Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Aasialaisfirmat muodostavat uuden kilpailijan Qualcommille

4
Panu Roivas

Aasialaisfirmat muodostavat uuden kilpailijan Qualcommille
NTT Docomo, Samsung ja neljä muuta aasialaisyritystä ovat sopineet yhteistyöstä, jonka hedelmänä on tarkoitus syntyä kilpailija amerikkalaiselle Qualcommille.

Japanilaisten NTT DoCoMon, Fujitsun, Fujitsu Semiconductorin, NECin, Panasonic Mobile Communicationsin sekä korealaisen Samsung Electronicsin muodostama yhteenliittymä aikoo muodostaa uuden yrityksen, jonka tarkoituksena on kehittää LTE- ja LTE-Advanced-mobiilitekniikoita hyödyntäviä seuraavan sukupolven mobiilituotteita. Uuden yrityksen on tarkoitus muodostua ensi maaliskuuhun mennessä, ja ensi töiksi DoCoMo perustaa Communication Platform Planning Co. -tytäryhtiön noin 450 miljoonan jenin panostuksella.Uuden yrityksen on tarkoitus kilpailla amerikkalaista Qualcommia vastaan seuraavan sukupolven mobiilipiireissä. Yritys ei tule itse omistamaan valmistustehtaita, vaan oletettavasti tulevat piirit valmistetaan perustajayritysten, kuten Samsungin, tehtailla. Aasialaisyritysten motiivina on vähentää riippuvuutta Qualcommista, joka on vallannut 80 prosenttia kantataajuuspiirien markkinoista.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (4)

Anonyymi käyttäjä
Dollarinen (vahvistamaton)

3

Miksi niin moni teknologia-alalla toimiva firma on Itä-Aasiasta kotoisin? Miksei Suomessa osata?

Vastaa
Raattis
Raattis

4

@3.
Suomessa ollaan erikoistuttu softaan. Suomeen ei kannata palkata tehdastyöläisiä, ja halpamaihin on turhauttavan vaikea rakentaa mitään kulttuurierojen ja kielimuurin vuoksi.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.