Panasonic tulee Euroopan puhelinmarkkinoille OLED-näyttöisellä mallilla

11
Manu Pitkänen

Panasonic tulee Euroopan puhelinmarkkinoille OLED-näyttöisellä mallilla
Panasonic on eurooppalaisille hieman oudompi merkki puhelinvalmistajana, mutta japanilaisille se on sitäkin tutumpi. Reuters kertoi marraskuun lopulla, että yhtiön suunnitelmissa rantautua Eurooppaan, Yhdysvaltoihin ja Aasiaan ensi vuonna.

Nousevan auringon maan ulkopuoliset markkinat Panasonic yrittää valloittaa toistaiseksi nimeämättömällä laitteella, jonka ominaisuuksista kuitenkin tiedetään jo jonkin verran. Puhelin on ohut ja poikkileikkaukseltaan D-kirjaimen muotoinen. Etupuoli on erittäin suoraviivainen ja teräväkulmainen, kun taas takapuoli noudattelee D-kirjaimen kaaren muotoa. Käyttöjärjestelmänä on Android.

Ohutreunaisen puhelimen näytön koko on 4,3 tuumaa, jonka OLED-paneelin resoluutioksi on kerrottu qHD (960×540). Japanilaiseen tapaan puhelin kestää pölyä ja vettä. NFC:n kerrotaan myös kuuluvan ominaisuuksiin.

Panasonicin puhelin tulee Eurooppaan maaliskuussa.

Uusimmat puhelimet

Kommentit (11)

Anonyymi käyttäjä
Sillattiis (vahvistamaton)

1

Ihan asiallisen näköinen laite. Näyttö/koko on vain liian iso, että itse edes harkitsisin.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
jake se minäkin (vahvistamaton)

2

Näyttökoko just optimaalinen - mun mieleiseni... Ja Panasonicin valmistamat pokkarit ovat sarjassaan tosi laadukkaita eli jos se sama laatu näkyis känny-kamerassa... :)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
jake se minäkin (vahvistamaton)

3

tarkemmin kuvaa katsoessa tuli mieleen ajatus valon leiskahduksen mahdollisesta himmeydestä... eikö siinä ole salamaa?

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

4

Etupuoleltaan aika perinteinen. Takapuoli taas jämäkän näköinen. Näyttökoko on (vähemmän yllättäen) liian suuri, mutta noita "isotaskuisten" luureja nyt ilmeisesti kovasti halutaan, kun kaikki niitä julkaisevat. Näytön resoluutio ei ole 720p, joten joku tulee siitä vielä kitisemään. Pölyn ja veden kestävyys on hieno juttu. (Tosin, mikä luuri sitten ei kestä pölyä?)

Vastaa
JussiFX
JussiFX

5

Olen toiveikas laitteen suhteen. Vielä en ole kyllä törmännyt puhelimeen mikä ei kestä pölyä, mutta onneksi Panasonic on ilmeisesti sitten täysin immuuni tälle ongelmalle.

Vastaa
jartar
jartar

9

@ 4&5
Käykääpä testamaassa vaikka sahalla tai tai puusepän verstaalla omaa kännyä. Sen jälkeen ei kauaa tarvitse etsiä puhelinta mikä ei kestä pölyä...

Vastaa
Routalempi
Routalempi

10

@4&5
Tuohon jartarin listalle vielä metalliala jossa tuttuni saanut monta puhelinta rikki metallipölyn tunkeuduttua laitteeseen, yksi näistä oli jopa Nokian S60 luuri jossa piti olla nämä suojaukset paremmassa kunnossa, oliko malli joku 5500 tms. (En mainitse Nokiaa huonona esimerkkinä, vaan mainitakseni että paremmin suojatutkin kokevat kovia pölynkin osalta tietyissä oloissa, toki noista päivistä suojaustasot parantuneet..)

Mitä itse luuriin tulee, niin olisihan tuo periaatteessa mielenkiintoinen, jos panasonic vaan lähtisi edes kohtuu agressiivisella hinnoittelulla yrittämään,tämä tosin turha haave sillä Panasonic luottaa brändiinsä. Joka tapauksessa mukava että valinnanvara lisääntyy. Muistan vielä kuinka vuonna käpy joillain tutuilla oli Panasonicin puhelimet, ja ainakin kovasti kehuivat tuohon aikaan, että olivat yksiä parhaimpia kuulumaan heikossa kentässä..

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.