Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Valtava turva-aukko löytyi GSM-verkoista

5
Matti Vähäkainu

Valtava turva-aukko löytyi GSM-verkoista
GSM-verkosta on löytynyt vakava turva-aukko, joka mahdollistaa minkä tahansa GSM-puhelimen kaappaamisen etänä. Kaappaus mahdollistaa esimerkiksi soittojen ja tekstiviestin lähettämisen maksullisiin huijausnumeroihin. Turva-aukosta kerrottiin Berlinissä järjestettävän hakkeritapahtuman yhteydessä.

Saksalaisen turvayhtiön Karsten Nohl kertoi Reutersille, että lyhyessä ajassa voidaan ottaa yhteys jopa satoihin tuhansiin puhelimiin. Vaikka aukko mahdollistaa kontrolloinnin valtaosalle maailman puhelinkannasta, ei toistaiseksi ole tiedossa laajamittaisia huijausyrityksiä. Saman tyylisiä huijauksia on pienemmässä skaalassa kuitenkin jo tehty.

Erityisesti yhtiöiden lankalinjoihin on aiemminkin kohdistettu hyökkäyksiä, joilla kerätään rahaa maksullisten numeroiden avulla. Paljastuneen aukon myötä huoli laajenee miljardeille ihmisille peräti 80 prosenttiin matkapuhelinväestöstä.

Tutkijoiden mukaan käyttäjien turvallisuutta on helppo parantaa operaattoreiden toimesta esimerkiksi yksinkertaisilla ohjelmistopäivityksillä. Mikään Gsmmap.org-sivustolla mukana olevista 32 operaattorista 11 maassa ei Nohlin mukaan tarjoa kovinkaan hyvää tietoturvaa. Mukana ei vielä ollut yhtään suomalaisoperaattoria, mutta uusia maita odotetaan kartalle kuluttajien avustuksella.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (5)

Anonyymi käyttäjä
Omicronz (vahvistamaton)

1

Varmaan kannattaa etsiä eBaysta Motorola C123 -puhelin, että pääsee ajamaan tarvittavaa softaa, jolla testit voi tehdä. Tosin ongelma, johon tässä viitataan, on ollut tiedossa noin 2-3v ajan. C123 valmistus lopetettiin muistaakseni joko 2007 tai 2008.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
ILLUMINATI..!! (vahvistamaton)

3

NEW WORLD ORDER tulee!! Aivan SELVÄSTI aikomuksena ottaa puhelimet haltuun ja ALTISTAA ihmiset MIELENHALLINTA musiikille!! HERÄTKÄÄ ihmiset!!..

Vastaa
Bluejack
Bluejack

5

voisiko joku kaapata tai murtaa minut ja minun websivut sekä viedä minun minuuteni + ad tunnarit.. olen ikuisesti kiitollinen sille feikille. EiHÄN se käy tietenkään koska olen käynyt armeijan ja syön lihaa. Enkä kasvata hiuksia tai kiillota kynsiä tai kirjoita 100 minä sanaa minuutissa. xd

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.