Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Kriisi tarttui jo Applen iPhone 4S:ään

22
Manu Pitkänen

Kriisi tarttui jo Applen iPhone 4S:ään
Mannereurooppalaiset ovat alkaneet karttaa Applen uutta iPhone 4S -älypuhelinta. Lokakuussa esitelty puhelin on myynyt kuin häkä Britanniassa, Australiassa ja Yhdysvalloissa, mutta Euroopassa myynti on ollut heikompaa.

Eurooppalaisten nihkeän vastaanoton syynä ei ole ollut puhelimen laadussa havaitut puutteet, vaan todennäköisesti eurokriisin synnyttämä epävarmuus. Sen sijaan että kuluttajat laittaisivat rahansa kalliiseen älypuhelimeen, he laittavat ne mieluummin patjan alle tai halvempiin puhelimiin.
Myynnin selvää lipsumista on havaittu Ranskassa, Saksassa, Italiassa ja Espanjassa.

Applen kurimuksen suurimmat hyötyjät ovat ilmeisesti Android-valmistajat. Kaikissa tutkituissa maissa Androidin markkinaosuus oli yli 46 prosenttia, Saksassa jopa 61 prosenttia (viimeisen 12 viikon aikana myydyt puhelimet).

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (22)

niiiin
niiiin

1

niin tai sitten ollaan viisaampia kun halvemmalla saa vähintään yhtä hyvillä ominaisuuksilla varustettuja puhelimia. 64gigan 4S 839e siis MITÄ!

Vastaa
ProfaneX
ProfaneX

3

Tai sitten jopa Crapple Fanboyt ovat tajunneet että saman tasoista rautaa saa noin 60% halvemmalla :) Ja paremmalla käyttöliittymällä.

Vastaa
SamiM2
SamiM2

4

Tähän mennessä julkaistujen myyntilukujen perusteella iPhone 4S on myynyt kuitenkin paremmin kuin edeltäjänsä. Esimerkiksi Yhdysvalloissa markkinaosuus on ollut kovassa nousussa. Ei kannata siis tehdä mitään liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä. Älypuhelinten markkinoilla tilanne muuttuu usein nopeasti. Apple julkaisee kuitenkin tarkat myyntiluvut osavuosikatsauksen yhteydessä.

Mitä tulee taas hintaan, niin muiden valmistajien lippulaivojen hinnat ovat myös jossain viiden sadan euron tuntumassa, jos verrataan esimerkiksi 16G muistilla varustettuja malleja.

Vastaa
SamiM2
SamiM2

5

@3 Lukuisten testien mukaan iPhone 4S on tällä hetkellä huomattavasti nopeampi kuin esimerkiksi Samsung Galaxy S II. Voisitko kertoa missä puhelimissa on saman tasoista rautaa ja mitkä niistä maksavat vähintään puolet vähemmän? Tässä yhteydessä haluaisin myös nähdä selkeitä testituloksia, jotka vahvistavat väitteesi.

Vastaa
djtob
djtob

6

@5. Luulen, että ihmiset katsovat hintoja ja pitävät siitä, että puhelinta voi käyttää ja soittaa. Ei ne speksit paljoa kiinnosta.

Vastaa
aj84
aj84

7

Niinpä, esimerkiksi sillä Mattelin Galaxy SII:lla pitäisi voida soittaa !? Mutta kun katkoo vain puheluita :D Siinä sitä teidän "laatua" kerrakseen. Lumiat, tai siis osuvasti MS:n (h****t) ovat akkuvikaisia lastentautisia leluja. Omassa 4S 64gb ei mitään ongelmia, ne ovat toimittajien korvien välissä ! Tai sitten katkerat android hörhöt ovat vain puhuneet sitä kuuluisaa gagaa niin laajalti että jotkut oikeasti alkavat sokeasti heitä uskoa ? Täällä sitä on 3G:n ensijulkaisusta lähtien mietitty että mitä nämä kuuluisat viat ovat ? Noh, taidan olla sitten erityisen onnekas :P 6 iPhonea ja yksikään ei temppuile mitään :D Ai niin joo, iP4 tiputtiyhden pykälän kun kietoi 10 sormea ja 10 varvasta luurin ympärille, tuskinpa kukaan kuitenkaan kyseisellä tavalla soittelee mihinkään :/ Noh, uskoohan ne lapset joulupukkiinkin XD

Vastaa
KarZan
KarZan

8

@7 On selvästi käynyt tuuri. Meillä on ollut 5 iPhoneareilun vuoden sisään. Itselläni lakkasi vain toimimasta ja meni vaihtoon. Vaimolla sama tapahtui kahdesti. Työkaverilla ei kestänyt vuottakaan. Kaikki mainitsemani puhelimet oli 3GS malleja. Ainoa puhelin jossa minulla on ollut näin paljon ongelmia.

Vastaa
SamiM2
SamiM2

9

@6 Olen täysin samaa mieltä, mutta kommentti olikin tarkoitettu @3. En itsekään innostu spekseistä. Ihmettelen vain näitä "samaa rautaa puoleen hintaan" kommentteja, jotka eivät tunnu perustuvan mihinkään faktaan.

Vastaa
Mmikkis (vahvistamaton)

10

@8 Mulla on kans varmaa käyny hyvä tuuri, edelleen käytössä 3GS minkä ostin heti ku se markkinoille tuli eikä mitään suurempaa ongelmaa ole koskaan ollut satunnaisten sovellusten kaatumisten lisäksi. Luuria en ole saanut koskaan jumiin.

Ilmeisesti aina käyny hyvä tuuri luurien kanssa koska yksikään luuri ole koskaan ollut huollettavana.

Ei sitten teidän iPhoneja saanu kuntoon esim uudelleen käyttiksen asentamalla? tai muilla kikkailuilla kuten hard resetillä tai kytkemällä luuri itunesiin ja pitämällä homenappia ja virtanappia 20 sekkaa pohjassa (keskusteluita seuranneena suurin osa iPhoneista on herännyt takaisin henkiin edellämainituilla tavoilla) Oliko yksikään luureista jailbreakattu? jännä, että noin paljon samassa perheessä ollu ongelmia. Ilmeisen huono tuuri käyny.

Vastaa
Mmikkis (vahvistamaton)

11

@9 Ainahan ne on tollasia ympäripyöreitä huuteluita, niitä esiintyy applen laitteisiin liittyvissä keskusteluissa harvinaisen paljon, esim aina iPad uutisista saa lukea, että miten paljon halvemmalla saa paremman tabletin, kuitenkaan ikinä näissä ei ole mitään esimerkkilaitetta, että keskusteluun voisi millään tavoin ottaa mitään kantaa, jolloin ne jääkin tyhjänpäiväiseksi trollailuksi kuten profanexin kommentti.

@3 ja eikö parempi käyttöliittymäkin ole makukysymys?

Vastaa
JuhaW
JuhaW

12

@3: Kerro mulle mistä saa samantasoista rautaa samaan hintaan tai että sitä olisi ylipäätään markkinoilla? Ja samantasoista softaa? Oikeesti, pitkän Android jakson jälkeen, ihmettelen miksi en aikaisemmin jo lähtenyt pois siitä bugisesta, lagaavasta käyttiksestä.

Vastaa
dfsafe (vahvistamaton)

13

No pelkkä lähes vuoden vanha GS II on raudaltaan lähes samantasoinen, se esimerkiksi avaa sivustot ja ohjelmat nopeammin. Pelitehossa iphone 4s on hieman edellä. Ja parempaa rautaa löydät minkä tahansa valmistajan huippuluurista, esimerkiksi Glaxy Notesta tai uudistetusta galaxy s II:sta.

Vastaa
KarZan
KarZan

14

@10 Pari ei ottanut latausta vastaan eikä niihin tullut millään konstilla mitään eloa. Siispä mikään uudelleenasentaminenkaan ei tullut kyseeseen. Olivat siis totaalisen kuolleita. Yksi oli tilassa jossa se kyllä yritti käynnistyä, mutta iTuneskin antoi vain tuntematonta herjaa kun yritti ladata firmistä uusiksi. Kokeilin kyllä kaikki nuo kikat. Ja huoltokin antoi uuden tilalle koska vanhaa ei saatu kuntoon. Eikä mikään ollut jailbreikattu. Kaiken lisäksi ollaan molemmat melko varovaisia puhelinten kanssa ja mitään kolhimisiakaan ei sattunut. Viimeisin hajoaminen (jota en ole tässä maininnutkaan) oli ihan omaa kömpelyyttä kun puhelin putosi kädestä ja hajosi (sekin meni täysin mykäksi).

Vastaa
oxygenol
oxygenol

15

Eiköhän euroopan ihmiset ole viisastuneet ja vaihtaneet tuosta applen ja kytkykauppojen kalliista piinasta johonkin halvempaan Anroidiin... Itse näin ainakin teen 9kk kuluttua. Terveisin Iphone 4 omistaja.

Vastaa
aj84
aj84

17

Juuri olin kirjoittamassa samaa, mutta @16 sisälsi jo kaiken oleellisen :D Sanotaanko näin että ainoa laite markkinoilla nyt tällä hetkellä joka 4S:n pesee yhtään missään on iPad2. Tämä on oikea fakta josta löytyy suorituskyky mittauksia lukemattomilta luotettavilta sivuilta. Toki Android jne. foorumit ovat täynnä kaiken maailman höpö höpö mittauksia joista 99,9% on käpelöityjä tai jollain ylikellotetulla SGSII:lla ajettuja joka silloinkaan ei pese kuin käyttäjän silimämunat kun itku pääsee :)

Vastaa
Smanci
Smanci

18

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti aj84:

Juuri olin kirjoittamassa samaa, mutta @16 sisälsi jo kaiken oleellisen :D Sanotaanko näin että ainoa laite markkinoilla nyt tällä hetkellä joka 4S:n pesee yhtään missään on iPad2. Tämä on oikea fakta josta löytyy suorituskyky mittauksia lukemattomilta luotettavilta sivuilta. Toki Android jne. foorumit ovat täynnä kaiken maailman höpö höpö mittauksia joista 99,9% on käpelöityjä tai jollain ylikellotetulla SGSII:lla ajettuja joka silloinkaan ei pese kuin käyttäjän silimämunat kun itku pääsee :)

Jaa.
Transformer Prime ei siis kuulosta tutulta?
Ja "luotettavat sivut" kannattaa varmaankin listata?

Vastaa
wipe2000
wipe2000

19

Ei kukaan varmaan tosissaan väitä, etteikö iPhone olisi vieläkin ihan huippurautaa, mutta käsittääkseni useimmille käyttäjille riittää reilusti pienitehoisempikin puhelin, ja satasen parin Android-luurit tarjoavat kuitenkin jo lähes kaiken sen mitä Omenakin. Siis vain lähes, mutta kuitenkin riittävän lähes. Jos yhden iPhonen hinnalla saa ihan käyttökelpoisen älyluurin koko perheelle ja melkein vielä naapurillekin, niin ei kai se mikään ihme ole, että valinta ei suosi sitä kalleinta laitetta, jos vielä oma taloustilanne yhtään arveluttaa.

Vastaa
JuhaW
JuhaW

20

Vaikka Applen puhelin olisikin hiipumassa, niin iPad sen kun porskuttaa myynneillään ja löytyy monen pukinkontista. Kukaan muu valmistaja ei ole vielä(kään) päässyt lähellekään Applen tablet lukuja. Eli ei se Apple itse brandina ainakaan ole missään kriisissä.

Vastaa
Bluejack
Bluejack

22

IpHONE5 tulee oleen iso hitti. Tai vitunmoinen flobe.Hierarkia applen sisäpiiristä sekä tuotteiden esiintuonnista nykyisten tietotojen mukaan ei pahemmin eroa hittlerin aikakaudesta xd

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja