Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Ensimmäisen Intel-pohjaisen älypuhelimen valmistaa LG

10
Manu Pitkänen

Ensimmäisen Intel-pohjaisen älypuhelimen valmistaa LG
Intel esittelee ensi vuoden alussa CES-messuilla sen valmistamaan Medfield-mobiilisiruun perustuvaa älypuhelinta. Puhelimen valmistajaksi on vahvistunut LG, joka oli myös tämän vuoden alussa esitellyn Moorestown-pohjaisen MeeGo-puhelimen takana (hanke kuopattiin).

The Korea Timesin saamat tiedot perustuvat sekä Intelin että LG:n edustajien kertomuksiin. Intelin älypuhelin toimii referenssinä, jota muut valmistajat voivat halutessaan käyttää kehittäessään omia ratkaisuita.

Aiemmin Puhelinvertailu.com kertoi DigiTimesin lähteisiin perustuen, että Medfieldin taakse olisi asettunut vain Samsung. LG:n toisen nimettömän edustajan mukaan yhtiöltä ei välttämättä ole tulossa Intelin suorittimiin perustuvia Android-puhelimia. The Korea Timesin jutun perusteella CES-messuilla esiteltävä puhelin olisi laitettu Intelin nimiin, jonka LG vain valmistaa. Yhteistyö olisi ehkä samankaltainen kuin mitä Google on harjoittanut Nexus-puhelinten kohdalla.


Esimerkiksi Intelin Korean toiminnoista vastaava johtaja Lee Hee-sung totesi The Korea Timesille, että "Intelin toimitusjohtaja Paul Otellini esittelee CES-messuilla Intelin ensimmäisen Android-älypuhelimen, joka perustuu yhtiön omaan alustaan."

Intelin ja LG:n työstämä puhelin tulee myyntiin näillä näkymin ensi vuoden maaliskuussa.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (10)

Anonyymi käyttäjä
keke! (vahvistamaton)

1

Joku sen sanoo kuitenkin: Tämänkin puhelimen on alunperin suunnitellut Jonathan Ive.

Vastaa
Robustus
Robustus

3

Kännykkäbisneksesä on vallalla duopoli, joten tervetuloa vaan Intel leikkiin mukaan. Pahoin pelkään kuitenkin, että Intel tulee vain Googlelle kaveriksi taistelussa Appleä vastaan, joten markkinoiden kaksinjako vain kiihtyy. Toivon kaikkea hyvää Microsoftin/Nokian pyrkimyksille nousta edes jonkinlaiseksi kolmanneksi jalaksi. (Olisi mukavampi kirjoittaa, että "Nokian/Microsoftin pyrkimykset", mutta ei pysty...)

Ennuste ensi vuodelle: Steven (lausutaan Steve) kuoltua Apple tarttee pikaisesti strategisen kumppanin vahvistaakseen asemiaan puhelinmarkkinoilla, ja se nappaakin mukaansa Samsungin, Android-leirin suurimman kalan.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
SGS2!!.. (vahvistamaton)

4

Huomasittekos muuten MITÄ luki lähteen ingressissä..!!

"LG hopes chip giant will help reduce smartphone gap with Samsung, Apple"

EI mainittu yhdelläkään SANALLA erästä NOKIAA!!.. ;)

Vastaa
Robustus
Robustus

5

Norttoni ainakin heittää pahan varoituksen viruksista, jos tonne Korean Timesin sivulle yrittää... Eli eipä mennä sitten.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

9

3@
>Kännykkäbisneksesä on vallalla duopoli, joten tervetuloa vaan Intel
>leikkiin mukaan.

Mitähän duopolia tarkoitat ? ARM jyrää liki yksinään, mutta sitä ei pidetä ongelmana ja itse valmistus on jakautunut hyvin laajasti , missä näet tuossa duopolin?

Modeemipuolella tilanne vähän toisin, mutta siinäkin Intelli tuli markkinoille ostamalla yhden vanhan toimijan.

PC ytimissä enemmänkin duopoli, käytännössä Intella ja pienemmän osuuden AMD, sinne kisaan on tulossa ARM lukuisine valmistajineen.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja