Android Market juhlii 10 miljardia latausta alennusmyynnillä

7
Teemu Laitila

Android Market juhlii 10 miljardia latausta alennusmyynnillä
Googlen Android-käyttöjärjestelmä on lähes valloittanut maailman vain muutamissa vuosissa ja nyt Androidin sovelluskauppa Android Market juhlii kymmenen miljardin latauksen rajaa. Androidin kasvu on kiihtynyt syksyn mittaan, sillä vasta heinäkuussa juhlittiin kuuden miljardin latauksen saavutusta.

Google juhlii Android Marketin uutta virstanpylvästä alennusmyynnin merkeissä. Yhtiö aloitti lukuun 10 liittyvän kampanjan eilen illalla Suomen aikaa. Seuraavan 10 päivän ajan Google tuo 10 maksullista sovellusta myyntiin 10 sentin hinnalla ja tarjoukset vaihtelevat päivittäin.

Ensimmäisenä päivänä tarjolla on muutamia suosittuja pelejä kuten Minecraft Pocket Edition ja esimerkiksi monissa arvosteluissa Androidin parhaaksi näppäimistöksi valittu SwiftKey X. Tarjoukset voi tarkistaa Android Marketista joko selaimella tai puhelimen kautta.

Huolimatta suosikkiohjelmien alennusmyynnistä, Google ja kehittäjäkunta yleisesti tulevat hyötymään alennusmyynnistä. Kun käyttäjät houkutellaan lisäämään luottokorttinsa palveluun huipputarjousten avulla, kynnys muiden maksullisten sovellusten tekoon madaltuu.



Edit: Kuten Solonen huomauttaa kommenteissa, Googlen alennusmyynti ei ole pois kehittäjien pussista, vaan yhtiö maksaa kehittäjille 10 centin jälkeen jäävän erotuksen sovelluksen normaalihinnasta.



Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo A77 5G – hinta laskenut -34%

Oppo A77 5G
99 € DNA
149 € Telia
199 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 149 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -20%

Oppo A38 (4G)
99 € Veikon Kone
117 € RDE.FI
139 € Euronics

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Xiaomi 13 – hinta laskenut -17%

Xiaomi 13
499 € Elisa
725 € RDE.FI
949 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 599 €

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -11%

Motorola Lenovo ThinkPhone
539 € Proshop
565 € RDE.FI
950 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 634 €

Kommentit (7)

Nikotiko
Nikotiko

2

Kyllä nyt harmittaa. Tuli ostettua se Minecraft jo aiemmin ja maksoin siitä hulppeat 6?. Nojaa, kaipa se oli sen arvoista.

Vastaa
daimaah2
daimaah2

4

Edelliseen lisätäkseni: "Google isn?t eating the cost of the discount, but instead asked the developers if they?d be willing to participate in the sale." (Techcrunch)

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

5

10 miljardia, aika huikea määrä. Mites on kilpailijoiden lukemat? Mikäköhän on maksullisten ja ilmaisten suhde, ja eri kategorioiden suhde näissä latauksissa? Aika huikeaa, ottaen huomioon, että nämä sovelluskaupat ovat melko uusi juttu luureissa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Mmikkis (vahvistamaton)

6

@5 Appstorella noin 20 miljardia, 10 miljardia meni tammikuussa eli n. 10 miljardia tullu vuodessa lisää.

Tuskinpa tuolta android marketista niin paljoa ostetaan.

"The investment company PiperJaffray analysts by jean frost (GeneMunster) published on Monday local time investment report says, he thinks that Google's application Store AndroidMarket total revenue is only about 7% of the apple App Store."

Ei ole suuri luku jos pitää paikkansa.

Tästä samasta syystä myös appstoreen tulee paljon enemmän kaikkia isompia ohjelmia/pelejä.

Esim yhdeltä rage pelin tekijöistä kysyttiin miksi eivät julkaise tätä peliä androidille niin vastaus oli tyly, android käyttäjät ei ole yleisesti valmiita ostamaan niin kalliita sovelluksia.

Ihmetyttää muuten vieläkin miksei remedy (max payne) kääntänyt death rallya koskaan androidille se olisi varmasti ollut lähes varma hitti kuten se oli iPhonella.

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

7

@6 No puhuttaessa android-laitteista, puhutaan erittäin kirjavasta joukosta luureja (ja tabletteja), kun taas iOS:n tapauksessa melko rajallisesta. Halpis-androidien omistajat tuskin ostavat softia yhtä innokkaasti, kuin kalleimpien mallien omistajat jne. Ja monesti sanotaan, että Applella hyvät softat maksavat ja androidilla hyville maksullisille softille löytyy ilmainen vaihtoehto. Mutta, tarkoitus ei ollut asettaa Android Markettia ja App Storea vastakkain. Se vain tietäisi fanien liekkisotaa.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.