Samsung murskasi toiveet Ice Cream Sandwichistä Galaxy S:lle

19
Teemu Laitila

Samsung murskasi toiveet Ice Cream Sandwichistä Galaxy S:lle
Vastakkaisista huhuista huolimatta alkuperäisen Galaxy S -puhelimen sekä Galaxy Tabin omistajat ovat jäämässä kokonaan ilman Googlen uusinta Android-versiota.

Samsung ilmoitti alun perin ennen joulua, että laitteiston rajoituksista johtuen yhtiö ei aio päivittää vuoden 2010 keväällä julkaistua Galaxy S -mallia Androidin uusimpaan 4.0 -versioon. Pitkälti yli 10 miljoonaa kappaletta myyneen puhelimen päivitysten lopettaminen sai kuitenkin aikaa vastalauseiden myrskyn. Pian Koreasta kantautui huhuja, että asiakaspalautteen johdosta Samsung harkitsee kevennetyn päivityksen julkaisua.Tiedot "value-pack" päivityksestä jäivät kuitenkin vain huhujen asteelle ja nyt Samsung on vienyt Galaxy S -käyttäjiltä viimeisetkin toivonrippeet ilmoittamalla, että edes kevennettyä päivitystä ei ole tulossa.

Vaikka Samsung on saanut aikaan suurimman myrskyn kuluttajien keskuudessa, muut saman sukupolven puhelimet ovat päivitysten suhteen paljolti samassa veneessä. Esimerkiksi HTC ei ole vahvistanut päivityksen saapumista Desire S -mallille, vaan yhtiö ilmoittaa "harkitsevansa asiaa".


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Honor X7a – hinta laskenut -49%

Honor X7a
69 € DNA
136 € BIGBOX.FI
229 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 135 €

Motorola Moto G34 – hinta laskenut -48%

Motorola Moto G34
99 € Power
99 € DNA
198 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 189 €

Motorola Edge 30 Fusion – hinta laskenut -40%

Motorola Edge 30 Fusion
362 € CDON
599 € Veikon Kone
649 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 599 €

Xiaomi Redmi A3 – hinta laskenut -26%

Xiaomi Redmi A3
84 € BIGBOX.FI
85 € Proshop
130 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 112 €

Kommentit (19)

apek
apek

1

Mitään ongelmaa ei olisi, jos Samsung vain jättäisi surkean TouchWizin pois. Se kait se on ainoa syy miksi ei tehot olevinaan riitä puhelimessa ICS:n pyörittämiseen.

Meinaan vaan, että itsellä käytössä ollut nyt jonkin aikaa 4.0.3 ja hyvin pyörii. Ei mitään ongelmia ole ollut.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Änkkä (vahvistamaton)

2

Eikait tätä nyt kukaan oikeasti edes odottanutkaan Samsungilta?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Berbershop (vahvistamaton)

3

Samsung on vitsi. No, ehkä seuraava Cream Pie Cupcake-päivitys vielä toimii Galaxy Äss kakkosella, tai sit ei. On se jännää et 1½ vuotta vanhaa satojen eurojen "luksus" rautaa ei enää tueta, vaan pitäisi ostaa uusi puhelin?? Ei ainakaan tältä lafkalta.-

Vastaa
Jupsu
Jupsu

4

tuleeko päivitystä galaxy s plussallekkaan vai kuuluuko se tuohon samaan sarjaan jotka ei päivitystä saa?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Pettynyt käyttäjä (vahvistamaton)

5

Perus settiä nykyisessä Android maailmassa. Tämä on lopun alkua Androidille sille ei voi mitään.

Samsung Galaxy S on ollut todella suosittu ja nyt sen tukeminen heitettiin roskiin. Mahtaa olla monta vihaista käyttäjää jotka seuraavaksi puhelimekseen eivät enää ehkä Androidia halua.

Muutenkin Androidi alkaa olemaan niin pirstaloitunut, että Marketista saa arpoa mahtaako appsi toimia omassa puhelimessa jne.

Itse jätän Androidin ja siirryn Lumiaan heti kun sen suomesta operaattoreilta saa. Omalle Milestonelle ei ole päivtyksiä tullut enää pariin vuoteen.

Vastaa
arcanix
arcanix

6

Silti harrastelijat saavat nämä mahdottomat uudet versiot pyörimään puhelimessa kuin puhelimessa Cyanogenmodin muodossa. ICS:ään pohjautuva CM9 pyörii jo alpha-asteella tässä uutisen Galaxy S -puhelimessa.

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

7

Tämä on kyllä byllystä vaikka en itse kyseistä kapulaa omistakkaan. Tosin omassa kapulassani on tosin sama ongelma, eli päivitystä on turha odotella.

Yhdyn osittain siihen, että tämä on kyllä Androidille lopun alkua, kun ei valmistajat näköjään ala kuuntelemaan asiakkaitaan. Se on suuri harmi, sillä käyttis on todella mahtava ja monipuolinen.

Alkaa arkkuun ilmestyä nauloja liian tiheästi, esim:
1. Flash tukeen tulleet muutokset
2. Surkea tilanne päivitysrintamalla
3. Valmistajien fetissi tehdä kaiken maailman sontaa lureihin, että pirstaloituminen vain vuhdittuu.
4. Mallien puute (Jokapaikasta löytyy superhyper luureja ja halppiksia, mutta esim yrityskäyttäjät on unohdettu melkein kokonaan. Esimerkkinä hardis qwertyjen puute.)

Minäkin olen periaatteellisesti avoinna alustavaihdolle puhelimen päivityksen yhteydessä. Vielä yksikään toinen alusta ei täytä kaikkia vaatimuksia, mutta ehkä lähitulevaisuudessa.

Vastaa
Ranvier
Ranvier

8

Ei kyllä tule enää samsungin puhelinta hankittua. Seuraava puhelin ei varmaankaan tule edes olemaan android-puhelin. Eli taitaa jäädä tämä galaxy s omalla kohdalla ensimmäiseksi ja viimeiseksi android-puhelimeksi.

Vastaa
akse
akse

9

Ja aina kauhee itku ku Nokia ilmoittaa et sen päivitys on myöhässä.. Samsung ja parit muut on tehny tuota jo pitkään ettei päivityksiä paljon heru jos puhelin on reilu vuoden vanha.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Höm (vahvistamaton)

10

Kauhea huuto odotetun uutisen takia.

Galaxy S on 1,5 vuotta vanha malli. Se on päivittynyt 2.1->2.2->2.3 mielestäni aika hyvä tuki. Puhelimelle on lanseerattu kaksikin seuraajaa (i9100 ja i9001) joista ainakin i9100 saa ICS jossa TW päällä. Ei Samsung voi jättää TW:tä pois turha sellaista on pyytää. Sitä varten on Nexus sarjan puhelimet. On vähän sama kuin odottaisi, että HTC jättäisi kaikista puhelimistaan Sensen pois. TW ja Sense ovat se erikoisuus mikä erottaa ne muista Android valmistajista.

Eikä se, että puhelin ei saa 4.0:aa tarkoita etteikö puhelimen 2.3 alustaa päivittettäisi jatkossa. Ja kuten sanottua jo aikaisemmin ketjussa aina on riippumattomien kehittäjien tarjoamat vaihtoehdot, joka on hieno asia Androidissa. Jos 2.3 ei riitä niin lueskelemaan miten tuon CM9:n saatte omaan luuriinne asennettua.

Vastaa
tmthippie
tmthippie

11

Heikkoahan tuo Samsungin päivitystuki on. Ilman modaajia olisi omassakin luurissa vielä 2.1.

Googlen suurin moka Androidin suhteen on ollut liian vapaiden käsien antaminen laitevalmistajille, tosin ilman sitä ei tätä suosiota olisi saavutettu.

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

12

@10
2.3:selle ei kyllä taida tulla päivityksiä, eihän niitä ole tipahdellut nykyisinkään kauhean ahkeraan. Kun uusi korjaava versio tulee niin tietoturva korjaukset pitäisi saada asiakkaille oikeastaan heti, eikä 6kk korjauksen julkaisusta.

Silloinhan ongelmaa ei olisikaan jos tietoturva pidettäisiin kunnossa, mutta tätä ei nykyisin täytetä. On läjä alle 2v vanhoja luureja, joissa on vielä joku 2.1 tai 2.2 Android ja vielä enemmän on luureja joissa ei ole uusinta 2.3 sarjalaista.

Ei tietenkään valmistajia voi vaatia, ett äkaikki uudet herkut tulisivat vanhoille luureille, mutta tietoturvasta huolehtimista heiltä voi ja PITÄÄ vaatia.

Minun näkemys on ollut ja tulee olemaan, että tuote on rikki, mikäli siinä on havaittuja, korjaamattomia tietoturva-aukkoja. Ja mikäli valmistaja ei näitä kojaa kohtuullisessa ajassa, täytyy kauppa voida purkaa tai asiakkaan saada hyvitystä. Tuon pitäisi siis kuulua takuun piikkiin, kuten muutkin viat.

Jos asiaa vielä ajatellaan hieman laajemmin niin mitä väliä on jos tuoteesta hajoaa näyttö, siitä on ongelmaa vain sille käyttäjälle. Jos tuotteessa taas on tietoturva ongelmia, se voi vaikuttaa moniin muihinkin kuin vain siihen yksittäiseen käyttäjään ja näinollen vika on vaarallisempi.

Valmistajilta tätä pitäisi vaan ruveta vaatimaan, eikä niellä huonoja selityksiä.

Vastaa
3rd_party
3rd_party

13

@9 Näinpä. Porukka huutaa kuorossa miten Symbian on kuollut käyttöjärjestelmä, mutta silti sen tuki on huomattavasti parempi kuin vanhoilla Android-laitteilla. Samoin oli hirveä itku ja hampaiden kiristys, kun Nokia ilmoitti ettei aio tuoda kaikkia tulevia päivityksiä vanhoille Symbian-laitteille. No, Nokia sentään ilmoitti tämän hyvissä ajoin ennen päivityksen julkistamista.

Enkä suinkaan pidä Androidin huonoa tukea OS:n vikana, vaan laitevalmistajien. Näyttäisi siltä, että jos tahtoo saada kunnollisen tuen laitteilleen, täytyy pitäytyä Googlen "puhtaammissa" laitteissa.

Vastaa
Hemppu69
Hemppu69

14

Totean kuten aikaisemmin vastaavaan uutiseen, opetelkaa käyttämään Odinia ja itse laittamaan omat romminne elkääkä turhaan kitiskö. Jos tuota ei opi niin sitten on käsissä aivan liian hyvä puhelin.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
jepajuueipas (vahvistamaton)

15

@14
Koittakaa nyt ymmärtää, että perusjanari ei todellakaan halua etsiä mitään epämääräisiä rommeja ympäri nettiä. On jo ihme, että päivittävät edes asentavat valmistajan omia päivityksiä. Todella iso osa ei päivitä puhelintaan koskaan. 95%:lle käyttäjistä valmistajan tuen loppuminen tarkoittaa tuen loppumista.

Saako Galaxy S Plus 4.0:n? Sitä kuitenkin myydään vielä aktiivisesti.

Vastaa
zordo
zordo

17

Ei muiden puhelinmallien määrä ole mikään syy lopettaa puhelimen tukemista alle kahden vuoden sisällä. Varsinkin kun on tiedossa, että Cyanogen-modin kehittäjä löytyy sampan henkilöstölistoilta nykyään :D. Lähinnä kai syy on siinä, että androidin päivittämisen yhteydessä idiootit brikkaavat läjäpäin luureja eivätkä myönnä tehneensä mitään väärää, ja ilmeisesti on vaikeaa(ja hyvin kallista) lähteä asiaa toiseksi todistelemaan. Taitaapa osa noiden modien koodistakin olla aina "vuodettua". Annettu ilman takuita.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

18

@13

Ai Symbianin tuki on parempi? Ehkä juuri ja juuri S^3-alustan laitteiden (N8, E7, jne.) suhteen, jotka ovat Nokian mittakaavassa epätavallisen hyvin tuettuja, tosin sitä Belleä odotellaan edelleen... Kannattaa huomata että nuo ovat noin 6-9 kuukautta uudempia kuin Galaxy S, ja että päivitykset voivat loppua siihen Belleen.

Sanoisinpa että aika samalla tasolla liikutaan noin keskimäärin.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.