Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Google yrittää yhtenäistää Android-sovellusten ulkoasua

7
Teemu Laitila

Google yrittää yhtenäistää Android-sovellusten ulkoasua
Androidin uusimman 4.0-version myötä Google tarjoaa kehittäjille mahdollisuuden käyttää sovelluksissaan Googlen luomia käyttöliittymäelementtejä riippumatta siitä, minkä valmistajan puhelimella sovellusta käytetään.

Googlen kehittäjäblogissa kerrotaan, että Ice Cream Sandwich -version tumma siniharmaa Holo-niminen teema sisällytetään Googlen yhteensopivuusvaatimuksiin, joiden perusteella valmistajille annetaan lupa käyttää Googlen omia sovelluksia.
"Olemme sisällyttäneet Holo-teeman mukanaolon pakolliseksi Android 4.0 -yhteensopivissa laitteissa. Jos laitteesta löytyy Android Market, siitä löytyy myös Holo-teema alkuperäisessä asussaan.", kertoo Adam Powell Android Developers -blogissa.

Pelkkä Holo-teeman mukanaolo ei kuitenkaan vielä tuo vapautusta niille, jotka mielellään hankkiutuisivat eroon TouchWizistä, Sensestä, Motoblurista tai muista vastaavista valmistajien omista käyttöliittymistä.

Käytännössä graafisten elementtien mukanaolo tarkoittaa sitä, että sovellusten kehittäjät voivat laitteen oletusarvoisten käyttöliittymäelementtien sijaan käyttää Googlen suunnittelemia graafisia tyylejä sovellustensa sisällä. Ainakin yleistyessään se yhtenäistäisi Android-sovellusten ulkoasua. Google ei kuitenkaan edelleenkään uskalla puuttua tiukemmin järjestelmien monenkirjaviin ulkoasuihin, sillä oletusarvoisesti sovellukset perustuvat kunkin laitteen omiin graafisiin tyyleihin.

Muutos myös helpottaa kehittäjien elämää, kun sovelluksen ulkoasu on paremmin ennustettavissa ja kontrolloitavissa riippumatta missä Android 4.0 -järjestelmään perustuvassa laitteessa sitä käytetään.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (7)

Intel/Tizen (vahvistamaton)

4

Meego on hyvä vaihtoehto myös (parempi kuin Windows),koska kyseessä on Linux.
No,pian tulee Tizen!. ;)

Vastaa
Jonahan
Jonahan

5

@1
Oikein!

Odottaisi Googlelta löytyvän vähän enemmän muskelia ulkonäön yhtenäistämiseksi, mutta ehkä odottavat vasta siihen kun saavat Motorolansa vauhtiin ja kilpailukykyiseksi.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja