Samsung: alkuperäinen Galaxy S ei saa uutta Androidia

40
Teemu Laitila

Samsung: alkuperäinen Galaxy S ei saa uutta Androidia
Samsung on ilmoittanut, että yhtiön Galaxy-sarjan alkuperäinen menestyslaite Galaxy S ei saa virallista päivitystä uusimpaan Android-versioon. Vain puolentoistavuoden ikäistä Galaxy S -mallia on myyty eri versioineen lähes 20 miljoonaa kappaletta.

Samsung perustelee päätöstä tuttuun tapaan laitteen ikääntyvällä raudalla. Yhtiön mukaan laitteen RAM- ja ROM-muistit eivät riitä Ice Cream Sandwichin ajamiseen. Vaikka Googlen lähes identtiseen rautaa perustuva edellinen Nexus-malli Nexus S on saamassa Android-päivityksensä näinä päivinä, Samsungin mukaan yhtiön oma TouchWiz-käyttöliittymä lisää kuormitusta yli laitteen kapasiteetin.

Monikaan käyttäjä tuskin panisi pahakseen, jos Samsung kuitenkin päivittäisi laitteen käyttöjärjestelmän, mutta ilman mielipiteitä jakavaa TouchWiz-käyttöliittymää. Onneksi edes tunneut vaihtoehtoiset käyttöjärjestelmäversiot tarjoat säätämistä pelkäämättömille Galaxy S:n omistajille mahdollisuuden nauttia Googlen uusimmasta tuotoksesta ilman Samsungin hyväksyntääkin.Samaan hengenvetoon Samsung ilmoitti myös, että Android 4.0 -päivitys ei saavu virallisesti ikinä myöskään yhtiön ensimmäiselle Galaxy-sarjan tabletille Galaxy Tabille.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo Reno10 – hinta laskenut -40%

Oppo Reno10
199 € DNA
460 € CDON
610 € BIGBOX.FI

Alin hinta viikko sitten: 329 €

Realme C30s – hinta laskenut -37%

Realme C30s
65 € BIGBOX.FI

Alin hinta viikko sitten: 103 €

Oppo A79 – hinta laskenut -14%

Oppo A79
184 € BIGBOX.FI

Alin hinta viikko sitten: 214 €

Realme C30 – hinta laskenut -14%

Realme C30
85 € BIGBOX.FI

Alin hinta viikko sitten: 98 €

Kommentit (40)

apek
apek

2

Ihan odotettavaa oli. Ei yllätä yhtään.

Onneksi vaihtoehtoja tosiaan on, jos mahdollisen takuun menettäminen ei pelota.

Testailin jokin aika sitten ICS porttausta Galaxy S:ään, mutta ei silloinen alpha versio vielä vakuuttanut. Voisi testailla kohta uudestaan, kun on jo beta2 saatavilla.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
(vahvistamaton)

3

tämä oli viimeinen naula siihen arkkuun, että tähän huusholliin ei enää uutta samsungin puhelinta tule. samat on tuntemukset ekan kommentoijan kanssa, sellaista pään seinään hakkaamista on elo tämän luurin kanssa ollut puolisentoista vuotta.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Samsung sucks (vahvistamaton)

4

Naurettavaa, hädintuskin 1½ vuotta vanha laite jota on mennyt miljoonia ja douchebagit eivät enää jaksa tukea sitä. Näillekö sankareille sitten kannattaa rahansa antaa??? Eipä sillä, Applen meininki on lähes samanlaista p#rseilyä, mutta pistää tosiaan miettimään että mikä v*tun järki tässä puhelinrallissa taas on.. eka viesti sen tiivistikin, rahanahneet vampyyrit on hanurista, toivottavasti tulevat vermeenne floppaa!

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Avarilla naamaan (vahvistamaton)

5

Galaxy S II:ssa on niin vaatimaton teholisä alkuperäiseen nähden, ettei kenenkään moiseen "riittämättömään" roskaan kannata vaivalla ansaittuja rahojaan sijoittaa. Alle vuoden päästähän sen tukeminen todennäköisesti kuitenkin lopetetaan, kuten tällekin nyt tehdään. Jos nää janarit nyt keskittyis vaikka tekeen ees sen yhden toimivan puhelimen eka, eikä tunkis keskeneräistä paskaa alvariinsa markkinoille, jonka päivitystuki dropataan ennen takuuajan umpeutumista!!!

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Samsung sucks (vahvistamaton)

7

Eli ei pitäs olla kitisemisen aihetta, jos joutuu ite nörtteilemään työllä ja tuskalla jollain kikkavitosella päivitykset niin että takuu raukeaa?:D Whatever, man... whatever.

Vastaa
Aloc
Aloc

8

Taitaa olla yksi ja sama kirjoittaja. Ei ole iso homma laittaa siihen puhelimeen vähän epävirallisempaa käyttisversiota. Samsungin omat versiot on muutenki ihan pyllystä.

Vastaa
Locke23
Locke23

9

Olihan tämä odotettavissa, mutta olisivat nyt saaneet edes tarjota meille Galaxy S käyttäjille päivitystä ilman Touchwizia. Noh tästä syystä roottasin oman luurin ja tällä hetkellä pyörii hyvin toimiva 4.0.3 ilman lisähöysteitä.
@5 Galaxy S2 on käsittääkseni noin 5 kertaa Galaxy S:ää tehokkaampi

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

10

Kyllä se vaan on monelle iso homma avat komentorivi ja niin pitääkin olla. Onhan se aika naurettavaa, ettei tuki jatku edes takuuaikaa. Onkohan tuo nyt edes kuluttajalain mukaista, sillä päivittämättömät laitteet ovat todella suuri tietoturvaongelma ja näin voidaan sanoa, ettei laite toimi. Eihän se toimi jos sen käyttäminen aiheuttaa ongelmia??
Kyllä valmistajien pitäisi ehdottomasti tarjota päivitykset ainaskin takuuajan verran ja paljon nopeammin kuin nykyisin tehdään.
Olen android käyttäjä ja itselläni on rootattu laite, mutta mielestäni järkevä käyttö pitäisi onnistua myös ilman, eikä käyttiksen vaihtaminen todellakaan kuulu puhelimen käyttämisee, joten se kyllä pitää olla valmistajan vastuulla.
Itse olen avoin vaihtoehdoille, joten kertokaapa paremmin toimiva järjestelmä? Ios se ei ole sillä se on liian suljettu ja rajoittaa käyttäjää teennäisesti. Symbian on puolikuollut, joten sekään ei ole. Wp:stä en ole varma, kuinka niiden päivitykset tapahtuu?

Vastaa
Agent_007
Agent_007

11

Lainaus:

Wp:stä en ole varma, kuinka niiden päivitykset tapahtuu?


Rauta pidetään kaikissa luureissa sen verta samana, että käytännössä WP:n ohjelmistopuolen runko pyörii kaikissa luureissa suoraan sellaisenaan. Valmistajien tehtäväksi jää pientä säätämistä ja runsaasti testaamista. WP:n osalla kaikkiin luureihin saadaan siis päivitys, mutta julkaisutahti on edelleen valmistajasta riippuvainen ja pahimmassa tapauksessa puhelin voi edelleen muuttua käyttökelvottomaksi, jos valmistaja ei hoida hommaa kotiin
http://www.tomsguide.com/us/windows-pho...news-10253.html

WP-lähdekoodeja ei kuitenkaan jaeta kaikille, joten custom romeja ei tule Android-tahtiin.

Puhelinmarkkinoilla ei ole siis yhtään täydellistä vaihtoehto käyttöjärjestelmän päivitettävyyden osalta, vaan kompromisseja on pakko tehdä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
kertokaas (vahvistamaton)

12

Koskeeko tää uutinen myös samsung galaxy s plussaa? eli eikö sillekään saa uutta androidia virallisesti?

Vastaa
JussiFX
JussiFX

13

@12 jos noita perusteluja on uskominen, niin ei. Samat RAM/ROM määrät siinä on kuin alkuperäsessäkin.
Olen ollut ihan tyytyväinen laitteeseen, mutta tää on kyllä aikamoista perseilyä Sampalta. Eipä siinä mitään, täytyy fläshiä nelosversioon kun tulee joku tarpeeks hyvä buildi ilmoille. Tai sitten vaan pysyä gingerbreadissa, ei toi nelosversio nyt mikään niin hieno mielestäni ole.

Vastaa
Robustus
Robustus

14

Pojalla on SGSI ja mulla Galaxy Tab. Puhelin ei ole ottanut vataan kuin yhden päivityksen, 2.1:stä 2.2:een. Sen jälkeen kaikki yritykset päivittää ovat epäonnistuneet, vaikka tarjolla on ollutkin. Omaan Tabiini on tullut yksi isompi päivitys, mutta ei puhettakaan mistään muusta. Melkein puolet kytkysopimuksesta on vielä jäljellä, eikä Samsung näköjään aio täyttää omaa velvoitettaan. S-tana, 800 euroa menin laitteesta maksamaan.

Jos yhtiö aikoo kusta jokaisen asiakkaan kintuille, niin se kierros on nopeasti käyty, olivat uudet kapulat miten hyviä tahansa. Oma noksulaiseni N8 on saanut useita parantavia päivityksiä ja Belleä odotellaan. Nyt puhelin alkaa olla jo melko siedettävä.

Vastaa
apek
apek

15

@14:
Jos Samsung Kies ei ole päivitetty uusimpaan versioon, niin päivitä ja kokeile sitten päivittää SGS1. Uusinta 2.3.3 päivitystä ei vanhalla Kiessillä ilmeisesti saa.

Tosin Kiessin toimivuus on muutenkin vähän niin ja näin, joten en epäile yhtään jos puhelimeen ei päivitystä saa kaikesta huolimatta.

Asiasta kolmanteen;
Itse olen ollut puhelimeen alusta asti tyytyväinen (käytössä ollut melkein puolitoista vuotta). En tosin Samsungin säälittävää viritystä käyttänyt kuin muutaman viikon. Siitä eteenpäin on ollut lukuisia eri custom rommeja. Nopeus, vakaus ja akun kesto ollut siitä asti jotain aivan muuta kuin virallisella järjestelmällä. Takuuhan siinä toki meni, mutta onneksi on kestänyt.

Jos takuuta on vähän jäljellä, tai takuun menettäminen ei pelota, niin kannattaa asentaa Odinilla (tai Linux/Mac käyttäjät, Heimdallilla) uudempi versio. Samsungin virallisista rommeista on saatavilla 2.3.5, joka toimii jo huomattavasti paremmin kuin suomen samsungin tarjoama 2.3.3. Epävirallisissa porttauksissa mennäänkin jo tosiaan 4.0.1:ssä.
Odinilla/Heimdallilla flashaaminen kun ei ole kuin yhden napin painamista.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Kyselijä666 (vahvistamaton)

16

@15

Ovatko nuo asennukset sellaisia, että ne onnistuisivat "ei-koodareiltakin"? Olisiko jossain step-by-step -oppaita, josta löytyisi kaikki tiedostotkin? (osaan toki googlettaa, mutta vinkkejä saa heittää... etenkin jos noita custom rommeja on joka lähtöön)

Vastaa
apek
apek

17

@16:
Jos puhelimessa toimii ns. 3-button combo, eli recovery/download tila, niin rommin asentaminen on parin hiiren klikkauksen päässä. Jos recovery/download ei toimi (joissakin SGS erissä se on poistettu), niin silloin sen joutuu itse palauttamaan puhelimeen. Homma vie noin minuutin.

Hyvä, joskin vanhentunut, ohje löytyy esimerkiksi matkapuhelinfoorumilta, http://www.matkapuhelinfoorumi.fi/f22/g...lue-tama-62566/
Kyseisessä aiheessa on myös kerrottu kuinka 3-button combon voi korjata.

Samsungin viralliset rommit löytyvät seuraavasta osoitteesta (vaatii ilmaisen rekisteröitymisen), http://www.samfirmware.com/WEBPROTECT-i9000.htm

Jos download-mode toimii jo valmiiksi, niin asentaminen on yksinkertaisesti se, että puhelin liitetään piuhalla koneeseen, valitaan Odiniin tiedosto (tai 3 tiedostoa, riippuen paketista) ja painetaan nappia, jolloin Odin asentaa uuden järjestelmän.

Epävirallisia customeja on lukuisia. Osa toimii huomattavasti paremmin kuin Samsungin viralliset ja osa taas toimii vähän heikommin (esim. CyanogenModissa ei toimi kameran 720p videokuvaus).

Jos joku kiinnostuu asentamaan customeja (vaikka sitten virallisia Samsungin rommeja), niin tutustukaa kuitenkin ohjeisiin huolella ja sisäistäkää myös ne ohjeet. Homma on hyvinkin yksinkertainen, mutta pitää huolehtia siitä, että download-mode toimii. Jos ei toimi ja puhelimesta tekee tiiliskiven, niin sitten ei auta kuin laittaa huoltoon. Jos Download toimii, niin ei hätää. Tosin jos puhelimesta tulee tiiliskivi, eikä download toimi, niin sen saa pakotettua toimimaan usb-jigillä, joka maksaa ehkä 2e.

Lukekaa vaikka tuota matkapuhelinfoorumin aihetta, niin homma selkeytyy huomattavasti. Itsekkin aikoinaan epäröin customin asentamista, mutta kun kerran rohkenin asentamaan, niin paluuta Samsungin virityksiin ei ole.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
SGS2 (vahvistamaton)

19

SGS 3 julkaistaan pian ja tulee markkinoille kesän aikana,joten...ei Nokialta ole edes tulossa mitään vastaavaa. :/ Nokia N8 seuraajakin on tulossa...joskus!!. ;(

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Dollarinen (vahvistamaton)

20

Kyllä huomaa että suomalaiset on vitun tyhmiä! Niiden päivitysten takiakko te luurin hankitte? Galaxy S on kivikaudelta jumalauta!! Ostakaa Galaxy Nexus vitun pummit!!! Luuria pitää vaihtaa 4-5 kertaa kuukaudessa!

Vastaa
ramu2000
ramu2000

21

Olihan toi odotettavissa. Kuha vaa päivittäisi 2.3.8 nordic versioon. tää 2.3.3 on surkee, pitääpä testaa cm7 ja ostaa s3 ku tulee. Voisko joku kiltisti laittaa linkin mistä saan rootattoa tämän 2.3.3. odin on tuttu.thx

Vastaa
joksak
joksak

22

Olen ollut 2.2 päivityksen jälkeen puhelimeen lähes tyytyväin ja kun gingerbread tuli puhelimeen, olen ollut totaalisen ihastunut luuriin joka on ollut lähes puoli-ilmainen kytkyllä (15euroa/kk= 360euroa)

nyt kun puhelin on rootattu ja sisässä darkyROM niin ei minua ainakaan kiinnosta pätkääkään hankkia isompia luureja taskuuni. Sopivan kokoinen ja hyvä akkukesto, kenties android-luurien parhaimmistoa? toki ICS kiinnostaa ja kun luuri on 7kk päästä maksettu niin katsella josko SGS 3 tai Nexus tulisi taskuun.. tahtovat vain olla niin valtavan kokoisia nuo uudet mallit..

Vastaa
Lumikki
Lumikki

23

Mitä tuohonkin sanoisi. Samaa mitä monet muutkin yhtiöt tekee, mukaan lukien Microsoft.

Eli yritetään pakkottaa ihmiset ostamaan uusia tuotteita, koska jotenkin sitä rahaa yrityksen pitää tehdä jatkuvalla syötöllä. Eihän se nyt mitenkään käy päinsä että joku käyttäjä voisi olla tyytyväinen siihen vanhaan tuoteeseen, eikä halua tuhlata rahojaan uusiin tuotteisiin joihin heillä ei ole vielä todellista tarvetta.

Kukaan ei ole sen tyhmempi ihminen kuin henkilö joka ostaa aina uusinta uutta, vain siksi että se on saatavilla. Järkevät ihmiset arvio nykyisten tuoteen riittävyyden heidän tarpeisiinsa ja uusia tuotteita hankitaan vain sitten kun tulee todellinen tarve.

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

24

Naurettavan lyhyt elinikä näillä laitteilla. Hienoa, Samsung. Android-laitteisiin on onneksi helppo laittaa epävirallista versiota sisään, mikä huomattavasti kasvattaa laitteen elinikää.

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

25

Kyllä laitteisiin pitäisi taat päivitykset esimerkiksi takuuajan. Eli 2v ostopäivästä.

Joku kyseli, että ostatteko päivitysten takia? Ei kyse ole siitä, harvemmin päivitykset edes tuovat mitään järisyttävää, mutta tietoturvaa korjataan, kuten muitakin vikoja.vastuullinen valmistaja huolehtisi kyllä noista.

Lisäksi on valmistjia jotka tuovat ihan uskomattoman keskeneräistä paskaa markkinoille, ettei ominaisuuksista toimi kuin murto-osa ostohetkellä. Toki niitä korjataan ajan kuluessa, mutta ei ole ihan oikein, että ostan puhelimen nyt ja saan sen toimivana kahden vuoden päästä, kun takuu loppuu.

Tuote pitäisi olla ehjä kun sen ostan ja sille pitäisi taata asianmukainen tuki ainaskin takuuajan. Kuluttajalainkin pitäisi tuo taata, tätä asiaa vaan ei nyt oikein sisäistetä. Tietoturvaongelmista kärsivä laite ei ole toimiva ja siksi se pitäisi voida huollattaa. Valmistajilta vaan ei saa korjausta kaikkiin vikoihin edes takuuaikana. On tyhmää hyväksyä moinen käytäntö mukisematta. Kännykkävalmistajat ovat mielestäni saaneet mellastaa turhan pitkään ihan kuinka tahtovat ja samalla polkea kuluttajia.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
teeeemu (vahvistamaton)

26

@17

Ei voida millään olettaa, että ns. tavallisen käyttäjän pitäisi ITSE asentaa EPÄVIRALLINEN päivitys puhelimeensa.

Puhelimiin tarvitaan virallinen päivitys jo pelkän tietoturvan vuoksi, vaikka mitään uusia ominaisuuksia ei tulisikaan.

Samsung kusee pahasti asiakkaidensa silmään tällä touhullaan. Kuten artikkelissa todetaan, 20 miljoonaa myytyä puhelinta on suuri määrä, ja jo pelkästään tietoturvan takia Samsungin pitäisi julkaista uusimmat päivityksen myös Galaxy S -puhelimeen.

Asiakkaiden boikotti on paras keino tällaista kohtelua vastaan. Ei päivityksiä, joten ei myöskään uusia puhelinostoksia Samsungin puhelimille.

Vastaa
Robustus
Robustus

27

Noksu on opettanut meidät liian hyvälle toimittamalla päivityksiä jopa useita vuosia vanhoihin malleihinsa, siitä Nokialle suurkiitos, mutta tuo Samsungin toiminta sapettaa niin paljon, että boikottiin vaan.

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

28

Noksu ei todellakaan ole opettanut meitä hyvälle. Se on opettanut, että keskeneräistä ja toimimatonta Pa"#%a saa myydä jos vain kehtaa. Päivityksiä on tullut, mutta niillä on vain korjattu rikkonaista tuotetta, jotta se olisi jotakuinkin kelvollinen ja toimiva 2v kuluttua ostosta.

Vastaa
ShatBriks
ShatBriks

29

Aika hatusta vedetyt selitykset on... ICS pyörii lukemieni kokemusten mukaan vallan mainiosti SGS:llä, jopa paremmin kuin 2.3.x

TouchWiz nyt vain on ja on aina ollut ihan täyttä paskaa alusta loppuun, jos Samsung sen kerran itsekin tajuaa niin miksei vain voi pistää originaalia käyttistä luureihin... ei jaksa ymmärtää.

No, odottelen CM9:n julkaisua ja asentelen sen.

Vastaa
JussiFX
JussiFX

30

Touhcwizissä hyvä asia on kylläkin tilapalkin wifi/bluetooth/yms painikkeet, en tiedä miksi niitä ei ole laitettu mukaan stockkiandroidiin.

Vastaa
sirkuttaja
sirkuttaja

31

Osta Samsung tee sitä tee tätä lataa sitä tuolta ja tätä täältä. Säädä ja viilaa, käytä päiviä löytääksesi joku hyvä UI mikä lie ja viilaa sitä toiset päivät.. ai että oli hyvä ostos.. vielä parempaa oli jos samppa lähettäis osat pussissa ja siitä käyttäjä vois kasata ite KOKO PUHELIMEN!!!!

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
pekka1239 (vahvistamaton)

32

Joo kannattaa opetella asentamaan custom rommeja, pidentää vanhankin laitteen elinikää huomattavasti :)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Mo ki aa. (vahvistamaton)

33

sirkuttaja @
Nokia on taas vähän "yksinkertaisemmille" henkilöille,varsinkin nyt Windows Nokia. =)

Vastaa
Malboro
Malboro

34

Itse en ihan ymmärrä tätä valitusta. Onhan se tietty ikävää jos ICS ei tule. Mutta kukaan ei ole sanonut ettei Samsung edelleen jatkaisi SGS1 päivitystä (parantamista) tai ainakin tietoturva-aukkojen korjaamsita. Omasta mielestäni sellainen +1,5-2v on suhteellisen riittävä ikä kaikkien uusien hienouksien suhteen. Siinä vaiheessa ylseenä ollaan jo julkaisemassa kolmatta mallia, kuten nytkin. Vaikka uskon että S2 suhteen päivitysten tulevaisuus tulee olemaan huomattavasti parempi, mitä S1 kohdalla. Ellei Google sitten keksi jotain erikoista tms.

Ja itse suhteellisen paljon ollut S1 ja S2 tekemisissä. Voin sanoa että S1 oli kyllä vähän sellanen "räpellys" varsinkin niiden suhteen, jotka eivät puhelimista juurikaan mitään ymmärrä. Ja tässä se nähdään, että muistin suhteen ei osattu arvioida tulevaisuutta ajatellen riittävsäti. Onneksi S2 suhteen ollaan opittu. Moni asia on korjatta ja on huomattavasti parempi. En nyt halua sanoa, että S1 olisi huono puhelin. Varmasti monelle ihan riittävä ja pienellä säätämisellä (osaamisella) varmasti vieläkin parempi. :)

Vastaa
joksak
joksak

35

Tietokonemaailmassa totuttu siihen, että kun se uusi käyttisversio tulee, niin se ostetaan! En uskokaan että kukaan on ostanut Galaxy S:ää kuvitellen että siihen tulisi joskus ICS ja että sen saisi noin vain siihen asennettua.

Miksihän esim Samsung ei ole hoksannut että se voisi tehdä Galaxy S:ään puhtaan ICS:n (eli ilman Touchwiziä), version ja sitten laittaa Android-markettiin sen myyntiin esim 15€ hinnalla? Esimerkiksi niin kuten Apple on OS X:n kanssa tehnyt. Ostetaan uuden käyttiksen lisenssi ja sitten saa Kiesillä ladattua softan luuriin. Tuolla 15€ maksettaisiin jo jonkin verran tuotetukea takaisin ja pakostahan Samsung joutuu kehittämään ICS-puolen laitteitaan ja ajureitaan, ei se nyt niin paljoa veisi resursseja jos yksi laite enemmän siellä olisi.

Tuotetuki on se minkä monet natisijat unohtavat, jos siellä on pohjana yksi Samsungin myydyimpiä puhelimia ja kaikki sen omistajat laittavat sähköpostia tai soittavat vian tultua puhelinpalveluun, niin se vaatii jo hieman linjoja. Noissa kun on kuitenkin takuu ja jos firma jotain virallisesti siihen julkaisee, on se vastuussa siitä ja jos se ei siitä penniäkään saa rahaa niin ei kiinnostaisi varmaan ketään lähteä sellaiseen hyväntekeväisyyteen.

Vastaa
Agent_007
Agent_007

36

Lainaus:

Miksihän esim Samsung ei ole hoksannut että se voisi tehdä Galaxy S:ään puhtaan ICS:n (eli ilman Touchwiziä), version ja sitten laittaa Android-markettiin sen myyntiin esim 15€ hinnalla?


Android Marketin kautta ei voi toistaiseksi myydä ohjelmakoodin osalta kuin sovelluksia. Ja nyt suurin tiedostokoko ladattavalle sovellukselle on 50 megatavua.

Teoriassahan tuollaisen voisi kyllä tehdä, eli lataussovellus firmwarelle, joka samalla roottaa puhelimen ja pistää force recoveryllä sen luuriin, mutta veikkaisin että tuossa tulisi niin paljon ongelmia kuluttajille ja Samsungille ettei se olisi mitenkään järkevää.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

37

35@
> Miksihän esim Samsung ei ole hoksannut että se voisi tehdä Galaxy
> S:ään puhtaan ICS:n (eli ilman Touchwiziä), version ja sitten
> laittaa Android-markettiin sen myyntiin esim 15€ hinnalla?

Ideasi taitaa olla kovasti käänteinen valmistajan idean kanssa ja siksi aika kaukaa haettu.

Vastaa
pentsu
pentsu

38

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti pekka1239:

Joo kannattaa opetella asentamaan custom rommeja, pidentää vanhankin laitteen elinikää huomattavasti :)

Näitä keskusteluja kun lukee, niin taitaa olla tasan päinvastoin!

Vastaa
Lauzi
Lauzi

40

@39 Aika vakuuttava uutinen =) Noin kamalaa englantia ei kirjoita edes ala-astelainen kakara. Ja tuo uutislinkki: "they have made a wrong decision" johtaa tuohon samaan uutiseen. Ei näin.

Plus, pienellä googlaamisella ei löytynyt muita "uutisia" joissa väitettäisiin, että Samppa olisi muutamassa päivässä perunut päätöksensä ICS-päivityksistä ja kaiken lisäksi olisi aikeissa dumpata koko TouchWizin.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.