössä kiristynyt kilpailu tarkoittaa sitä, että HTC ei ole onnistunut vakuuttamaan käyttäjiä laitteidensa paremmuudesta muihin verrattuna.

Vaikka HTC:n luvut eivät ensi silmäyksellä näytä erityisen positiivisilta, yhtiön kokonaistulos tammikuusta alkaen on kuitenkin edelleen lähes 80 prosenttia parempi vuodentakaiseen verrattuna.

Uusimmat puhelimet

Kommentit (17)

Jarissimo
Jarissimo

1

Kyllä Samsung alkaa viemään muita kuin Pässiä narussa.. Enkä HTC:n nykyisenä asiakkaana ihmettele. En ole järin tyytyväinen HTC:n tapaan kohdella asiakkaita (ei ole kauhean kaukana Nokia hölmöilyistä).

Toivottavasti tulisi korvaava tuote nykyiselle HTZ Desire Z:lle joltakin toiselta valmistajalta. Motorola Droid4 taitaisi olla lupaavin ehdokas, jos nyt tulee ääkkösellistä versiota.

Vastaa
Axefield
Axefield

3

Niin siinä käy kun tuo koko ajan uusia lähestulkoon keskenään samanlaisia laitteita markkinoille. Kaiken lisäksi ovat jo tullessaan pääkilpailijan laitteista ainakin jonkin verran jäljessä. Keskittyisivät ennemmin hetkeksi tekemään sellaista puhelinta, joka on selkeästi parempi kuin kilpailijat. Nyt esim terävin kärki häviää vertailuissa Samsungin vastaaville ja juuri nuo vertailut vaikuttavat myyjien suosituksiin ja näin myös myyntilukuihin.
Lisäksi Sense tuntuu menevän huonompaan suuntaan, joten silläkin puolella olisi parasta nopeasti keksiä uusi suunta tai palata lähemmäs aiempia Sensen versioita.

Vastaa
squi
squi

4

@3, itsekään en ole Sensen uusimmista versioista erityisen innostunut. Alkaa jo päässä heittää kaikki pyörintä ja vilinä, mitä Sensen ruudulla näkyy :)

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

5

Sense on nykyisin suuri vitsi ja ensimmäinen asia HTC:n luurissa on joko rootata ja laittaa siihen CM tai sitten ladata Go launcher jos sensen piilossa olo ei haittaa..

Vastaa
puheenjohtaja
puheenjohtaja

6

Samaa mieltä nimimerkki Axefieldin kanssa siitä että HTC varioi samaa konseptia monella eri tuotteella ja mitään uutta ei ole saatu (euroopan)markkinoille oikeastaan vuoteen. Itse odottelin malttamattomana HTC Vigoria (jenkeissä myynnissä nimellä: HTC Rezound) joka olisi vihdoin tuonut rautaan kaivattuja uudistuksia, mutta senkin HTC onnistui ryssimään euroopan osalta - kun tuovat nähtävästi sen joulumyynnin sijaan vasta ensi vuonna eurooppaan, jolloin ainakin Samsungilla on tarjolla taas astetta parempaa rautaa. HTC:n raudan ja rakenteen laatuun olen kyllä ollut tyytyväinen verrattuna samsungin muovipuhelimiin. Mutta enpä itsekään enää jaksanut jäädä odottelemaan HTC:lta uutta mallia vaan siirryin galaxy nexuksen käyttäjäksi.

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

7

HTC painaa n. 50% enemmän samsungiin kilpailevaan tuotteeseen verrattuna, mutta sen huomaa jämäkkyydessä. Tosin Desire Z:n saranan rakenne on huonoin mitä olen koskaan puhelimessa tavannut.

Ja tuo Sense on tosiaan niin luotaantyöntävä, että sen pitisi ehdottomasti olla vain mahdollista ladata launcheriksi jos haluaa. Varsinkin uusi ICS vaikuttaa jo niin hyvältä, että sitä ei välttämättä tarvitse piilottaa..:)

Vastaa
JuhaW
JuhaW

8

Ei oo htc:n puhelimet kiinnostanut sitten Heron. Legend olisi voinut olla seuraava htc malli itselleni, mutta sen rauta oli jo käytännössä vanhaa markkinoille saapuessa, kun samaan aikaan oli jo tiedossa paljon parempia malleja muilta merkeiltä.

Vastaa
JuhaW
JuhaW

9

Ja sitten tuli vielä se AMOLED näyttöjen pula, joka varmaan saattoi osaltaan ajaa muita Samsungin puoleen.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
iKnow_ (vahvistamaton)

10

Uskoisin myös, että jos Nokia saa nostetta WP:lle niin se tulee syömään HTC:n markkinoita keski - alemmassakalliissa päässä eli 300-500 euron hintaluokissa.

Näyttäisi hiljalleen siltä, että Samsung rohmuaa ison osan yli 350E Android laitteiden myynnistä ja Kiinalaiset yms halpisvalmistajat jylläävät alle 150E hintaluokassa. Tähän väliin jäävään segmenttiin on vähän jokaisella valmistajalla heittää jotain. Kilpailu on siis erittäin kovaa, mutta ei välttämättä kovin kannattavaa. Uskon, että kuluttajat päätyvät joko melko edulliseen tai sitten kalliiseen laitteeseen. Alle 200E:llä tulee pian saamaan jo todella pätevän laitteen. HTC:lla ei siis näytä kovin ruusuiselta, kuten ei muillakaan perinteisillä puhelinvalmistajilla, jotka päätyivät Androidiin (poislukien Samsung). HTC:n osake on muuten vajonnut lähes kolmannekseen siitä mitä se oli vielä huhtikuussa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
SGS 2 omist. (vahvistamaton)

12

WP Nokiat ovat jo "menneen talven lumia",kun tulevat markkinoille!!.
Ei pärjää Samsungille,Applelle tai HTC valmistajille!.

Vastaa
jotain
jotain

14

HTC:lla oli hyvä nousuputki, Hero, Desire, DesireZ.. Mutta sitten lopahti visiot ja alettiin tuottaa vaan samaa pashaa.. Saman näköstä kapulaa, samoilla sisällöillä..

Kaipailisin kovasti DZ:lle, oikeasti hyvää seuraajaa.. Mut onneks CM on tuonut tolle Z:lle lisäaikaa.

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

15

Hupaisaksi on kyllä mennyt puhelinmarkkinat. DZ tuli myyntiin n. vuosi sitten ja nyt sille kaipaillaan jo lisäaikaa Cyanogenista.. Niin minäkin teen DZ:n omistajana..:)

Seuraajaa minäkin odottelen, ilman ÄÄkkÖs ongelmaa, toimivalla saranalla varustettuna, ilman Senseä. Eli siis joltakin toiselta valmistajalta, kun HTC ei osaa kunnioittaa asiakkaitaan.

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

16

@14 Samaa mieltä, HTC lähti upeaan nousuun noilla malleilla, mutta pian sen jälkeen alkoi hieman tökkimään. Vaikka toki, kasvua on koko ajan tapahtunut. Uusi Sense ei vakuuta ja HTC:lla ei ole yhtä lapsellisen fanaattisia kannattajia, kuin Samsungilla. Samsungilla on myös tarjota (ainakin hehkutuksen perusteella) android-puhelinten ykköstykki, SGS2.

Reskiteröintipakko olisi hieno juttu, päästäisiin eroon näistä typeristä "SGS2 on mun elämä!"-kommentoijista.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.